|

Волен СИДЕРОВ: Съд за моралните изродчета, поругали национални светини

Гаврите с Левски, Симеон Велики и Цар Борис I показват упадъка на образователната ни система

Не бива да се заблуждаваме, заяви Сидеров, тези младежи са продукт на една антибългарска, антихристиянска политика и възпитание.

 

Съд за „моралните изродчета“, които публично се изгавриха с портрети на Васил Левски, Симеон Велики и Цар Борис I, поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров на пресконференция в централата на партията. Лидерът на националистите заяви, че циганите хулигани са за интерната в Бойчиновци и за грубата им гавра с паметта на националните герои трябва да бъдат съдени по бързото производство. „Къде са МВР и Прокуратурата?“, попита възмутено Сидеров и изрази огорчение от опитите на властите да омаловажат стореното от непълнолетните цигани.  „Виждаме една неадекватна реакция на обществото, една склонност да бъдат оправдани, че са непълнолетни, че не знаят какво правят, че били много уплашени. Защо не се уплашиха да направят това, а на всичко отгоре си го и снимаха да се похвалят?! Всъщност това е тяхна гордост – да се изгаврят с български и с християнски символи“, възмути се Сидеров. И подчерта, че не бива да се заблуждаваме – тези младежи са продукт на една антибългарска, антихристиянска политика, възпитание и линия, която се налага сред мюсюлманите в България, включително дали са те цигани или други по етнически произход все едно, тях ги създават вече като врагове на всичко българско.
„Гаврата с националните ни ценности говори за срив на цялата ни образователна система“, категоричен беше Сидеров и запита откъде накъде психолози ще се занимават с момчетата, които уж били в стрес от извършеното от самите тях. „Дайте да ги пратим на курорт в Палма де Майорка, да си починат от стреса“, предложи Сидеров и разкри, че прякорът на Али, който държи портрета на цар Борис пред половите си органи, е Дилъра. „Не Професора, не Просветителя  например, а Дилъра. Баща му пък публично заявил, че ако съдят сина му, ще коли. Ето на каква възпитателна среда е продукт този младеж. Баща му явно е човекът, който го възпитава на тези неща, че тези символи на българската история, национални освободителни борби, покръстването и т.н. са нещо лошо, неприятно, отрицателно“, коментира националист номер 1.
Той настоя още за дисциплинарно уволнение на Снежана Жечева, директорката на гимназията по транспорт в Добрич, където учат трите циганчета. С твърденията си, че това са добри ученици, Жечева всъщност прикрива действията им, възмути се лидерът на АТАКА.