|

Колко пари ни струва властта

Светлана Ангелова Найденова е депутат от ГЕРБ. Член на комисията по труда и социалната политика и на комисията по правата на човека, вероизповеданията жалбите и петициите на гражданите.

Перхидролената депутатка от управляващата партия Светлана Найденова е сред най-обсъжданите народни представители, заради шуробаджанашките й връзки в партията. Колегите й шушукат от край време, че 42-годишната Светлана няма нужната квалификация и професионализъм да е сред редиците на ГЕРБ, а просто е поредната връзкарка, натикана от отговорни фактори от ГЕРБ в Народното събрание. Избраната от район Русе депутатка е свързана със сексскандал в русенската структура на ГЕРБ.
Причината за скандала е подредбата на избираемите позиции в регионалната листа на партията. Според местни активисти бивш шеф на полицията към РДВР-Русе Пламен Нунев лично наредил кандидатите на следващите три позиции. „На второто място“ слага спряганата му за любовница Десислава Атанасова, а на трето Светлана Ангелова, която пък е първа дружка с изгората му.
Интересен факт, който научи вестник „Атака“ е, че русокосата гербаджийка, която се фука със скъпарски чанти и пръска по няколко хилядарки за тях, се е сдобила с апартамент в Русе, забележете – за скромната сума от 8275 лева. Това са данни от декларацията й пред Сметната палата. Проверка, която направихме в имот.бг показва, че апартамент като този на депутатката в крайдунавския град е за не по-малко от 60 хил. лева,  т.е. тя се е сдобила с него на цена 7 пъти по-малко от реалната му стойност.
Подобно на повечето гербаджии и Ангелова за кратък срок „е завършила“ няколко магистратури и следдипломна квалификация. Образоваността й обаче проличава в изказванията й от трибуната на парламента. Когато миналото лято издигнаха кандидатурата й за шеф на НОИ, тя се изцепи: „изключително важно е бъдещият управител на НОИ да има доверието на всички институции… НОИ е изключително важна институция, която управлява ДОСТА средства.“ С употребата на едни и същи заучени фрази тя доказа, че й куца както компетентност по проблемите, така езиковата култура. Безспорно повече й се отдава да си разхожда костюмите и перлени колиета в Народното събрание.