|

Дянков спрял финансовата ревизия на мюфтийството

Нужни са по-строги наказания за проповядване на радикален ислям, заяви Волен Сидеров

Симеон Дянков спрял проверката на НАП в мюфтийството, след като Мустафа Хаджи поиска това от Бойко Борисов.

 

Прекратяване на финансовата ревизия на ръководената от Симеон Дянков Национална агенция за приходите (НАП) в Главно мюфтийство е част от сделката между мюсюлманските духовници и ГЕРБ за осигуряване на турския вот по време на изборите. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в сутрешния блок на Нова телевизия. Националистът се позова на официално писмо на главния мюфтия до премиера Бойко Борисов, в което се иска мюфтийството да бъде освободено от дължими такси към държавата и да му се опростят установени при ревизии нарушения.
„Дянков очевидно го е направил, защото главният мюфтия след това благодари на Борисов. И му каза – ако той ме заклейми мен, Сидеров и АТАКА заради случката на 20 май 2011 година пред джамията, ще има подкрепата, електоралната на ДПС и на мюсюлманите. Явно тази договорка се е случила“, каза още Сидеров. Според него не може да се очаква от правителството на ГЕРБ да обложи с данък джамиите, с което да ограничи техния брой у нас.
„Можем да го направим само, ако в Народното събрание има достатъчно на брой патриоти, истински, които да гласуват един мораториум, както се случи в Швейцария. Там строежът на джамии бе забранен. Всички смятаме, че е демократична държава, а същевременно България води по брой на джамии на глава от населението в Европа“, констатира още патриотът. Той допълни, че все още очаква извинение от ГЕРБ, тъй като управляващите депутати са заклеймили АТАКА за случката пред „Баня Башъ“, а националистите са искали единствено спазването на закона – да се спре озвучаването на джамиите, което е в нарушение на обществените наредби.
Сидеров коментира и делото за радикален ислям в Пазарджик, като обяви, че поначало предвидените от закона санкции са прекалено ниски за такива обвинения.
„Ние видяхме вече и други кадри в Пазарджик – маршируващи хора, крещящи, с бели роби, типично салафитски. В пазарджишката циганска махала, където крещят „Аллах Акбар – велик е Аллах“… въобще кадри като от Саудитска Арабия. Това нещо вече се случва в България“, предупреди Сидеров и допълни, че в София вече функционира висше ислямско учебно заведение, финансирано от турската фондация „Дианет“, в което се подготвят кадри и преподаватели. По думите му някои от тях може да са сред подсъдимите в Пазарджик, тъй като никой не контролира учебния процес.