|

ГЕРБ признаха: Плащали с парите на АТАКА за наводненията в с. Бисер

Бившият резесар Тодор Великов показа писмото, в което се твърди, че парите на отцепниците са използвани за обезщетения за наводненията в с. Бисер.

 

Широко рекламираната пиар акция на ГЕРБ за обезщетяването на пострадалите от наводненията в с. Бисер е осъществена с парите от държавната субсидия на АТАКА. Това стана ясно от писмо на административния секретар на управляващата партия Цветомир Паунов до Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Според документа парите на десетте отцепници от групата на националистите, които са декларирали принадлежност към ГЕРБ, са били дарени за различни инициативи, а 1 млн. от тях са предвидени за щетите в Бисер.
Писмото изобличи вицепремиера Цветан Цветанов в лъжа, след като в телевизионно интервю от 29 декември той заяви, че независимите депутати са прехвърлили своята субсидия и я получават от политическа партия ГЕРБ за осъществяване на парламентарната си дейност. В пряк конфликт с Цветанов влезе и отцепилият се депутат Камен Петков, който заяви в парламента, че вътрешният министър е излъгал за връщането на субсидията към независимите депутати.