|

АТАКА сподели успеха на френските патриоти

Екип АТАКА

Волен Сидеров и Жан-Мари льо Пен вдигнаха наздравица за триумфа на национализма във Франция.

 

 

Френските патриоти са третата политическа сила в своята страна, а всеки 5-и французин е националист. Това показаха резултатите от първия тур на президентските избори на 22 април. Въпреки масовите „социологически“ манипулации (да, има ги не само в България), които поставяха лидерката на Фронт Насионал на 4-то и дори 5-то място до последния възможен момент, Марин льо Пен се нареди трета с почти 18% от гласовете. Това е най-силният изборен резултат на Фронт Насионал (ФН) от създаването на партията през 1972 г. досега.
Свидетел на този изборен триумф беше делегацията на партия АТАКА. По покана на ФН лидерът на АТАКА Волен Сидеров и заместник-председателят на партията Десислав Чуколов пристигнаха в Париж за изборния ден, за да изразят подкрепата на българските националисти за кандидатурата на г-жа Льо Пен в оспорваната надпревара за Елисейския дворец. Двамата се срещнаха също с баща й, почетният председател на ФН Жан-Мари льо Пен, с председателя на младежката организация на ФН  Жулиен Рошеди, с главният секретар на партията Тибо Бугрене и други представители на френския националистически актив.
Партия АТАКА присъства и на събитието, което даде старт на предизборната кампания на Марин льо Пен – традиционният първомайски марш на ФН миналата година. На него тя обяви своята кандидатура за президент на Франция. На среща с Волен Сидеров в централата на ФН в Париж г-жа Льо Пен заяви:

„Франция трябва
да се освободи!“
Двамата лидери обсъдиха горещите проблеми, които стоят пред европейските национално-демократични и патриотични партии след провала на глобализма, неолиберализма, пазарния фундаментализъм, а преди тях – и на комунизма. Изхождайки от факта, че класическото дясно и ляво в политиката са вече ирелевантни на съвременните реалности, Сидеров и Льо Пен изразиха единодушно становище, че на Европа е необходима
нова социално-икономическа доктрина базирана на националния суверенитет и християнските ценности.
Една година по-късно френските избиратели потвърдиха с вота си правотата на тяхната теза.
Изборите във Франция на 22 април силно напомнят президентските избори в България през 2006 г. Също както тази година във Франция, през 2006-та в България титулярът се бореше за втори мандат, а българските „социолози на повикване“ тиражираха името на никому неизвестния Неделчо Беронов като съперникът, който непременно ще отиде на балотаж. Истинският претендент – Волен Сидеров, бе държан в медийно затъмнение. Тази пропаганда продължи дори и след като казионните медии получиха плесник след първия тур и на балотаж се оказаха именно Волен Сидеров и Георги Първанов. Прогнозите на националиста бяха умишлено занижавани, за да бъдат разколебани неутралните избиратели, които от една страна не искаха Първанов за президент, а от друга считаха, че ще загубят гласа си, подкрепяйки Сидеров.
Фрапиращи са сходствата с 2006 г., и по отношение на употребата на мюсюлманите. У нас червеният Първанов сключи сделка с ДПС, за да получи гласовете им. Цялата пропагандна машина в Турция беше задействана срещу лидера на АТАКА. Федерацията на балканските изселници „Балгьоч“ призова българските турци да гласуват срещу „врага на Турция“ Волен Сидеров.
Тази година на изборите във Франция, освен организациите на местните мохамедани, в пропагандата на червения кандидат Оланд се включиха и някои ислямски страни. Във Франция не се публикуват данни за отделни раси и етноси, но затова пък овладелите властта „Мюсюлмански братя“ в Египет публикуваха такива. Тяхното социологическо проучване, публикувано броени дни преди първия тур, сочеше, че 85% от френските мюсюлмани ще гласуват за социалиста Оланд.

Турция насърчаваше
френските мохамедани
да свалят Саркози
И както в България през 2006 г., френските мюсюлмани се явиха като под строй пред урните, за да изпълнят спуснатата заповед.
На 22 април т.г. Марин льо Пен произнесе вдъхновена реч, с която благодари на своите привърженици за подкрепата и вярата им в патриотичната идея. „Националистическите партии в Европа днес са на гребана на вълна, която разтърсва системата“, заяви 43-годишната юристка и поздрави избирателите си с фраза, типична за лидера на ПП Атака Волен Сидеров. „Борбата продължава!“, завърши Марин льо Пен, което прозвуча като френски аналог на нашия възглас „Атаката продължава!“

 

Двете партии имат близко сътрудничество

АТАКА и Фронт Насионал (ФН) имат много близко и плодотворно сътрудничество от първия ден, в който българската националистическа партия щурмува успешно „крепостта на мафията“ през юни 2005 г. Първият, който поздрави Волен Сидеров с успеха на парламентарните избори тогава, бе водачът на ФН и доайен на националистическото движение в Европа, Жан-Мари льо Пен.
През юни 2006 г. г-н Льо Пен пристигна в България, за да засвидетелства подкрепата си за кандидатурата на Волен Сидеров в президентските избори през същата година. През юни 2006 г.  водачът на АТАКА върна визитата. През есента на 2007 г. в НДК именно Жан-Мари льо Пен откри кампанията на АТАКА за изборите за Европарламент и местна власт.
През 2011 г. делегация на партия АТАКА участва в грандиозния Първомайски марш от парижката Гранд опера до статуята на Жана Д’Арк, който френските националисти провеждат от десетилетия на работническия празник 1 май. Над 15000 души минаха по парижките булеварди с възгласи „Жана Д’Арк е с нас!“ и „Марин ще върне Франция на французите!“ С думите: „Здравей приятелю, радвам се, че си тук, за да ни подкрепиш“, Жан-Мари льо Пен приветства лидера на българските националисти.  В парижката централа на френските националисти Волен Сидеров се срещна с Марин льо Пен по нейна покана. Двамата лидери лансираха нова, постлиберална доктрина и поеха ангажимента да работят заедно за създаване на Алианс на консервативните и патриотични партии в ЕС (В. „Атака“ от 2 и 3 май 2011 г.)
„Днес консервативните и патриотични партии като АТАКА и Фронт Насионал имат уникалния шанс да предложат такава доктрина, която е особено нужна след глобалната финансово икономическа криза, в която светът беше тласнат от уолстрийтския фундаментализъм с неговите три принципа – дерегулация, приватизация и либерализация“, заяви Сидеров.
„Безогледната либерализация на всичко – от пазара до морала, и господствалата 2 десетилетия антинационална идеология на глобализма ни оставиха тежко наследство – от проблеми с неинтегруемите мюсюлмански малцинства до тежките социални проблеми“, заявиха Сидеров и Льо Пен.
„Средната класа на Франция е разбита, медиите са подчинени на диктата на неясни корпоративни интереси, а французите – най-свободолюбивата нация на Европа, са лишени от основни права като свободата на изразяване и свободата на труд заради наложената им насила „политическа коректност“. Франция трябва да се освободи“, подчерта г-жа Льо Пен, която ден преди това в речта си на традиционното първомайско шествие на Фронт Насионал поиска възстановяването на френската национална валута – франка.
Година по-късно, на 22 април 2012-та, близо 7 милиона французи потвърдиха с вота си правотата на Марин льо Пен.