|

Волен Сидеров: Главният прокурор да разследва Борисов и Цветанов за търговия с влияние

С гласовете на отцепниците от АТАКА правителството на ГЕРБ оцеля след вота на недоверие.

 

Главният прокурор да започне предварителна проверка Цветанов и Борисов за търговия с влияние. Това призова лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ. Според него благодарение на купуването на депутати, управляващите спасяват кабинета си. „Цветанов, вие с вашето ръководство на партията, сте крадци. Вие откраднахте субсидията на АТАКА, вие откраднахте и купихте депутати. С купени депутати сега ще си спасите правителството“, заяви лидерът на АТАКА към вътрешния министър Цветан Цветанов.
Сидеров напомни на управляващите, че извършиха престъпление, когато написаха, че 11 души, влезли с бюлетината на АТАКА, вече “ принадлежат към ГЕРБ“. „Кой принадлежи към вас? Тези депутати, които са влезли с бюлетината на АТАКА и за които вие лично казвахте: „Никога няма да приемем отцепници в нашите редици“. Вие излъгахте както мен, така и българските избиратели. Трябва да си признаете, че сте лъжци. Трябва да си признаете, че действате с престъпни методи. Защото да разцепваш група, да купуваш депутати, да ги заплашваш и притискаш е престъпно действие. Това е търговия с влияние.“, подчерта лидерът на националистите.
„Мен не ме интересува докладът на Еврокомисията, защото аз не искам ролята на бяла мишка, наблюдавана от някой си Барозу, бивш анархист, троцкист и маоист, а днес християндемократ. Вие сте тези, които тичате пред Барозу и всеки път заставате във васална поза. За мен е важно мнението на хората в България – а те ми казват, че живеят все по-тежко“, подчерта Сидеров.
Единственият, който скочи в защита на правителството на ГЕРБ беше депутатът Яне Янев. В желанието си да се хареса на управляващите, Янев дори поиска да издигне приживе паметник на Цветан Цветанов. Именно с гласовете на шепата хора, останали около резесаря, правителството на ГЕРБ се спаси от вота на недоверие.