|

Волен Сидеров: Българите не са мазохисти, за да изберат отново ГЕРБ да ги управлява

Ако пуснете бюлетина за Борисов, Кунева, за БСП или за ДПС, предавате децата си

Благодаря ви, че сте тук в този хубав слънчев неделен ден. Този клуб на АТАКА ще стане център на просветата, защото наистина народът има нужда от просвета, има нужда от събуждане, от просвещаване и от отваряне на очите от всички измами и демагогии, които му набиват вече години наред най-вече продажните медии. Днес политиката става единствено и най-вече през медиите. За съжаление медиите бяха купени в началото на прехода, те станаха част от плана за геноцид на България. Този план, който през 1990 г. беше въведен в България, предвиждаше тотална приватизация, без остатък, откъсване на държавата от икономиката, намаляване на социалния сектор и масово обедняване на българина, без създаване на средна класа. Той включва изземване на всички материални, икономически активи на страната, разпродажбата им за жълти стотинки, това, което носи печалба да мине в ръцете на чужди компании, които да изнасят печалбата. Всичко, което имаме като залежи – злато, ценни метали, включително петрол и газ, да бъде дадено на концесия за чужди фирми. Това, което има като търговия – молове, супермаркети, големи магазини, в които се въртят много пари, парите на българина отиват пак в джоба на чужди фирми и се изнасят. Само за 2010 г. бяха изчислили, че 10 милиарда левчета е оставил българинът в моловете.
Казвал съм стотици пъти, че когато плащате тока, вие пак давате парите си в чужда фирма. Когато си плащате телефона, плащате на чужди фирми, някои от тях са на чужда държава – например мобилния Глобул е на Гърция, на гръцката държавна фирма Глобул, и българинът, който говори по този телефон, си плаща левчетата на гръцката държава. Тази гръцка държава, дето я наричаме лоша, дето не спазвала правилата, ние обаче продължаваме да я издържаме, донори сме на Гърция. С другата ръка вадим пари за тока и ги плащаме на чешката държава – ЧЕЗ – чешка държавна фирма, която вдига цените всяка година, никакви подобрения, напротив, все по-лоши услуги. Всичко това е една колонизация, която аз я критикувам от години, преди дори да създам партия АТАКА. Тази колонизация не е поместена от нито едно правителство. Всяко едно правителство, което дойде на власт, започва да изпълнява същия този план Ран-Ът или планът за геноцид.
Вие си обяснете защо, за мен обяснението е, че тези, които биват подбирани да влязат във властта, те са така подбирани, че предварително да се съгласят да продължат тази пагубна политика. Това означава, че има заговор, това означава, че има идея за унищожаването на България. И когато говоря това, може който иска да каже, че е теория на конспирацията, аз казвам, че е реална, горчива истина, защото нейните резултати се виждат пред очите ни. Непрекъснато си задаваме въпроса – добре, защо доходите в България остават ниски, защо не се вдигат пенсиите, заедно с цените, които са в магазините, цените, които впрочем са по-високи отколкото в Германия и Франция. Неведнъж сме изваждали в нашите медии – в телевизия „Алфа“, във в. „Атака“, тези сравнения. В една Германия продукти от първа необходимост са по-евтини отколкото в България – брашно, мляко, захар, неща, които всеки ден си ги купуваме – кашкавал, сирене. Това значи, че ако тук струват 2 лева, там струват 1,50, примерно, което е абсолютно нелепо, абсурдно, противоречи на всякакви икономически и логически закони, тъй като средният доход в Германия е в пъти по-висок от българския. Минималната заплата във Франция е 1342 евро или 2686 лева. Тук е 290 лева – 145 евро. Значи, колко пъти по-нисш е българинът в очите на своите управници, в очите на европейските управници също, защото аз не съм чул нито един еврокомисар или представител на Евросъюза да каже – как живеят в България с тези пенсии и с тези заплати хората. Ей така, от любопитство да попита Барозу, който дойде тук и го заведоха в метрото – колко е пенсията в България и как карате с тази пенсия. Не. Тия хора не се интересуват сякаш, дали българинът живее или мре.
Но ние се интересуваме, българските политици трябва да се интересуват. Аз не съм спрял да се интересувам и да говоря по тази тема и когато отида в парламента казвам – АТАКА иска минимална пенсия от 500 лева и минимална  заплата от 1000 лева.
Тези цифри не са изчоплени от някъде, те са направени на  сравнение на Брутен вътрешен продукт, на производителност, ако щете, макар че тази дума е една измислица. Продължават да ни лъжат, че в България производителността на труда била по-ниска отколкото другаде – не вярвам. Просто тук има колонизация. Тук беше сложен принципът – евтина работна ръка, евтин труд, пълен отворен път за всички чужди фирми, които искат евтина работна ръка и големи печалби. Това се нарича инвестиране. Този инвеститор беше превърнат в божество, но това обожествяване е много вредно. Да, добре е да идват чужди инвеститори, но когато те са наистина инвеститори. Инвеститор означава да отваряш работни места и тези работни места да бъдат заплатени по европейски стандарти, не по африкански или азиатски, като от третия свят, а по европейски. Това обаче не се случи в България, вярно е, че и синдикатите не се пребориха за това. В цял свят синдикатите са тези, които водят битката за цената на труда. И затова, сега у нас се смята за нормална работна заплата 400-500 лева. Вчера гледам репортажи по телевизията, питат един младеж, колко ти харесва да получаваш, той вика 400- 500 лв. е много добре. И дори не съзнава този млад човек, че като казва тези думи, той се самоунижава, защото той иска 250 евро на месец и е доволен, т.е. съгласява се това да му бъде заплащането. В същото време е ясно, че с тези пари не може да се живее нормално вече. Някак си българинът не смее да поиска това, което му се полага като труд. И аз съм много отчаян, когато чувам хората да казват – абе не може, откъде, няма как, няма пари, не може по-високи заплати. Ти казваш 1000 лева минимална заплата, но това не може да стане, това е фантастика.
До там докараха хората, че те да не вярват всъщност в нормалния си стандарт на живот, това наистина е огромното престъпление на медии, коментатори и тези, които управляваха последните 20-ина години България. Те смачкаха мисленето на хората, че да не смеят да помислят за нормално заплащане.
Преди броени дни в парламента, когато ги казвам тези неща за минимална пенсия и заплата, от редиците на ГЕРБ ми се смеят, гледат ме и се смеят нагло и арогантно. Насмешка от едни жалки хора, защото първо не знаят за какво стоят в този парламент. Нарежда им се от горе, натискат, гласуват. Другото е, че повечето от тях са милионери на практика. Ние във в. „Атака“ изнасяме такива данни за съпруги на милионери, които са станали депутатки, както е модно напоследък. За да може съпругът да си върши бизнеса спокойно, той слага жена си за депутатка и през това време продължава да получава поръчки от държава и от община. Та повечето от тези гербери милионери няма как да разберат тези проблеми. За тях това е повод за присмех, повод за подхвърляне на шегички спрямо АТАКА, спрямо моите усилия да обяснявам в залата, че това е дълг на Народното събрание. Че тези народни представители затова са депутати, защото са се заклели да работят в интерес на народа, това означава като управляваш, да правиш така, че да се вдига стандартът на живот. Ама няма пари – криза. Не ме интересува, драги мои политически чучулиги и гербери, не ме интересува, че има криза. Тази криза е друга, тя е на фондовата борса, на ипотечните кредити. Кризата е извинение на тези, които не могат да подредят добре нещата в България.
Второ, не е вярно, че няма пари. Има много раздута държавна администрация, която трябва да се съкрати. Нашите находища на злато – залежите ни са за стотици милиарди. В момента се добивало само 1-2% от златото, което е в недрата на България. А другите 99%? И защо този 1%, който се обработва се дава на чужда фирма, която плаща някаква символична такса и изнася стотици милиони, някои казват и милиарди. Тази само концесия, ако бъде прекратена, ще осигури пари за здравеопазването, социалната област, и пенсиите. Защо настоящият премиер не иска да я върне в ръцете на България. Това е въпрос, който му задавам вече може би за 10-и път от трибуната на Народното събрание. Развали концесията, бе, Борисов. Не. Развали договорите с ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, те са лоши, те са ощетяващи. Пак не. Това вече ме накара да мисля, че този човек или е зависим, или по някакъв начин се е съгласил да продължава колониалната политика. Щом продължаваш колониалната политика, не можеш да имаш моята подкрепа. Второ, ще бъдеш обект на моята критика и изобличаване. И трето – народът ще те свали от власт в крайна сметка, защото ще разбере, че ти си го заблуждавал и не правиш нищо за него.
Да, строи се. Да, най-после след 22 години една отсечка от 100-ина километра на магистрала „Тракия“, която Тодор Живков направи.
Тук въпросът е кой я прави, колко струва, къде отиват големите пари, които ги плащаме ние, защото тя се финансира от българския бюджет. Европейският съюз след това, след големи мъки и проверки, финансира част от това.
Това, което се строи, се прави с вашите пари, то отива обаче в 1-2, може би 3 фирми, най-много, които са привилегировани, които взимат огромни милиони за поръчки, след което връщат част от тях под форма на рушвет в черната каса на ГЕРБ. Уви, тази практика продължава и днес, тя беше и при предишното управление. Няма нищо ново, освен, може би, ставките на рушветите са се увеличили, защото все пак инфлация е, цените растат, криза е. Така че сигурно се плаща повече, за да вземеш поръчка, да направиш примерно 10 км магистрала или околовръстно. Така че, когато чуете – той строи,  трябва да знаем, този театър, който се разиграва, всъщност прикрива липсата на истинско държавно управление. Да правиш нещо наистина, означава на 4-ата години от твоето управление доходите да са се качили, ама чувствително. Не другата година, преди изборите, април като наближат, ще вдигнат с 3,50 лв. пенсиите – не, благодарим, това е подигравка. Чувствително качване на доходите означава, това, което АТАКА предлага – да се започне от 1000 лв. нагоре, когато работиш някъде да знаеш, че получаваш 2000-3000 лева, нещо, което ще ти стигне, за да издържаш семейството си, да се учат децата ти.
Какво точно постигна ГЕРБ през тези години. Спряха ислямизацията на България ли? Не, тя продължава, ескалира. Спряха циганската престъпност ли? Не, тя продължава да ескалира. Ето последната гавра с български национални герои, с техни портрети се гаврят някакви изродчета от добричко село, най-гадно, най-арогантно, пред камерите снимат се даже и си го пускат за гордост това филмче.
Българско предприемачество, бизнес, работни места, да са се увеличили? Не, увеличила се е безработицата.
Добре, нещата не вървят в икономиката, но поне отглеждаме ученици, студенти, които утре ще хванат нещата в ръце и ще дръпне България. Няма такова нещо, те бягат навън. Отличници в олимпиади, не могат да си платят престоя в олимпиадата и им ги плаща чужда фондация. Идваха при мен едни момчета и момичета, математическа олимпиада, обрали са наградите и казаха, че държавата не им поела някакви си 2-3 хиляди евро, но го е поела веднага една американска фондация. И там даваме кръвен данък. На най-богатата държава й плащаме с мозъци.
Здравеопазване – другата сфера да погледнем. Там смениха няколко министри, хаосът е пълен, оплакванията са безспир. Защото това, което ни се предлага като политика, залага още по-лоша ситуация след 4 години. И оправданието ще е винаги готово – сега излизаме от кризата, още няма пари. Парите се създават обаче, те не растат по дърветата, те се генерират с работа, с вдигане на брутния продукт, със създаване на технологии, със създаване на работни меса, с истинско инвестиране в България на предприятия, които работят. Всичко, което ние ползваме, е внос – ядене, зеленчуци, всичко е внос. Ние станахме потребителски терен за чужди стоки. Ами като свършат парите на потребителите, какво става? Ще чакат да поизмрем, та да дойдат, мераклии за хубавите ни земи и да кажем – хубава страна беше България, ама Бог да я прости.
Тъй като аз не искам да мисля в тази посока, сигурен съм, че и вие не искате, трябва да правим всичко възможно това да не се случи. Това означава да не си играем на политика и избори, а да обясним на всички тези хора, които живеят край нас, че ако отидат утре на изборите, пуснат бюлетина за Борисов, за Кунева, за БСП или за ДПС, те просто предават своите семейства, не мен, своите деца предават. Това трябва да стане ясно на всеки, не го казвам като пропаганда, казвам го като нещо, което го изживявам вътрешно и което съм убеден, че е така. Трябва да разубедим всички тези, които се подлъгват още, слушат лъжовни медии, слушат лъжовни гласове, роби са на някаква демагогия – да им отворим очите и да кажем – нямате време повече за демагогия. Нямате време, защото няма време за експерименти. Дайте в следващия парламент да вкараме хора, които са доказали, че се борят за правата ни. Да не вкараме случайни хора пак, да не вкарваме съпруги на милионери, които там единствената им грижа е с кой тоалет да се появят следващия ден. Да вкараме хора, които като внесем решение, дали ще е за българския геноцид, дали ще е за падане на турските новини, дали ще е за махане на ДДС върху лекарства и книги, дали ще бъде за мораториум върху цените на цените на тока, те да го приемат, а не да го отхвърлят както е сега. Тези решения, които ги изброих, са наши решения, на АТАКА, и все отхвърлени. Защо ги отхвърляте, питаме ги. Въздържали се, гласуват. Това е емблемата на ГЕРБ. Дори, ако ги питаш, абе ти мъж ли си, жена ли си, българин ли си, турчин ли си, те пак ще се въздържат. Питам ги, добре, защо се въздържате, защо не искате да има Ден за преклонение пред жертвите на геноцида по време на османската империя. Българи сте, знаете за турското робство, знаете кръвния данък, знаете обезбългаряването, ислямизирането. Нищо не се иска от вас, нито пари ще давате, нито ще копаете, просто да гласуваме един ден – 17 май, който е деня на Баташкото клане, да стане ден за поклонение пред българите, които са загинали по време на турското робство. Те се въздържат да се поклонят пред собствените си жертви. Само това го разкажете на всички ваши познати и ги питайте, пак ли ще гласувате за тия дето се въздържат да отбележим жертвите на кланетата и на турския произвол. Хайде пак да ги вкараме същите, хайде пак да вдигат данъците да облагат лихвите по депозитите, пенсиите, всичко каквото е възможно.
Добре, какви ще бъдем, ако направим такава грешка – мазохисти. Аз мисля, че много неща можем да кажем за търпението на българина, но не смятам, че той е мазохист, смятам, че е нормално мислещ човек. През последните години виждам политическо израстване в мисленето на хората, непрекъснато го установявам при срещите ми, при разговорите ми и като ходя по улицата – виждам, че хората са израснали. Ние трябва да направим всичко възможно да обърнем програмата Ран-Ът – планът за геноцид на България, да стане план за изтегляне на България от блатото, план за националистическо патриотично управление на България, това е спасението. Националистическо управление в което да кажем ясно – не ни интересуват чуждите интереси, интересува ни българският. Прекратяваме договори за концесия, прекратяваме договори за електроснабдяване – всички, които са ощетяващи и които могат да носят пари за тях, ние ги прекратяваме, ако иска да ни се скара някой чужд посланик – чудесно, ще се скара и ще си замине. Това е, което бих направил като министър-председател, вие ще кажете трябва ли да бъда такъв.
Всички българи, които имат право да гласуват, трябва да кажат кой трябва да има изпълнителната власт в България, за да се почувства, че българите са стопани в собствената си държава. Нека това да ви бъде пред очите, в ума, в мозъка, в сърцата, нека това да мислим и през тази гледна точка да преценяваме нещата. Убеден съм, че грешките ще са по-малко.

Реч на лидера на АТАКА при откриване на нов клуб в  кв. Младост.