|

Общинар от АТАКА осъди братя Галеви

Общинският съветник на АТАКА в Дупница Методи Стойнев осъди братя Галеви за обида. Делото срещу Ангел Христов е приключило в края на миналата година, а срещу Пламен Галев миналата седмица на 15 май. Присъдите за по 2000 лв.
Галеви ще плащат глоба, защото публично обидиха националиста през 2008 година. Решението обаче се протакало 4 години, като в този период е имало 35-40 съдебни заседания.
Според Стойнев скандалните бизнесмени имали кмет, който сами са поставили и повечето общински съветници в града също били техни, с което имали комфортно мнозинство. Според националиста зад осъдените братя Галеви стояла БСП.
Те публично били подкрепени от тогавашния вътрешен министър Румен Петков, а после местната депутатка Мая Манолова също ги дала за пример, като заявила в предаване по местната кабелна телевизия, че тя и БСП са зад братя Галеви и за модела на управление в Дупница. Съветниците Попов и Стойнев единствени гласували „против“ на общинските заседания и затова Галеви ги нарекли „идиоти“.“Имаше общински съветници, които също им козируваха. Възможно е да се подиграват на държавата и в един момент да кажат, „нямахме интернет, не знаехме, че ни търсят“, предположи Методи Стойнев.  Според общинския съветник сега се живее по-спокойно в Дупница, а съгражданите им също говорят, че издирваните братя са избягали в ЮАР или Аржентина. „Тези хора вече са осъдени. Моделът „Галеви“ вече не съществува в града“, заключи Стойнев.