|

Колко пари ни струва властта

Стефани Михнева Михайлова е депутат от ГЕРБ. Член на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

Бизнесдамата от ГЕРБ е една от най-одумваните депутатки, защото всеки ден се появява с различни маркови тоалети и лъскави аксесоари. Някой от колегите й коментират, че Стефани не стъпва в парламента, без да е минала първо през професионален коафьор и маникюрист. Тя пръска маса пари, за да е в крак с последните модни тенденции, което е непосилно, ако се разчита само на една депутатска заплата. Но Стефани със сигурност не разчита на това, защото обръчите от транспортни фирми, които управлява, й носят огромни печалби.
Богатата депутатка от управляващата партия е собственик на фирма „Сиси-Т“ ЕООД, която държи голяма част от маршрутни линии в столицата. След като става народен представител, Михайлова прехвърля печелившия бизнес в ръцете на дъщеря си Леда Пламенова Чирипева. Гербаджийката участва в управлението още на „Банкя 21″ и държи 30 на сто от капитала на „Директ транспорт“ ООД. Името й нашумя покрай скандала с бившия шеф на СОС Андрей Иванов, който уреди фирма „Аксиор“, собственост на съпруга на Стефани – Пламен Чирипов, с обществена поръчка за колосалните 3,7 млн. лева.
Проверка на вестник „Атака“ в търговския регистър показа, че депутатката и към момента е зам.-председател на Съвета на директорите на фирма „Банкя 21″ АД, а Андрей Иванов е председател на Съвета на директорите. Това е закононарушение по чл. 118, ал. 2, където се казва, че „народният представител няма право да участва в управителни и надзорни органи на търговски дружества и кооперации“.
Освен солиден бизнес Михайлова притежава три луксозни апартамента в София с общо 266 кв.м, голям апартамент в Ямбол и парцели в област Кюстендил, сочи информация от декларацията й в Сметната палата.
В личните гаражи на засуканата депутатка пък има возила за над 60 хил. лева. С две думи – избраничката на Бойко е поредната ултрабогаташка в парламента, която демонстрира здравата герберска връзка между парите и властта.