|

Отцепниците – шампиони по харчове за гориво в НС

Цвета Георгиева, Валентин Николов и Борислав Стоянов не посещават избирателите, но пък не щадят държавните пари за гориво.

 

Произвелите се в „независими“ депутати отцепници са шампиони в пръскането на държавни пари за гориво. Това сочи справка на национален всекидневник, която показа, че много депутати вече са изчерпали лимита си за пътуване за сметка на парламента.
Сред шампионите по харчове са напусналите ПГ на АТАКА депутати Цвета Георгиева, Валентин Николов и Борислав Стоянов. Макар и тримата да не са виждани да обикалят и да се срещат с избиратели, това не им е попречило да се възползват от повечето пари, които законът им отпуска. Най-много пари за бензин за собствения си автомобил е взела именно „независимата“ Цвета Георгиева. До момента те я прибрала 6214 лв., а максимумът, който всеки депутат може да получи през 2012 г., е 9989 лв. Повече от половината от полагащото му се за годината е отчетено и за добричкия отцепник депутат Валентин Николов. Той е взел 6194 лв. Отцепникът от АТАКА Борислав Стоянов пък е получил 4040 лв., макар редовно да присъства в списъка с неоправданите отсъствия на депутатите.