|

Деница Гаджева: Управляващите крият Мирослав Найденов заради злоупотреби

Управляващите от ГЕРБ укриват министър Мирослав Найденов, който години наред е оглавявал „Екоравновесие“, защото навярно е извършвал редица нередности в дружеството. Това каза от парламентарната трибуна в сряда депутатката от АТАКА Деница Гаджева. Тя настоя в седмичната програма на Народното събрание да бъде вкарана точка с поправки в Закона за защита на животните, което бе прието с присмех от страна на управляващите.
„София е европейска столица и е недопустимо хора да бъдат разкъсвани от бездомни псета по улиците. А да се смее народен представител, когато двама души са изядени от кучета, е позорно“, категорична бе Гаджева.
Павел Шопов от АТАКА се присъедини в дискусията с искане за прегласуване и заяви, че промените, които се предлагат, са кратки и са път за решаването на проблема с бездомните кучета. Въпреки тези уточнения предложението на АТАКА бе отхвърлено от ГЕРБ.
Други депутати от опозицията пък поискаха да се направи одит на „Екоравновесие“ от Сметната палата, с което да се види законосъобразността и ефективността на изразходваните средства. Управляващите обаче гласуваха „против“ и за това предложение.