|

Гербаджиите угодиха на ДПС – пазят комисията на Еюп

ГЕРБ за пореден път угоди на ДПС, като в сряда отново отхвърли предложението на АТАКА да се гласува ново ръководство на Комисията за защита от дискриминация. Припомняме, че вече повече от две години звеното, доминирано от ДПС, е с изтекъл мандат и реално се намира в едно антиконституционно състояние. „Явно ГЕРБ панически се страхуват, че ако приемат предложението ни, ще нарушат фундаменталната си задкулисна договорка с ДПС, съгласно която управляващите крепят кадрите на Доган в различни ведомства и местни администрации“, категоричен бе зам.-председателят на парламента Павел Шопов.
Ние настояваме тази комисия да се ликвидира, защото харчи безконтролно държавни пари, посочи националистът и даде пример с луксозните коли и джипове, с които разполагат членове на въпросната комисия, и с честите командировки на председателя й Кемал Еюп зад граница. „Там ли се бори за правата на дискриминираните?“, реторично запита Шопов и уточни, че средно на година паразитната комисия гълта около 4 млн. лв. от държавния бюджет.
„Това не е звено, което се грижи за защита на човешките права, а се използва за явна репресия над гражданите. От самото си създаване тази комисия работи като палка в ръцете на Ахмед Доган и се използва за етническа саморазправа. Затова ние от АТАКА настояваме ГЕРБ да вкарат ред в това положение, макар да се наложи да рискуват топлите си отношения с ДПС. Няма да спрем да внасяме предложението, разчитаме на адекватност и държавна грижа“, категоричен бе Шопов.