|

Необяснимо е защо част от населението у нас се турчее

Публикуваме неиздадената още книга на писателя от Ардино Христо Красин „Има ли турци в България (за еничарите и днешните им наследници)“. Христо Красин е завършил българска филология,  автор е на книгите „Среднощен косач“, „8,8 по Рихтер. Сриването на София“,, „Аленото дуло“, „Люта вода. Хроника“, „Съкровищата на Вълчан Войвода“ (кн. 1), „Вълчан войвода и златото на Рим“ (кн.2.) и др.

Христо Красин

За да се наричаш турчин, т.е. част от турския народ, трябва да си се родил в Турция! Няма друг вариант. Да си се родил в България, а да се оприличаваш като част от турския народ, е толкова смешно, колкото да се самоопределяш като индонезиец или марсианец, роден на Юпитер! Държавосътворяващата нация определя  името на народа си. Поради това всички родени в Турция са турци, а тези, народили се в България, са българи! Смешно е да се твърди друго. Толкова е смешно като например един селджук или караман по етнос, роден в град Ески Шекир (Турция) да се самоопредели като българин!… Друг е въпросът, че във вените на днешния турски народ тече и много Кубратова, прабългарска кръв!
Правото на етническо самоопределение е човешко право. Според последното преброяване в България като българи са се самоопределили 84,8 % от населението. Циганите са 4,9 %. Незначителни бройки (групи) се определят като евреи, арменци, гърци, сърби и руснаци. Има обаче към

8,8 % български народ,
който се самоопределя
като някакви… „турци“

Казахме обаче, че такъв етнос няма никъде по земното кълбо. Признатите като народ, тоест сбор от множество етноси, народени в Анадола и край Босфора турци са в съседката ни Турция. А тази група от население, за които ние говорим, се е родила в България, не на югоизток от нас. Странно е това самоопределение и вероятно тук е нужно да вземат отношение и психиатри!
Както стана дума, турци като етнос няма нито в Турция, нито на Балканския полуостров, нито пък където и да било по Земята. Очевидно това население има психологически проблеми и развива неясен синдром за някакъв друг етногенезис, непонятен за науката. Вероятно в историческото си развитие и насилственото вмешателство в съзнанието му нещо се е объркало, в цялостната му психосистема, докато то е търсело самоопределението си! Така погледнато, смятаме, че народът ни трябва да бъде снизходителен към тези свои чеда, да им съчувства и да подпомага според възможностите си психолечението и връщането им към държавотворческата нация!
Мустафа Кемал паша, който вземайки решение да обедини множеството етноси, населяващи бившата Османска империя, под едно общо народностно название „турци“, може и да не е сгрешил. Въпреки отблъскващите исторически тежести върху това прозвище, свързани с жестокостите на селджуци и карамани при завоевателните походи из Африка, Азия и Балканите, Мустафа паша е разчитал,

че времето постепенно
ще изтрие срама и позора да се наричаш турчин

Не е допускал, че ще е нужен доста дълъг период от време, ако въобще историческият срам и позор да се наричаш турчин извън Турция би могъл да бъде изтрит. Но налагайки това прозвище, Мустафа Кемал в някаква степен е съхранил и историята на основните етноси в държавата – карамани и селджуци, какъвто по произход е и селджукът – първоосновател на днешна Турция, Осман-I Гаази.
Мустафа Кемал паша придобива изключителни заслуги за сваляне на султанската власт, за преодоляване на азиатския феодализъм и за постепенното демократизиране в духа на модерните тогава държави на южната ни съседка. Като първи президент на новата република той решително стимулира европеизирането й. За изключителната му заслуга в обединяването на множеството етноси в една обща народност, именувана „турци“, родени в държавата Турция, през 1934 година парламентът на съседите ни решава да присъди на Мустафа Кемал паша, българин от село Себища, разположено в подножието на Илирийските планини – някогашни български провинции, почетното наименование „Ататюрк“, баща на турците!…
През 1913 година монархът на османската държава го изпраща в София като военен аташе. Защо султанът утвърждава точно него? Защото е бил известен българският му произход и това, че майчиният му език е всъщност българският. Било е очевидно, че изпълнявайки мисията си, езикът за него няма да е проблем. Големият проблем за утвърдилия се по-късно като голям политик Мустафа Кемал започва с любовта му към дъщерята на генерал Ковачев, Димитрина. Данните сочат, че чувствата им са били взаимни, но генералът бил непреклонен в решението си да не дава дъщеря си на турчин. Ако българският военен е знаел, че

военният аташе на
османската държава
е българин

може би животът на Ататюрк щеше да се развие по друг начин.
Самият Мустафа Кемал отлично е осъзнавал българския си произход, но не е можел в качеството си на султански и дипломатически чиновник официално да обяви това. От тук започва личната му трагедия. Разкъсвал се е от чувството си за дълг към османската държава и българската кръв във вените, която пък постоянно тласкала мислите му към съдбините на собствения си народ, населяващ териториите на северозапад от империята. Там някъде, в София живеела и любимата му жена, която обаче поради предразсъдъците на баща й нямало как да му стане съпруга. Така Мустафа Кемал все по-често посягал към шишето с алкохол. Според турски изследователи има данни, че е обмислял отвличането на Димитрина Ковачева. Както е известно, той се е алкохолизирал и каквито и други жени да е срещал в живота си след това, с никоя не е бил щастлив. Трагедията, поради която се пропива и умира от цироза на черният дроб е, че не е могъл приживе официално да назове истинската си  етническа принадлежност, нито пък да заживее съпружески с единствената любима в живота си. Това, което все пак е успял да изрече и с него ясно да подскаже трагичността на живота си, е звучащото почти като  заклинание:
„Който е против българския народ, е и против турския народ!“
Тези думи ясно подсказват невероятния трагизъм на живота му, раздвоен между българската родина и любимата от една страна и дълга, който е поел към народа, който го е тачел като свой покровител и го обявил за свой почетен „баща“, въпреки българската кръв във вените му…
(Следва)

Премиерът Ахмед Вефик не криел произхода си

Поредният българин, министър председател на османската държава е Ахмед Вефик. Той не криел произхода си и често споделял с приятели, че е „булгарзадде“, тоест, дете на българи. Роден е през 1823 година в Истанбул в семейството на Яхия Наджи ефенди, който се преселил с жена си от Перущица и приел мохамеданството.

 

 

 

 

 

 

 

Валията Митхад паша – роднина на баба Тонка?

Митхад паша е един от най-изявените държавници на Османската империя. Той е един от вдъхновителите на младотурското движение, решителен реформатор и дългогодишен управител на Дунавския вилает. Баща му Хафъз Ефенди е роден в Русе в стар български род. Майка му също произхожда от стара русенска фамилия, от която според някои изследователи е и баба Тонка, ятачката на Левски. Заемал е различни постове в Мала Азия. За министър председател е бил назначен през 1872 година. Турски историци твърдят, че именно той е организирал детронирането на султан Абдул Азис. Следващият султан, Абдул Хамид, наредил арестуването му. Бил осъден на смърт, но поради застъпничеството на Англия присъдата му била заменена с доживотен затвор. Изпратен бил да лежи в крепостта Таиф в Суадитска Арабия. През 1884 година убийци, изпратени от султана, удушват Митхад паша в килията му. Българска е и кръвта и на поредния министър председател на османската държава, Талат паша, роден в Златоград. Българи са и пашите Джамал и Енвер. Българин е и един от последните командващи султанския флот Балтаоглу Сюлейман бей. И до днес едно от пристанищата на Босфора носи името му – Балталимани. За него пише и френският византолог Луи Бреие. Командващ султанската флота е бил и Булгар Ахмед паша. Същият пост е заемал и българинът Касапбаши Хасан, роден в Димотика от родители, преселили се от Панагюрище.

 

Българин е великият везир Хафъз Ахмед

Мустафа Кемал Ататюрк не е единственият българин с решително участие в прекрояването на Османската империя от азиатска феодална монархия в модерна светска държава.
Българин е и великият везир Хафъз Ахмед паша. Роден в Пловдив, той бил главнокомандващ на султанския флот. Изпълнявал е и длъжността управител на Шам /Дамаск/ и Диарбекир. Назначен е за министър председател на империята през 1625 година и изпратен да освобождава Багдад, превзет от бунтовници. Убит е на 10 февруари 1632 година по време на един от големите еничарски бунтове.

 

Майстор Манол се е казвал Мимар Синан

Най-големият строител в историята на османската империя е архитектът Мимар Синан. Родителите му са родени в Широка лъка в Родопите. Той самият идва на бял свят в Мала Азия, където баща му и майка му били завлечени в робство. Първоначално е бил гласен за еничар, но заемайки се със строителство, тази перспектива отпада. Знае се, че е имал няколко братя, които заедно с баща му отказват да приемат мохамеданството и до смъртта си са останали християни. Не са били насилвани от властите заради авторитета на Синан. Знае се, че той е имал постоянна връзка с роднините и им е помагал винаги, когато било възможно. Турският историк Исмаил Хами Денишменд дори успял да установи истинското име на бащата на Синан и то се оказало Христо.
В българският фолклор архитект Мимар Синан е възпят като майстор Манол. Гениалният български архитект е построил над 400 джамии, медресета, мостове, акведукти, керван сараи, дворци, болнични заведения  и гробници. За шедьоври се смятат „Султан Селим джамия“ в Одрин и джамията „Сюлеймание“ в Цариград, в чийто двор е погребан архитектът. Великият българин живял почти сто години, като през това време е преживял петима султани.

 

Калафат Мехмед бил нашенец от Софийско

Великият везир Калафат Мехмед паша също е българин, роден край София. За министър председател на османската държава е бил назначен през 1778 година. Завършва военно политическата си кариера като комендант на Белградската крепост.

Форум

Коментирай

359 коментара за “Необяснимо е защо част от населението у нас се турчее”

 1. Дора Чепишева,психолог казва:

  Боже мой,та този писател Христо Красин направо ни засипва с изненади!

 2. Любен Данаилов казва:

  Дора,споделих, че от този изследовател може да се очакват само изненади! В случая изненадите неидват от него,а от историята,която ние очевидно слабо познаваме.И аз самият до вчера смятах,че имам доста сериозни исторически познания,оказва се,че съм се самозаблуждавал…

 3. Дора Чепишева казва:

  Данаилов,а вярно ли е,че този писател бил из някакви планини или… незнам къде точно?…

 4. Любен Данаилов казва:

  Вярно е! Той има малка ловна хижа някаде под Перелик,където прекарва летните си месеци.Ловува и пише,пише и ловува! До колкото знам колибата му е оборудвана с телевизия,булсатком,интернет и всякакви други модерни глезотии.Той ми е казвал,че когато е в София, се чувства по-ограничен в общувантията си от колкото когато е в ловната си хижа в планината… Знам и това,че има и добра приятелка,мечка… Тя често го навещава,а той я гощава с остатъци от дивеча,който междувременно е наловил. Не го разбирам това,но е някакво странно приятелство…

 5. Дора Чепишева казва:

  Ама това си е направо приказка!…
  Данаилов,чела съм,че Мустафа Кемал е починал алкохолизиран от цироза на черния дроб… Но не съм разглеждала това обстоятелство от позицията на любовта му към Димитрина Ковачева…

 6. Ивайло Ивайлов казва:

  Проследих всичките ви коментари по повод книгата на писателя Христо Красин.На моменти едва се въздържах да не се намеся! Като историк аз имам интереси главно във византологията.И така неизбежно от Обща история получаваш познания за Римската империя,за Българското царство,за Осмнската империя и въобще за обществата през вековете в региона.
  Относно твърдението,че турски етнос няма,това е категоричен факт! Защо,обаче, българите които говорят и турски език се турчеят,мисля,че Христо Красин ще ни отговори по-нататък.А що се отнася до българомохамеданина Мустафа Кемал от село Себища,определено се знае,че е починал от чернодробна цироза.Впрочем,това го знае цял свят.Въпросът е в това,че малко хора знаят,че когато е пиел в най-близкото си обкръжение,в по-напреднала фаза на опиянение той винаги отварял дума за Димитрина Ковачева… И винаги в такива случаи последният му тост преди да забие глава в масата е бил: „Дина ичин!“… / За Дина /

 7. Ивайло Ивайлов казва:

  На човекът,който пита за „еврейският произход “ на Мустафа Кемал! Вярно е,че Пашата е „направил“ такова изявление! Аз дори съм виждал снимка от коктейла,който му дават евреите.Под тази снимка услужливите вестникари слагат това измислено изявление! Истината е,че Мустафа Кемал никога не е казвал тези думи! Но евреите по онова време обмисляли как да формират „еврейското управление“ на бъдещата държава.Тогава все още е ставало дума за Османска империя,а Република Турция е била перспектива,която се реализира едва през 1922 година.Пашата е бил бесен от тази манипулация.На всеки педантичен историк ще направи впечатление,че след този случай Мустафа Кемал е избягвал всякакви контакти с евреи… Освен това след като Али Реза-баща му е от Себища,доказано по безпорен начин и майка му-Зюбейде е от Охрид,също доказано по безпорен начин,как би могло Мустафа Кемалда е евреин!…

 8. Бойчо Германов,архивар казва:

  Тази снимка съм я виждал и аз в един албум в Еврейския дом на културата.Там Мустафа Кемал е леко въодушевен от коктейла който му дават домакините и за да изрази добрите си чувства към евреите им казва,“щом вие сте толкова добри,толкова човеколюбиви,тогава и аз съм евреин!“ От страна на гостенина да изрече тези думи е въпрос на култура и възпитание! Но еврейските журналисти вземат снимката и изваждат само думите,които после слагат под снимката:“ Аз съм евреин!“. Типична журналистическа манипулация,нужна обаче на еврейството и тяхната националистична доктрина!…

 9. Лиляна Матова казва:

  А наистина ли Мустафа Кемал е обмислял отвличането на Димитрина Ковачева?

 10. Future казва:

  Днес определено по престижно е да си турчин, както всъщност е било винаги, защото Турция прогресира неудържимо на фона на гаснещия балкански регион. Даже и да е вярно, че горепосочените личности са били българи, това още по силно потвърждава баснословната им продажност,предателство и нагаждачество. Интересно защо тези родоостъпници-християни не са станали французи, немци или англичани, а са се продали на исляма. Този вестник с наивните си лъжи още повече подрива и без това разклатената репутация на башпатриотите, този вестник подценява и се подиграва с читателите си.

  • Weihnachtsmann казва:

   Отиди глупако в Германия и наречи себе си турчин. Тогава ще видиш колко е престижно и гордо да се наречеш такъв.

 11. Георги Марков казва:

  Тук аз мога да споделя нещо! В дипломатическото представителство на Турция в София Пашата е имал доверен човек,който изключително се е занимавал с наблюдението на Димитрина Ковачева.Не от ревност,а от грижа за нейното спокойствие и сигурност.Мустафа Кемал е споделял в тесен кръг,че има специално око в София и само да реши може да прибере любимата си при себе си.Вярно е,че това го е споделял в опиянено състояние,но тъкмо за това пък изследователите смятат,че е вярно.Не са били малко случаите,когато при споменаването на името Дина,Мустафа се е разплаквал… Смята се,че животът му със втората и третата му жена не е вървял нормално не само защото гледал на тях ф ормално,а главно за това,че често на чашка споменавал името на любимата си в София…Естествено, всяка жена би се дразнила от това… Но Кемал е бил неудържим…

 12. Боян Расате казва:

  До ФУТУР! ГОВЕДО,ти още неможеш да разбереш,че няма нищо лошо да се гордееш,че си турчин,но ако си се родил в Турция.Всичко друго е лудост!… Що се отнася до великите БЪЛГАРИ,които са управлявали Османската империя,то те са еничари,които са имали българска кръв,но османско самосъзнание-тоест,били са верни на Султаните! За това не са станали нито французи,нито италянци,нито пък простаци като тебе!… Впрочем,ти не си говедо,а ГОВЕДИЩЕ!

 13. Future казва:

  Много лесно обяснимо е защо народът все повече ще се турчее, ами всеки вече е свидетел как страната край Босфора организира мощна икономика, модерен туризъм, завладя със сериалите си всички балкански страни, създаде литератори нобелисти, непрекъснато строи ултрамодерни билдинги, трансконтинентални мостове и тунели, създаде медицина на световно ниво, лекарствата се изплащат напълно от социалните осигуровки, много българи се лекуват в Анадола не рискувайки да правят това в родината си. Пенсионират се хората далеч преди 60 години, има младо жизнеспособно население, което се гордее че са потомци на велика империя, а не потомци на робско прокълнато племе.

  • Weihnachtsmann казва:

   Този коментар е абсолютно потвръждение защо понятието турчин е нарицателно за най-долно и гнусно същество. Когато някой нарече себе си турчин, той автоматично се определя като гад, изрод, садист и всичко най-отвратително на този свят.

 14. leon казва:

  Takaaa iskam da pozdravya tozi pisatel Krasin , spored nego vsi4ki osmanlii sa s bılgarski proizhod ( ako pravilno sım razbral pisanoto po gore) napravo e super tolkova sım radosten 4e osmanliite sa bili bılgari , taka tozi Krasin postavya osnoviite na novata bılgarska istoriya v koyato se otri4a turskopto robstvo za6toto e nyamalo turci a vsi4ki sme bili bıulgari , iskam ot vse sırdce da blagodarya na pisatelya, izliza 4e Mustafa Kemal Atatürk e ne samo ba6ta na turskiya narod a sı6to i ba6ta na bılgarskiya etnos poradi bılgarskite mu koreni 6te se radvam ako nyakoy den Krasin napi6e i za bata6koto klane 4e ne sa go izvır6ili turci a samite bılgari kato posle za da se opravdayat hvırlyat vinata na taka nare4enite turci ( koito spored Krasin vıob6te ne sı6testvuvat) radva6to e sı6to 4e vsi4ki veliki osmanlii Kato Mimar Sinan sa sı6to s bılgarski koreni tova predrazpolaga zanapred bılgarite po lesno da vızpriemat taka nare4enata turcizaciya na sega6noto naseleniye na Bılgariya Blagodaray na Krasin s negova pomo6t tozi period na turcizaciya na BG naselenieto 6te bıde po bezboleznen kato se izpolzuva tazi hitra taktika ( vsi4ki veliki turci sa bili vsı6tnost bılgari) Blagodarya vi Krasin i vi jelaya mnogo zdrave i uspehi vıv va6to veliko na4inanie

 15. leon казва:

  Sı6to taka pro4itayki komentarite na forumcite vijdam 4e se radvat mnogo ot tezi otkritiya na G-n Krasin vijdam 4e sa 4akali s netırpeniye tezi mu otkritiya , prosto ne moga da povyarvam 4e vsi4ki sıs ogromno zadovoılstvo priemat po gore opisanite li4nosti za bılgari tova vsı6tnost e otrajeniye v ogledaloto za6toto vinagi e po lesno da prieme6 nyakoy tur4in za 4ovek ot svoyata etnost otkolkoto ti da se priob6ti6 kım
  turskiya narod , no vsi4ko vırvi po strahotniya plan na Krasin ako planinata ne otide pri mohamed to mohamed 6te otide pri planinata , radva6to e sı6to 4e Krasin i vsi4ki tur4ee6ti se forumci se gordeyat s tova i az se radvam kato tur4in 4e tolkova bıulgari iskat da se priob6tat kım nas ( t.e turcite) da se priob6tat kato priob6tavat turcite kım sebe si – za6to se sramuvate da se nare4ete bılgari – no po lesno e mırtıvcite da gi obyavite za bılgari za6toto nito edin jiv tur4in nyama da se sıglasi da se nare4e bılgarin

  • Weihnachtsmann казва:

   Нито един турчин нямало да се съгласи да се нарече българин. Ела в Германия и ще видиш как всички т.н. турци от България с готовност се наричат българи, защото ги е срам пред местните и пред институциите да се нарекат турци. Ти всъщност за какъв се мислиш? Ти също си българин, само че още не го знаеш и обиждайки българите, ти обиждаш и себе си и ако можеш да се погледнеш от страни, ще видиш една жалка карикатура.

   • ha siktir be казва:

    a be ahmak az jiveq v germaniq i kat hodq v nqkoq instutusiq s gordost kazvam 4e sam TURK tuka v germaniq e sramno da se nare4e6 balgarin be amsalak.

    • Weihnachtsmann казва:

     Мечтай си. Ако някой повярва на подобно безумие, той трябва да е безумно тъп. Даже палестинците наричат дошлите от Турция глупаци. В институциите може да се наричаш гордо мангал, но за тях си отрепка и каквото и да правиш, винаги си оставаш боклук.

 16. osman казва:

  Аз бих се подложил на генетично изследване. Могат да ми докажат, че съм 100% българин и 0% турчин пак няма да се приема за нещо друго освен турчин. Това е така защото ако турчин види беден човек ще му помогне, ако турчин има болни и стари родители няма да ги остави в старчески дом и да ги забрави както правят великите християни-всички до един архонти – българите а ще си ги гледа. При нас турците има и нещо друго. Ние можем да не си говорим помежду си и да сме скарани но дойде ли Байряма всеки целува ръка на по възрастния и всички караници се забравят. Винаги когато сме притиснати или малтретирани като общност се обединяваме. Ние приемаме и други етноси да живеят с нас. Не мразим различните. Живеем например заедно и с цигани на които викаме милет но това са хора които работят и след едно поколение просто се асимилират и стават едни от нас. не допускаме разни калайджии, бургуджии и други. Да сте чули роми да са извършили някаква беля в турски региони? Например като в село Мечка турците да се боят от роми? Това никога не може да се случи. В турските региони ромите са опитомени, говорят на турски, работят и ходят на джамия. Но не могат да се гаврят с турци защото ни познават много добре. Представете си какво ще стане ако едно турско момиче бъде изнасилено от група роми както правят с българките или да убият някакво турче? Простете, аз не го казвам с тон на заплаха но дори полиция и армия не могат да ни спрат. Този който извърши подобно нещо просто ще бъде убит. Ромите го знаят и затова са малко в нашите райони в Кърджали и Делиормана но са много повече на запад при българите.

  Ние сме заедно, ние се защитаваме, ние не мразим другите, ние не се гаврим с гробове на мюсюлмани и немюсюлмани и не мразим църквите и камбаните им.

  Аз самият се грижех две години за моята комшийка-българка която бе на 70 години и знаеше перфектно турски защото тя беше единствената българка в нашето село с около 2500 души в което други българи нямаше имахме само две семейства турски цигани ама те си работеха и си бяха почтени хора. Носех й дърва през зимата, палех й печката, всяка сутрин и носих пресен хляб имаше две дъщери и изобщо не я навестяваха. Привързах се много към нея защото беше много мил и добър човек но вече не е между живите. Отидох и на погребението й и там видях дъщерите, зетьовете и внуците й. Не им казах нищо. Какво да им кажа.

  Моите баби и дядовци умряха в дома ни. Пред всичките си синове, щерки и внуци и когато бяха още живи тяхната дума беше закон за нас. Никога не сме се противопоставили или казали нещо против тях докато бяха живи. И сме си ги гледали. И ги погребахме. И ние ще бъдем погребани от нашите деца и ще умрем в домовете ни и ще пием последната чаша вода от техните ръце.

  Ататюрк може да е бил българин или евреин това не ме интересува.това не ме интересува.

 17. leon казва:

  Nee vajno Atatürk kakıv e bil po narodnost vajnoto e kakvo e izvır6il a tova koeto e napravil go znae cyal svyaty – izgonil e vsi4ki okupatori na4elo s gırcite i e sızdal Republika Turciya, gord e vseki koyto e 4ast ot Velikiya Turski Narod i Velika Turciya

 18. osman казва:

  Аз както казах не ме интересува произхода на Ататюрк но ако не е бил турчин предпочитам да е бил българин а не евреин. Просто евреите не ги обичам. Докато българите дори и да има лоши и зли хора сред тях са глуповатички евреите са доста хитри маймуни. Дори ние турците владеещи езика на политиката и управлявали десетки народи и днес водещи за носа толкова много народи не можем да се справим с ционистите. Не знам избрани ли са какви са ама са дяволи.

 19. Янаки Г.Костов казва:

  Към Осман,
  Османе на теб ти вярвам ,това което казваш не звучи инатчийско ,то е самата истина с изкючение на това че не изкаш да се наречеш български мохамеданин,което вярвам че отговаря на итината,някой неща да се разберат взема много време на други цял живот без да ги разберат и така си отиват.В по отдалечените крайща на всяка страна се знае че морала е по запазен от колко в големите градове (мравуняци) вярвам това е и в Турция така и цял свят,съгласен ли си?Мисля че спомена и думата архонти какви архонти бре човече това са живи багабонти.Преди да дойде пост комунистическата демокрация всичко излизащо от гласа на Америка и свободна Европа го вземах за чиста монета ,но се оказа че са лъгали доста повече от багдатските разбойници.Нямаше да мога и да повярвам ,че дипломати може да излезат на гей парад .Ето у нас се случи няма да се посвенят да направят и в Истамбул и Анкара Както виждяхме в България. Главно Атака и други по малки партии се здружиха и оказаха отпор,закоето им благодарим се срещупоставиха на западната пошлост .Живем в една странави муселманите догодина и вие да се съпротива на западната пошлост?Казваш има доста простовати българи ,ще отречешли ше има и такива мюселмани?Няма да те уверявам в това защото е излишно, ако трябва ще го направя.Ционистите сиреч еврейте нямат разлика от кумонистите когато още не бяха колапсали .Не виждам другите двама футчар и лион какво ги грее напредъка на Турция ,не ги гоня от България но ,ако толко им харесва там защо не ходят или изкат да приобщът час от БГ към Турция?

 20. Иван Вуйчев,психоанализатор казва:

  ДоФУТУР!Проследих предишните ви кооментари! Вашата глава и на кол да я набиеш,както са правили селджуци и карамани докато са разширявали империята,пак няма да узрее! Твоята глава и отрязана да е,пак ще говори глупости-такива са надъханите туркофили… Твърдиш,че животът в Турция е едва ли не райски! Ти какъв чеп търсиш в България? И защо турски граждани масово работят по света и най-вече в Германия? В Германия има три поколения турци,като третото поколение не се признават за турци!Те и без това като са се родили в Германия са записани с немски имена,но освен това те категорично твърдят,че са германци и непризнават нищо турско.Имам познат който дълги години работи в заводите Бош.Дъщеря му се беше родила в Турция,но синът му се рооди в Балберг.Когато синът му отрасна,категоорично отказа да се ожени за туркиня! Залюби се с някакво немкинче и сега и дума не дава да се спомене,че има нещо турско у него като произход.Не е стъпвал петнадесет години в Турция,въпреки че баща му има огромна къща в Бурса и лятна къща на Босвора…
  По-интелигентните турци в Германия всячески се стремят да се откъснат от кварталите където живеят гастърбайтери.Заселват се сред германци и съвсем съзнателно се стремят да се претопят.Нежелаят да имат нищо турско.Децата им проговорват на немски,при раждане биват записвани с немски имена.Турски социолози и психолози са се хванали за главите питайки се,защо турците от Турция неискат да бъдат турци!…

 21. Дора Чепишева,психолог казва:

  Ако Турция беше райска държава едва ли щеше да дава такъв зор да влезе в Евросъюза.Тя,впроочем така и така няма да влезе…

 22. Генко Генков казва:

  Права е Чепишева! Ако Турция е толкова читава държава както по-горе я описва някакъв полуидиот /футур/ еврочиновниците от Брюксел щяха да си я прегърнат и да си я вкарат в рамките на съюза… А то,кандидатствува от петдесет години без да може да си реши съществени вътрешни проблеми и както се очертава,още сто години няма да е готова за Европа…

 23. Любомир Дачев казва:

  Докато неосвободи окопираната част от о. Кипър,Турция ще гледа Евросъюза през три криви макарона.Аз съм работил на острова и знам настроението на гърците.

 24. Илиан Илиев казва:

  Държава,която избива собствения си народ / 15-16 милиона кюрди / с въртолети,пехота и самолети и то в началото на 21 век е варварска държава.Тя няма място не само в Евросъюза,но и въобще нетрябва да съществува. Дано Израел скоро и види сметката! А някакъв Футур говори за прекрасния живот у съседите! Невижда ли как живеят кюрдите и как те биват избивани! Дннес в Турция властвува ислямски фашизъм и тази държава няма да има политическо бъдеще, въпреки,че икономически се развива! Ако у комшиите дойде демократично, светско управление,политическите им шансове ще са по-големи…

 25. Светлозар Лачев,студент казва:

  Щом ккато Евросъюза неиска държавата Турция в състава си,Футура въобще да не ни я хвали! Ние не сме балами! Той след като е балама ,си е негов проблем… Да ходи да си ебава мамата в Турция…

 26. Ненчо Ненов казва:

  Аз уча в Спортната академия. Мезду другото тренирам и киксбокс! Този Футур с удоволствие бих го ползувал за боксова круша!

 27. Денчо Симов,психиатър казва:

  Доста странен ми е този ОСМАН,който по-горе се е включил в коментара.Той твърди,че дори сто процентово по генния способ да се докаже,че е българин,той ще смята,че е „турчин“! То е равносилно на това да си кон,а да твърдиш,че си кенгуро! Това заболяване се нарича раздвояване на личността или по-скоро параноична двойственост! Заболяването е сериозно… Ако иска помощ,клиниката ми е на улица „Одринска епопея“-2 ,София… Ще му помогна безплатно като ще си плати само лекарствата…

 28. Future казва:

  Живеем в 21 век и никой няма никакво право да определя кой от какъв етнос е. Съществува от векове правото на САМООПРЕДЕЛЕНИЕ. Това че всички не искат да са българи е свързано с редица социално политически и обществено-исторически причини. Тези, които се опитват да го правят, са обхванати от страх за бъдещето на етноса, който действително в последните години показва тенденция към ускорено застаряване, рязко намаляване, затриване. Отчаяните опити на някои полуграмотни писачи и в миналото и днес не са давали никакъв резултат, а тъкмо обратното, опитите за асимилация обединяват и още повече сплотяват етническите групи в своите типични социални, религиозни и езикови традиции. Статиите срещу цигани, македонци, турци и т.н. в този вестник с нищо не решават проблемите, но съществено ги задълбочават създавайки етническо напрежение, което както знаем от събитията в Югославия може да доведе до глобален конфликт, който за бедните държавици ще бъде поредна национална катастрофа.

  • Weihnachtsmann казва:

   Очевидно изобщо не си наясно за какво става въпрос в този свят. Всеки вече знае, че зад етническото напрежение и конфликтите в света стоят съвсем други фактори от тези, за които ти си мислиш. Ако някога успееш да осъзнаеш поне малко от това, то тогава има някаква надежда за теб.

 29. Али Гювендиев казва:

  Господин Симов,чета,че сте психиатър! Аз имам такъв проблем:българомохамеданин съм от Смолянско село! Ходжата обаче почти всеки ден се опитва да внуши на по-възрастните,че сме били уж „турци“. Вечерно време сънувам как удрям ходжата с точилка по главата и така ми олеква.И денем ми се иска да го ударя,ама ще вляза в грях..Колебая се в желанието си дали да го фрасна в грозната мутра или не. Не съм ли болен! И ако е така,мога ли да ви посетя в София?

 30. Денчо Симов,психиатър казва:

  Драги Али,предлагам ти следното! Издебни ходжата в някакво по-закътано място и го фрасни здраво по физиономията.Това може да стане и в джамията когато е сам. Ако това непомогне,намери портрет или плакат с ликовете на Ахмед Доган,Лютви Местан,Христо Бисеров,Йордан Цонев и други видни еничари и с една голяма дрянова тояга започни да ги налагаш. Ако и това непомогне, напиши на един лист от тетрадка следните думи: “ ФУТУР“,“ЛЕОН“,“НЕРЕЗ“,“ИСТОРИК“,“ОСМАН“ и на други омразни потурнаци,които познаваш, намери закътано място / но не джамията/,сложи листа на земята и му се изпикай! След това му се и изсери… Бъди сигурен,че на следващия ден ще се събудиш напълно излекуван…

 31. Нели Бочева,актриса казва:

  До д-р Денчо Симов ,психиатър!“ Употребихте по-горе понятието „потурнаци“! Как следва да се тълкува то?

 32. Денчо Симов,психиатър казва:

  Скъпа Бочева, етническите българи в България,които се турчеят,наричаме „ПОТУРНАЦИ“,“ГАДЖАЛИ“,“ГАДОВЕ“! Същите тези мръсници като отидат в Турция,там пък местните,истински турци ги наричат „ГЯУРИ“ /неверници /,“ ДЬНМЕТА“,/въртигъзовци/, „ШАМШАЛИ“ /откачалки/ и други… Предателите,скъпа госпожо,не ги обичат никъде…

 33. Future казва:

  Забележете, във форума всички се изказват културно и солидно, освен групата башпатриоти- пишманнационалисти, които в гняв и ярост отчаяно използват обидни и оскърбителни изрази, това недвусмислено потвърждава тяхната безпомощност и уникално низък интелект присъщ за цялата атакистка паплач.

 34. Йордан Чуков от съюза на командосите казва:

  По- горе прочетох „разсъжденията“ на някакъв ДЕМБЕЛИН,който се самоименува ФУТУР! Та тая гад, /нали турчин значи гад / твърди че правото на самоопределение действало от векове! Дембелин с дембелина,ако това беше така защо османците насилствено потурчваха българите,а не ги оставяха да се самоопределят! Защо насилствено помохамеданачваха хриситияните! Дембелин с Дембелин,на тебе когато ти уйдисва ,има право на самоопределяне,а когато не ти уйдисва-няма… До такава степен ли ти е дебела тиквата бе простако?… Аз работя като охрана на една от новите Израелски бази близо до Хасково! Ако Турция знае каква техника се дислоцира в тези бази,ще й се дръпне лайното чак до гърлото… ,а такива като Футур ще забравят и турчеенето и Косовския авариант… Гаадове долни!… /тоест,турци!/

  • Future казва:

   Това че ти си охрана на израелска (еврейска) база в България убедително доказва, че дембелина си ти, само негодниците стават охранници (пазачи, горски и т.н.), защото на нищо друго не са способни поради изключително ниския си интелект. Само на евреите не бяхте се надупвали, но значи е време, да знаеш това са евреи, няма и да разбереш как ще ти го начукат в един прекрасен ден.

 35. Дилян Добрев,психоаналитик казва:

  До г-н ФУТУР! Господине,аз ще Ви отговоря много възпитано и солидно! Следя вашите изяви в този форум от както започна печатането на книгата на Христо Красин.Няколко са основните „камъни“ в които се препъвате и се налага да ви разбиват носа теоретично! Образно казано,вие си просите грубостите спрямо Вас! Първият „камък“ в който се препъвате и непрекъснато предизвиквате грубости,е че авторитетни турски учени категорично доказват,че „турски етнос“ няма,а вие продължавате да твърдите обратното! Няма как да не ядете шамари… Вторият камък в който се препъвате е постоянните хвалебствия към Република Турция,и другите уччастници във форума се питат,какво все още търсите в България.След като всички в България знаят,че населението на съседката ни масово се стреми да напусне тази държава и да се устрои на наистина щастливо място за живот,вие господине като развалена грамофонна плоча повтаряте неща за които никой не ви вярва.Не за друго,а защото фактите са различни… Вие така изнервяте форумистите и после ви е обидно,че са груби с Вас! Вие очевидно живеете в среда в която сте свикнали да налагате мнението си! Това е третият камък в който се препъвате… Запомнете обаче,че пред България и българските интереси вашето мнение не струва пукната пара!… Когато българите започнат да се обединяват,а вие се правите на „турчин“,съветът ми е да бягате по-надалече… В това число и от държавата!

  • Future казва:

   То всъщност ти си псих, а не психоаналитик, защото в нито един от камъните не се препъвам, няма въобще турски учени, които да отричат турския етнос, второ, излез от тъмнината и ела да видиш как се развиват край Босфора че да ти падне шапката от главата, която напразно я имаш, и трето че някой се стремял да напуска страната, е по актуално за вас, дето куцо и сакато тръгна по Европа, да чисти кенефи и задници на престарелите европейци. Така че не се гневи, ами се учи от моите мъдри мисли и стани реално разсъждаващ човек.

   • Weihnachtsmann казва:

    Интересно как забелязваш обидите от другите, а твоите не.

    • Weihnachtsmann казва:

     Тъкмо от Турция са тези, които чистят кенефите и кофите за боклук в Европа. Голяма част от тях дори и това не могат да правят. Затова лежат на гърба на държавата. Не ти ли се вижда познато? Също като нашите цигани.

 36. Йордан Чуков казва:

  ФУТУР,има един стар виц свързан с възстановяването на българщината из така наречените „смесени райони“! Един измислен „турчин“ като тебе умрял от простотия! Възнесъл се при господ /аллах/.Обяснил му,че българите непризнавали „турски етнос“ и се разплакал!Аллах също се разплакал и му отговорил:“Чоджум,дадох ви империя и в началото беше добре.Но щом пуснахте българи да я управляват,ето че ви изядоха главите и я изгубихте! Дадох ви кур-вие го отрязахте,дадох ви путка-вие я обръсанахте! Сега се качвайте на връх „Шипка“ и рецитирайте „Аз съм българче!“
  Тагосподин ФУТУР,ако някак си стигна до тебе,ще те кача на Шипка и ще рецитираш Вазовото стихотворение докато се съгласиш с Истанбулските историци,че „турски етнос“ несъществува.Няма да те държа гладен и жаден,няма и да те малтретирам.Нали търсиш културно отношение.Но ще те пусна тогава,когато се уверя,че искрено си приел мнението на комшийските учени… От теб иначе човек няма да стане! С обич и без гняв и омраза:Командос Чуков

 37. Йордан Чуков казва:

  До ФУТУР! Глупако,аз приключих службата си в групата за специални операции към Генералния щаб и сега съм полковник от запаса,пенсионер на 43 години! Понеже се чувствам все още много млад и здрав да разбивам дебели глави като твоята,евреите ме наеха да участвувам в охраната на една от базите им! Ако знаеш аз какво мога,лайното ще ти се дръпне нагоре и ще изцвърчи навън през двете ти уши и уста… и така ще оцапа всички околни,както и в момента цапаш с простотиите си този форум… Ти наистина си идиот! Този път без обич и с омраза:от любимия ти Командос.

 38. Future казва:

  А бе вие от 100 години се опитвате да възстановите българщината но изобщо не успявате, а тъкмо обратното, българите бързо застаряват, ускорено намаляват, свършват, особено сте щастливи от това че на последното преброяване 700 хиляди цигани се писаха за българи, но Столипиново, Факултета, Максуда и много други продължават да се множат и разширяват. Хай да ви са честити бъдещите българи.

 39. leon казва:

  Takaaa iskam da pozdravya tozi pisatel Krasin , spored nego vsi4ki osmanlii sa s bılgarski proizhod ( ako pravilno sım razbral pisanoto po gore) napravo e super tolkova sım radosten 4e osmanliite sa bili bılgari , taka tozi Krasin postavya osnoviite na novata bılgarska istoriya v koyato se otri4a turskopto robstvo za6toto e nyamalo turci a vsi4ki sme bili bıulgari , iskam ot vse sırdce da blagodarya na pisatelya, izliza 4e Mustafa Kemal Atatürk e ne samo ba6ta na turskiya narod a sı6to i ba6ta na bılgarskiya etnos poradi bılgarskite mu koreni 6te se radvam ako nyakoy den Krasin napi6e i za bata6koto klane 4e ne sa go izvır6ili turci a samite bılgari kato posle za da se opravdayat hvırlyat vinata na taka nare4enite turci ( koito spored Krasin vıob6te ne sı6testvuvat) radva6to e sı6to 4e vsi4ki veliki osmanlii Kato Mimar Sinan sa sı6to s bılgarski koreni tova predrazpolaga zanapred bılgarite po lesno da vızpriemat taka nare4enata turcizaciya na sega6noto naseleniye na Bılgariya Blagodaray na Krasin s negova pomo6t tozi period na turcizaciya na BG naselenieto 6te bıde po bezboleznen kato se izpolzuva tazi hitra taktika ( vsi4ki veliki turci sa bili vsı6tnost bılgari) Blagodarya vi Krasin i vi jelaya mnogo zdrave i uspehi vıv va6to veliko na4inanie

 40. Йордан Чуков казва:

  До ФУТУР! ГАДИНО,/тоест,турчино/ ти наистина си голяма гадина!По-добре е да идеш в Турция и да се грижиш за техните проблеми,а те не са малко! Нашите си,български проблеми ние ще си ги решаваме! С Циганите живеем много по-добре отколкото с турчеещите се еничари като вас! Ходи си по Турция защото тука ще ядеш ядове… Вземай си еничарката и еничарчетата и бягай… Тъкмо няколко гадини по-малко…

 41. Боян Расате казва:

  Колега Чуков,тия Фотурища,Леонища и други гадчета са много нагли! Особено този Футур,дето се загрижил за съдбините на България! Представяш ли си,някакъв полуидиот тръгнал да поучава един хилядолетен народ как да живее! Нагъл та нагъл! По горе един колега беше казал,че на такъв и главата да му отрежеш,макар и отрязана,ще продължи да плещи глупости…

 42. Християнски братя казва:

  Издирваме ги!

 43. Дора Чепишева,психолог казва:

  Бог да поживи ХРИСТИАНСКИ БРАТЯ! При този разврат който цари сред владиците ни,материален и духовен,те / братята / са ни някакво упование! Надежда,че постепенно ще подпомогнат възстановяването на справедливостта в обществото и църквата!

 44. Бойко Борисов казва:

  Казвам се Бойко Борисов,но не съм онзи от Банкя /опазил ме господ/ когото някои наричат премиер! Историк съм по образование,но неработя по специалността си.Интересът ми обаче в тази насока не е секвал.Включвам се по повод дивотиите,които пише някакъв смачканяк,Леон! Това момче не е наясно,че османската империя не е имала нужния кадрови ресурс с османски произход и неизбежно е ползувала по-качествени хора от народите,които е поробила! Именно така измежду еничарските среди се очертават талантливи българи,които израстват в османската администрация и стигат дори до министър-председателрски постове.Отговорни постове в Османската администрация са заемали несамо българи,а и НАЕМНИ французи,англичани и др. Но на гадове / тоест,турци/ като Леон тези обстоятелства не са им понятни,понеже те преди всичко кипят от анти българизъм вместо да кипят от наука и научност… Но гадовете са си гадове! /т.е. турци /

 45. Бейтула Бейтулов казва:

  Срам ме е да се наричам турчин!Отдавна подозирам,че ние не сме това което ни внушават, демек-турци… Ето,че сега излезе,че сме гадове! След като турски етнос няма даже и в Турция,тогава ние какво се правиме на велики… По восичко си личи,че сме наследници на българи… Една муска,която се е предавала столетия от баба на баба по линия на майка ми след смъртта й се оказа че съдържа малко златно кръстче!… Какво ще ми говорят разни тиквеници- Футуровци и лайняри-Леоновци! Като им е хубаво в Турция, да си хващат пътя! Ние сме си добре тука в Родината и ако трябва всеки ден ще рецитираме Вазовото стихотворение: „Аз съм българче!“

 46. Джемил Хайманаолу казва:

  Влязох в сайта на Турския статистически институт за да видя данните от последното им преброяване.След селджуци, карамани и кюрди изчетох сума най-различни етноси,десетки… Но етнос „турци“ несрещнах… Не е нужно да четеш Христо Красин, за да научиш това… На тези Футур,Леон,Осман,Историк,Нерез,Ятаган им препоръчвам да проучат данните от турските статистици,да изчетатОсманска история и История на турската държава и тогава да спорят с когото и да е било. Изводът ми до тука е,че тия дето ги изброих поименно наистина са тъпи безпросветници и кипящи от гняв антибългаристи! Срам ме е че съм бил „турчин“! Ако от тука нататък някой ме нарече така,ще има сериозни фиизически проблеми… Разбира се,ако го докопам…

 47. Джелал Бойнузлу казва:

  Щом и в Германия турците се срамуват да се нарекат турци и се германчат,значи има нещо… Разбира се ние в България сме си тъпички,от десетилетия ни внушават,че сме „турци“,демек гадини!, а сега разбираме че статистиците в Турция казват,че турски етнос няма… Аз до сега ако знаех,че „турчин“ значи ГАДИНА,отдавна да бях приключил с това самоопределение! Как може човек да се самоопределя като гадина! Бих строшил главите на Футуровци и Леоновци стига да ми паднат… Те,асъл са гадове!… Мамка им кирлива!…Да си хващат пътя за Турция,ако все още са в България! Неискам да дишат нашия,български въздух!

 48. Билял Билялов казва:

  Тия Футуровци,Леоновци и други някакви според мене са ходжи! Дядо беше ходжа и почина почти сто годишен! Едно от нещата които каза преди да затвори очи и което потресе всичките ни роднини беше,който вярва на ходжа,лайна да яде!… От тогава видя ли ходжа,гледам да го заобиколя,все ми се струва,че ще ми замирише на кенеф… Така правя,въпреки,че съм мохамеданин …

 49. Хасан Хайвазян казва:

  И нас,арменските мохамедани ни лъжеха,че сме били „турци“! Като разбрах,какво означава „турчин“,щях да повърна… А като прочетох,че в статистиката на Турция такъв етнос няма,побеснях… Сега изчаквам ходжата да се появи,той ги говореше тези простотии… Ще му оскубя брадата… Аз мохамеданин ще си остана,но ще пикая на всеки който се нарича „турчин“…

 50. Хатидже Кокулу казва:

  Бе кой ви каза на вас че нямало турци! Аз каква съм бе, гяури такива.Аз съм родена на входа на Тамбулджамия в Шумен,където майка ми събирала пари за Имарета… Някои казват,че сме роми,ама мене ако питати,аз съм си туркиня.Преди двадесет години се заселихме с мъжа ми и децата,осем броя в Чешмя в Турция… Ако не сме турци,щяхме ли да дойдеме тука… хаирсъзи такива… Сега имаме двайсет и осем броя внуци и всички работят по кьошетата на Чешмя… Турция е истински рай… Тука хората са много състрадателни и много дават… Направо си забогатяхме… Аллах е велик!

 51. Future казва:

  Поздравявам горе изказалите се мохамедани с това че настоятелно поддържат правилната мюсюлманска вяра, пожеланието ми е да привлекат още повече поддръжници от редовете на християните, защото много християни вече се отвратиха от тези Гей паради, еднополови бракове и свещенници педофили извращаващи малолетни деца, много правилно и своевременно са се ориентирали виждайки неминуемия крах на християнството. Да сте ми живи и здрави с тези звучни мохамедански имена.

 52. Джемил Коджаборунлу казва:

  Тази шуменска циганка,Кокулу май е пощуряла… Ако това са „турците“,хаалал да ви са… Бях си българин и такъв си оставам.Само че ме подмамиха… Сега ще си върна българското име,но пак ще си ходя в джамия,защото иначе съм си мохамеданин… Арабското име не е задължително когато изповядваш мохамеданството…

 53. Джунай Чинчири казва:

  Най-голямата заблуда през 20 век е че мохамеданите в България сме били „турци“! От 20 години бродя из Турция като музикант и един етнически „турчин“ несрещнах! Срещнах обаче какви ли не селджуци,карамани,лази,амшенци,езиди,зейбеци,караи,лахлухи и какви ли не други.Но несрещнах дори и един кьорав етнически турчин! Когато се върна окончателно в родината си България,ще ги издиря тия еничари Ахмед Доган,Лютви Местан и другите мошенници от ДПС и ще ги питам къде посвета има етнически турци,та и нас,българските мохамедани ни набедиха за такива!… Този път ще падат глави,ако сами не се запътят към политическите гробища… Стига са ни лъгали!!!

 54. Байрам Гьоткафалъ казва:

  По-горе прочетох нещо от някой си ФУТУР и разбрах,че той има нещо против ГЕЙ-овете! Ние,турците – гейове в България сме над петдесет хиляди… Чукаме жените си,но обичаме и нас да ни чукат… В Кърджали смятаме да направиме наш ГЕЙ парад… Кметът Хасан Азис ни подкрепя,защото и той е скрит гей! Каниме и ФУТУР! Така както чукаме жените си,така и него бихме могли да го изтракаме… В Кърджали ще се съберем поне десет хиляди така че десет хиляди карабини отзад му са сигурни… Дано да ни издържи…

 55. Хайрие Гютчюкамлъ казва:

  Аз с моята комшийка Хамдие се обичаме от десет години.Обичаме да се целуваме и масажираме по разни места… Ако този Футур има нещо против,нека дойде да ни раздели! Ще му отрежеме първо патката, ако има такава,ще му я наврем в гърлото, а после главата му ще изхвърлим в някой кош за смет… Глупак,най-добрите приятели на този свят са гейовете! Но когато останеш без глава ше е късно да го разбереш…

 56. Хайредин Сиксис казва:

  Аз от малък останах без мъжки полов орган! Когато ме е обрязвал,ходжата бил пиян и ми отрязал гордостта в дъно.Тогава е нямало пластична хирургия… Но с времето аз станах Гей! Иска ми се да сторя същото и с мъжествеността на този ФУТУР.След това с един голям дървен кур да го разработя отзад и когато вземе да му харесва,да го запитам,как е,какво мислиш за Гейовете! Простак!!!

 57. Гюлшен Годжасикаран казва:

  Подкрепям колежката Хайрие! Само че аз правя любов с нашето магаре! И не го крия… Когато науча кога ще е парадът в Кърджали, ще си доведа и магарето… Ако се появи и този ФУТУР,ще му подготвя хубава изненада… Не е лошо да си носи повече вазилин… Защото магарето начуква бързо и непрощава, даже и да крещиш… ФУТУР,с повече вазилин много ще ти хареса…

 58. Мохамед Хайванджик казва:

  ФОТУР,ти изглежда си мъжко момче,но с празна глава! Празната глава не ми пречи ако искаш да правиш секс с мене.В краен случай може да ти го начукам и в главата,в нея така и така няма нищо… На Гей парада в Кърджали може и да се видим… Но е по-добре да не се виждаме,че току виж някой ти е резнал празната глава… Други пък може да поискат да поиграят футбол с главата ти,така както са ритали главата на пейганбер Али в една джамия… Гледай да не станеш курбан,момче… Ние гейовете-къзълбаши непрощаваме!…

 59. Али Гьотаран казва:

  Време е пак да се намеся.Особено след като ФУТУР така предизвикателно се изказва за гейовете… В предишните си изказвания не подсказвах,че обичам мъжките дупета! Сега вече мога да предложа на Футура мохамедански гей брак… Хайде момче,да се видиме в Кърджали и да се порадваме един на друг… Някой казват,че съм доста даровит от към мъжественост… Надявам се ти да си по-обемист откъм задник,за да може съвкуплението да е по лесно и по-приятно… Ако се съберем завинаги,обещавам,че няма да изневерявам!…

 60. Лейла Осурмаз казва:

  Ние със съседката от съседния апартамент също правим секс когато мъжете ни ги няма… Много е хубаво… Ако жените знаят колко е приятно жена да те чука с вибрратор отзад,рядко ще поглеждат мъжете си… А на този Футур дето не ни обича,да му се изпикая в устата… В Кърджали ще види над петдесет хиляди турски гейове… Футур, дано змия да ти изпие и двете очи!…

 61. Вадет Ешекчиев казва:

  Ние сме българи-мохамедани,ама май ще трябва добре да помислим какви сме всъщност.Че сме българи-българи сме-това е сигурно,често го обсъждаме със синовете… Научавам обаче,че са тръгнали да ходят на църква… Заедно с жените си,с децата си… Питам най-възрастните хора в селото правилно ли е? Те не го одобряват,но ме съветват да не ги спирам… А един ден бай Руфат ми каза,не се къхъхри,едно време и ние смебили християне… Ами тогава,викам дай цялото село да се сберем и да си върнем вярата… И пари да съберем за черква!… Ще стане небързай! А темелите на черквата си я имаме.Едно време я бутнали и върху нея построили джамията… Сега ще сториме обратното… Така се успокоих

 62. Мехмед Кайнарджа казва:

  Ние в нашето село сме готови! Говорили сме с отец Боян Саръев.За сега ще използуваме старото училище за Църква! След като отецът ни покръсти,полека лека ще се заемем да си построим и църква… Има едно място до селото,което от стари времена му се вика „църквище“.Там е била църквата ни когато сме били християни… Ще си върнеме истинската вяра… Омръзна ни от лъжливи ходжи и уж турци,дето въобще не се знае какви са…

 63. Юлиан Дончев казва:

  Колега Мехмед, и ние се водехме мохамедани до скоро,ама това религия ли е… Моето име беше Али… Виж какво стана! До сами селото имахме място наричано „манастирско“.Точно както и при вас е имало „църквище“! Викнахме археолози от Стара Загора и внимателно разкопахме мястото. Знаеш ли какво излезе-манастир с църква в единия край.Останали са от времето когато сме били християни… Извикахме отец Янко от Стара загора и той всички ни покръсти… Сега събираме пари и си възтановяваме църквата. После ще си изградим и манастира… Родихме се от както изгонихме ходжата! Хем нахалник,хем крадлив,хем и лъжлив… Бил от Мастанли,ама бил учил в Суадитска арабия… Да видиш как си сложи багаажеца в скъъпия мерцедест и с каква мръсана газ избяга… Ай сиктир бе,гад! Нали турчин значело ГАД! Като го научихме в селото,всички се смяхме… Хубавото при нас е,че отглеждаме много животни… В балкана е много по-евтино да гледаш животни… Така заделяме и по някой лев за църквата… Слава на Господа и на Светата Дева,че ни отвориха очите! Амин!

 64. Християнски братя казва:

  До Мехмед и Юлиан! Постройте си църквите,а канбаните ще са дарение от нас! Като му дойде времето,ние ще влезем във връзка с вас. Освен това, събирайте информация за турско говорящи еничари,които ви създават проблеми!…

 65. Севим Боксевен казва:

  Абе,не ни обиждайте толкова много! Ние,обикновените хора откъде да знаем,че турчин означава ГАД! На нас каквото ни кажат ходжите,това правим и говорим.Значи гадове са ходжите… Асъл възможно е да сме еничари щото аз знам,че съм имал един прадядо който е служил двайсет години из Анадола и само шест пъти през това време си е идвал за по месец! Ако той беше турчин-мохамеданин никога нямаше да го карат толкова години във войската… Абе ние си знаем,че от най-старо време сме си били българи-християни… Аз ще взема да си върна българското име Сергей Боков и въобще няма да питам никого… Като гледам и жената и децата все на български говорят и може би ще е най-добре и с тях да приказвам по въпроса… Ама каквото и да ни говорят разни Футуровци,истината е в посока връщане към християнството… Ще свикнеме полека лека…

 66. Булгар Демократъ казва:

  Сиктир лан! Пийте си лекраствата, братя, пийте си:)) Особено тежък случай сте- хахахахааааааааааааааааааааааааааааааа

 67. osman казва:

  Уважаеми „патриоти“, колкото и да се стремите да насаждате омраза и да делите хората вашата няма да я бъде. Вашият човек Доган няма да получи подкрепата на много български граждани. „патриотичната“ ви партийка ще отиде на политическото бунище.

  Уважаеми, Леон, Футуре и т.нт. Не си губете ценното време в спор с автора на публикацията който пише с няколко ника и явно владее турски език. Странно е, че предполагам образован човек ще си измисля подобни обидни никове. Ако България беше НОРМАЛНА ДЪРЖАВА а не мафиотска с ширеща се порнография и цигания подобни публикации и коментари нямаше да бъдат допуснати.
  Това обидно отношение и насаждане на омраза сред българските граждани е подсъдно.
  Представете си подобни коментари от страна на българските турци в някой сайт, форум или Фейсбук – всички ще ревнат ДАНС да затвори платформата където се разпространява „българофобия“.

  Пак повтарям не си губете времето в спор с побъркания автор на темата пишещ с 20 ника за един парцал написан от някакъв алкохолизиран, неграмотен идиот.

 68. leon казва:

  Osmane – blagodarya ti za pozitivnite sıveti , i vijdam 4e si pozitiven pi4 no tezi dvamata det pi6at s mnogo turski imena sa si redovi 4lenove na vestnik ataka , poneje nyamat mnogo 4itateli bılgari tiya dvamata iskat da kompensirat lipsata, no sa sa mnogo smotani i zabludeni i si nyamat predstava ot istoriyata, nie s Future iskame da gi svetnem i kakto se vijda ot pisanoto po gore dori sme uspeli , no az vse pak iskam da blagodarya na tozi pisatel Krasin koyto vır6i veliko deli kato priob6tava bılgarite 4rez Mustafa Kemal Atatürk kım velikiya turski narod v turciya jiveyat 74 nacionalnosti koito s gordost se nari4at turci Tuka zayavyavam nay otgovorno 4e 6te priemem vsi4ki etni4eski bılgari v Turciya i togava nacionalnostite 6te stanat 75 , no vseki bılgarin tryabva da zayavi 4ee gord ot tova da se nare4e TUR4İN

 69. Гюлестан Гйотюнюзакакан казва:

  До ходжите ОСМАН и ЛЕОН! От такива нахалници и лъжци като вас ни е дошло до гуша! Не е нужно да ни поучавате как да живеем и какви да се чувстваме.Не си мислете,че сме по-глупави от вас.Отдавна вече усещаме истината за нашия произход.Немразим държавата Турция,напротив,уважаваме я! Но вече ни е ГАДНО да се наричаме ТУРЦИ в България! България е нашата родина,ще я браним от всякакви ГАДОВЕ и постепенно ще възстановиме българохристиянското си битие!

 70. Християнски братя казва:

  Гюлестан,ако имате нужда от нещо,ще помагаме!

 71. Боян Расате казва:

  Тия ХОДЖИ /Осман,Леон,Футур и др./ май наистина са си мислели,че България е нещо рехаво и с едно духване ще я ликвидират и приобщят към Турция! Бе вие сте големи глупаци,бе момчета! По-добре,както казва Осман,не си губете времето да се мъчите да гасите „…ТУЙ ЩО НЕГАСНЕ!“ А никога няма да изгасне БЪЛГАРЩИНАТА и ЛЮБОВТА КЪМ БЪЛГАРИЯ /въпъреки тъпите разсъждения на Футур./Съветвам ви да си ходите по живо и здраво докато не ви е застигнала я някоя автокатастрофка,докато някой от вас не бъде самообесен или пък скочи от пети етаж на блок,екзалтиран от любовта си към Турция.Престанете докато е време и се махайте!…

 72. Делиман Ходжасикен казва:

  Браво,Бояне! Време е да прогоним ходжите от живота си! Много са нахални…

 73. Лютвю Чарпалъ казва:

  Аз уважавам аллах,обичам България и мразя ходжите.Човек може да е мохамеданин и без да има брадат козел на главата си…

 74. Кязим Тралала казва:

  Такива ходжи като Футур,Осман,Леон и други подобни путкимайни трябва да бъдат заплювани където и да ги срещнете по пътя си… То бива говорене срещу България,бива,ама те се осират и опикават от злоба и гняв.Нямат поне малко срам от това че ядат български хляб,ходят по българска земя,пият българска вода… Това са хаирсъзи,не ми се говори за такива говеда!

 75. Георги Марков казва:

  Ако има жив пример за Пантюркизъм,то това са тези въпросни ходжи за които по-горе говори Кязим! Престъпници от всякъде! Но те ще си намерят майстора…

 76. Пакизе Фенеосуран казва:

  Тия брадати маймуни,ходжите,защо не оставят хората сами да си решават живота,ами тръгнали акъл да им дават как да живеят!Да ходят да дават акъл в Турция,тука е свободна България!Животни такива…

 77. Ахмет Доганасокан казва:

  Най-мразените козли в България са Ходжите! И то заради такива простаци като Футур,Леон,Осман,Историк,Ятаган и други подобни гьотверени…

 78. Джемил Маймунджик казва:

  Стига с тия ходжи! Брада ми порасна докато чета за простотиите им.Едно време измежду тях се срещаха и свестни хора… Сега се навъдиха едни такива млади,нахални,прости и алчни за пари дето да се чудиш от къде да започнеш да го режеш…

 79. Фатма Куйруклу казва:

  Аз когато сутрин изляза и срещна ходжа,веднага се връщам обратно в къши и цял ден неизлизам!Иначе ще ми се случи нещо лошо Незнам защо,ама аллах ги е проклел тези хора…

 80. Бейнева Амсалак казва:

  И аз като срещна ходжа си крия очите да не ме погледне.Ако успее да ме погледне,значи лошото е влезнало в мене! Тогава бързам да намеря кенеф и да се изпикая. Така изпикавам лошотията,която е вкарал в мене ходжата… Това са вредни за мохамеданството хора…

 81. Гюлназ Галънгьот казва:

  Аз правя така!Чуя ли,че един ходжа говори за Турция и я хвали,аз отивам в най-близката полиция и разказвам за случая… Това е най-правилно. Те полека лека ще ги изловят… Немогат косматите магарета да ми хвалят друга държава след като аз си имам България,мохамеданка съм и сама решавам кога да ида в джамията,кога да правя намаз и други обичаи… Тия ходжи са направо за Белене…

 82. Ходж Ходжаякакан казва:

  Аз издирвам гей-ходжи! Ако знаете за някой,обадете ми се в Кърджалийската джамия…

 83. Бейнева Амсалак казва:

  Аз знам за един такъв! Той е в Джебел. И в Асеновград има гей-ходжа… Тоя се опита да ми го вкара,ама неможа.После викна мюзеина,оня му го начука на него и чак тогава свърши с мен…Иначе е красавец,аз затова и се подведох… До тогава небях виждала да ебат мъж…

 84. Иван Лачев казва:

  Бейнева,какво е това мюзеин?

 85. Бейнева Амсалак казва:

  Мюзеин е помощник на ходжата…

 86. Иван Лачев казва:

  Значи помощникът чука ходжата за да му стане и после той оправя тебе! Ясно.Това значи,че ходжата и неговият помощник си има гей-връзка! Ясно! Като се затворят в джамията,няма кой да ги види… Разбрах…

 87. Гюлназ Галънгьот казва:

  Чувала съм,че ходжите са мръсници,ама чак пък такъв разврат в джамиите! Направо ми се повръща…

 88. Бейнева Амсалак казва:

  Мила Гюлназ,какво знаеш ти! Ако търсиш секс извън семейството си,обикаляй по джамиите и ще го намериш!…

 89. Гюлназ Галънгьот казва:

  Стига ма! Аз имам сериозно семейство… Ама ще проверя!

 90. leon казва:

  a be goveda bılgarski imate li mu snimkata na toya va6 Pisatel v İzgnanie( det see skril kat haydutite v gorata) i kakto se kazva po gore nikoy ne mu znae myastoto a be az go gledah v4era ima6e pryaka telefonna vrızka sıs Solakov po SKAT ta tova piyande Krasin ne moje dve dumi da kaje be kakto tryabva no vse pak tryabva da se uvajava toya 4ovek az otkrih v BNB smetka za da sıberem pari za negoviya pametnik ta toy e turski nacionalen geroy da byahme mu platili za tva izsledvane nyama6e da go napravi , Tova s Mustafa Kemal Atatürk mnogo mi haresa mislya 4e vsi4ki bılgari tryabva da priemat Atatürk za vojd ( byah pisal po gore 4e bılgarite ve4e nyamat vojd sled Georgi Dimitrov) a Levski i Botev i Karadjata sa si teroristi ) ta zatova predlagam Atatürk ba6tata na Turcite da bıde i ba6ta na bılgarite eto tova e celta na Pisatelya Krasin Atatürk 6te bıde ob6tiyat znamenatel
  toya Krasin vıpreki 4ee piyande iskam da mu blagodarya za tezi veliki otkritiya i za tova veliko delo
  bih iskal sıs moi pari da mu izdignem pametnik v İstanbul ( za6toto dokolkoto vijdam vie Bılgarite nyamate sredstva )

 91. Боян Расате казва:

  До Леон Ходжа! Говедо, ти виждал ли си го този писател Христо Красин,та твърдиш,че е пиаяница!Негови познати твърдят,че той от 16 години не е вкусвал алкохол! Докато твоят кумир Ататюрк е доказан алкохолик и от това е умрял! Защо не се майтапиш с Мустафа Паша за когото поне е сигурно,че е бил пиянде… Но ти си говедо и такова ще си умреш! Мустафа Паша може да бъде вожд и на българския народ,но ако територията от Албанските планини,през Македония,Средна България,Босвора,та чак до границите със Сирия и Ирак се нарича БЪЛГАРИЯ! Говедо с говедото,това някой ден ще стане… Ходи си на село да те чукат комшийските магарета! От такива като тебе освен гейове друго нестава… Да ти го нашибам до сливиците,кррастав ходжа…

 92. leon казва:

  Boyan4o on Kemal e bil piyande no e sıszdal velika TURCİYA a va6iyat ico krasen4o go estrah ot horata za tova e izbegal u gorata da se krie 6a go vidim skoro u SKAT ako ima smelostta da doyde razbira se a ti ot deka znae6 4e on İco ne pie ni6to drugo osven voda da ne si mu prael 4akii . i ne obijday Kemal 4ee piyanica 6tot e i va6 vojd . am 4e ti sega li nau4i 4ee pieal bre am 4e az si goznam otdavna a zne6 li 4ee 4ukal 6terkata na oonya generala i vse o6te ne mi e yasno oti rodata mu sa biliğ s turski imena pa ne sa znaeeli i duma turski da ne bi i tva da e porednata izmislica na İco 4akidjiyata

 93. Бейнева Амсалак казва:

  До господин Расате! Искарайте ми го насветло тоя Леон,та аз да му обясня как така се подиграва с непознати хора! Аз ходжите най-напред ги напивам,изнасилвам ги с кол отзад,след това им се изпиккавам върху заспалите глави и ги оставям… С ходжите,само по такъв начин!

 94. leon казва:

  За да се наричаш турчин, т.е. част от турския народ, трябва да си се родил в Турция! Няма друг вариант.- da taka e za6totoo dedite na turcite namira6ti se v granicite na BG sa potomci na Seldjucite
  i Karamanite v biv6ata imperiya a kato se ima vpredvid te sa bili do Viena a vie ne6tastnici ste bili 4ast ot neya

 95. leon казва:

  do Beyneva – ya mi kaji yal ( a) li si ryazana karabina ? opitay no vnimavay da ne ti se usladi, 4e lesno se ne otkazva psole

 96. Арслан Леонсикен казва:

  Леоне,аз съм българин-мохамеданин! Но обичам да чукам ходжи като тебе… Ходжата в нашето село редовно ми прави минети! Много му харесва! Да ти кажа,и на теб ще ти хареса… Стига да ате докопам… Гад,демек турчин мръсен…

 97. Бейнева Амсалак казва:

  До Леон Ходжа! Да,яла съм рязана карабина! С моя приятелка завлекохме двама идиоти като тебе в една гора уж на туризъм! Напихме ги,вързахме ги и им отрязахме карабините.Стегнахме ги от долу здраво за да не им тече кръв.След това опекохме карабините на огъня… Оказаха се доста малки,та само дето ни се окачиха по зъбите… Тааа, Леон ходжа,яла съм карабина.Ше ми бъде интересно да резна и твоята,да я опека и да я оопитам на вкус… Ако е добре,ще ти резна и ташаците… И ако всичко върви вкусно,ще взема да те тренажирам,ще те сложа във фризер,та поне за няколко месеца да имам ядене…

 98. Арслан Леонсикен казва:

  Госпожо Бейнева,ако ти се хапва ходжа или изрод като този Леон,мога да ти помагам… Ходжи за изяждане има много… Аз предварително ще им ползувам задниците за секс,след това ти можеш да им хапваш карабините,да ги пържиш,да ги печеш и каквото искаш… Ще намеря начин да се свържем и така да направим тази комбинация: аз ги чукам отзад,а ти им режеш,печеш и изяждаш куровете… Ще бъдеме добра комбинация.

 99. leon казва:

  leleee kolko tineydjıri v toya forum – a be 6to ne idete da si igraete s p…kite i p….tkite 4e si habite vremeto tuka , ili idete da 4etete revolucionnite pisaniya na İCO 4akidjiyata pa belkim nau4ite o6te ne6to za proizhoda si ( t.e 4e ne ste bılgari a ste s türkski proizhod) i o6te ne6to za teroristite kato Levski,Botev i Karadjata a sı6to i ostanalite banditi na koito nyama nujda da spomenavam imenata viy si gi znete dobre bili ste si haydutı ot kray vreme 4e do sega Vijte se koy vi upravlyava zadnici takiva, a naizborite nay mnogo 0,8 % ako vıob6te ostanete do togaz gızove vmirisani

 100. Бейнева Амсалак казва:

  Арслан,аз колекционирам и кожи!!! Знаеш ли какви хубави ръкавици стават от кожа свалена от ходжа! Незнам каква е кожата на този Леон! Ако е светла,ще е много добре! Особено ако има интересни татуировки… но и да няма,щом е светла,бива… Ако е мургава обаче,въобще няма да я дера… Много миришат! Но иначе ще му изям карабината.Леон каза че можело много да ми хареса.Как няма да ми хареса,аз съм добра готвачка.Като я припеча добре на скарата и я поръся с нужните подправки,ще ми се приискат и други карабини… Тогава ще излезем с една приятелка на лов за следващи ходжи…

 101. Леон Кенефекокмаз казва:

  До Леон Ходжа! Бе адаш,от такива лайна като тебе всички се вмирисахме на кенефи! Където и да мръдна,разберат ли ,че съм турчин /гад/ бягат от мене като от клозет… Едно време си сложих това име в уверение на това,че не съм лайнараник… Но не се получава,никой не ми вярва.Прозвището турчин /гад/ носи много неприятности.Ще си върна българското име,за да ми е мирна главата… Убедих се,че да се наричаш турчин извън Турция е голямо нещастие! А ти вземи да си ебеш путката майна на някаде… България няма нужда от хайвани като тебе!…

 102. leon казва:

  Otnasya se do posldniya draska4 ,may vzima6 priemeri ot Ba6ibozuka ( razvalenata glava ) ima6e edin idiot po edno vreme , vsı6tnost domı4nya mi za nego kıde se zagubi iz bezkraynostite na BG ili pık mu omrıznaha psuvnite tuka i izbyaga ot foruma , 6te doyde den i ti 6te se vmirisa6 i ti 6te iz4ezne6 ili pık 6te si smeni6 nika, no zapomni dragi moy LEON vinagi 6te ostane i to zavinagi . za6toto Leon si ima pıt po koyto vırvi i ne e vırtiopa6ka kato vas tu kım ednite tu kım drugite ili po to4no kazano, koyto e po silen lijete negoviya zadnik

 103. leon казва:

  a tiya det se predstavyat za pomaci ( ne im vyarvam) za6toto bılgaromohamedanite sa po4teni hora ima gi mnogo v Turciya i sa se preselili ot represiite na bılgarite prez poslednite 20 – 30 godiini na minaliya vek – jiveyat si spokoyno i proklinat vas bılgarite taka 4e ne se opitvayte da zablujdavate horata negramotni koito pi6at tuka nyama da pi6a koi vi proklinat – vie mi napi6ete koi vi obi4at govna svinski

 104. Айтен Азсикик казва:

  Бейнева,наистина ли в джамиите може да се намери секс!

 105. leon казва:

  Ayten ti si edna tur4ee6ta se bılgarka oti se sramuva6 ot svoeto bugarsko ime

 106. Бейнева Амсалак казва:

  Разбира се,мила Айтен! Ако ходжата не е гей,то той е курвар. Измежду тях почтени хора няма! Ходжи са най-развратените мъже,които познавам… А аз некрия,познавам много мъже…

 107. leon казва:

  iskam da izkaja svoyta blagodarnost kım Hristo 4ikidjiyata za efekta ot negovata kniga za tova 4e sled kato se ottegli v barakata si v gorata za da napi6e porednata si kniga mnogo bılgari dobrovolno si smeniha imenata i se vırnaha kım svoya koren efekta ot knigata se vijda o6te ot sega kato se ima vpredvid 4e samo e zapo4nal da pi6e ( i se poyaviha tolkova bılgare s turski imena ) ne moga da si predstavya buma sled napisvaneto na knigata kakıv potok ot hora 6te ima za da se priob6tyat kım turskiya etnos , samo imam zabelejka kım Krasin za6to pi6e vsi4ko tova v baraka nasred gorata a ne ide v nyakoy manastir ili v nyakoya pe6tera kato Paisiy Hilendarski togava vsi4ko 6tee po
  ubeditelno .

 108. Боян Расате казва:

  Леоне,свинска главо,незакачай българите мохамедани! Те наистина са почтенни хора за разлика от вас дето се правите на „турци“,а сте българи,дето се правите на морални ходжи,а сте най-извратените мъжки проститутки! Тука ви мразят българите,в Турция ви мразят турците… Вие наистина сте ГАДОВЕ така както старите есеи са ви нарекли едно време… Вие сте проклети и от аллаха…

 109. Айтен Азсикик казва:

  До Бейнева! Понеже нямам опит с ходжите,посъветвай ме как да подходя,ако не се затрудняваш!

 110. Бейнева Амсалак казва:

  Айтен,аз ще се обадя на ходжата в Крумовград! Той не е гей… Ще му се обадя до един час,след което ти когато ти е удобно можеш да отидеш… Само спомени името си,той ще се сети…

 111. Айтен Азсикик казва:

  Како Бейнева,а трябва ли да му нося нещо,някакъв подарък?

 112. Бейнева Амсалак казва:

  Ти самата си му достатъчен подарък! Нищо не му трябва…

 113. Християн Туркодав казва:

  До Леон Ходжа! Ефенди,аз съм туркодав и ми е вкусна кръвта на такива ДЬОНМЕТА като теб! Обикновено излизам вечер… Вече доста „турци“ съм удавил. И тебе рано или късно ще те надуша някаде.Ще ти изцедя кръвчицата до капка,а парцалите които останат от тебе ще метна на някой простор,за да им е по-удобно на гаргите…

 114. leon казва:

  do ayten i beyneva spolay vi s hodjata dano da vi go turi otzad —ha haaaa —–4e pu..kata ti da si umre ot yad

 115. Бейнева Амсалак казва:

  Айтен,забравих да те предупредя! Като отидеш при Крумовградския ходжа,не му давай да пие много.Той хем обича ракията,хем и става много щурав! Една вечер в джамията така се беше отцепил,че грабна микрофона на високоговорителя с който се озвучават молитвите и започна да пее „Камъните падат,падат от небето!“.“Когато запя „Мастика,мастика“… дотича човек от джамийското настоятелство и го спря.Те си му знаели табиетите. Ама през това време мохамеданите слушаха от минарето да звучи „Камъните падат“… и „Мастика,мастика“…Та гледай най-напаред на теб да ти свърши работата,пък после ако ще да сенасвирка до козирката…

 116. leon казва:

  İco vijda6 li kakıv si zloben – jalko 4e ne sa iztrili rodata ti prez 500 godi6noto robstvo znae6 li dosta dobır eni4ar bi stanalo ot tebe no jalko vremenata sa drugi – eeeehhhhhkolko bılgari bi izkolil zne6 li s taya omraza samo malko obu4eniye i tırpeniye i tryabva da se poraboti s teb za da se naso4i zlobata ti kım tezi tvoi sınarodnic ( dobır eni4ar zloben to4no takiva sa izbirali osmanliite edno vreme )

 117. Бейнева Амсалак казва:

  Леон Ходжа,ако ми паднеш в ръчичките ще направя така че да съжаляваш,че не съм натикал карабината ти в задника ти,ами я печа на бавен огън,за да я хапна.Дано да е по-едричка,че да се наям.А за да е доволен и задникът ти,накрая ще начукам в него келявата ти глава…

 118. leon казва:

  Beyneva – mnogo si glupav ya napi6i ne6to po taka da me yadosa6 prosto se sımnyavam dali vıb6te ima6 IQ

 119. Илия Гръмотвержец казва:

  Леон Ходжа има нужда само от една светкавица.Ще изчакам да видя дивотиите му още малко и ако продължи да прекалява,ще му изпратя една огнена стрела…Ще се стопи за секунда в околното пространство…

 120. leon казва:

  İliya deto vadi dupe kat 4iniya ve4e 6te pi6a dokato se otkajete da obijdate i psuvate ili do kato me blokirat

 121. Бейнева Амсалак казва:

  Леон Ходжа,моето кю е моята путка! Ако те начукам в нея,ще останат да стърчат само петите ти!След две миннути вече ще си се удавил.Така хем ще си направя кефа,хем ще се отърва от теб,толен турчин /гад/ скапан! Ако не си правил секс с магаре,иди на село и пробвай…

 122. Ние българите имаме интересна история. Векове наред страната ни е била ту в подем ту в упадък. Но през 14 век нашите алчни правители разделили и разпокъсали страната ни Видинско, Търновско, Добричко и т.н. царства. Външни агресори от север и юг, от запад и изток са искали да окупират и затрият завинаги страната и народа ни. И в този труден момент на помощ се притичва Османската империя и ни включва в състава си, много наши синове стават паши и везири. Съхраняват се религиозните ни права, повечето наши църкви са построени през Османското присъствие. По такъв начин османците ни съхраняват като народ до наши дни, за което сме им безкрайно благодарни, ако не бяха те, щяхме да угаснем още през 15-ти век, ние пак ще си угаснем, но през 21 век затова защото предпочитаме да ходим по Гей паради, приемаме двуполовите бракове като нормални, не правим и не възпитаваме деца. Сами сме си виновни, и Бог затова ни наказва с демографски срив.

 123. leon казва:

  gledam postoyanno mi preporı4va6 magareto na tebe da ne ti e haresalo -jalko za magareto 4e si izcapalo kura s tvoya laynyan zadnik

 124. Илия Гръмотвержец казва:

  До Леон Ходжа! Ако видиш на Илия кура,ще ти се прииска да му се порадваш с две ръце и да го пооближеш!…

 125. Боян Расате казва:

  ФУТУР се е е преобразил като ПЛАМЕН НЕДЕЛЧЕВ! Абе свиня долна,престани с твоите тъпи и измислени поучения.Едва ли някой те чете и слуша…

 126. leon казва:

  a Be rasate 6tom mu otgovarya6 na pamen4o hem 4ete6 tva koeto pi6e hem pık go slu6a6 i daje kakto gledam se yadosva6 be govno svinsko

 127. Пламен Неделчев е напълно прав, гордея се с такива читатели на в-к АТАКА, де да бяха всички като него Леон, Футур и Осман отдавна да бяхме еднолично управлявали страната. Не знам защо но в моята партия едни неграмотни простаци и нищо повече затова сме на това отчаяно незавидно положение. Но приемем ли циганите и турците а нашата партия, ще укрепнем бързо и десетилетия ще управляваме хубавата ни Родина майка България

 128. leon казва:

  Eh 6tom Volen4o e sıglasen s Plamen s ostanalite nyama smisıl da se spori vajno e 4e Volen4o e nameril pravilniya pıt day boje i ostanalite forumci da go posledvat

 129. Георги Марков казва:

  До ФУТУР ходжа! Твоята простотия е толкова фрапираща,че на човек чак му се повръща! Всички среденообразовани българи познават историята си много по-добре от тебе… Боян те позна в образа на Пламен Неделчев именно по твоята отблъскваща простотия! България е хилядолетна,момче! Каквото и да говориш срещу нея ще е пръдня в пустиня… Пей си молитвите в джамията и не се бъркай там дето нито ти е работа,нито пък го можеш… Ти не се ли усещаш,че с простотията си правиш антипропаганда! Начетените българи си казват,а бе щом ходжите са толкова прости,какво ще търсим ние в мохамеданството и в Турция! И всички те псуват… заслужено… и задаружно! Не усещаш ли сърбежите около ануса си… или ти си свикнал!

 130. leon казва:

  a be golyam maytap sa tiya bılgari – rabotya si pred komputıra i toku vij sa iztırsili nyakoya glupost i kak da ne im otgovori6 prosto sımblagodaren na vestnik ataka za Aktualnite novini sre6tu turciya
  i turcite no taya novina se iztırka ve4e , day boje da ya smenyat skoro s nyakoya istoriya na hristo 4akidjiyata i togava otnovo bih pisal s udovolstviye , prosto denyat minava nezabelyazano eeeeh kbo 6tyah da pravya ako go nyama6e tozi vestin ataka i ti forumci atakisti s ponijeno IQ

 131. Георги Марков казва:

  Този път ФУТУР се е прекръстил на Волен Сидеров! Поздрави към Футур щом е решил да приеме българско име.Сега остава и да му организираме едно пищно кръщение в някоя софийска църква.Сигурен съм,че истинският Волен Сидеров ще му купи костюм! Ако последват примера на Футур приятелите му му Леон,Нерез,Историк,Ятаган,Осман и всички мохамедани в България,това ще е истински народен празник! Ха, да ни е чесетито!

 132. Християн Туркодав казва:

  До г-н Расате! Помогнете с вашата организация да ги изловим тези потурнаци! Наведнъж ще ми дойдат много,но можем един по един да ги пребараме… Молбата ми към вас ще бъде само да ме ориентирате-къде по-точно бих могъл да ги открия и захапя за еничарските гърла… Това са Леон,Футур,Осман,Ятаган,Нерез,Историк и други които ми посочите…

  • Нерез казва:

   Аве пръдльовци, вие като имахте армия не можахте да се справите с нас камо ли сега когато изобщо сте гола вода и пълна скръб, поне мълчете и не ставайте за смях, че всички ви разбраха, че пукната пара не струвате, хората ви се смеят със задниците си.

 133. Дора Чепишева,психолог казва:

  Марков,бе тия ходжи нормални ли са? Виж какво говорят по-горе жените за морала на ходжите… Ако тия Футури,Леоновци и други подобни боклуци са ходжи,то тази тяхна религия съвсем се е провалила… И има хора,които продължават да им вярват! Боже,боже!…

 134. Исмет Хаджи казва:

  Госпожо Чепишева,ние,мохамеданите също сме отвратени от тези ходжи като Футуровци,Османовци,Леоновци,Нерези и какви ли не подобни изроди! Наистина,човек да го е срам да се нарича турчин!А и от както разбрахме,че турчин не е етнос,а означава гад,гадина,направо се отвратих от себе си.За това,че толкова години съм вярвал на ходжите.Тези дни водиме разговор с жена ми и децата,но сигурно ще преминеме към възстановяване на българските ни имена.Ще видиме и какъв е редът да си върнеме старата християнска религия за която всички знаем,че е религия на дедите ни… Това е истинският път…

  • БАШИБОЗУК казва:

   Исметчо,винаги съм казвал,че боклукът няма пол,етнос и вероизповедание-той си остава само и единствено такъв.Останалото е плод на мислене,умозаключение и решение.Когато има чиста помисъл,тогава жънеш мир,спокойствие и благополучие-другото е всичко друго,но не и за пример и подражание!Гюле-гюле артик!Здраве на теб и в двора ти!

 135. Боян Расате казва:

  Нерез,ти отново изгрухтя от някъде! Имам много добра кочина в която баща ми гледаше по един нерез и две свинемайки… Знаеш ли,мога да те настаня в тази кочина.Добре ще те храня до Коледа. След това пък аз ще те хапна… Знаеш ли как готвя свински ташаци… Когато се срещнем,ще ти обясня преди да ти ги отрежа…
  Що се отнася до това,че някои ни се смеят със задниците си-сигурно си прав! Това са турчеещите се българи,чийто задници биват разпарчосвани,когато потурнаците пътуват из Манафия! Един пръснат от манафски кур задник няма как да изглежда освен като смеещ се!…

 136. Георги Марков казва:

  Нерез,не е необхоодимо ние да воюваме с вас! На вас ще ви ебат майката кюрдите… След което ние ще навлезем във вече освободени територии…Тези територии ще бъдат освободени с волята на кюрдите и с българското оръжие. И България ще граничи със Сирия и Иран,защото Северен Ирак също ще е наш,български!… Нерез,яж ми патката,момче… Голям глупак си,то си личи и по псевдонима акойто си си избрал… Нерез,яж ми още един път патката…

 137. Християн Туркодав казва:

  До Башибозук! Момче,на тебе по всичко ти личи, че си с развалена глава,тоест с бозулдисан баш! Трудно е да се проумее как един човек, ако е нормален ще признава,че главата му е развалена…Но мене, като туркодав,тоест човек който харесва да дави потурнаци като тебе, ме интересува повече кръвта ти,а не развалената ти глава. Така че това че главата ти е бозулдисана не ме бърка… Интересуваме обаче кръвта ти… Можеш ли да ми съобщиш на колко си години и каква е кръвната ти група?

 138. Дора Чепишева,психолог казва:

  До Исмет Хаджи! Исмет,не го слушай този с развалената глава дето сам признава,че е башибозук!Ти ,за щастие,си имаш здрава глава и до колкото разбирам,си на път да вземеш правилни решения… Исмет,неслушай никого освен себе си…

 139. Християнски братя казва:

  Исмет,и ние ще ти помогнем! Знаем как да те намерим… А от този с развалената глава /башибозук/ не се притеснявай! Тъй като главата му така и така е развалена,просто в един момент ще му я резнем… За да не му пречи и на него…Действувай!

 140. Хасан Харманлъ казва:

  Братя,и аз имам проблем като на Исмет Хаджи.Целия ни род искаме да се върнеме към старата ни, християнска религия.Общо сме 16 човека.Подадохме молби да си върнеме българските имена.Но местния ходжа и ДПС лидера като разбраха,че ще си връщаме и християнската религия,ни заплашиха,че ще ни избият,а после казаха,че ще ни изселят… И започна голям тормоз… Незнаем какво да правим.В Харманли живеем и се чудим дали да не подадем оплакване до Хасковската прокуратура…

 141. Християнски братя казва:

  До Хасан Харманлъ! Хасане,не се безпокой… Утре ще сме при тебе!

 142. Илия Илиев пожарникар казва:

  До Хасан Харманлъ! Аз и семейството ми скоро приехме християнското кръщение! Извърши го Боян Саръев в голямата църква в кв.Гледка в Кърджали. Малко ти е далечко,но за това пък отецът невзема никакви пари,а църквата поема всички материални разходи… Всъщност осовен за цветя и за няколко шишета вино,ти други разходи няма да имаш… Давам ти го като информация… Аз много съм доволен… А и отец Боян неотказва на никого!

 143. Иван Иванов,автобусен шофьор казва:

  Хасане,и аз я свърших тази работа,кръщението,но в Хасково.Ще ти е по -близо! Години наред и турското радио и ходжите ни мамиха,че сме били турци! Ай сиктир! Писна ми от тези простотии.С жена ми и със семействата на трите ми деца приехме светото кръщение в църквата „Св.Георги“! Тя е почти в центъра на града.Там търси отец Бонев… И всичко ще ти бъде наред… Те, свещенниците, като разберат,че се отказваме от мохамеданството ,всичко вършат много бързо и без пари… Хасане,търси отец Бонев в Хасково понеже ще ти е по-близо…

 144. Фикрет Касабалъ казва:

  Аз започнах да изпитвам срам,че се самоопределям като турчин в Германия.Като видях как живеят старите турски общности в Нюрмберг,помисилх си,че циганите в България живеят по подредено… Тия от България обаче неказваха,че са турци,а посочваха че са българи… И бягаха от старите турски общности… И аз избягах след като си намерих работа в едно близко градче Фойхт… Там се представих за българин,говорих си български език и реших,че така си е най-добре… Работих две години и се прибрах… Където и да ходи човек,най-добре се чувства когато си признава,че е българин… Скоро ще си променим и имената и ще се върнем към старата ни религия… Всички турчеещи се в България знаят,че едно време дедите им са били християни,но оникой не го казва гласно… Но ще дойде и това време…

 145. Дора Чепишева,психолог казва:

  Господин Марков ако си на линия! Немога да проумея защо тия ходжи се крият зад някакви псевдоними,а неизлизат с имената си като нас?

 146. Георги Марков казва:

  Любезна госпожо, аз незнам тези изроди доколко са ходжи и до колко не! Ако наистина са ходжи,тежко на българското мохамеданство! Това са пълни нещастници… Основна причина да си крият истинските имена според мене е,че те са престъпници! Постоянно се занимават с анатибългарска пропаганда и агитират за чужди,неприемвливи за България религиозни и политически идеи.Допускам,че са платени агитатори на чужди разузнавания,държави и идеологии… За това си крият имената…

 147. Дора Чепишева казва:

  Но Боже мой,Марков,а ние имаме ли служби,които да противодействуват! Както разбирам,това си е чиста антидържавна дейност…

 148. Геороги Марков казва:

  Госпожо,имаме някакви специални служби… Много ми се ще да вярвам,че… не спят!

 149. Кaрмен казва:

  Без да ви чета, че много сте писали и спорили: Народоспихологията е такава – в момента турците са по-добре икономически, морално от българите, следователно мнозина не-“чисти арийци“ като вас си мислят, че животът им би протекъл къде-къде по-добре и справедливо, независимо от разни религиозни лъжи, които обикновено служат да зарибяват хората. Оправете си двора ако можете, но в това дълбоко се съмнявам, българите сте по-корумпирани, крадливи, мързеливи от турците (това обективно погледнато). И недисциплинирани – може да има единици по-надарени хора, но вие обикновено ги изяждате вместо да ги издигате, а дори и да ги издигнете, те не са научени на морала да служат (и ще си служат на себе си вместо на хората).

  Затова и онези се турчеят. Направете така да е по-престижно и добре да се живее в Бг – и онези ще се българеят. Mалцинството действа според това какво свири мнозинството обикновено. Това до голяма степен важи дори за циганите, които по принцип са неуправляеми. Задавали ли сте си въпрос защо именно в Бг те са най-лоши и без образование?

 150. Любен казва:

  „, българите сте по-корумпирани, крадливи, мързеливи от турците“! Да разбирам ли, че Вие Кармен не сте българка? Защото в обратния случай би звучало „, българите сме по-корумпирани, крадливи, мързеливи от турците“! Но има и нещо друго – да се слага етикет на цял народ и да му се вменяват качества като тези изброени по-горе е меко казано лековато.От друга страна да се възхваляват всички турци като по-добри е също толкова невярно.А това дали един народ е по-добре икономически или не не, зависи само от това дали е по-добър или по-лош.Много е важно дали една страна се управлява по-добре или по-зле.Дали тази страна има свободен избор или не. Страни , които са се отърсили от чуждата зависимост/за съжаление България не е в тази група/ имат по-добър стандарт на живот.Латинска Америка е типичен пример за това/ с изключение на Колумбия, основен доставчик на кокаин за САЩ и Запада/.След като се отърсиха от зависимостта на чуждите монополи, главно от САЩ, Франция, Англия / те бележат стабилен икономически растеж и подобряват социалния статус на населението си.Междувременно се водят за страни от третия свят, макар че Бразилия е на шесто място по вътрешен брутен продукт. Но забележете, тя се управлява от Бразилската работническа партия, аналогична на БКП у нас.А президентът й е дете на български комунист емигрант, който избягва от България по политически причини.Каква ирония на съдбата.Ние се отказахме от това, което успешно се реализира в момента в почти цяла Южна Америка.Отказахме се от политическата си и икономическа независимост в името на партокрацията, която по същество копира модела в Южна Америка преди той да бъде отхвърлен там.У нас управляват олигархията, партокрацията и чуждите интереси, стоящи зад големите монополи. При това положение какво друго ни очаква освен това, на което сме свидетели. Самоизяждайки се с религиозни , етнически, партийни и пр. кавги – сами си копаем гроба под ехидната усмивка на добре подготвените и умело дирижиращи процеса чужди, но и наши служби.
  Така, че нека забравиме малко за турското робство и напъните то да бъде възкресено отново и да погледнем дали днешното икономическо „робство“ не ни води точно към това.Моделът на глобализма е един модифициран вариант на изживелият времето си колониализъм.Не е необходимо да дойдат с войска отвън и да ни налагат пряко властта си, достатъчно е с помощта на услужливи партийки да постигнат същите, че и по-добри резултати. А на Турция САЩ отреждат ролята на един от тези наши „меценати“. И всичко зависи от нас сдамите дали ще приемем или отхвърлим отредената ни от „великите“ сили роля.Защото един народ трябва сам да се защити и тогава може да разчита и на чужда помощ.

  • Кaрмен казва:

   я вижте в нюза по-добре какво го направиха онзи убил войници в афганистан, между които и турскоговорящия Свилен от Бг? Осъдиха го на смърт. И то бързо, след не повече от 3 месеца. Кой ги осъжда нашите крадци, убийци и pr? Никой, ходят си десетилетия на свобода освен ако не са нарочени. Та после говорим за страна, порядки, уважение и да имаме гордост някаква. То не бе срам 20 години, не бе чудо – да спират автобуси поради бг ни паспорт и цял автобус да чака един човек, да ни спират по литеща и да ни питат защо имената ни се спелуват НЕГРАМОТНО, еми писна ни и на нас.

   • Любен казва:

    А онези убили афганистанци в Афганистан кой и на какво ги осъдиха? Защото едно е да загинеш когато си окупатор някъде и друго е да те убият в собствената ти страна окупаторите.Афганистанците едва ли обичат окупаторите си и им се отплащат така както могат със средствата, с които разполагат.Рано или късно този героичен народ ще е свободен и няма да се налага да убива неканени гости.Англичаните 100 години се опитваха да ги колонизират и не успяха.СССР опитаха също и се провалиха.Днешните „миротворци“ също няма да успеят, макар че промениха тактиката и сега опитват да купят с пари, това , което не успяха с насилие и убийства.

 151. leon казва:

  g-n Luben pak uspyahte da uspokoite strasttite – ya mi kajete v bosna izbiha 200 hilyadi musulmani predi desetina petnadeset godini, i sega sled tolkova vreme ne vdigat takava vryava kakto bılgarite – s tova bata6ko klane gdeto po nyakoi danni sa izbiti okolo 2 – 3 hilyadi du6i doyde do gu6a ot tova bata6ko klane i zatova ve4e nemi se vyarva 4ee imalo takova i za6to bılgarite dramatizirat tolkova ne6tata stanali predi 100 – 200 godini za6to ne se kazva taka ( da nie iskahme svoboda vızstanahme s orıjiye protiv imperiyata no poneje byahme malko na broy i neorganizirani doyde askera i potu6i vızstanieto) za6to se nablyaga vırhu tova tova 4e sa izklani ami i dneska da izleze6 s orıjiye v rıka pak 6te se polu4i sı6tata gleda pak 6te bıdat izbiti vızstanicite ) o6te i nepremenno e bilo robstvo i bılgarite sa bili robi za6to ne se kazva 4e vremenata sa bili takiva nima krıstonoscite po vreme na krıstonosnite pohodi sa vır6eli po malki zverstva ( nyamam ni6to naprotiv da se po4itat va6te taka nare4eni geroi) no za6to e vsii4ko tova – moje bi za da se sploti narodıt? kato se pokaje edin vrag vijdate li na turcite te sa zverove , a vidite li na6te hayduti i borci sa dobri ,sled kato e bilo robstvo za6to e imalo bılgarski 4orbadjii s tezi pi6tni kı6ti i za6to tezi revolucioneri ne sa uspeli da organizirat i da vdignat celiya narod( sled kato narodıt e ugneten i v takova tejko sıstoyaniye) bi tryabvalo bez nikoy da gi ubejdava vednaga da se sıglasqat s revolucionerite – za6to ne se pravi obstoyen i zadılbo4en analiz na vsi4ko ami se zanimava s gluposti ( imalo li e turci – kakıv e bil Kemal Atatürk ) a be ostavete vseki da se 4uvstva taka kakto mu haresva i kakvo zna4enie ima koy na kakıv ezik e govoril ot rodata na Atatürk ne sa li vajni delata na toya 4ovek i kakvo topli tova vas bılgarite ako e govoril ili ne na bılgarski nali e sızdal Republika Turciya – ako nyama psuvni i obidi po foruma 6te bıda mnogo dovolen s tezi psuvni i obidi ponijavate nivoto na vestnika

 152. Геороги Марков казва:

  До Кармен,госпожа или господин! По всичко личи,че вие сте безродничка Вероятно не сте и българка… Ние бългаарите си знаеме много добре народностните недостатъци като народопсихология и бит! И небихме искали да ни поучават потурнаци! Допускам,че сте потурначка защото доста пламенно защитавате турците. Вероятно имате предвид турците в Турция,защото в България турци няма както ви е известно.България съществува от хилядолетия!Имала е периоди и на възход и на упадък.Но българинът е жилав и все е успявал да изправе снага и глава… Така че ние ще си оправим държавата… А на потурнаци и безродници като вас ,които стоят отдалече и търсят сеир бихме казали- МАРШ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ!

 153. Боян Расате казва:

  До Любен! Не бих желал да ви поучавам,но на ваше място не бих обръщал внимание на потурнаци като Кармен! Такива като Кармен не са наясно със себе си и света в който живеят… От такива полуидиоти можете да чуете всякакви „поучения“ но нищо свястно… Съгласен съм с разсъжденията ви за съвременния свят и Латинска Америка. Неприемам обаче позициятави,че трябвало да оставим турското робство на страни!.. Няма да изпадам в назидателен тон,но само ще ви припомня великата мисъл на големият писател и философ,руснакът Белински“ Народ който непомни миналото си няма да има и бъдеще!“

 154. leon казва:

  a be Boyane istoriyata si ya pomni no mnogo dramatizirate ne6tata taka go podnasyate 4e syak6 samo v Bılgariya i samo v batak e izvır6eno klane i nikoy drug nikıde neee vır6il zverstva , a znaete li kolko zverstav ste vır6eli viye Bılgarite po vreme na balkanskata voyna 6to narod ste izklali a kato ste zavladyavali zemite na slavyanite i trakite 6to narod ste izbili za6to gledate na nae6tata samo prez va6te si o4ila dokato takiva kato tebe prodıljavat svoyata nagla propaganda i politika vinagi 6te ima FUTUROVCİ , LEONOVCİ , İ KARMENİ tıy da go znae6 i ako ste pravi vıv va6ta partiyna propaganda i ideplpgiya za6to ste vse na 1% da ne bi vsi4ki oscven vas v BG da ne sa bılgari vie i va6to mi,slene li e samo bılgarsko vmesto da obijda6 i psuva6 si napravi izvodi ot tova koeto se diskutira vıv foruma ne se hva6tay za rezultata a za pri4inite togava 6te nameri6 istinata ………………o takova

 155. Божо Димитров,историк казва:

  ДО ЛЕОН! Незнам какво е образованието ви и с какво се занимавате,но в историята сте изявен ПРОФАН! Профан означава идиот! А идиот означава недоразвит човек!…В Батак са изклани над 6 хил./ шест хиляди/ души! Толкова са черепите които в момента можете да отидете и да изброите.Но се предполага,че са доста повече защото много от труповете са били погребани веднага след трагедията! Вярно е,че всяка власт се стреми да потуши,да подтисне бунт или въстание,нормално е! Проблемът на Батак е другаде! След като редовният аскер потушава бунтът на Батакчани без много жертви, всичко е можело да приключи до там,примерно с петдесет или сто избити.Какво обаче се случва! Войската се оттегля и пуска БАШИБОЗУКА от близкото село Барутин с разпореждане цялото население да бъде избито,а наградата за това безумие-грабежи и изнасилвания! В това е проблема на Батак,че тука вече става дума за ГЕНОЦИД! Избива се население,което вече е победено,което вече се е предало!… Такава жестокост се помни не 100-200 гоодини а хилядолетия… Българският народ никога няма да го прости това!… Да изколиш предали се,покорили се мъже,жени и деца,това е израз на виша извратеност… садизъм…

 156. Боян Расате казва:

  До Леон! Момче,аз никога не бих тръгнал да те обиждам,да те нагрубявам! Но ти си много нагъл… Хем си прост,тъп и непросветен,хем си и нахален! Това дразни,разбираш ли… Ти нямаш никакви компетенции в историята… Подочул си от тук от там нещо! Кажи ми една книга на историческа тематика,която си прочел… По случайност може да си прочел една или две книги… Историята обаче се съхранява в огромни библиотеки… Не че е нужно да прочетеш една цяла библиотека,но трябва доста четене и ровичкане в историческата литература, за да може после да не ставаш за смях когато излагаш някаква своя позиция… От необразовани като тебе човек няма какво да научи… И както обикновено става в живота,най-неинтелигентните,най-простите и тъпите „поучават“ останалите…

 157. leon казва:

  BOJKO dobre izvır6ili sa go i kvoo sega tova li ti e smisılıt na jivota lyaga6 i stava6 s bata6koto klane i misli6 breh mama mu stara tiya gadove kak sa go napravili breh mamka im mrısna – az da ti kaja ti si glupak ako nyama6 s kvo drugo da se zanimava6 no vijadam 4e sım prav v mislite si 6toto bednostta vodi 4oveka do ot4ayaniye iskam da pro4ete6 i tova za da vidi6 4e i vie nes te bili 4ista voda nenapita http://serbestforumu.blogspot.com/2012/06/drugata-istoriq.html preporı4vam ti da pro4ete6 i istoriyata ot gledna to4ka na va6te sısedi ,vzemi da pro4ete6 istoriyata oıt rumınski izto4nici ,grıcki izto4nici, srıbski , daje i turski a ne da gleda6 ne6tata kakto na tebe ti se iska a kolkoto do obrazovanieto nyamam obrazovaniye tova udovletvori li te, az ti kazvam pık 4e bata6ko klane e nyamalo i vie sami ste si go izmislili daje bılgari sa se oblekli kato turci i sa izvır6ili zverstva ta za da ima dokazatelstva povod 4e da vi pomognat rusnacite za6toto kato do6li rusnacite dosta se u4udili kogo tryabva da osvobojdavat i koi sa robite ( az pık vyarvam v taya versiya ima6 li da kaje6 ne6to)

 158. leon казва:

  zna4i vızstavate i posle 4akate milost – nee li sme6no tova da stane a -

 159. leon казва:

  vızstavate za da se osvobodite – kak 6te styane taya rabota s mirni pregovori ili s orıjiye v rıka zna4i vzeli ste orıjieto gotovi ste da ubivate no poradi taka steklite se obstoyatelstav ste pobedeni i kvo sega hora trıgnali da se srajavat t.e gotovi sa da ubivat sled porajenieto aman aga pomiluy az sgre6ih ne ma ubivay 6tom si sgre6il v na4aloto da si go mislil i za posledstviyata ,povyarvali ste na dumite na nyakolko teroristi vızstanali ste i posle turcite vi vinovne hayde holan

 160. Георги Марков казва:

  Относно ЛЕОН! Божане,такива лаици като този нахален Леон точно това немогат да разберат относно Батак! Че там нестава дума за едно обикновено потушаване на бунт,на въстание! Естествено е,че всяка една държава,империя или каквото и да е в такива случаи ще иска да подтисне изразеното недоворство в случая чрез войската си.В Батак аскерът е сторил това,поотушил е бунтът.Населението се предава и очаква,че постепенно ще му се даде възможност да се върне към нормалния си живот.Дадени са петдесет-шейсет жертви и това не е никак малка отплата за непокорството… Случва се обаче това,което и най-болният човешеки мозък не би допуснал! Аскерът пуска башибозука със заръка всичко живо да бъде изклано… и се оттегля.Ето,това е геноцидът! Османците неслучайно биват наречени от есеите ТУРЦИ,тоест ГАДОВЕ! Те с такава изключителна жестокост са воювали и в Азия и в Африка. И едва ли някога ще се забрави,че турчин означава гад!

 161. leon казва:

  emi togava vremenata sa bili jestoki srednovekovieto ako ne ubie6 tebe 6te ubiyat za tova i klaneto i vızstanieto i ruskoturskata voyna (za vas osvoboditelna) vsi4ko si e v reda na ne6tata i plus tova za da nare4e6 bata6koto klane genocid tryabva lo e da izbiyat vsi4ki bılgari ot celiya vilaet da gi izlovyat edin po ediin a tova 4e sa izklali nyakolko selyani ot edna mahala ne moje da bıde genocid kakto se vijda vse obi4ate da preuveli4avate ne6tata robstvo – genocid – tva sa gluposti ya se sıvzemete i pi6ete po seriozni i ubeditelni ne6ta 4e mi omrızna s va6to bata6ko klane edin lud hvırlil kamık v yamata 10 umni ne mogat da go izkarat 4e i va6ta rabota podhvanali ste edno klane ta klane , az vi kazvam 4e sled 50 godini nyama da ostane ni6to ot va6ta istoriya i 6te se obezmisli , 6tot ciganite 6a sa na vlast a be kato kazah za cigani toya İNdje voyvoda kakıv e bil po nacionalnost da ne bi da e bil ciganin – interesno zan4i i po onova vreme e imalo cigani

 162. Божо Димитров казва:

  Леоне,както предполагах ти наистина си абсолютен голтак в историята и най-вече келеш!А може би и бавно развиващ се! Неможа ли да схванеш,че никой не упреква турския аскер за това,че е отишл да си защитава империята. Всяка държава така ще постъпи! Проблемът е,че след като с малки жертви покоряват населението,войниците се оттеглят,а хвърлят башибозука в масово клане! Ето в това клане е проблема,а не в това,че аскерът е отишъл да защити империята си.И най-тъпият,и най-слаборазвиващ се глупак би го схванал. Ако аскерът беше останал ден,два да въдвори реда,населението да се върне към обичайната си работа и след това да се оттегли,никой днес нямаше да говори за Баташко клане…
  Що се отнася до това,че българи се преоблекли и извършили клането,по-смешнапростотия от тая не бях чувал! Глупчо,ти не си ли чел /ако въобще можеш да четеш / за Ахмед ага Барутанлията!Това е човекът,който повежда башибозука… Ако четеш повече няма да говориш дивотии…
  По горе казваш,ето случило се е,какво да направим сега,цял живот ли да го дъвчем? Прав си! Само че за да се приключи с темата,както се казва,българският народ иска нещо много простичко: едно признание за случилото се и едно извинение! Нищо повече. Бъди сигурен,че след това с десетилетия едва ли някой българин ще спомене за Батак! Ето,това е този проблем…

 163. leon казва:

  Markov kıde ostana vzeh da sku4aya otgovori mi kakıv e bil İndje voyvoda po nacionalnost

 164. leon казва:

  a be az ne moga da razbera za6to Turciya 6te se izvinyava nali nee bilo tursko robstvo nali e osmansko nali nyama etni4eski turci ( taka li tryabva da se izvinya az naprimer ) BOJO izvinyavay brat 4e moya dyado e zaklal tvoya dyado ako ot tova 6te ti olekne i 6te se 4uvstva6 dovolen priemi go kato izvinenie

 165. Боян Расате казва:

  Смачканото коте Леон пак говори глупости! Индже войвода е бил помохамеданчен българин.Циганка е бабата на Леон по майчина линия.От нея е наследил циганската си наглост и простотия!

 166. leon казва:

  po tvoyata logika – prabılgarite da se izvinyat na slavyanite i trakite za tova 4e sa gi izbili pri zavladyavaneto na tiya zemi da ne si misli6 4e mestnite narodi sa gi, posre6tnali s cvetya rozi i kebap4eta no poneje sa bili po slabi v voyni bılgarite sa zavladeli i sa gi asimilirali

 167. Божо Димитров казва:

  До Леон! До 1922 година официално е съществувала Османска държава.Турция се очредява през същата година и така погледнато тя е една млада държава, възникнала по волята на Мустафа Кемал.Тази млада държава обаче е правоприемник на всичко от отмрялата Османска държава,правопориемник както на ценностите й така и на позора й! Така както поема позитивите останали от Османската империя,така поема и негативите! Всички османци носят позорното прозвище турци /гадове/.След 1922 година Мустафа Кемал официализира това прозвище и от този момент всички османци в новата Република Турция,какато и всички които се раждат към момента и в бъдеще приемат народностното наименование ТУРЦИ! Така че всичкщи позорни действия на османците в миналото се унаследяват от днешните турци… и държавата Турция.

 168. leon казва:

  az sım gord ot tova da se nari4am TUR4İN i se gordeya s istoriyata na moya narod i ne zabravyay 4e vsi4ki imperii se gradyat vırhu ogın ime4 taka 4e ne sım vinoven az za va6ata sıdba dragi mi BOJO mojete samo da sıjalyavate 4e ne ste se rodili kato turci a kato porobeni no kvo da se pravi nikoy ne moje da opredeli kato kakıv da se rodi

 169. Георги Марков казва:

  Да Леон! Прабългарите не са асимилирали нито траки,нито славяни! Принципът на уголемяване на българската територия е бил добросъседство и търговия със заварените племена.Така постепенно с годините тези племена започват да преливат взаимно,къде чрез свадби,каде чрез кавги,къде с веселие и с разправии…Точно така е подхождал и Осман-!,наричан по късно Гаази! Селджутските племена край Ески Шахир граничели с Караманите,както и с няколко византийски християнски княжества.Но бъдещият основатиел на Османската империя бил умен и находчив.Със свадби,с годежи,с мохабети,често приключващи и с вражди,Осман успява да покори караманите,лазите,асхейците и византийските околни християнски княжества. Умно и без кръв!… Същият е процесът между прабългари,траки и славяни… / Говориш за някакво избиване на траки и славяни.Има такъв момент,но той е много по-късно и е свързан с приемането на християнството от Борис-1. Но това е друга тема /

 170. leon казва:

  izvinete za tova 4e vi zarobihme i posle izklahme – ne zvu4i li sme6no, taka 4e ne 4akay izvinenie izvinyavame se samo na kogoto tryabva – iskayte izvineniye ot komunistite koito izbiha 150.000 bılgari ot elita na bılgarskiya narod izbiha gi bez sıd i prisıda bez da imat nyakakva vina a vızstannicite sa si vinovni tva e, i ne si v sıstoyaniye da promeni6 mnenieto mi za6toto o6te ot detskata gradina natyakvahte za tova robstvo v u4ili6te sı6to u4itelkata po istoriya kato govore6e za robstvoto vinagi poglejda6e men za da izpita udovolsviye ot moeto pritesneniye -stiga- , ve4e sım svoboden i nikoy ne moje da me obvini v ni6to prikazvayte si kolkoto iskate za robstvoto za klaneto vse mie taya radvam se 4e sım ot roda na seldjucite i karamanite i se gordeya s tova

 171. Бейнева Амсалак казва:

  За първи път чета,че някой си човек /Леон / се гордее,че е гад /турчин/. Аз бях туркиня и сега се мразя,че понавреме не съм се усетила,та заедно с мъжа ми Мехмедали да си върънеме истинската, българска народност. Тия дни в църквата зад Тамбулджамия ще приемем и светото кръщение… Тука съм на гости при мъжа ми,та ще използувам да свършим и тази работа…
  Щастлива съм че вече не съм туркиня и се гордея с моя български народ!… А,забравих да се похваля,че след кръщението името ми ще бъде Бинка Мехлемова… Хубаво е,нали!

 172. leon казва:

  a ti binke dano se nameri nyakoy ciganin ot vito6a ili byalata prıst 4e da ti go turi v ustata mnogo pozdravi

 173. Боян Расате казва:

  До Леон! Интересно как установи,че си от племената на селджуци и карамани! Етносите в Турция до такава степен са прелели един в друг,че деференциирането им е невъзможно! Така както в България неможеш да различиш кой е от траките,кой е от славяните,кой е от прабългарите,такова е и положението и в Турция.Там само кюрдите могат раасово да бъдат отличени. Ти си се родил в България,а по тези земи отдавна няма никакви следи нито от селджуци,ни от карамани,нито от лази и какви ли не други.Те се чист българин с еничарски произход,което е равносилно на българин-християнин в миналото! Това незначи,че неможеш да се гордееш с турците в Турция или с Марсианците на Марс… Зависи колко пъти на ден си вземаш хапчетата… Бъди по-редовен в лечението си за да си по-често на себе си…

 174. Бейнева Амсалак казва:

  До този нахалник,Леон! Турска Гад мръсна,защо не си оближеш дребната пишка и след това не си я набуташ в гъза!Така така нищо няма да усетиш,но пробвай! Джаилин долен!

 175. leon казва:

  Boyane po tvoyata logika za 500 godini ne tryabva da sa ostanali i bılgari kakto se dose6ta6 i ti, si gurno si , si zadaval toya vıpros dali si bılgarin ne dragi za 500 godini ne moje da si bılgarin no tur4in – koyto e priel hristiyanskata vyara i se 4uvstva bılgarin vıj tova e po veroyatno za tova si proveri korenite dali nyakoy ot moyte dedi nee iz4ukal nyakoya ot tvoite babi

 176. leon казва:

  do Beyneva ne ti hresaha ciganite ot vito6a moje da ti namerya mangal da te i4uka zad bizestena ili zad suntur banya nali ya znae6

 177. Тайбе Салифова казва:

  Аз съм родопчанка от село Давидково.Чудно ми е как днеска някой може да се гордее,че е турчин,след като по цял свят турците са мразени и презирани.Тия дето са си в Турция,те нямат избор!Там са си родени и не носят вина за жестокостите на дедите си! Но да живееш в България,да обикаляш света и да се тупаш по гърдите с радост наричайки се турчин,това според мене е болест… По-рано небях наясно защо толкова много турците са мразени.Но като разбрах,че ТУРЧИН = ГАД,ГАДИНА,ГАДНЯР ми стана ясно.Разбира се,всеки си ходи с ума си,но днес да се наричаш ТУРЧИН Е ОТВРАТИТЕЛНО!

 178. leon казва:

  Taybe na Beyneva i namerih edin mangal ot Vito6a muzikant , may 4e i go na4uka do bizestena 4e mlıkna , na tebe 6a namerya mangal ot Bqalata prıst sı6to e dobır v 4ukananeto 6te mu kaja 4e 6te te iz4uka do suntur banya nali ya zne6 kıde e

 179. Боян Расате казва:

  До Леон! По българските земи никога не са стъпвали турци защото както знаеш,такъв етнос няма.Селджуци и карамани са идвали само за да отвоюват територии.След това бързо са се оттегляли във военните кампании в Азия и Африка,където е било много по-тежко.На тяхно място на Балканите са идвали еничарите. Техните функции са били да потдържат реда и сигурността във вече завоюваните територии.Знае се обаче,че тези еничари са българчета-християнчета-добре потурчени и помохамеданчени. Този процес започва през 1360 година във времето на Султан Орхан-1. Така че момче,из Балканите никога не са отсядали османци-за вътрешния ред те за разчитали на еничарите. Ето ,такъв е твоят произход! Еничарите точно като тебе фанатично са отстоявали,че са османски турци… Така че търси корените си в далечните ти деди-българи християни!… После се качвай на връх Шипка и там зннаеш какво да рецитираш…

 180. Тайбе Салифова казва:

  До Леон! ГАДИНО мръсна! Ние българомохамеданите не сме толкова долни ДЬОНМЕТА като вас,турчеещите се.Някога насилствено сме приели мохамеданството и още го тачим,но езика и народността си никога не сме сменяли.А вие,дето се турчеете сте наистина ГАДОВЕ! Зарязахте и християнството,забравихте и истинската си народност-българската… Съвсем основателно ви наричат ГАДНЯРИ /ТУРЦИ /. Що се отнася до секса,аз тук в Давитково си имам съпруг.В момента и той чете писмото ми до теб! Що се отнася до секса,тука имаме едно много оперено магаре,а кура му е около 50 сантиметра. Мъжът ми казва,че ако те набара,така ще ти го хакне в гъза /за да не цапа своя си кур / ,че очите ти ще изфръкнат и ще зе размажат по тавана на обора… ГАД мръсен! Дано скоро да ти изсъхне езика лайнян! Когато българомохамеданка прокълне,да знаеш че се случва…

 181. leon казва:

  Boyan4o za sıjalenie mi svır6i rabotniya den utre 6te prodıljim otivam da piyna edna rakiya dano se e izstudila v hladilnika hayde leka ve4er vi jelaya na vsi4ki forumci – bılgari i tur4ee6ti se kurvi kato Taybe i Beyneva dano nameryat tiya 6umenski mangali i gi iz4akat na poso4enite mesta ako tam ne stane ni6to zad Tumbul djamiya pred cırkvata sıs sigurnost 6te nameryat nyakogo – spolay vi

 182. Дора Чепишева,психолог казва:

  Скъпа Тайбе,не се познаваме,но писмото ти до този ГАДНЯР Леон ме развалнува! Моят съвет е да не му обръщаш внимание.В целия този форум той се очерта като непоносимо отвръщаваща ГАД. Той е безкрайно фанатизиран потурнак и е циничен до погнуса… Особено с жените! Това подсказва,че той трудно се реализира и като мъж… Не в сексуалния,а в поведенческия смисъл1Очевидно е комплексар… „Екзарх Йосиф“-17 е адресът ми в София. Елате ми на гости със съпруга си! Поздрави на Родопите!

 183. leon казва:

  Dora zabravi za magareto da kje6 da donesat li i magareto 4e i kom6iyata imal edno dve magareta 6a vi stignat li po 50 sm

 184. Бейнева Амсалак казва:

  Тайбе,тоя изрод и тебе те обиди! Не му се връзвай,той е груба и цинична ГАДИНА! Ти го прокълна и аз ще го сторя-дано да му се надуят ташаците така,че да неможе да ходи докато е жив!

 185. Дора Чепишева,психолог казва:

  Леон,ако знаеш каква отврат си и го осъзнаеш,на първото дърво което срещнеш ще вържеш парче сезал и ще се обесиш! Ако съм наблизо,ще те дърпам за краката надолу, за да може по-бърже да се прекърши потурнашкият ти врат! ГАД!

 186. leon казва:

  h ahaaaaa napravo ste golyam maytap day da se sre6tnem Dora Beyneva i az da napravim troyka a nadutite mi ta6aci 6te gi izsmu4ite 6te ima ta6ak za vseki po edin ha haaaa

 187. Георги Марков казва:

  Дора,успокой се! Еничарите са толкова дървени глави,че да се хабят нерви заради тях според мен е излишно…

 188. Дора Чепишева,психолог казва:

  Леон,мило момче! Извинявам се за всички обиди които може би съм ти нанесла! Извини ме ,моляте! Ела ми на гости в София,ако си от провинцията.Както разбра,живея на „Екзарх Йосив“ -17. Това е къща. Ела,мило момче,много ще ти се зарадвам… Нямай притеснения! Забравям всичко лошо и се настройвам за едно приятно прекарване с теб!… Заповядай Чакам те…!

 189. Бейнева Амсалак казва:

  Дора май е пощуряла!

 190. Дора Чепишева,психолог казва:

  Бейнева,не съм пощуряла! Аз вече съм сигурна,че момчето не е лошо,а ако ми гостува няколко дни,ще бъде чудесно… Ще го разведа из София… Ще се качим на Витоша.Ще го заведа и на Плана планина,съвсем наблизо е.Там има чудесни пещери. В някои от тях са влизали хора и никога повече не са излизали… Просто …хлъзгави и бездънни пещери… Леон е любопитен човек и ще му е интересно да види дъната на тези подземни бездни! Само да се появи!

 191. Бейнева Амсалак казва:

  Ами Дора,ако не се навие да тръгне с теб по планините?

 192. Дора Чепишева,психолог казва:

  Бейнева,той само да дойде в къщи! Имам три тежки сатъра… Ще видя кой точно от тях ще използувам…

 193. Георги Марков казва:

  Дора,ти не си полудяла ,нали! Шегуваш се!…

 194. Дора Чепишева,психолог казва:

  Марков разбира се,че се шегувам! Но ако имах физическа възможност,бих строшил врата на този еничар Леон с двете си крехки ръце… Госпоод да аго порази!

 195. leon казва:

  do moderatora – ya poglednete kakvo zadnicipi6at po va6iya vestnik nyamat ni6to ob6to s vestnika te pomacite sa stanali pove4e ot bılgarite az misleh 4e ob6tuvam s 4istokrıvni bılgare no jalko
  belkim bababata i dyadoro ot tva selo opisano v videoto pomognat malko pone za prirısta
  http://vbox7.com/play:99d3fa41a4

 196. Булгар Демократъ казва:

  Ми да живей Аспарухов мангалистан!

 197. Геороги Марков казва:

  До Леон! Глупаво момче,ние българи-християни и българи-мохамедани сме градили и ще продължим да си развиваме държавата България.В определен момент такива потурнаци като тебе ще бъдат прогонени като вредни за обществото и неговата сигурност!
  До Булгар Демократ! Аспарухова България дали е мангалска или не си е наш български проблем.Скоро още се отървем от потурнаци като теб! А ти си Булгар и Демократ толкова колкото козела на дядо ми на село е крокодил!… Гад мръсна!…

 198. Бейнева Амсалак казва:

  Браво,Марков! Трябва някакси да да ги махнеме тези Леоновци, Булгардемократовци, които тровят живота ни.Те искат да унищожат държавата и тука да правят каквото си искат!…Трябва да им извием вратовете навреме… Турци мръсни!…

 199. Християнски братя казва:

  Ние сме насреща!

 200. leon казва:

  a be merzavci mnogo ste podranili ne6to da ne bi sno6ti da vi see prisınil leon a?

 201. Future казва:

  Необяснимо защо се спори така безсмислено и дълго, ето ви данни от официалните резултати от преброяването през миналата година. Националната статистическа агенция споменава за ТУРСКА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА в България, а не за разни турчеещи се или циганеещи се българи.

  Преброяване 2011 г. – резултати.

  Българската етническа група обхваща 5 664 624, или 84,8% от лицата, доброволно
  декларирали етническото си самоопределение.
  • Турската етническа група е втората по численост – 588 318 лица. Те представляват 8.8%
  от населението.
  • Ромският етнос традиционно е третият по численост и наброява 325 343 души, според
  самоопределянето на лицата, с относителен дял от 4.9%.

  Всички разсъждения различни от гореуказаните са плод на дълбоко и неизлечимо психическо разстройство.

 202. leon казва:

  Future tiya merzavci nyama da te razberat daje i fakti ot CİA da im predstavi6 za tova kakvoto po4ukalo takova i se e obadilo ako se dırjat naglo otgovorıt e otveten ako psuvat sı6to 6te si go polu4at prosto tvoyat stil e mnogo visok za toya sayt tuka sa se sıbrali , ov4ari govedari i svinari ima i nyakolko mıjki kurvi koito ( kendi kendine gelin güveğe oluyorlar o yüzden onlari rahat bırakmaycam beni buradan silene kadar)

 203. Боян Расате казва:

  ФУТУР,ти отоново се изпърдя!Освен,че си прост и тъп,ти си и лъжец и измамник!Никъде в резултатите от последното пребраяване на населението на България не се говори за турска етническа група! На едно такова Футуровско твърдение се смеят всички сериозни историци! Историците се смееха и при предишното преброяване,когато имаше самоопределящи се като „японци“,като „китайци“ и други футуровщини! Това означава ли,че трябва да приемем наличието на китайски или японски етнос! Фотур,всички сте си изпърдяли акълите и това,което следва е да ви изпърдим от България! Турци скапани! Ето това е прозвището „турчин“! Когато някой е ядосан и иска да нагруби другиго,казва:“Туручин мръъъсен!“,тоест,лош гаден човек… Скоро ще се отървем от гадните турци… Имаме вече план за това… Ще ви се ебне мамата,гадни турци…

 204. Георооги Марков казва:

  ГОВЕДО ЛЕОНСКО,стилът на ФУТУР е толкова нисък,че е под равнището дори и на лайната! А под лайната са старите,миризливите лайна като тебе. На врагове на БЪЛГАРИЯ се говори само по един начин-с куршум в челото… Скоро ще започнете да си събирате парцалите по пътните канавки,мръсни турци… Що се отнася до участниците в този форум,може и да е вярно,че са овчари,говедари,свинари,пилчари,пчелари и всякакви такива.Но те са БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! За разлика от теб,от Футур и от другите продажници,не са лайнари…и продажници… Не са ГАДНИ ТУРЦИ! Мамка ви продажническа!…

 205. Future казва:

  Леон, видя ли как ловко ги настъпах по мазола с официалните статистически данни от миналогодишното преброяване в Република България, направо почервеняха от гняв и станаха виолетови от ярост. Но когато официалните власти документират всички трябва да мълчат, само разните му безпомощни и отчаяни расатовци и марковци могат да изплещят някоя и друга мръсотия от бедния си речник, но за тях няма друг изход, освен да изпият по една винена чаша валериан и да се поуспокоят.

 206. Теодооси Поптодоров казва:

  ДО БОЯН РАСАТЕ и до ГЕОРГИ МАРКОВ! Момчета,разбирам,че сте патриотични българи! Само че неразбирам защо толкова много се ядосвате на тези изроди ЛЕОН,ФОТУР и други! Дядо ми беше свещенник и обслужваше осем села около Чирпан.Той поназнайваше и турски език! Имаше в Чирпан няколко келемета,които се правеха на измислени турци.Често споряха с дядо по различни въпроси,но съвсем добронамерено,без капка омраза към българщината! Често пъти дядо в заключение им казваше на турски:“БИРКАЧ ТЮРК БОКУ БУЛГАР ДЕНИЗИ БАТЪРМАЗ!“ Преведено на български това означава: “ НЯКОЛКО ТУРСКИ ЛАЙНА НЕБИХА ЗАМАРСИЛИ БЪЛГАРСКОТО МОРЕ!“ Та не им се впрягайте на тия потурнаци… То и бесните кучета лаят,че лаят и накрая пуснат пяна и опънат крака… Хич не си хабете нервите! Те ще си го получат…

 207. Боян Расате казва:

  ФУТУРЕ,трудно ще фалшифицираш българската статистика! Не че винаги е много точна.Но твоите измишльотини няма пред кого да минат.Дори и пред комшийските ти магарета на село… Историците много добре познават българската стаатистика,а гадни потурнаци като тебе се чудят как да я изопачат! Не че от това ще произлезе нещо,но по този начин си правят чекия на протурския си инат! Нищо,това все още е леко заболяване! Що се отнася до успокоителното,и аз бих ти предложил с удоволствние една чаша сода-каустик…

 208. Галина Кирилова от Националния статистически институт,България казва:

  Във формулярите свързани с последното преброяване на населението в България, такава формулировка: ТУРСКА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА НЯМА! Този ,който твърди обаратното е безпардонен ЛЪЖЕЦ И ФАЛШИФИКАТОР! Жалко,че се срещат такива изроди!

 209. Дядо Генчо от Джебел казва:

  Госпожо Кирилова,те са не само изроди,те са някакви такива извратени някогашни българи,дето сега акълат им е никъде! Изглежда господ така ги наказва,а те немогат да се усетят… Така са мразени тука от българете,така ги мразят и в Турция турцете… Ама толкова да са безглави,не е за верване…

 210. Future казва:

  Гледам много народ се развълнува от резултатите на Националния статистически институт, за да се поуспокоят ще са нужни няколко цистерни валериан. Който пък не вярва и ако има минимална компютърна грамотност нека да влезе в сайта на НСИ и се убеди окончателно.

 211. Сано Хасандажик казва:

  Много ми хареса поговорката на господин Поптодоров,по -скоро на неговия дядо.Ние в село Кочан сме българи мохамедани.И много мразим някой да ни нарече ТУРЦИ! Дядовците ни са казвали,че е най-лоошото да се наричаш турчин! Било е равно все есно да се наречеш ДЖИН! А джинът- това е най-лошото нещо, дето можеш да срещнеш по пътя си… Викаха ни дедовците :“ Чуете ли ТУРЧИН, бегайте надалече!“… Та ето как хубаво го е казвал дядото на Поптодоров:“ Няколко турски лайна немогат да замърсят българското море!“ Ама голяма приказка! И много вярна…

 212. Галина Кирилова,НСИ казва:

  Господин Фотуре,незнам какъв компютър ползувате вие,но не манипулирайте хората! Първо защото не всички имат компютри / а вие това искате да използувате/ и второ-твърдението ви е сто процентова лъжа. Такава формолировка за каквато вие говорите никога не е имало. Дори бяхме критикувани,че сме внесли формолировките: “ българи-християни“ и отделно “ българи мохамедани“. Така внесохме общата формулировка „българи“,като всеки по свое желание можеше да посочи религията си.Камо ли пък някой можеше да ни позволи формолировката,която вие сочите! Българите не са глупаци! Съжалявам,че ТУРЧИН значи ГАД,но вие наистина сте ТУРЦИ!…

 213. Сано Хасанджик от Кочан казва:

  До ФУТУР! Фотурски,ти ял ли си едър помашки кочан? Ако не си ял ела в село Кочан! Ако някой поведе помаците,за една вечер ще изебем всички потурнаци! Жените и децата им няма да пипнем,но на следващият ден ще връчим отрязаните потурнашки глави на семействата им и ще ги изпроводим по оживо и по здраво до Турската граница!… Много возехте да се ебавате с България,но накрая ще хъпнете по един едър помашки кочан… НАЙ ОМРАЗНОТО НЕЩО ДНЕСКА Е ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН!

 214. Георги Марков казва:

  ФОТУР,никой не се е развълнувал от твоите измислици относно Н С И и неговите статистически данни! По-скоро хората се възмущават от ГАД-нярските ти,тоест,ТУРСКИ лъжи! Вас за това ви наричат ТУРЦИ,тоест гадни ,мръсни,видиотени изроди… Заслужавате си прозвището ТУРЦИ…

 215. Дора Чепишева,психолог казва:

  Марков,на тия гадове как не им омръзна да плюят българщината? Та какъв хляб ядат,каква вода пият,какъв въздух дишат… Трудно ми е да си представя,че това са нормални хора! Ако много си обичат Турция,пътят им е отворен… Аз харесвам Германия,но си обичам България и макар тука да ми е доста по-трудно,тука ще живея,тука и ще умра… Няма ли най-сетне да ги нарушкаме тия потурнаци да си хващат пътя към Босвора!… Ясно е,че са ГАДОВЕ = ТУРЦИ,но докога ще ги търпим по нашите земи?

 216. Future казва:

  Четете драги форумци гневни резултатите на своя си Национален статистически институт !
  http://www.nsi.bg/census2011/NPDOCS/Census2011final.pdf

 217. Future казва:

  Леоне, братле, видя ли как им го турих на тия дупедавци, всички млъкнаха защото им е трудничко да го поемат. Ами ни четат, ни просвещават и тръгнали с нас да се мерят. Такива като тях неграмотници докараха хубавата и мила България до това незавидно катастрофално състояние. Жалко, там има много добри хора, които страдат заради тия вулгарни простаци.

 218. leon казва:

  leleeeee Future tiya svine pak sa osrali foruma samo da me nyama za nyakolko 4asa i voni na govna svinski , osobenno smordi kato vzemat da si yadat samş laynata osobenno mie priyatno da gledam kak gi kara6 da blijat rezulatatite ot NSİ , Teodosiy ( hangi denizden bahsediyorsun be köpek) prevejdam Teodosiy za kakvo more govori6 be ku4e viy ste blato daje i göl ne ste a mi gpvori5 za more ya se ogleday navsyakıde voni , do Sano tvoya poma6ki ko4an si go navri otzade a moyata ryazana karabina 6te ti yapodam v ustata namazana s med samo glavi4kata ( razbira6 nali)

 219. leon казва:

  ami Future taka si e pred faktite i bogovete mıl4at , atiya svine kakto i o4akvah izpokriha se nyamat smelost dase poyavyat ina4e na masata sıs rakiyat i 6opskata salata stigat do Bosfora 4e i ottatık

 220. Апостол Кехаьов казва:

  Включвам се по повод поговорката по-горе изречена от Поптодоров! Че няколко турски лайна немогат да замърсят българското море! Аз съм чувал и други приказки от баба. Срещнеш ли турчин,прекръсти се три пъти когато те отмине.След това се изплюй по три пъти на ляво и на дясно,а като стигнеш закътано място,изпикай се като си представяш,че опикаваш главата на турчина. Така злото ще те отмине… И още: „На зло куче-прът,на турчин-чивия!“, „На турчин дай вода само когато умира!“, „Здрависаш ли се с турчин,очаква те болест!“, „На добитака дай сол,турчина бучни на кол!“ Няма нищо по-отвратително от прозвището ТУРЧИН! Баба само като го чуеше се прекръстваше!

  • Future казва:

   Апостоле, нормалните хора първо се научават да си пишат правилно името и фамилията, ами ти още това не си научил, па си тръгнал пословици да измисляш. Да знаеш, пише се Кехайов, в първи клас учат, че след гласна буква не се употребява буквата „ь“

  • Future казва:

   Апостоле, нормалните хора първо се научават да си пишат правилно името и фамилията, ами ти още това не си научил, па си тръгнал пословици да измисляш. Да знаеш, пише се Кехайов, в първи клас учат, че след гласна буква не се употребява буквата „ь“.

 221. leon казва:

  do Apostol Kehayov – Apostoleee apostole prıdna mi na karabinata s tiya pogovorki, mnogo jalko – jalko znae6 li za6to za 500 godini samo 5 pogovorki zna4i na vseki 100 godini po edna, tova pokazva kolko ste umni 6tom kato za 500 godini iznasilvaniya kolene besene i razbira se iz4ukvane ste uspeli samo 5 pogovorki da izmislite za turcite, no az ne se sırdya na govnata kato tebe, yad mee na oniya fesove det ne sa si svır6ili rabotata dokray, ako byaha ya svır6ili nadali 6tyaha da ostanat tiya pogovorki – mislya 4e me razbra nali

 222. Апостол Кехаьов казва:

  ФУТУРЕ, на граматика иди да учиш на баба си путката! Аз в личната си карта съм записан така и е естествено да се пиша официално по този начин. Леон много пародира с карабинката си,но ако налапа един родопски чеп,ще му излезе през гъза… Най -напред обаче ще му изхвръкнат очите,а мозакът му до колкото има ще му изтече през ушите…

 223. Боян Расате казва:

  ГАДОВЕ Леонски и Фотурски! На вас не ви ли е ясно,че трудно можете да уязвите БЪЛГАРЩИНАТА! И че всеки опит да подкопавате българското мислене е обречено на провал!Скоро ще ви отнемем двойните гражданства,ще затворим границата с Турция,понеже тя е европейска граница и ще ви сменим личните имена! Ще имате обаче избор-или в Турция,или в България като всички ще минете през връх Шипка с едно листче на което ще е написано едно стихотворение… Който го изрецитира-добре,който не-БЕГОМ В АНАДОЛА! Гадове долни,това ви чака!… А такива като вас Футури,Леони и други подобни антибългаристи ще имат срок да напуснат държавата за шест часа,като ще им се забрани да влизат обратно през следващите седемдесет и пет години! ГАДОВЕ!

 224. Сано Хасанджик казва:

  Изкефи ме тая поговорка! Лайната на Футур,Леон и другите гадове /турци/ немогат да замарсят българското море! Добре че непослушахме ходжата да се наричаме турци! Сега,като чета простотиите на Леон и Футур ми е още по-ясно: ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН Е НАЙ ГАДНОТО НЕЩО НА СВЕТА!

 225. leon казва:

  vcera gledah SKAT Ukraincite napravili nyakakvo izsledvane 4e Burgazski ya rayon zaedno s grad Burgaz prez 2030 g 6tyal da prinadleji na Turciya , vıob6te neznam koy na kogo 6te kazva stihotvoreniye kakto e trıgnala may vie 6te povtaryate NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE napisah go s golemi bukvi za da mojete da si go zapi6ete i da nau4ite naizust 6te vi potryabva v blizkite godini , a koyto ne uspee az 6te mu pomogna s moyata ryazana karabina ( po lesno se u4i ) nali razbrahte kvo iskam da kaja

 226. Хасан Байрактар казва:

  Припомнихте ми думите на дядо Байрам,който ми разказваше за тежките проблеми на баща му / прадядо ми / с турската администрациа преди 1912 година.Ние сме българи-мохамедани.Но прадядо много мразел турците и въпреки че бил мохамеданин,неспазвал обичаите им! В конака в Кошукавак обаче прадядо им се подиграл като цитирал тази поговорка за турските лайна и българското море! Заради тези му думи бил заточен две години на остров Тасос!Поговорката е:
  „БИРКАЧ ТЮРК БОКУ БУЛГАР ДЕНИЗИ БАТЪРМАЗ!“ превежда се така:
  „НЯКОЛКО ТУРСКИ ЛАЙНА НЕМОГАТ ДА ЗАМЪРСЯТ БЪЛГАРСКОТО МОРЕ!“

  ДНЕС Е ОБИДНО ДА ТЕ НАРИЧАТ ТУРЧИН! АЗ СЪМ БЪЛГАРИН-МОХАМЕДАНИН И МРАЗЯ ТУРЦИТЕ=ГАДОВЕ! АЗ ОБИЧАМ РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ КОИТО СЕ СМЯТАТ ЗА ТУРЦИ-В ТУРЦИЯ!!!

 227. Георги Марков казва:

  До Хасан Байракатар! Хасане,ти си напълно прав… Призивът ти,“турците“ в Турция предполагам,че се отнася най-напред за ФУТУР,ЛЕОН,НЕРЕЗ,ИСТОРИК,ЯГАГАН и цялата тааази измет.По силата на прадядовата ти поговорка,тези турчеещи се лайна едва ли може да замърсят българското море…

 228. Васил Иванов-Лучияно казва:

  Колеги,тези лайна / Футур,Леон,Историк,Нерез,Осман,Ятаган и прочие ГАДОВЕ / немогат да замърсят БЪЛГАРСКОТО МОРЕ, но аз неискам да плувам в една вода с тях! Те ме гнусят… Когато отменим двойното гражданство,те със сигурност ще се спотаят някаде! Ще се правят на велики българи и ще ругаят турците! Трябва своевременно да ги разкрием и да ги предадем на турските служби /МИТ/ да си ги целуват и прегръщат… Такива потурнаци,вън от България!…

 229. eli казва:

  Na vsi4ki gadove i boklutsi ,na koito ne im xaresva Balgariq i balgarite da se maxat!

 230. eli казва:

  I na vsi4ki varnali vqrata na dedite si ,da sa jivi i zdravi i Bog da e s tqx !

 231. Боян Расате казва:

  До Леон! Глупак скапан,все пародираш с рязаната си карабина,а не казваш,че сюнетчията ти е отрязал в дъното и че сега когато пикаеш почти неможеш да хванеш нещо! Затова толкова често споменаваш карабината си,не за друго,а защото едва я напипваш…
  Що се отнася до твоите сънища,че до 2030 година до Бургас щяло да е турско,това напомня за Моканина и неговата бяла лястовичка! Това може да се случи ако преди това Русия бъде унищожена! Защо! Русия не е заинтересувана толкова от България,а от Босвфора.Заради този Босфор,Турция е губила дванадесет войни от Русия.Не ти ли е ясно,че руската мечка не от любов към България,а от любов към Босфора няма да допусне и сънтиметър промяна в българотурските граници! Опитах се да го обясня на ФУТУРА,но отой е много тъп.Той е толкова тъп,че една и съща глупост ще ти я повтори двеста пъти без да разбира,че никой не го чува… Тая мечта Турция да измести границите си за сметка на югоисточна България турското държавно ръководство отдавна я е забравило…Още Тансу Чиляр /министър-председател/,която въпреки че беше американска възпитаничка каза:
  „Невярвам турски генерал да поведе армия срещу България! Всички ние знаем ,че ще срещнем железният юмрук на руските войни! Аз предпочитам Анкара да си е турска столица,а не областен град на руска провинция!“
  Леон,но потурнаци като теб и Фотур,които не са в течение на „голямата политика“,продължавате да си кананижете като развалени грамофонни плочи ваашите смехотворни простотии! Още повече не е ясно през 2030 година дали Турция въобще ще я има! Когато веднъж предадеш Израел,очаквай всичко друго,но не и симпатии… Така че там с цялата си пасмина антибългаристи бягайте на някаде… В Бългаария скоро ще ви набараме… И не ви обещаваме приятна смърт!…

 232. leon казва:

  ДОСТОЕВСКИ ЗА РУСКАТА ЗАВИСТ КЪМ БЪЛГАРИТЕ
  Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.
  Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

  Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”
  И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И
  продължават да го твърдят.
  Извадка от забранения и неиздаван у нас том на Достоевски

 233. leon казва:

  4etete i se radvayte na va6te revolucioneri

  “В навечерието на Коледа 2008-а ми се обажда мой професор от СУ “Св. Климент Охридски”, преподавал ми е история – името му умишлено няма да спомена, а защо – ще стане ясно по-късно. Казва ми: “Светозаре, така и така си набрал скорост в патриотичната тема, защо не се включиш в нашето движение. От три години се борим да “умием петното” от челото на поп Кръстьо, предал Левски.”

  Поканата ме амбицира да изчета доста неща. Така попаднах на писмото на една баба до Дякона: “Сине, сънувах те снощи, че са те заловили и са ти отрязали ръцете. Недей да отиваш в Ловеч! Там ще те заловят!” И Левски изпраща свой млад сподвижник да види каква е там ситуацията. Агентът му се връща и докладва: “В Ловешкия революционен комитет цари пълен хаос. Всеки обвинява другия, че е предал другарите си, и всички са по твоите дири. В дъното се вижда твоето бесило, Дяконе, не моето!”

  Ще спестим подробностите как Левски стига до турския съд в София. По-важни са разкритията за подлостта българска.

  Едва ли е предполагал обаче на каква низост са способни най-верните му акрани.

  Подобно пъклено дело не съществува и в Дантевия “Ад”

  “Страшното и тъжното е, че всеки ден по трима-четирима негови съратници са го… предавали. Молили са протоколчика да запише дословно думите им: “Издавам го, за да ми се присвои званието…“доносчик”!!!”, изравя от “мухлясалите” книги срамния факт Казанджиев. И доуточнява: “Ей това нещо го няма нийде по света. Затова сме “кофти материал”. Каруцарският език на Бойко Борисов едно на ръка. Но ей такива сме си били от доста години назад”.

  Даскал Ливо от Сопот, братовчед на Левски, даскалува в Тетевен. Секретар е на революционния комитет, където председателства Петко Страшника – Петко Посеркото, оказал се впоследствие. Ливо с часове бъхта на собствени разноски по зимните пъртини до София – ваканция е, за да се докопа до областния управител и да му “снесе”:

  Ваше височество, аз съм дошел да издам всичко, що знам за революционния комитет и за моя братовчед Васил Дякон Левский

  По нищо друго не ще го разпознаете – дясната му тръпчинка, кога има нервен тик, подскача. А там, на шията му, има бенка. Знаете, че всеки ден е бил различен. По туй ще го разпознаете!” Де такива сегашни информатори на ДАНС.

  Наместникът на султана го пита: “Даскале, какво ще искаш в замяна на това, което ми предаваш – жълтици, земя, гори?!” Лило преспокойно отговаря: “Нищо няма да искам! Да ми се запише само, че съм бил “доносник”, та когато дойде време, султанът да ме помилва.”

  Казанджиев открива и шокиращия факт, че самият поп Кръстьо има личен орден от султана за… доносничество и вярна служба към империята. Той сам се хвали в една статия, отпечатана във в. “Марица” през 1837 г. “И този мой професор ме кани да стана член на неговото движение и заедно да “мием петното” от челото на предателя?! Петно, което е лайняно, да ме извинят читателите, от краката до главата…

  На 11 януари Левски е осъден на смърт чрез обесване

  През една дупчица на килията му подават купичка с фасул и къшей хляб. Колкото да е жив, за да достави удоволствие на палачите си, преди да увисне на бесилото. Четири седмици обаче никой не смее да изпълни присъдата. Защо? Да не би султанът, който трябва да резолира решението, е с вързани ръце?! Нищо подобно.

  Полкът на Али Саид паша пази един-единствен затворник – Дякона Левски, обезумял в самотата си. В 5,30 ч. сутринта на 19 февруари юзбашията отваря килията му и прочувствено отронва: “Левски ефенди, свършиха се теглилата на твоя живот. Тръгваме към бесилото!”

  Дяконът поема към голготата с оковани ръце, с пранги на краката и с табела на шията, на която са изписани деветте му смъртни гряха, за които е осъден

  Когато чета някои художествени произведения, излиза, че цяла София била тръгнала след него. Нищо подобно. Шест конници начело с областния управител – неговите заместници плюс писаря, по двама турци, евреи и християни, представляват гражданството на София. Тумба циганета съпътства процесията, когато се беси някой. Дават им по една ябълка и хлебче за Бог да прости. Когато свитата стига края на София, в далечината се мержелее бесилото, отворило се като огромна врата към небето. В свитата е имало и един свещеник, поп Тодор Икономов от църквата “Св. Неделя”, приближен на Дякона. Той отива при обречения на смърт – та те са братя по расо, въпреки че единият го е захвърлил преди десетина години, и го пита за какво да се помоли, когато се върне в божия храм. “Тодоре, всичко, що правим, го правим за отечеството. И това е моят голям грях. Запали една свещичка и се помоли за мен!”, това са последните думи на Апостола. След което се качва на качето и увисва на бесилото.

  Из заскреженото софийско поле една обезумяла жена, облечена цялата в черно, търчи и вика: “Стойте, чакайте, спрете!” Мандалото обаче вече е лопнало. А почернената женица не е нищо друго, а неосвободената ни и унижавана България, завършва изповедта си Казанджиев.
  Захарий Стоянов

  Българските патриоти в турско време могат да се разделят на няколко фракции, както следва: първо, отчаяни, които виждаха спасението на България в огън и меч, в този разред всички буйни и честни натури, които си играеха с живота; тия се състояха повечето измежду учителите (недипломираните обаче), еснафски момчета, от бивши хайдушки възпитаници и няколко единици от бялото духовенство.
  Тях именно титулираха братята им чорбаджии и официалните кръгове: чапкъни, нехранимайковци, келеши и пр. Втори раздел: симпатизирующи патриоти. В тая група фигурираха такива личности, които помагаха с някоя пара активните работници, радваха им се … но никога не питаха кога ще замирише на барут. Тия бяха мирни главици.
  Трети отдел патриоти идеха граматиците, тоест ония, които викаха „Наука и просвещение са нужни на нашия народ“. Начело на тия мъченици, които не бяха в състояние да почувстват отблизо що значи черкезка кама и турски ятаган, стояха повечето някои чехски и робертколежки възпитаници и въобще всички малодушни хорица …
  Четвърти отдел бяха патриотите по мода. Под това знаме се групираха всичките лекомислени младежи, които пееха „Стани, стани юнак балкански“ с ръкодвижения, ходеха нарочно в Румъния да се фотографират с гол нож в устата, купуваха си (за беля) една две книжки с левче на коричката, без да ги четат, разбира се, и пр. От тях най-много се пълнеше Диарбекир.
  Накрая дохождат петий сорт патриоти, на които не знаем какво име да турим… „Трайте и търпете – казваха тия – никой баща не мисли злото на чадата си“.
  В днешно време последните три категории дигат най-много гюрюлтията, че всичко тия направили. Не ги слушайте!“
  Захарий Стоянов

  Захари Стоянов е много прав. Този, който се е интересувал от предателството на Левски ще установи, че почти всички комити от Първи Ловешки революционен окръг са се надпреварвали да доносничат за Левски и да служат на турската власт по места. Дори и Христо Латинеца. Предадените комитети в Първи революционен окръг затова не вдигат въстание. Турците са знаели всичко. Затова и Ботев загина. Неосведомен или излъган от избягалите представители на комитетите в Първи революционен комитет, Ботев тръгва на заколение. Най-лошото идва след Освобождението. София се пренаселва от лъжепатриоти от този Революционен комитет. Затова братът на Левски не е отмъстил за него, разбрал е, че тези които са предали Васил Левски, след Освобождението са станали властници. Например Марин поп Луканов е станал Областен управител. Революционерите са забити на заден план. Стамболов избива съподвижниците си революционери, само защото имат друго гледище за развитието на България. Самият той се заобикаля с тези псевдореволюционери, които му изяждат главата. Същото нещо е след 9-ти септември. Чавдарци, след като взеха власта през средата на 60-те години, напълниха собствената си партия и държавното управление с куцо и сакато, с хора удобни. Тези удобни тям хора, им изядоха главата. Сега управляват потомците на онези гореспоменати преселници, омешани с потомците на удобните хора. Иди ч оправяй България. Едва ли. Цитирай

 234. Боян Расате казва:

  До ЛЕОН! Излишно е да задръстваш този форум с просторните си и полуизмислени „лекции“ за българската история! С това няма да започнеш да изглеждаш нито по-умен,нито по-начетен,нито пък някай ще започне да ти вярва!Ние българската история си я знаеме значително по-добре от теб! Не е нужно да бъдем поучавани от ГАДОВЕ без етнос,род,националност… Мястото на потурнаци като теб е на дъното на Босфора с ГОЛЯМ камък на врата! Защо подчертавам,че камакът на врата ти трябва да е голям! Защото си ГОЛЯМО ЛАЙНО с отрязана в дъното карабина. Изглежда ходжата-сюнетчия е бил пиян,та те е резнал ниско долу… Ходи си на село да те чукат комшийските магарета… Така ще компенсираш липсата си на мъжественост ! ТУРЧИН=ГАДИНА.

 235. Дора Чепишева,психолог казва:

  Бояне,нямат мярка тия ГАДОВЕ! Тоя отврат Леон цяла вечер е писал простотиите си за да ни учи нас българите на Българска история! Що за наглост е това,Бояне? Този човек мрази България и българите,той самият е безродник,без етнос,без националност… Какви са тези хора?

 236. Георги Марков казва:

  Дора,нека да ти отговоря аз! Тези хора са БОЛНИ! Те са много болни и опасни за обществото! Не случайно са наречени ТУРЦИ,сиреч ГАДОВЕ! Да си чула някаде турците да се ползуват с авторитет! Напротив! Често чуваме:мръсен като турчин,мързелив като турчин,долен като турчин,гаден като турчин,изроден турчин,турска гад,прост като турчин! Дора,турчин е прозвище,което носи най-отвратителните черти на човешкия нрав.Всичко лошо което може да се препише на един човек се вместява в пониятието ТУРЧИН.Не случайто то се превежда като ГАД…

 237. Бейнева Амсалак казва:

  Умирам от срам,че съм се наричала ТУРКИНЯ! Толкова долни да са били тия изроди! Ние вече сме говорили с мъжа ми,връщаме си християнските имена и религия… Как сме се търпяли досега да ни убиждат,като ни наричат турци,направо незнам. Щом турчин е гад,тогава туркиня сигурно е гадинка! Ужас… Значи аз години наред съм твърдяла,че съм гадинка! Умирам от срам…

 238. leon казва:

  Boyane – kato gledam re4nikıt ti se sıstoyi ot nyakolko dumi ( nyama da gi izbroyavam ti, sam se dose6ta6 koi sa) po otgovorite si li4i kolko pari struva6 i kolko ti e umsvenniyat bagaj – a ti skıpa Dora do sega ne sım vidyal ni6to polojitelno napisano za Turciya i Turcite kaji mi kvo o4akva6e ? da opluva6 svotata sısedka po granica a az da mıl4a taka li ( umrya marko mandaloto padna) mıl4ahme po vremeto na socializıma , togava misleh 4e bılgarite sa ne6to , sega razbiram ( ot psuvnite koito leete ) 4e ste gola voda i ste dolni svinari , ako si izmenite otno6eniyeto i draskanicite po otn. na Turcite 6te se promenya i az ina4e v6te si polu4ite otvetniya otgovor – va6ta istoriya koyato ste u4ili e komunisti4eska i e pılna s lıji za tova sega ne mojete da priemete istinata a tya vinagi boli no vse taki tya 6te vıztarjestvuva i togava turci i bılgari 6te jiveyat kato bratya i togava 6te premahnem granicite mejdu BG i TR i vie dragi mi bılgare 6te ste 6tastlivi za6toto kakto po vreme na osmanskata imperiya 6te mojete da hodite çaaak do kürdistan i do va6ite bratya kürdi koito taka mnogo obi4ate na4eloo s DR. JELEV ot SKAT koyto ne propuska da gi pozdravyava s povod i bez povod

 239. Сано Хасандажик казва:

  Ние,българите мохамедани никога не сме се наричали турци,но предлагам да основем едно движение под надслов : „СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!“

 240. leon казва:

  Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване….друг е случаят с моя син (Цар Борис ІІІ – бел.ред.), който има търпението да мирише потта на мръсните българи и да се подписва за спомен на техни тефтерчета…“
  Ще сърба и той попарата на българановците, ако не тръгне навреме по пътя, който аз следвах и който се стараех да очистя от балканджийските потурановци“.
  Това са само част от съветите на Цар Фердинанд към неговия син Цар Борис ІІІ, който са събрани в книгата „Цар Фердинанд, циник, измамник, лицемер“. Книгата е вече на пазара, благодарение на архивиста Цочо Билярски.

 241. leon казва:

  „Патриотизмът служи да оправдае успешните войни и да узакони военните разходи, защото народът мисли, че войската, която той плаща, трябва да служи да го пази от външни нападения, когато всъщност войската пази само теб против възможния гняв на народа“.

 242. leon казва:

  Морално българският народ е недорасъл, а физически е просто за оплакване. Това обстоятелство, взето в общия му размер, ще улесни и твоята задача. Няма нужда да притежаваш добродетел или да се преструваш, че ги притежаваш“.

 243. leon казва:

  . За тая цел около теб трябва да има най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят по-добра лична полиция от Хамидовата, и тогава ще знаеш какво се крои в Ючбунар, Куру-баглар или в Кушу-кавак или Лопошна. Избирай, впрочем, за твои тайни агенти чистокръвни българи“.

 244. Боян Расате казва:

  Говедо ЛЕОНСКО,запази съветите и цитатите си за себе си и за уличните кучета,каквито са безродниците като теб! Ние българите не се нуждаем от съвети на ПОТУРНАЦИ!

 245. Беййнева Амсалак казва:

  Аз подкрепяв идеята на Сано Хасанджик! С моят мъж и децата ми се вклюваме в движението : „СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!“

 246. Али Гьотаран казва:

  И аз се срамувам от това че години наред съм се турчеел! Сега като разбирам истината и чета във форума простотиите на ЛЕОН,ФОТУР,НЕРЕЗ,ИСТОРИК,ЯТАГАН,ОСМАН и други подобни изроди,със жалост осъзнавам,че съм вярвал в една фалашификация! Тези дни разговарях и с мои съседи,които са също будни и интелигентни хора! Наавярно ще се върнем към старата си вяра-харистиянството и ще признаем истинския си етнос-българския.Ще подкрепим и движеението:“СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!“ на Сано Хасанджик.Поздравяваме този смел българин,мохамеданин!

 247. Иляз Хасанов от Шумен казва:

  Навремето Юксел Кадриев ме подканваше заедно с негои аз да приема християнството,като миобясняваше ,че такова животно турци,няма под слънцето! Но аз не му вярвах… Сега с удоволствие прегръщам идеята на Сано Хасанджик и се включвам в движението:“ СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!“ Ще говоря с жена ми и с децата,които и без това говорят само български и тука до една ,две седмици да приемем и християнството! Омръзна ми от проклетите ТУРЦИ и ХОДЖИ! Явно те не са ни в кръвта…

 248. Хаасан Азис от Кърджали /не съм кмета / казва:

  И аз подкрепям движението на Сано Хасанджик „СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!“… Така мислят и братята ми… Хасанджик,давай напред,с тебе сме…

 249. Фатма Ристемова от Джебел казва:

  Тоя въпрос,да се откажем от това ,че сме турци,с моя мъж и с братята ми обмисляме отдавна! Особено от както ходжата започна да ни дава акъли как трябвало да си погребваме мъртавците! Имаме и много други причини!… За това и ние подкрепяме движението на Сано Хасанджик : „СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!“.Тачиме си мохамеданството,но никога повече турци! В България винаги са живели само българи макар и от различини вери!

 250. Джамийско настоятелство,Якоруда казва:

  Цялото джамийско настоятелство на Якоруда декларираме,че ни е СРАМ ДА СЕ НАРИЧАМЕ ТУРЦИ! Мохаамедани сме и ще си останем такива,но да ни обиждат,като ни наричат ТУРЦИ не сме съгласни! Ние сме българи по кръв и мохамедани по вяра! Подкрепяме изцяло движението на Сано Хасанджик!

 251. Гюлхаане Хайрулова от Айтос казва:

  Подкрепяме движението „СРАМ НИ Е ДА СЕ НАРИЧАМЕ ТУРЦИ!“ За сега тука сме най-малко сто човека.Поздравяваме Хасанджик за идеята му!…

 252. Фикрет Саапунджу от Момчилград казва:

  Сано,давай напред! Подкрепяме те! „СРАМ НИ Е ДА СЕ НАРИЧАМЕ ТУРЦИ!“

 253. Руфат Караибрямов ат Велинград казва:

  До Сано Хасанджик! Подкрепяме те в това движение.Оставаме си мохамедани,но стига резил да ни наричат турци! Ела във Велинград да се запознаем! „СРАМ НИ Е ДА СЕ НАРИЧАМЕ ТУРЦИ!“

 254. Мустафа Керкенез казва:

  Българското ми име е Местан Соколов! Още тази седмица си го възстановявам,а който ме обиди и нарече ТУРЧИН,ще има сериозни физически проблеми! Доста съм як… Тука в Търговище ще организирам всички които се отвръщават от така наречените „турци“ и под лозунга на Сано Хасанджик ще създадем движението :“ СРАМ НИ Е ДА НИ НАРИЧАТ ТУРЦИ!“ Стига са ни унижавали! През робството ни тъпчеха физически,а сега искат да ни тъпчат психически… Каквото беше до тук беше-никога повече!…

 255. Арифе Тефикова от Лъки казва:

  Ние с децата и мъжа ми отдавна сме заявили,че не сме турци! Подкрепяме Сано Хасанджик и с каквото можем ще му помагаме.Защото „ДНЕС Е СРАМНО ДА ТЕ НАРИЧАТ ТУРЧИН!“

 256. Бистра Воденичарова от Кутелско казва:

  Ние в нашето село всички до един отдавна се отървахме от резила да ни нарича турци! За това подкрепяме движението „СРАМНО Е ДА ТЕ НАРИЧАТ ТУРЧИН!“ Ако Саано Хасанджик има анужда от нещо,да асе обади!…

 257. leon казва:

  С кръв гяурска утолихме
  жаждата си, Ей Аллах!
  Ний душмана поразихме
  и байрака си побихме
  Върху неговия прах!

 258. leon казва:

  do onya götveren ot &umen İLİYAZ da ti go na4ukat mangalite ot vito6a i byalata prıst — zad bizestena nali znae6 kıdee na bit pazar

 259. leon казва:

  Българи!!! О, сган робови!
  Смърт ли вий крояхте нам?
  Тъй ли чупите окови?
  Тъй ли вдигате ножови.
  Срещу верний Дин-Ислям?

 260. Съби Хаджиев от Лещеник казва:

  И ние от скоро махнахме турските си имена,признахме си,че сме българи,но продължаваме да сме си мохамедани! Никаде в корана не е казано,че с българско име неможеш да си мохаамеданин! Това салъжливите приказки на ходжите! Сега сме си българи,с български имена,изгонихме едно хлапе,ходжа уж учило в Суаадитска Арабия и си върнахме стария ходжа,който оникога ане е отричал аче е българин! Сега,от както спряхме да се наричаме турци, всичко ни е спокойно… Затова Подкрепяме дсвижението на Хасанджик „ДНЕС ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Сано,с тебе сме!

 261. Боян Расате казва:

  Леоне, свиня долна! Ние знаем,че си откачалка,но сега като виждаш как се възражда българския народ май съвсем изперка! Момче,погрижи се за здравето си… Ти все пак си ни необходим! Като пример как човек нетрябва да се бори срещу БЪЛГАРЩИНАТА ако неиска да получи куршум в челото! Запази си здравето поне докато те докопаме! ГАДИНА долна!

 262. Георги Марков казва:

  Бояне,отеби го тоя кръгал идиот Леон! Дай да коментираме този атентат в Сарафово!…

 263. Боян Расате казва:

  Марков,ти имаш ли съмнение,че Турция стои зад този взрив? Знаеш,че тази държава е терористична държава-щом тероризира собствения си народ изтребвайки го със самолети и въртолети!… Как можеш да наречеш една такава държава-ТЕРОРИСТИ!…

 264. Георги Марков казва:

  Знае се,че комшиите имат стар опит в тероризма… Отдавта е известно,че в техните структори за сигурност имат специална служба за терор! Тази служба палеше пожарите по гръцката граница преди няколко години.Тази служба вкарва шапа в България. Тази служба запали и пожара от преди някожлко дни на два тири километра от границата ни… Тази служба извършва убийства и атентати в самата Турция и по света… Но какъв може да бъде интересът на комшиите в този случай?

 265. leon казва:

  Вашите села, градища
  днес са грозен пущинак!
  И на техни пепелища
  гарваните грачат… Вижте
  Перущица и Батак!

 266. Боян Расате казва:

  Марков,знаеш че Израел окончателно приключи добрите си отношения с Турция.Конфликтът с онзи турски кораб,който трябваше да закара помощи на палестинците и редица други препъни камъни във взаимоотношенията им…Това беше очаквано.В Турция никога не са харесвали евреите и за мен това е необяснимо! Влошените отношения между тези държави отклони еврейския туристически поток от Турските курорти.Този поток се насочи към България… Какъв по-удобен повод да взривят малко евреи на територията на нашата страна… Постигат поне две цели-отмъъщават на евреите на чужда територия и компроментират туризма в България… Турците си казват,евреите може да не идват по нашите курорти,но няма да идват и по вашите… Виждаш ли колко са гадни комшиите!…

  • Доктор казва:

   Бояне, Моля, кажете си координатите? Идваме да ви приберем на 4-ти километър!

 267. Георги Марков казва:

  Но нали в електронните медии се прокрадна,че евентуалният извършител-камикадазе е имал американска шофьорска книжка!…

 268. Боян Расате казва:

  Марков,неставай наивен! Всяка една специална служба може да изработи какъвто си иска фалшив документ,който да изглежда напълно редовен! В случая турците се опитват да отклонят и забавят разследването като са му изработили щатска шофьорска книжка. Самият атентатор може да бъде и турски,и ирански и палестински и всякакъв друг гражданин! Не ти ли направи впечатление съобщението,че по никоя от границите ни не е отбелязано влизането му в България.От Турция това, както знаеш е много лесно.Имаме толкова разградена граница,че не един човек,а тумба от терористи биха могли да влязат незабелязано от нашите подкупни и пияни гранични полицаи… Това което ще се обяви официално според мен е,че терористът е ирански, палестински или всякакъв друг гражданин! Но бъди сигурен,че е обучен в Турция и от там е и изпратен! Впрочем,може да е обучен навсякаде в Близкия изток,но е подкупен и изпратен от комшиите…

 269. leon казва:

  alooooooooooo kıde ostanaha bılgaromohemedanite may ne im haresa moyata ryazana karabina – a Markov i Rasate ostanahte samo dvamata istinskite bılgari vidyahte li pomacite kak vi izostaviha v nay trudniya moment te vinagi sa bili takiva predateli da ne bi viy da ste bili tezi pomaci det se dırveha po foruma

 270. leon казва:

  Скоро сичко ще се свърши!
  Сичко ще да стане прах.
  Ножа сичко ще довърши
  и огъня ще избърше
  и последний знак от тях!

 271. Георги Марков казва:

  Бе Бояне,забеляза ли,че тоя ненормалник Леон е прописал стихове!

 272. Боян Расате казва:

  По-горе ти казах,че този потурнак е изперкал окончателно!…

 273. Дора Чепишева,психолог казва:

  Какви стихоове бе Марков,невиждаш ли,че това е някаква помия… Навярно става дума за текст на песен от османски шовинистични песни…

 274. Хасан Кьоров от Слащен казва:

  Бате Бояне,няма ли как да го сгащим този потурнак, Леон?

 275. Боян Раасате казва:

  Не се притеснявай,Хасане! Те, нашите служби ще си свършат работата! Ще го сгащят дори да е в Турция…

 276. Хасан Кьоров от Слащен казва:

  Иначе в нашето село повечето от половината подкрепяме движението на Сано Хасанджик: „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 277. Лютви Шефик от Кърджали казва:

  Тука в Кърджали също започваме да се организираме и обединяваме около движението на Хасанджик „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Мисля,че до една седмица ще сме не по-малко от 200-300 души и ще проведем една първа среща в салона на читалище „Кадрие Летифова“.

 278. Али Коджаман от Черноочене казва:

  До Лютви Шефик! Тука в Черноочене сигурно ще се съберем един автобус хора,които подкрепяме движението : „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“!Ако нямаш против, можем да се присъединим към вас!

 279. Лютви Шефик от Кърджали казва:

  До Али Коджаман! Няма никакъв проблем,дори да се съберете и два автобуса! Ако видиме,че хората са доста,ще проведем срещата в салона на театър „Димитър Димов“. Той е по-голям… Али,вие се съберете и елате,а тука ще решим нещата…Важното е,че подкрепяте движението на Хасанджик:“ ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 280. Гюнай Сефер от Джебел казва:

  И на нас ни омръзна от фалшиви „турци“ като вечния кмет Бахри Юмер! Аман от неговата алчност… И ние се организираме около движението на Хасанджик:“ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Омръзна ни разни депесари да ни будалкат и използуват за личните си цели-ние да им гласуваме,пък те да лапат от властта… Няма как да сме „турци“ защото такова животно няма. Това го знам от прадядо ми,който поочина на 103 години…Дядо Адем казваше,уважавайте българите, някой ден ще разберете,че и ние сме такива… Да си ебават мамата разни мошенници като Леоновци,Футуровци и други боклуци! Ще се свържем с Лютви Шефик от Кърджали и ще видим как може да си взаимодействаме… Тия депесари съвсем ни взеха за балъци…

 281. leon казва:

  Кой ще вас да ви защити?
  Кой ръка ще ви простре?
  Наший яд ще се насити
  Вси дор бъдете избити,
  кой ще меча да ни спре!

 282. Мехмед Тюфекчи от Черноочене казва:

  Сега отворих компютара и прочетох за движението на Хасанджик: „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Поне петнадесет души тука сме обсъждали този въпрос без даже и да сме чували за Сано Хаасанджик! Поздравяваме го и му заявяваме,че директно влизаме в движението му.Тука ще се свържем с Али Коджаман и ще се обединим… Али Коджаман скоро се прибра от Турция след десет годишен живот там.Възмутен е от стотици неща в тамошния живот.Явно е осъзнал,че ние нямаме нищо общо с турците в Турция и че изобщо няма как да сме „турци“! ДПС обаче ни използуват и ние мълчим и ги слушаме като последните амсалаци… Наистина ме е срам,че до сега съм бил такъв амсалак и че съм вярвал,че съм „турчин!“Жив и здрав да е този писател,Христо Красин,дето ни отваря очите!…

 283. Мехмед Тюфекчи от Черноочене казва:

  До Гюнай Сефер от Джебел! Аз сега отворих компютара и не съм в течение! Кой е тоя Леон,дето пише тези стихове.Струва ми се,че това са текстове на османски военни маршове!

 284. Гюнай Сефер от Джебел казва:

  Мехмед,това е някакъв ШАМШАЛ който се е побъркал по Пантюркизма и гъз дава за Турция! Чист ПОТУРНАК,който си е изгубил ума… Върни назад и ще видиш какви османски маршове пее… Както се казва,луд за връзване… Но ние сме милозливи хора! Не му обръщай внимание… Ще лудува,ще лудува и ще се налудува…вързан в осмирителна риза в някоя психиатрия! Майната му,от такива си патиме,но аз спрях да им вярвам! Вече твърдо подкрепям това движение на Хасандажик:“ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 285. Селяхедин Абдулах от с.Мост,Кърджалийско казва:

  Проследих с интерес разговорите ви до тук! И аз се върнах скоро от Турция… За тамошните простотии не ми се говори! Но най-важаното нещо което разбрах там е,че ние от България не сме никакви „турци“.Кой така през последните десетилетия ни заблуди -незнам. Абе аз знам,ама това е друга приказка… Тука в Мост също десетина човека мислиме като Сано Хасанджик! Издигаме лозунга:“ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ и се присъединяваме към движението му!

 286. Ахмед Ахмед от с.Енчец,Кърджалийско казва:

  Поздравявам Сано Хасанджик! И тука, в Енчец доста хора мислиме като него и със сигурност ще се присъединим към движоението:“ ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 287. Бирхан Байрам от Джебел казва:

  Наистина тоя вечен кмет Бахри Юмер ни омръзна.Омръзнаха ни всички депесари,дето вече двадесет години ни лъжат,че сме „турци“,че ще ни защитават и така да гласуваме за тях.А „турци“ както разбираме няма никаде по света.Освен тези дето са се родили и се раждат в Турция.Какави сме ние щом сме се родили в България е ясно! Добре е ,че се появи тоя човек, Сано Хасанджик! Поне пет семейства от моя род се присъединяваме към движението: „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Ще потърсим колегите от Кърджали за общи действия…

 288. Руфо Бойчев,с.Сърница ,Велинградско казва:

  Макар че ние сме българомохамедани,всички млади хора от селото подкрепяме всички в България,които са били лъгани,че са „турци“ и които подкрепят това движение: „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Ако Сано Хасанджик има нужда и от друга подкрепа,ше му я дадем!Жив и здррав да е!

 289. Бирхан Кочу от с.Караманци,Кърджалийско казва:

  Писна ни от тези депесари! Двадесет години ни лъжат,че сме „турци“ за да гласуваме за тях… Преди години,докато беше жив Иво Карамански мина през селото ни на път за Кърджали… Спря в селото и се срещна с кмета и с ходжата… После ни събра читирсет,петдесет души в кръчмата.Почерпи ни и ни каза,че е дал пари за нуждите на училището и детската градина.Оставил пари на кмета да се оправи и главната улица на селото… Запитахме го,защо прави това? Той ни отговори,че неговият стар род е от нашето село.Някога то е било българско и всички ние сме били християни.Обясни ни,че селото ни носи името на негов пра,прадядо,който е бил кмет и добре се е разбирал с османските власти.В онези времена всички ние сме били българи-християни… Иво Карамански беше много вежлив и внимателен с всички нас. Ядохме и пихме до следобеда.Преди да си тръгне Кръстника,каза просълзен,че е много радостен защото може би всички ние по една или друга линия сме му роднини… Когато чухме за смъртта му,бяхме много натъжени… Сега когато научаваме за движението на Сано Хасанджик :“ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“,сигурен съм,че цялото село ще го подкрепим!

  • ropotam казва:

   Birhancho
   may si mnogo zle s geografiyata
   i administrativnoto razdelenie na BILGARİYA
   po oblasti
   s.Karamantsi
   e HASKOVSKO

  • Началник психиатрия казва:

   Хехехехехехехехеххееееееееееее: пийте си лекарствата редовно бе!

 290. Нуредин Хаджиолу от с. Щурково, Търговишко казва:

  Сега научаваме за това движение :“ ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ В нашето село уж всички сме „турци“,ама като разбрахме,че „турци“ няма как да има извън Турция и че „турчин“ значи ГАДИНА,явно е,че ние сме някогашни българи.Тепърва ше решаваме какво да правим,но едно е сигурно,че за сега ще си запазим мохамеданството! Що се отнася до имената и народността, мисля че в кратко време цялото село ще се върне към българските си корени.В това да сме българи и в същото време мохамедани няма нищо нередно! Така и ще стане…Поздравяваме Сано Хасанджик!

 291. leon казва:

  a be toya Hristo 4ikidjiyata koga 6te zavır6i taya kniga za turcite – iskam da si ya kupya i da vidya kak see naakal ima li jılti petna po stranicite

 292. Георги Марков,историк казва:

  До Боян Расате! Бояне,това че потурнакът Леон пропя Османски военни маршове е много показателно! В неговото личностно раздвояване и разтроявяне очевидно той попада и в онези времена в които детите му-български еничари са пеели Османските завоевателни маршове.В раздсвоено или разтроено състояние историческата памет, която носи в българските си гени го тласка към изява и той брани днес Турция точно така какато българите-еничари са бранели Султаните… Представяш ли си колко силна е историчеиската памет която носим в гените… Само че нещастникът Леон ще осъзнае всичко това когато се излекува… Така че по-добре е да не го дразним.И той е човек,навсичко отгоре ни е и кръвен брат…

 293. leon казва:

  Ей, Аллах! Каква победа!
  Цапаме в гявурска кръв!
  Пущинак се вредом гледа
  и гявурските му чеда
  блазнят още наший стръв!

 294. Мюстежеб Хайрула от с.Солище,Кърджалийско казва:

  Ние сме малко селце,ама сме съгласни със Сано Хасанджик:лъгаха ни,лъгаха ни,че сме „турци“ само и само да влизат по всички избори в Парламента,а ние сме си фукари колкото искаш!Накрая излиза,че не сме и „турци!“По-големи мошенници от тези от ДПС няма на света.За това и ние казваме:“ ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 295. Исаа Балъкчъ от с.Подкова Кърджалийско казва:

  Целия персонал на Горското стопанство подкрепяме инциативата на Сано Хасанджик: „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Съжааляваме,че толкова години сме гласували за ДПС! Голяма част от населението на селото е настроено по същия начин…

 296. Гюрсел Салим от с.Чорбаджийско,Кърджалийско казва:

  В нашето село повечето от хората отдавна очакваме този момент! Отдавна знаем,че ДПС ни лъже жестоко,ама ние сме малко като добитъка-накъдето го подкараш на там върви! Но това вече свърши! Солидарни сме със Сано Хасанджик и твърдо влизаме в движението „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 297. leon казва:

  Бате Бойко, генерале!
  Всеки българин те хвали
  Ти си слънцето, водата
  Богатира на Земята!
  Поведи ни към Европа-
  Шопа там хоро да тропа,
  С твойто име на уста
  Да прославим мъдростта
  На такъв велик управник
  Реформатор и държавник!
  Искаме закони нови,
  Справедливи и сурови!
  Да се чува твойта дума
  Кат’ повелята на Крума!
  На Догана барбекюто
  Със ритника си да срутиш!
  На Сергея тариката
  Да му разкрасиш сурата,
  Дръпни Яне за ухото,
  Или направо със дървото!
  А Миленчо там да сдава
  Хотели, дет е награбил!
  Хващай старите апаши
  Почвай здраво да пердашиш!
  Бандюгите от тротоара
  Смачкай с няколко шамара!
  Джипове и лимузини-
  Мазерати, Ламборжини
  С паяците да откараш
  В кауша мутрите да вкараш!
  Бедни хора много има-
  Вземай мерки, нахрани ги!
  Дай на бабите илачи,
  Дето Касата затлачи!
  Погледни и към морето,
  Цялото от ТИМ заето-
  Всичко там се застрои-
  човек къде да се топи?
  Слушай, руските братушки,
  Не купуват наш’те чушки
  А земята ни красива,
  Много бързо придобиват!
  Стига толкоз газ и нефт!
  Туристи искаме – и кеф!
  Ще свалим с усмивка фес
  Пред търговски интерес
  Всичко правено в България
  да се харчи и в Швейцария!
  Работа на всички дай,
  За да стане тука Рай!
  Ти народеца да пазиш-
  щото, сам да не загазиш!
  Действай смело, давай правда
  Всичко да е както трябва!
  Само Царя да не буташ,
  И с Първанката да кюташ
  Някак по-интелигентно-
  Уекичко със Президента!
  Бате Бойко, генерале-
  Тебе Господ те достави!!!

 298. Вилдан Хюсеин от Хасково казва:

  И тука, в Хасково разбираме големия фалш на ДПС и огромните лъжи,че сме били „турци“,че сме били етнос! Бе, турски етнос щом в Турция няма,каде са тръгнали тези мошенници да ни лъжат само и само да ги вкарваме в Парламента и тук таме по общини да им даваме власт! Кръгли мошенници! Това е до тук! Най малко сто човека напърво време се включваме в движението на Сано Хасанджик::“ ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“

 299. Георги Марков,историк казва:

  До Боян Расате! Бояне,виждаш ли на къде изби лудостта на тоя Леон! Всъщност,дай по-добре да не го закачаме!

 300. Боян Расате казва:

  Марков,какво си се разтревожил за това откачено потурнашко лайно! Има достатъчно психиатрии в които може да се лекува… Аз заради някакъв ненормалник не бих престанал да защитавам родината си и народа си! Особено от такива злостни,беснеещи в безсилието си антибългаристи! Чесно ти казвам,такива бих ги разтрелвал без грам съжаление! Като е толкова зле психически,да не се врем дето не му е работа!

 301. Йълмаз Хюсеин от с.Млечино,Кърджалийско казва:

  Ние тука сме повече от БЗНС от колкото от ДПС! Ама и ние сме отчаяни…От младите хора поне десетина сме съгласни със Сано Хасанджик и подкрепяме движението „ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Искаме обаче да запитаме господин Расате,какъв е този Леон дето говори толкова много простотии! Че даже рецитира и стихотвореения! Тоя човек добре ли е?

 302. Боян Расате казва:

  Йълмаз,чудесно е че в Млечино подкрепяте БЗНС! Относно този Леон и аз незнам почти нищо освен нелепостите, с които затлачва този форум! Според мене става дума за човек с много лабилна психика или може би направо за болен човек,комуто обаче външно не му личи особено… Нещо като тиха лудост! Най-вероятно психиатрите трябва да се произнесат,ако вече някаде в някоя психиатрия в България или Турция не е бил лекуван! Това е твърде възможно!

 303. leon казва:

  Аз съм абсолютно на страната на господин Волен Сидеров,но в този момент аз ако бях на негово място,ще изляза в по дълга отпуска и няма да се интересувам за нищо.Българинът е непрезнателен,алчен,подъл,страхлив като циганите,
  обича повече чуждото отколкото своето,предател,лъжи,краде,мамиили по точно е носител на всички пороци,които човека познава.Такива хора не могат да бъдат наричани НАРОД.Вземете за пример историите на Васил Левски,Ботев,Раковски,Кръстю Пастухов,Ивайло,Митко Григоров,Борис Арсов,Трайчо Костов,Петър Георгиев Стефанов,Антон Пруткин и много още като тях,сами ще се уверите в това.Също не забравяйте,че няма нищо по прекрасно от справедливото възмездие,то скоро идва.Господин Сидеров не се жертвайте за тази зган проклета,що човека и неговата майка клета покриват с черния воал.Не забравяйте Ловеч, Белене,Чернево,Ножарево Силистринско,Огняново,Бобов дол,23 Септември 1923 год,хилядите избити преди 1944 год.Вапцаров,Заимови,жертвите след 1944 год.Всички тези българи са жертви на самите българи.Спомнете си Батак“българинът ,българина еклал както турчин не го е клал

 304. Дора Чепишева,психолог казва:

  Бооже,боже,Бояне! Срещал ли си по-голям БЪЛГАРОМРАЗЕЦ от този ЛЕОН! Неговата омраза видно е паталогична! Аз от кога предупреждавах да не му обръщаме внимание,че човекът е зле…И както се вижда,все повече се влошава… Вчера рецитираше Османски военни маршове изпълнени със злоба и злъч… Накрая сигурно, за да се успокои,отново се е впуснал в „беседа“ около историята ни… Виждаш ли каква омраза лъха от „анализите“ му… Бооже,боже,лошо е на човек да му се „разхлопа дъската“! Да пази Господ!

 305. Боян Расате казва:

  Дора,аз незнам как въобще този навлек Леон се прикачи към този форум! Той изглежда се изживява нещо като „редовен наблюдател“ на тематиката,която обсъждаме! И понеже е болен от антибългаризам,неможе да се въздържи и да не вземе отношение. Изглежда самото му заболяване го тласка към подобно поведение.Възможно е той саамият да се опитва да се контролира,но да се оказва,че поведението му е безконтролно дори и за самия него! Това си е просто болест! Интересно дали е някаде на лечение или се подвизава от дома си или от някой приятелски офис… Ако е на лечение е добре за него,но ако не е-той е обществено опасен… Незнам…

 306. Георги Марков казва:

  Предлагам да забравим за този нещастен ненормалник! Според мен отделяме му много време,което си е чиста загуба…

 307. Гюнай Шукри от с.Раани лист Кърджалийско казва:

  И ние,петима младежи от нашето село се включваме в движението на Сано Хасанджик :“ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН ДНЕС Е ОБИДНО!“ До късно сноощи обсъжадахаме темата и решихме,че е крайно време да спрем да се самообиждаме като се самонаричаме „турци“! Не сме знаели по-рано някои подробности, иначе вече да си бяхме върнали българските имена. Родителите ни ще ни упрекват,но те са необразовани и на тях трудно може да се обясни,че „турчин“ е обидно пониятие! Все едно някой да се самонарича лайно! Смешно е нали! Най-малко човек ще се запита,а бе този който се самонарича лайно, дали е наред с главата си? Така че,ние сме със Сано Хасанджик!

 308. Рейхан Берберов от гр.Харманли казва:

  Тука двадесет души ни водят като младежка организация на ДПС!От днес напускаме тази мошенническа партия и групово се присъединяваме към движението на Сано Хасанджик :“ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН ДНЕС Е ОБИДНО!“. Отдавна подозирахме,че шефовете на тази партия са измамници! И сега,като разбираме,че са ни лъгали,че сме „турци“ за да гласуваме за тях,напараво сме отвратени! Не сме знаели,че „турчин“ значи мръсно нещо,иначе много по-рано щяхме да вземем подобно решение! Добре е обаче,че все пак се появи Сано Хасанджик…

 309. Хаасан Личков от с.Рибново казва:

  Ние тука не сме „турци“ и се радваме,че е така.Сноще много млади хора се събрахме в кафенето на Ристем,обсъждахме коментарите в този форум и решихме да подкрепиме движението на Сано Хасанджик.Ние сме с всички,които се отказват от това позорно „ТУРЧИН = ГАД!“…

 310. Future казва:

  Радващо е че привидно много мохамедани във форума свободно се самоопределят, но за огромно съжаление почеркът е на един и същ човек с явно изразени комплекси и шизо-психо проблеми. Ние мюсюлманите сме хора благородни и отзивчиви, нека този човечец си съобщи банковата сметка и ние сме готови финансово да му помогнем за да се излекува.

 311. Хаасан Личков от с.Рибново казва:

  Господин Расате,кое е това КУКУ,което тука се Нарича ЛЕОН?

 312. Боян Расате казва:

  Хасане,незнаеме! Крие се зад това име и не е ясно от къде е! Анонимник. Такива анонимници са още няколко човека,крият се зад съчинени ичена като Футур,Нерез,Историк,Ятаган,Осман и други подобни… А има ли много млади хора в Рибново?

 313. Хасан Личков от с.Рибново казва:

  Много работят из Европа,но и в селото сме доста.Днеска пускаме подписка в подкрепа на движението на Сано Хасанджик :“ ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“.

 314. Георги Марков казва:

  Футура мълчи,мълчи и изведнъж вземе,че се изфутури! Този път с личния си психиатър… В случая Футура се е раздвоил на две-едната му час е силен българомразец,а другата му част се изявява като наачалник на психиатрия… Когато е в две части е непоправим,но събере ли се в едно,наистина му липсва истински психиатър… Как можаха да се съберат толкова ненормалници в този форум!…

 315. Група мохамедани от Айдемир казва:

  Ние сме почти двайсет души и с радост се включваме в движението на Сано Хасанджик :“ДА СЕ НАРИЧАШ ДНЕС ТУРЧИН Е СРАМНО!“ Стига са ни лъгали тия депесари,че сме били „турци“! Като ги вкараме в Парламента,като вземат властта по места и забравят за нас! Стига лъжи,стига измами… За сега си запазваме мохамеданското вярване,но за напред ще видим…

 316. Future казва:

  Не заблуждавай и не лъжи народа по такъв наивен начин, село Айдемир го зная добре, Силистренско, никога там не са живяли и днес не живеят никакви мохамедани, колкото повече пишеш толкова повече затъваш в своите си говна. Много преди тебе великият Паисий Хилендарски е казал „Ей юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин“. А пък Петко Славейков имайки предвид такива като тебе е казал „Не сме народ, а мърша.“ Казали са го велики историци, писатели, а не смрадливи мърши като тебе.

 317. Зейнеб Джансъз от Рудозем казва:

  Аз подкрепям ФУТУР! Той е съвсем прав,колкото и иначе да е болен! На такъв човек винаги трябва да му се казва,че е прав,колкото и да е крив… Иначе трудно ще се излекува! От шизофреничния антибългаризъм няма как да се излекува,но поне да облекчи шизофоренията си! Казвам,да я облекчи,защото и тя не се лекува… Така че аз изцяло подкрепям ФУТУР! Той е съвършенно прав…

 318. Отново мохамедани от Айдемир казва:

  До Футур,господине,нашите селца Мишелов и Дюла край Айдемир никой не ги е чувал!Елате да ни видите джамията от преди 120 години! За това неказваме селцата си,щото никой няма да разбере от къде сме,но като кажем Айдемир,на всеки му е ясно… Ела ни на гости за да ни видиш мохамеданските такета,пък и да те запознаем с ходжата ни…

 319. Боян Расате казва:

  ФУТУРЕ,ФУТУРЕ,ти си живееш в някакъв свой свят в който само ти си прав! Права е госпожата от Рудозем,че за да се излекуваш,ти е нужно всеки да се съгласява с теб! Госпожата от Рудозем е права,но аз мисля,че един луд човек си е за лудница,та ако ще и никога да не излезе от нея… Невиждам защо някой трябва да се съобразява с теб само заради това,че си пълна откачалка, надъхана с омраза към България… За такива като тебе си има благотворителни заведения които се наричат психодиспансери…Вероятно и там ще ти позволят да ползуваш компютър и интернет… Най-добре е за мохамеданския свят да си шибаш катърите в посока на най-близката психиатрия… и да излезеш от там едва когато заприличаш на човек…

  • Future казва:

   Бояне, именно хора на твоето ниво е имал предвид Паисий Хилендарски и е казал „Ей юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин“. А пък Петко Славейков имайки предвид такива като тебе е казал „Не сме народ, а мърша.“ Казали са го велики историци, писатели, а не смрадливи мърши като тоя дето се появява във форума с разни неправилно изписани мохамедански имена.

 320. Фатма Фотуракакан Гериден казва:

  Фотур,по-голям гад /турчин / от ттеб в този форум несрещнах! Щом си такъв тарикат,излез като нас с името си и кажи каде да те намерим! Ние с Бейнева Амсалак сме якички жени… Трудно ще ни се опънеш… А нашите вибратори които ще ти приложим са 35 сантиметра… Само кажи каде да те намерим! Ще имаш незабравими преживявания…

 321. Илияз Шамшалфутур казва:

  Ефенди,не ги слушай тия дето те обиждат! Ти винаги си прав и карай все така… Ние ,селяните от село Кютчюксикли,община Коджагьотляр те подкрепяме… Хич да ти непука… Футурисвай ги всички и това е… Божият син Христос да те подкрепя!

 322. leon казва:

  Колко злато ний сдобихме,
  колко наниз и имот,
  колко си моми пленихме,
  колко майки, свят избихме
  от кяфирский този род!

 323. leon казва:

  Future tova zaslujavat forumcite koito pi6at tuka – a te sa dvama bılgari koito se pravyat na mohamedani

 324. leon казва:

  mislya 4e toya deto se predstavya za mohamedanin e rabote6t vıv vestnika predpolagam e ili paza4 ili 4ista4 poneje i dvete profesii razpolagat s mnogo svobodno vreme sa im zapovyadali da se vklu4vat otvreme navreme i da otgovaryat – ina4e reytinga na vestnika 6te padne – vsı6tnost nie iğm pravim dobro na tiya atakadjii ( nari4am gi atakadjii 6toto ima rima s 4ikidjiya ) za6toto tva ne sa bılgari Bılgarite sa po svestni hora ot tiya 4ikidjii koito mırsyat foruma

 325. Цветан Цветанов казва:

  По-големи ненормалници от тези Леон и Футур небях срещал из форумите… Ще препоръчам на службите да не ги закачат освен ако станат особено много обществено опасни… За сега изглеждат само като тихи луди… Какво да сториш,всеки може да се разболее…

 326. методи захариев казва:

  За Турция, която е едно нищо, дивашка, варварска държава!

  ……Ами то освен армия и убийци Турция нищо друго не е създала като държава и народ. Всичко са взели от арабите и са го влошили….а езикът е грозен и недоразвит, елементарен….
  5-6 курорта по Средиземно море – всичките бивши гръцки и византийски крепости. Няколко по – големи джамии – всичките са бивши български и гръцки църкви като Света София!
  Най – големият град – бившата столица на Източната Римска Империя.
  Култура – йок ! Азбука – дори и това не взеха от нас. От арабски – на латински букви. Световни постижения в областта на науката, изкуството, културата – нула.
  Водач на ‘нацията’ Кемал Анатюрк- българомохамеданин, роден в село Голо бърдо, Албания. Майка – българка, баша – евреин.
  Най – голямо постижение от 20 век – избиването на 1,5 милиона християни- арменци!
  . Най – голямо икономическо постижение – окупиране на Северен Кипър и като резултат – стремглаво падане на стандарта и изхвърлянето на непризнатата нова република от преговорите за ЕС.
  Какво, какво се е променило в тази средновековна Азия за 800 години –
  същите ислямски забрадки и шалвари, същите миризливи и крадливи неграмотници, същите хора с по 7-8 сополиви деца, същите башибозуци и убийци…Двама писатели се появиха – единият го убиха, другият го забраниха…
  Текст от един от форумите в Интернет

 327. методи захариев казва:

  ТУРЦИЗМИТЕ ЗАМЪРСЯВАТ ЕЗИКА НИ!

  Огнян Стамболиев
  „Език свещен
  на нашите деди…“
  Иван Вазов
  - Здрасти, комшу! Как е хавата? Върви ли ти алъш-вериша? Днеска май аз ще ти направя сефтето.
  – Бива. Станах рано и още сабахлаим дигнах кепенците на дюкяна…
  – Ашколсуун! Машаала! Ти, адаш, май учи за друго, знам, че имаш китап за даскал, а пък яс к,ъв мерак завъртя тоз алъш- вериш!… Ашколсун, машаллъ, адаш!
  Не, уважаеми читатели, това не е откъс от някоя битова повест на Любен Каравелов или Илия Блъсков от турско време. Това е най-обикновен разговор между двама съседи от един съвременен български град, в който има университет и дори опера и музикален фестивал на световно равнище. Разговор от ХХI век, 130 години след Освобождението на България от турско робство. Разговор между двама, все пак, образовани българи, наследници на една от най-древните култури в Европа, дала при това писменост и култура на немалка част от човечеството.
  Да, както виждаме, езикът на днешният българин се промени много,
  обедня, замърси се, направо изпростя. От една страна – американското влияние с елементарния American English от телевизията, екшъните и долнопробните шлагери , а от друга – за която ми е думата сега: турцизацията. Нашият хубав, звучен славянски, европейски език, този, с който си служим всеки Божи ден, се е замърсил прекалено от турцизмите. И много красиви български думи или такива от световния езиков фонд вече са изместени от турско- арабските им синоними. Защо, например, трябва да казваме: „адаш“, „комшия“, „бабалък“, „серт“, „алъш-вериш“, „на кестерме“, „акран“, „джам“, „мезе“, „акъл“, „сербез“, „софра“, „долап“, „бая“, „теке“, „майтап”, „тапия“, „тескере“, „аскерлък“ и т.н., след като за всяка от тях си имаме своя българска, по-чиста, по- звучна, и по-красива. Преведете си която и да е от тях и ще се убедите сами. Това са думи, които направо зацапват езика ни. Те стърчат удивително грозно и нелепо сред славянските. Много повече от галицизмите и русизмите, които все пак са продукт на една културна европейска среда. Дърпат ни надолу, към Азия, към Ориента, а нали сме се запътили към Европа, където винаги ни е било мястото. Връщат ни към жестокото и варварско турско робство, което някои безродници сега наричат „османско присъствие“! А и самата Турция вече се гласи да стане център на Балканите и да ни завладее отново икономически и дори културно, доколкото може да се каже, че Турция има култура… Не изгубихме ли толкова много през тези тъмни, безпросветни петстотин години? Раните ни от този непрекъснат петвековен геноцид все още не са зараснали и едва ли някога ще се затворят.
  В красивата ни страна все още имаме прекрасни места с… турски имена! Защо да не преименуваме / по-добре късно, отколкото никога! /: Кайлъка, Аязмото, Хисарлъка, Бакаджика, Делиормана, Джумаята, Хаин Боаз, Мусала, Бузлуджа, Тунджа и много други, които само ги загрозяват с азиатското си звучене? При това, това са имена от робски времена. Грешка е , че държавата ги е оставила с тези имена от робството. Почти всички народни в стара Европа са били под нечие робство /разбира се, не под толкова дивашко, варварско като турското!/. Повечето географски имена са били променяни от поробителите им, но след освобождаването им не са запазвани. Нито Братислава днес се казва Пресбург, нито Сибиу – Херманщадт, нито Вроцав – Бреслау или Карлови Вари – Карлсбад… Да, тези имена могат и трябва да се променят – да бъдат назовани с хубави и звучни български имена, нали са изконнна част от България, а не от някаква си бивша турска провинция, за която още бълнуват в Анкара?! Има ли в днешна Турция или Гърция съхранени български топоними/ имена на градове, села, реки, хълмове и местности/? Няма! Дори и сред българските, които и до днес са заграбени от двете ни съседки, няма да срещнете нито едно българско име. В Турция Сан Стефано сега се казва Кючюк Чекмедже, а Одрин – Едирне! Там няма да срещнете и българи. Те са или просто зверски избити/ като онези милион и половина невинни християни, арменски мъже, жени и деца, което нашите „народни натрапници“, пардон!, избраници, начело с др. Зайков /Пирински/ имаха наглостта да отрекат! – за срам на България пред света!/ или са просто прогонени , ограбени или насила преименувани или претопени. А предишното ни, малодушно, продажно протурско правителство дори не пожела да постави въпроса за обезщетението на тракийските българи. Некадърният ни, смешен бивш премиер Сергейчо Станишев стигна дотам, че приветства турската гвардия в Анкара на турски и поднесе венец пред мавзолея на Ататюрк !
  И така: турски географски имена, по пет пъти на ден грозния вой на имама от джамията в центъра на европейската ни столица, турска реч по Българската Национална телевизия / време е новините на турски да се премахнат от ефира на БНТ!/, турски сериали по централни телеканали, денонощен поток от чалга и кючеци по телевизия „Планета“ и още десетина подобни, пуснати с благословията на СЕМ!, и дори по Би Ти Ви, незаконни турски „културни“ центрове в български народни читалища / в нарушение на Закона!/ и турски държавни, а всъщност най-долнопробни самодейни театри за маанета и кючеци в Кърджали и Разград, издържани с нашите пари, и безброй турски думи, замърсяващи хубавата и звучна българска реч…
  Не, нашият път, както твърдеше Доган, няма да мине през Босфора!

 328. методи захариев казва:

  Прочетено днес или по повод едно интервю

  Тези дни в сайта на „Гласове” прочетох интервю с някакъв млад социолог от Пловдив, Иво Христов. Същият бил на гости в Турция, с парите на някаква турска фондация / напоследък Анкара иска да купува и го прави успешно! – съвестта на някои продажни български интелектуалци/, и сега се опитва да ни убеди колко „цивилизовани” били днешните турци, били „почти европейци”, те дори ни, превъзхождали нас, българите- европейци?! Не искам да цитирам смешните и нелепи оценки тук, за да не обидя нашите читатели. И тъй като ми омръзна да чета подобни пресилени и неверни текстове /достатъчни ни бяха скандалите около българофобите Балева и Брунбауер/, реших да извадя един исторически. Защото не вярвам, че нито държавите, нито народите се променят, така лесно, като с магическа пръчка.
  Препрочитам Историята на именития румънски и молдовски писател, историк и философ Димитрие Кантемир / живял дълги години в Турция/ в превод на Йосиф Ходошиу от 1876, като преписвам дословно няколко откъса за нашите читатели:
  - „Когото Господ подгони, той и от евреин ще се уплаши. / Стара поговорка./
  „Господ сътвори 70 000 светове последователно. Този е последният.” / Из Корана/
  - Алай, означава дефилиране пред султана.
  - Улуй – яла, означава учудването на народа, когато види султана.
  - Казан, на татарски и турски означава семейство от 10-15 души, които се хранят общо като бъркат в един казан.
  Когато се събират наборници, се вика: „Всеки казан да изпрати едиколкоси войници на султана!”
  - „Ръка, която не можем да отрежеш, трябва да я целунеш.” – турска поговорка.
  - Чауш означава куриер, вестоносец, който свързва две военни подразделения или две армии.
  - Чауш-баши или главен пазач, който е вече на възраст, и пази султанските затвори.
  - Яничер, идва от Янг чери, войник от нов тип или просто турски главорез, обикновено потурчен насила християнин още от ранна детска възраст…

  Ето и начините на екзекуция в азиатската Турска империя:
  1. Удушаване с тел, запазено за везири, паши, свалени от служба бейове.
  2. Удавяне с пробита лодка или със запушалка в устата.
  3. Обесване.
  4. Обезглавяване.
  5. Побиване на кол.
  6. Разчекване жив с помощта на четири коня.

  В том I на своята история Дмитрие Кантемир е записал прякорите и презрителните имена, с които турските варвари са назовавали другите народи:
  Евреи – чифути или мръсни псета
  Перси – Кисил Баши – Червени муцуни
  Арменци – Похти – ядачи на л…! / 1 500 000 са зверски избити през ХХ век!/
  Грузинци – Битлерджи гяури – -неверници ядачи на въшки…!
  Украинци – Люш лейджи – ядачи на мърша
  Индийци – Диленджи – цигани-просяци. Турците ги преселват от Египет на Балканите и ни ги остават в наследство.
  Араби – Акилшиш – смахнати
  Поляци – Гяур фудул – надути неверници
  Руснаци – Женкус гяури – лъжци и первезници – неверници

  За поробените от турците народи:
  Българи – хайдути-разбойници, а също и гяури, както ни наричаше министър Нихат Катил от управляващата България
  антибългарска и незаконна турска партия ДПС или Движение за Пари и Служби….
  Молдованци – Богдан-Надан или тъпите волове на Богдан
  Гърци – Бойнус син коюн – Биволи без рога
  Власи/ Румънци – Харабаджии – прости каруцари
  Трансилванци – хитреци-дипломати

  Кьопрюли Мемет Паша, един от прочутите турски везири, преди да умре извикал децата си и казал следното:
  „Да знаете, че можело да се умре и в леглото!”.

  Това са грозните и обидни имена, с които турските диваци са наричали доста по-цивилизованите и стари от тях народи!
  Наистина, коментарът е излишен. И наследниците на тази „цивилизация” сега искат да възродят Османската империя и извършват „културна” експанзия в България, субсидират щедро наши продажни автори-безродници да пишат за похвални книги за Турция, за Мидхат паша и Ататюрк или да превеждат турски автори, а по брой на закупените долнопробни турски сапунки България или Булгаристан, както я наричат официално в Анкара, била на първо място в Европа и на второ в света, след ислямския Казахстан!

  Огнян СТАМБОЛИЕВ

 329. leon казва:

  • Дааа Революционерите, Нашите днешни национални герои, Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски, А какво се крие за тях, По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари за оръжие, Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА. Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и спокойно в Браила до дълбоки старини. Христо Ботев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си, както и Димитър, синът на жена му от първия и брак. Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България, След това историята се знае. Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници. Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници. Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон, Но той се отказва от Бога и православието – захвърля расото. Убива с кама и 12 годишно дете,Участва в обир на държавната хазна. Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович, при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели. Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето, И Левски приема. От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 –ма, a от българите ЗА смъртната присъда гласуват всичките 10 заседатели. Левски отчаян и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удря главата в стените на килията. Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи, От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква – Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва. Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива, И Левски от Ловеч я изпраща В Браила, посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски. Въпрос на време е било кога ще го заловят. В съда на масата Левски учудено вижда архивата, която е пратил на Каравелов. Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание, дори си взима и жена Райна Княгиня. Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович. Каравелов произхождаща от големите копривщенски родове Чалъкови и Доганови,

 330. leon казва:

  през 14 век османската държава е била много по развита като управление и устройство отколкото останалия свят,да не говорим пък за 16 век,когато всеки поданик на империята е можел да пътува навсякъде из пределите и, а клетите западняци все още са били крепостни,както междувпрочем са били такива и братушките освободители до началото на 20 век!!!!!!Регресът и упадъкът започват именно след 16 век …ама то иска четене,не приказки за лека нощ…
  а за батак,тези китни къщички не ми приличат на робски, същите китни къщички ги има и в Турция, СаФранболу и Бейпазаръ собственост на Турци и те ли са били под Отоманско робство?
  …..а и къде другаде робите са можели да имат собственост,да могат да пращат децата си да се изучават в престижни училища и много други неща за които ако се замислиш има да се чудиш що за робство е било….иначе за жертвите…вечна им памет и поклон

 331. Турчин казва:

  O, Христо Красин- помак от Ардинско. О, неразумен помак, защо отричаш помашкия си произход. Освен „турци“ приятели не ти останаха.

 332. Halil Ibrahim казва:

  varvi i se obesi po nay barzia na4in nedoiban kreten

 333. ние само си говорим….а някъде в горите …предците ни се обръщат в гробовете…..

Weboy