|

Турската подлога Рашидов – вън!

Волен СИДЕРОВ

Тия дни маските паднаха окончателно. Разбра се, че правителството на ГЕРБ води явна протурска политика. Министърът на културата Вежди Рашидов направи недопустимо изказване по ТВ 7. Трети март не бил за него национален празник, няма Освобождение на България от турско робство – просто две империи се сбили.
Бойко Борисов се прави на нечул и невидял огромния гаф и простащината на Рашидов. В други случаи много бързо реагира, сега трае.
Защото на 22 март ще ходи на поклонение в Анкара. Ще заседава заедно с ислямиста Ердоган. Ще чака потупване по рамото от един откоровен българофоб като турския премиер, който открито прокламира неоосманизъм. Под егидата на Вежди и бургаския кмет Николов ще откриват нов туристически обект – баните на българоубиеца Сюлейман I.
Всичко това го пробутва турският агент в кабинета – Вежди Рашидов, който нарече искането за мемориал на избитите през 1877 г. 14 хиляди българи от армията на Сюлейман паша „истерия“.
За турски подлоги в българското правителство място няма! Вежди Рашидов – вън от кабинета сега! Не го ли махне, Борисов ще докаже, че е част от антибългарската политика за турцизация на Балканите.