|

Циганите хулигани се отърваха само с отстраняване от часовете

Вместо присъди и заточение в интернат, ругателите получиха смешното наказание и преместване в самостоятелна форма на обучение“.

 

Тримата единайсетокласници, които поругаха портретите на бележити българи, се отърваха само с наказанието „преместване в самостоятелна форма на обучение“. Отсега нататък всеки от тримата цигани, поругали национални герои, ще учи в дома си, като ще се явява на изпити в края на срока, за да завърши учебната година и да продължи образованието си, съобщи началникът на образователния инспекторат в Добрич Петър Петров. Решението за налагане на наказанието било взето на педагогически съвет в гимназията, където учат злополучните ругатели.
„Това е максималното, което може да се наложи. Най-тежката мярка всъщност е преместване в друго училище, но тъй като в областта няма друго такова, а на друго място те ще спрат да ходят на училище, се е решило да се наложи самостоятелната форма на обучение“, обясни Петров, с което потвърди тезата на лидера на АТАКА Волен Сидеров, че институциите омаловажават стореното от тримата цигани. Вместо съд и изпращане във възпитателно училище, те ще продължат да си учат в същото училище, само че няма да ходят всеки ден в часовете.