|

Цигански апаши пак ощавиха завод

Преди време жертва на циганско нашествие стана стар завод в Казанлък. Бандата изнесе всички кабели, железа и тухли, които набара.

 

 

Цигани отново успяха да задигнат цял завод. Става въпрос за бившия комбинат за товароподемни съоръжения „Балканкар Мизия“ в Бяла Слатина. Фабриката е буквално опустошена от местните цигани,  а желязо в сградата и в района около нея вече не може да се намери, съобщава областният вестник „Конкурент“.  Въпреки това всеки ден наоколо се суетят групи мургави събирачи, които умуват какво още могат да откраднат, допълва изданието. Тухлите от стените също са изнесени, но все още може да се види някоя каруца, натоварена с късове кирпич, с който никой не знае какво се прави.
В бившия завод много често ходят да крадат и деца, а сградата вече е потенциално опасна и е само въпрос на дни да рухне някоя бетонна плоча, защото са изтърбушени и носещи стени, предупреждава всекидневникът.
Преди месец непълнолетен циганин, хванат да краде в завода, пък бил осъден на 3 месеца затвор с 2-годишен изпитателен срок. Присъдата е по-малка от предвидената в закона, защото той сам се признал за виновен и поискал споразумение с прокуратурата. Ако бъде заловен за друго престъпление по време на изпитателния срок обаче, директно отивал зад решетките, информира още „Конкурент“.