|

БиТиВи, защо не питате Уорлик за Афганистан?

Волен СИДЕРОВ

Американски войник изби 16 цивилни афганистанци. Случаят стана световна тема. Не е тема само за мижавата откъм журналистика и богата откъм турски сериали БиТиВи. Да сте видели там да коментират садистичното убийство на жени и деца? Не сте, няма и да го видите. Това да не е субсидията на партия АТАКА, или поредната интрига срещу мен, че да го коментират и показват по Босфор Ти Ви.
Тук става дума за извънземните, за недосегаемите американци, които могат да избиват хора навсякъде по света и да не носят отговорност. Преди години един такъв изрод от посолството на САЩ в София уби български младеж в катастрофа и веднага го изведоха от страната. Българските аборигенски власти не го задържаха, естествено. Сегашното ни правителство е същото – дупедавско.
Защо обаче вечният коментатор – Уорлик,  не излиза да коментира своя сънародник-убиец? Този смешник се изказва по всички теми. Защо телевизията на Кр. Гергов БиТиВи не го интервюира по въпроса?
Защото у нас с много малки изключения няма свободни медии. Има гъзолизци, наречени журналисти, плюс гъзолизци, които ни управляват.