|

Мнозинството си прие лобисткия Закон за горите

„Няма по-измъчен законопроект в 41-вото НС, минал през вето на президента и противодействието на цялото общество. И няма толкова голямо настояване от мнозинството един законопроект да мине въпреки обструкциите, въпреки противоречията в парламента.“ Така Павел Шопов определи измененията в спорния Закон за горите, които мнозинството прие. Той подчерта, че ГЕРБ открито лобира за определени фирми, които не желаят да си платят за инвестиционните намерения.
АТАКА гласува против закона въпреки някои промени, които управляващото мнозинство с триста зора беше принудено да направи, защото не може да има компромиси с държавните интереси, с парите, които трябва да постъпват в държавната хазна, с онова което се дължи на обществото.
Законът за горите предизвика големи негативи за управляващите до момента. „Впечатлението за компромис на ГЕРБ с неправителствените организации е изключително лъжливо. Този компромис се прави къде с натиск, къде с пазаруване, къде с лъжи“, заяви Шопов. И припомни, че с политическите сили консенсус по този закон не е постигнат. Той продължава да бъде лобистки, заради натиска на политическите сили и гражданското общество обаче в него са намалени подкупничеството и корупцията.