|

Волен Сидеров: ГЕРБ поглъща сините, за да управлява с БСП и ДПС утре

Днес партиите се делят на глобалистки и антиглобалистки, а не леви и десни

Ръководството на АТАКА присъства на пресконференциите на Мартин Димитров и Иван Костов в парламента, за да чуе обяснението им за смъртта на синята идея.

 

Разривът в Синята коалиция напомня на сценария, по който управляващите се опитаха да разбият АТАКА. След като разделението е налице, сега вероятно ГЕРБ ще пробват да разтурят групата на сините чрез купуване на депутати, както вече направиха с нас. Крайната цел е управляващата партия да запълни изцяло т.нар. „дясно“ пространство в следващия парламент. За гарнитура в него ще влязат разбира се БСП (като монопол на „лявото“), ДПС и някоя брокерска партия евентуално за гарнитура. На ГЕРБ обаче не им е угодно да има националистическа партия като нашата, която да е коректив на властта. Затова работят против нас и сините. Това е моето виждане за ситуацията, което и Мартин Димитров потвърди в изявлението си пред медиите“. Така лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира разкола в Синята коалиция. Националистът уточни, че не желае да се намесва в партийните дела на други формации, но определи разгръщащите се процеси като „политически вампиризъм“.
„На практика започва една битка за овладяване на дясното политическо пространство. Какво е дясно днес? В 21-ви век вече е смешно партиите да се делят на десни и леви подобно на деца, които играят на стражари и апаши. Днес политическите организации се поделят по-скоро на антиглобалистични и глобалистични. Защото в свят, в който наднационални икономически и политически субекти контролират десетки държави, най-важният проблем е опазването на националната идентичност и избирането на вярната посока за икономическо развитие“, посочи Сидеров и добави, че в „играта на дясно и ляво“ българските парламентаристи пропускат да мислят и говорят  по важните за страната ни въпроси, които заплашват да обезличат и разпокъсат България. „Тези опасности, за които само АТАКА говори, не се обсъждат нито от „десни“, нито от „леви“. Без да се числим към едните и другите, ние предлагаме ефективни икономически мерки. Знаете, ние настояваме за прогресивно подоходно облагане и отмяна на плоския данък, например. Това за нас е работещо национално решение“, уточни националистът и заключи, че е време да се мисли за развитието на страната ни извън обсега на наднационалните върхушки, а не само за партийни игри от типа „оловни войничета“.