|

КЗД на съд за финансови злоупотреби иска АТАКА

Цензурирането на Ботев и Вазов е най-гнусна форма на национално предателство, заяви Павел Шопов

Националистите имат данни за финансови злоупотреби в КЗД по време на председателството на Кемал Еюп от ДПС.

 

Партия АТАКА ще настоява да се търси отговорност, включително и съдебна, на досегашния председател Кемал Еюп и досегашните членове на Комисията за защита от дискриминация (КЗД). В официално изявление националистите оповестиха, че имат данни за финансови злоупотреби в КЗД под председателството на Еюп. Патриотите ще поискат още проверка от страна на Сметната палата, както и на финансовия инспекторат към Министерството на финансите. Ще алармират и Европарламента. В изявлението си те припомнят, че АТАКА първа поиска закриването на комисията още през май 2011 г.
„ГЕРБ не пожела да направи това и по тази причина ние предложихме човек за състава на комисията, за да имаме поглед. Оказа се, че този ход е обоснован, защото в тази комисия са ставали ужасяващи неща. Възлагани са доклади на чужди експерти, може би и турски по неясен регламент и с неясен подбор на експертите“, се посочва още в изявлението на националистите.
Като най-гнусна форма на национално предателство определи депутатът от АТАКА Павел Шопов опита да се посегне върху творчеството на Христо Ботев и Иван Вазов, върху паметта на Апостола на свободата Васил Левски и всички национални герои, от страна на КЗД. Според него целта на това посегателство не е да се наложи незабавна цензура върху творчеството на класиците ни, а да се изпита търпимостта на българското общество. По думите му целта е да се инициира абсурден дебат и с течение на времето да успеят да прокарат желаните промени.
Обект на критика от страна на КЗД не е само творчеството на Ботев и Вазов, които „описвали турците като насилници“, но дори и революционната дейност на Васил Левски. Според „експертите“ Апостола на свободата е бил нарушител на обществения ред в империята, а песента на Добри Чинтулов  „Къде си вярна ти любов народна“ трябвало много внимателно да се коментира, за да присъства в учебниците по музика. Абсурдите продължават с искане за замяна на думата „потурчване“ с „приемане на исляма“ при описание на кръвния данък и еничарския корпус в Османската империя.