|

АТАКА обединява формации в защита на национализма

Който е против обща борба за доброто на България, не е патриот, отсече зам.-председателят на партията Десислав Чуколов

АТАКА няма да допусне национализмът да се обезличи и нарои както лявото и дясното политическо пространство. Категоричен в тази заявка бе зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов по време на редовната пресконференция на партията преди дни. Той посочи, че от 1989 година насам у нас се наблюдава скоростна ерозия на политически ценности и идеологии, което доведе до момента хората да не припознават като свои нито леви, нито десни. „АТАКА съзнава отговорността си като първата националистическа формация, която съумя да пробие и да спечели стабилно представителство в българския парламент. Наша задача е да съхраним националистическите ценности и да обединим усилията на всички български патриоти в името на общата ни кауза“, заяви Чуколов.
Националистът отбеляза, че в пространството се намират измислени формации, които претендират за патриотични, а не участват в общите действия срещу безобразното управление на ГЕРБ. „Който отказва да работи с нас за народното благо, сам се изключва от понятието „националист“, категоричен бе Чуколов. Депутатът припомни успешните съвместни акции на АТАКА, ВМРО, БНС и други патриотични формации в последните месеци. Съюзени, националистите въстанаха срещу позорния гей парад в столицата, непоносимия вой от джамията „Баня Баши“, шоковият скок в цената на тока с 13 %, който обрече стотици хиляди българи на мизерия. В неделя алиансът на патриотите се противопостави бурно срещу ширещата се циганска престъпност в страната, която безхаберието на ГЕРБ всъщност насърчава. С мащабен протест в столицата националистите отбелязаха годишнината от смъртта на проф. Калоянов и 24-годишният Боби от „Овча купел“ (повече подробности по темата на 16-17 стр.).
Националистите са единствените, които търсят сметка от Цветанов за циганските изстъпления, посочи Чуколов и припомни десетките парламентарни питания на депутати от АТАКА към министъра на вътрешните работи. Зам.-председателят на АТАКА изрази съгласие с премиера Борисов за това, че министрите му ще останат в историята и предположи, че Цветанов ще се запише там под псевдонима „Дон Цеци“ – заради бездействието си по отношение на ромските зверства.