|

Националисти окупираха Министерски съвет заради скъпия ток

„Борисов, спри да се криеш зад чиновниците и понеси отговорност“, призова лидерът на АТАКА Волен Сидеров

Екип АТАКА

Стотици граждани се присъединиха към протеста на АТАКА и поискаха по-ниска цена на тока.

 

Незабавна оставка на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев и разтрогване на договорите с електроразпределителните монополисти, отговорни за рекордното поскъпване на тока. Това поискаха в сряда стотици националисти по време на протест на АТАКА и ВМРО-БНД пред Министерски съвет. Срещу безумните цени на тока се обявиха и други патриотични организации, сред които Гражданско движение „Днес“, БНРП, БНС, Федерация за защита на потребителите, Партията на зелените и пенсионерски организации.
„Време е Борисов да спре да се да се крие зад чиновниците си, защото е пряко отговорен за поскъпването на електроенергията в България. Време е да спре да се оправдава с управлението на тройната коалиция, защото ГЕРБ е на власт вече 3 години и можеше да промени всеки един закон“, заяви пред множеството Волен Сидеров. Той сподели, че мястото и времето за провеждане на този протест не е случайно, тъй като паралелно с него тече заседание на Министерски съвет. Патриотът изрази съмнение, че депутатите и министрите от ГЕРБ, много от които са милионери, се притесняват от увеличението на цената на тока, но припомни, че за разлика от тях, мнозинството от българските граждани и сега изнемогват със сметките. Още повече, че с поскъпването на тока ще се повиши и цената на всеки един продукт, в изработването на който се разчита на електроенергия. Според лидера на АТАКА това ще доведе до още по-тежка криза за българските граждани. От името на всички български националисти Сидеров призова управляващите да слязат при протестиращите и да отговорят на зададените въпроси.
Националист № 1 поиска пълна ревизия на всички договори за изграждане на фотоволтаични паркове. Според него те са изграждани незаконно върху плодородни земи, в интерес единствено на олигархичните кръгове, които стоят зад тях. „Докога законите ще обслужват единствено Цветелина, Цеко и Иво, а няма да се грижат за българския интерес? Докога ще се поддържа монополният колониален модел, който ощетява всички български граждани?“, запита още Сидеров. Той призова управляващите да прочетат одита за ЕРП-тата, който сами са поръчали и да разтрогнат договорите, на базата на многобройните нарушение от страна на чуждестранните компании.
Патриотът поиска изслушване на премиера и в парламента. „Ангел Семерджиев е един висш държавен чиновник. Той не носи политическа отговорност. А цената на тока не е технически, нито търговски или мениджърски въпрос. Това е политически въпрос, национален въпрос. Затова обяснение трябва да даде Бойко Борисов“, заяви от парламентарната трибуна Сидеров. Той прикани всички депутати от ГЕРБ да се присъединят към протеста на националистите, защото техните близки, роднини и познати също ще бъдат засегнати от скока в цената на тока.
Против безумното поскъпване се изказаха всички организации, взели участие в протеста на националистите. Симеон Костадинов от БНС призова правителството да вземе спешни мерки срещу поскъпването на тока, защото иначе ще му се потърси сметка. Той допълни, че ДКЕВР не е независим орган, а защитник на монополните интереси на чуждестранни компании.
Пълна подкрепа за националистите в борбата им срещу монопола обявиха от гражданско сдружение ДНЕС. Те призоваха държавния регулатор да защитава интересите на българите, а не на монополистите.
В подкрепа на АТАКА се изказаха и от Асоциацията на сираците и Сдружение „Света София – Вяра, Надежда, Любов“. Според тях правителството на ГЕРБ не спира да лъже хората и само вот за националистите може да промени социалното положение на гражданите.

 

АТАКА: Борисов да отмени спекулативното поскъпване

„ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ,
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ

От
ПП „Атака“,
ПП „ВМРО – Българско
национално движение“,
ПП „БНРП“, Национална съпротива, Български национален съюз, граждански организации

Уважаеми господин министър-председател,

Водени от загрижеността си от създалата се тежка ситуация с цените на комунални услуги, убедени в необходимостта от спешно преразглеждане на политиката по ценообразуването, позовавайки се на експертните становища срещу новите цени на тока и на водата, които внесохме в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), и припомняйки многобройните протести, които организирахме в последните години, отправяме към вас следните
И С К А Н И Я

1. Незабавна отмяна на неправомерните и спекулативни повишения в цените на тока и водата, които влязоха в сила от 1 юли;
2. Освобождаване от длъжност на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев;
3. Разпускане на ДКЕВР;
4. Прекратяване на приватизационните договори с чуждите електроразпределителни монополисти;
5. Прекратяване на концесията на „Софийска вода“.

Господин Борисов, призоваваме Ви да се позовете на одита на ЕРП-тата, който се наложи да разпоредите преди две години – именно след протести на ВМРО. Той доказа редица нарушения.
Вземете предвид и експертните становища на ВМРО, внесени в ДКЕВР по различни поводи.
Напомняме Ви, че в момента срещу едно от увеличенията на цената на водата в София тече дело във Върховния административен съд. При честен съдебен процес то ще докаже неправомерността на всякакви увеличения в цената.“

 

Волен Сидеров: Скъпата енергия пълни джобовете на олигарсите на ГЕРБ

Българи, братя и сестри,

Тук сме, за да кажем ясно на управляващите, които заседават в момента, че не приемаме гаврата наречена поскъпване на тока. Не приемаме поредния удар по българския народ! Не приемаме геноцида над изнемогващия българин от страна на група милионери! Тук, в Министерския съвет работят 20 души милионери. За тях цената на тока няма никакво значение. За тях имат значение цените на имотите и на яхтите. Ние обаче сме тук представители на патриотичните формации – на партия АТАКА, която е изпратена в парламента от стотици хиляди българи, на ВМРО, на БНРП, на БНС, представители на граждански сдружения, които напоследък се събуждат и показват, че в България българинът може да се бори за свободата и правата си. Ние сме тук от името на милиони българи, които не са милионери, които си броят стотинките и които не знаят как ще посрещнат новите цени на ток, вода и парно през настъпващата зима. Ние сме тук, за да напомним, че тези дебели стени няма да ги спасят от народното възмущение и възмездие, когато чашата прелее, а това вече е факт. Защото на третата година от управлението на ГЕРБ, ние виждаме, че политиката на тази партия става все по-олигархична, става все по-грабителска, става все по-антинародна. Преди 3 години имахме някаква илюзия, че може да им дойде акълът в главата, че може да направят няколко неща, които да са полезни за българския народ, не за турския, не за американския, не за финландския, за българския народ. Защото когато станаха министри, министър-председатели и депутати, представителите на ГЕРБ положиха клетва в Народното събрание, в която казаха, че ще се ръководят само и единствено от интересите на българския народ. Тази клетва те сега я нарушават. Нарушават я с вдигането на цената на тока. Нарушават я с всички лобистки закони, които прокараха през тези три години. Защото през трите години властване, ГЕРБ не направиха друго, освен да прокарват лобистки закони, с които да обогатяват още повече своите бизнескръгове, олигарсите, които станаха по-богати за сметка на българския народ.

Сегашното поскъпване на цената на тока вкарва още милиони в джоба на олигарси, които имат така наречените фотоволтаични  паркове. Това днес се води за зелена енергия, само че в тази зелена енергия всъщност имаме изменение в зелени банкноти, защото тя носи огромни печалби и то гарантирани от държавата на тези, които имат собствени паркове. Кои са те? Главно чуждестранни компании – американска, тази която притежава ТЕЦ Марица, италианска – която също има такива предприятия, чуждите монополисти ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, които ние няколко десетки пъти вече поискахме да бъдат прекратени техните договори. Това са също така олигарсите, близки до властта – Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, Стефан Софиянски и други такива, които притежават соларни паркове. И в момента българската държава в лицето на правителството им дава огромни, гарантирани печалби. Какво означава да се гарантира изкупуването на тока, който те произвеждат и то на 10 или 15 пъти по-висока цена от тази, която произвежда АЕЦ Козлодуй. Ами това означава монопол, това означава обратното на пазар, това означава узаконена далавера за Цветелина, за Иво, за този, за онзи, за всички тези, които са нашите хора за властта. Това означава далавера, която я плащаме ние, вие, всички те, които ходят по улицата. В Министерския съвет хората, които работят там, и те плащат, полицаите, които сега ни охраняват, и те плащат тази далавера. Всички плащаме далаверата на приближените на властта.
И сега ние сме тук, за да кажем, че искаме край на тази далавера, която  вкарва милиони в джобовете на олигарсите, подкрепяни от ГЕРБ. Защото това са техни олигарси, които се отчитат и когато дойдат изборите, пак ще потекат огромни финансови потоци за купуване на гласове. Ние искаме този порочен кръг да бъде разбит. Ние искаме да се прекрати порочната практика Държавната комисия за регулиране на енергията и на водите, на цените, да бъде само един високоговорител на олигарсите. Искаме тази комисия да бъде разтурена и да бъде формирана на нов принцип – на принципа на участия на обществени организации, на организации на потребителите, на синдикати, на граждански организации, които да казват своята дума, когато постъпи поредното предложение за покачване цената на тока. Кой друг, ако не гражданите трябва да казват думата си тогава. Това в момента не е така, в момента държавният висш чиновник Ангел Семерджиев одобрява покачването на тока и ни кара да се радваме, че то не било 30 или 100 процента, представете си, а само 13. Това е една подигравка с българския народ. Затова настояваме за оставка на Ангел Семерджиев и му казваме ясно, тук министър-председателят веднага да приеме оставката на Семерджиев. Той да бъде разследван за корупция, да отговори откъде има скъпата си кола, която е придобил наскоро. Да отговори откъде му е вилата на Черноморския бряг, да отговори защо, след като преди няколко месеца беше казал, че няма да се качва толкова цената, сега изведнъж се съгласи с това. Да не би това да е станало с определена сума пари, това трябва да се разследва пред прокуратурата, пред следствените органи на база на информацията на ДАНС. Какво прави тя, за да установи дали в тази комисия ДКЕВР няма корупция. ДАНС също така трябва да отговори в парламента и аз ще инициирам това, дали случайно сред високостоящите управленци – министри, зам.-министри, шефове на агенции, министър-председател няма случайно корупция. Защото ние не можем да си обясним как така през 2010 г. министър-председателят Борисов каза, че ще разгледа договорите с ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, нещо което аз лично искам вече може би повече от 10 години, а после се отметна. Къде остана тази закана, г-н Борисов? Питам ви оттук, от трибуната пред вашия прозорец и ви подканвам да слезете тук, при хората, които са представители и на ваши избиратели. И да приемете нашата декларация.
Вие приехте, доколкото си спомням представители на гей обществото, на педерастките общности, дадохте им да се развихрят в цяла София. София стана зрелище, педерастко-лесбийско шоу. Потъпкахте всякакви морално-етични норми, поставяйки тук деца, възрастни хора, да гледат как мъже се целуват с мъже по главните булеварди на София. И сега се правите, че не чувате нашия глас, гласа на националистите,  които години наред се борят за правата на българина, не за Цецо, за Цветелина и за Иво, не за олигарсите, не за турския и американския посланик, а за българския народ се борим ние и ще продължим да го правим. Имайте предвид, че нашата решителност е много голяма, г-н Борисов. Вие познавате твърдостта на българските националисти, вие знаете, че ние няма да се откажем и че през годината, която остава до изборите, ще ви покажем как българският патриотичен вот се обединява, макар че вие лично и вашият асистент Цветанов положихте страшно много усилия, направихте страшно много интриги да разбиете единството на патриотичния вот, подкупвайки, отцепвайки хора, купувайки депутати, раздавайки пари, крадейки субсидии на партия АТАКА. С всички тези интригантски, долнопробни действия, вие си въобразихте, че ще унищожите патриотичния вот в България и в следващия парламент няма да има кой да ви посочи с пръст и да каже – вие изневерявате на клетвата си пред българския народ. Не! Грешите г-н Борисов, Цветанов и останалите милионери. Грешите! Ще има кой да ви го каже в очите, ще направим така, че в следващия парламент ще има патриотичен вот, ще направим така, че вотът на националистите не само, че няма да бъде заглушен, той ще бъде по-силен и по-мощен. Защото национализмът е бъдещето на Европа.
Национализмът е кауза, която е стъпила на най-твърдото нещо в света – родолюбието, предаността към народа, предаността към нацията и националните идеали, за които умираха нашите национални герои. Нали на 2 юни всички вие отивате да се преклоните пред тяхната памет, пред паметта на Ботев, на Левски, на Раковски, на Хаджи Димитър, ами какво бяха те – те бяха български националисти, патриоти, които казваха – преди всичко свободата на Отечеството, народа ни и след това всичко друго – и личния живот, и семейството, и печалбата, и бизнеса, и волтаричните паркове, и далаверата и ТЕЦ-овете.
Десетки пъти ви предупреждавах от парламентарната трибуна г-н Борисов и Цветанов и останалите милионери от Министерския съвет и ви казвах, вслушвайте се в разума, вслушвайте се в нашия глас, защото чрез гласа на АТАКА, говори българският разум.
Скъпи съратници, аз ви призовавам да бъдем единни, да бъдем енергични и бойни така, както са ни виждали в предишни години, сега тази година до изборите, ние трябва да им покажем, че сме непоколебими в защитата на българския национален интерес, трябва да покажем, че България ще тръгне напред, само когато се управлява от патриоти, от националисти, от хора, които са се заклели да служат на Отечеството си, а не са се заклели в някоя масонска ложа, секта или педерастко общество. Само клетвата пред народа е истинската клетва.
Да живее България!

Реч на Волен Сидеров на митинг пред Министерски съвет.

 

Красимир Каракачанов, ВМРО-БНД: Само в България увеличението е 162% за 10 години

„За 10 години цената на тока в България се увеличи със 162%. Има ли друг подобен случай по света? Не, защото никъде няма подобни управляващи“, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. Според него финансовият министър Симеон Дянков мачка малките фирми с непрестанни проверки и тормоз, а в същото време не безпокои електроразпределителните гиганти, които дължат 490 млн. лв. дивиденти на държавата. Каракачанов допълни, че за 7 години в държавния бюджет са влезли само 5 млн. лева.
„Никой от управляващите не си е направил труда да изчисли загубите за българските потребители от това повишение на тока. Не става въпрос само за сметките, а за всички продукти, цените на които ще скочат заради недомислените действия на управляващите“, заяви още Каракачанов.
Според него единствените, които не се вълнуват от увеличението на тока, за циганите, защото само те не си плащат сметките. „Всички присъстващи, като редовни и коректни платци на електроенергията, имаме право на мнение и в него трябва да се вслушат управляващите“, допълни националистът.

 

Валентин Симов, Партия на зелените: Оставка на Лиляна Павлова заради слънчевите паркове

За незабавни оставки в кабинета се обявиха и от Партията на зелените. Техният лидер Валентин Симов призна, че поведението на управляващите го е довело до парадокса да се противопостави на новите технологии и зелената енергия. Според него е нужна пълна ревизия на фотоволтаичните паркове, изградени през последните два месеца у нас, тъй като са строени незаконно в плодородни земи. Симов поиска оставката на регионалния министър Лиляна Павлова и пълна ревизия на всички заменки, които са направили възможно това строителство.