|

Волен Сидеров: КСНС затвърди партизанската партийна политика на ГЕРБ

Лидерът на АТАКА напусна безплодното заседание при президента

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров единствен се яви на Консултативния съвет за национална сигурност при президента с конкретно предложение и ясна визия как може да бъде решен проблемът.

 

 

 

Консултативният съвет за национална сигурност отказа да разгледа предложението на АТАКА за съставяне на правителство на националното спасение и това затвърди партизанската партийна политика, която се води у нас. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след края на срещата в Президентството. „Очаквах по-сериозен анализ на терористичния акт, очаквах търсене на отговорност, самокритичност и оставки. Вместо това се предлага едно становище, което е доста беззъбо, неказващо истинските проблеми.“ Това заяви лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров, който напусна заседанието на КСНС преди края му.
„Аз предложих, и със специално писмо предварително бях внесъл при президента – да включи моята идея за обсъждане на възможност за съставяне на кабинет за национално спасение. Той не пожела да го направи. Не виждам смисъл да присъствам“, добави Сидеров, който си тръгна от президентството.
„Консултативният съвет излиза с едно становище, което е доста бюрократично написано, и няма задълбочен анализ в него, няма посочване на отговорност и вина, няма становище относно сигурността и във връзка с терористичния акт“, каза още Волен Сидеров.
„В този кризисен момент, в момент на война, в България са нужни максимално обединени усилия на всички политици. С усилията на една партия не може да бъдат решени проблемите на България. Има конституционен начин да се направи – президентът е в състояние да предизвика създаване на такъв национален кабинет за спасение и ясна програма какво трябва да се направи до изборите.
Продължава партизанското противопоставяне, игри на показване на мускули от една партия и от друга, но се вижда, че нито една партия самостоятелно не може да се справи с проблемите в страната“, заяви Сидеров.
На въпрос, свързан с неучастието на Волен Сидеров в обсъждането на точката за доклада на Европейската комисия, Сидеров посочи: „Не участвам, защото този доклад за мен не е повод цялата държава да застава в някаква поза на очакване като домашно куче. Не мисля, че доклад на Европейската комисия трябва да бъде повод ние да излизаме от дневния си ред какво да вършим в България. Констатациите, които тук се правят, по нищо не се различават от това, което досега се чу. Не виждам с какво един Консултативен съвет може да придвижва нещата напред в тази посока“.