|

Волен Сидеров: Национализмът е единствената спасителна кауза за България

Голям интерес сред участниците в срещата предизвика книгата на Волен Сидеров „Основи на българизма“.

 

Скъпи приятели, съратници, братя и сестри българи, изключително съм щастлив, че освен възрастните в тази зала виждам и млади хора. Това ми дава кураж, зарежда ме с енергия, защото виждаме, че младите хора не са апатични към въпросите на историята, политиката, национализма. А това са въпросите, които представям днес в своята последна книга „Основи на българизма“. Това е книга, в която обяснявам защо съм станал националист, обяснявам моят път през годините към идеята за българския национализъм, който наричам българизъм. Това е книга, в която обяснявам как не трябва да се фалшифицира историята, как и защо трябва да знаем корените си. В крайна сметка тази книга дава и наставления към читателя той да бъде по-взискателен към политиците, когато те застават пред него да искат доверието му. Той да им поставя основните въпроси на нашето общество, които се отнасят до българската идентичност, до икономиката ни, социалният модел, до ислямизацията и циганската престъпност, които стават все по-тревожни. До това, че България се колонизира. По тези въпроси всеки един държавник или политик трябва да застане пред вас и да каже ясно какво мисли. Иначе, изпращате в парламента хора, които не знаят защо са там или просто са пионки, натискащи копчета, най-често „въздържал се“. Това копче е най-често натисканото от днешното управляващо мнозинство. ГЕРБ дойде на власт със заявката, че ще води България по европейски път, а това означава, че тя трябва да направи така, че българския народ да не се чувства подтиснат в собствената си родина -което за съжаление е факт. Тя трябваше да направи всичко възможно българите да имат добри доходи, добър стандарт на живот, иначе за какво се захващаш с политика? Реалната власт е в правителството, сегашният министър-председател казва, че той е най-добрия от всички, че нямал алтернатива. Но редно е да го запитате защо той не прави нищо за връщане на националните ресурси, българските активи в български ръце. Аз лично съм го питал няколко пъти в българския парламент, защо не прекрати няколко договора, които носят огромни печалби, но те изтичат извън нашата страна.
Първият от тях е договорът за добив на злато. България е на 4-то място по залежи на злато в Европа. По данни на някои авторитетни учени ние имаме златни залежи за стотици милиарди, много малка част от тези залежи се обработват и изнасят от една чуждестранна компания на концесия. Тази тема обаче е силно цензурирана и скривана от медиите. Аз лично говоря от години по нея, призовавам правителство след правителство да прекрати престъпния концесионен договор с тази фирма, която изнася не само метал, но и концентрат, печели милиарди всяка година срещу символична концесионна такса. Ето ви първото нещо, което трябваше да направи това правителство, когато дойде на власт. Борисов даваше вид на решителен човек и затова в началото получи подкрепата на нашата парламентарна група. Многократно го призовавах: прекратете този договор, това е престъпна сделка сключена от правителството на Костов, когото иначе вие критикувате. Вместо отговор получаваме мълчание.
Трябва да се прекратят и договорите с електроразпределителните дружества – чуждестранни фирми, които правят сделки с левчетата на българите, трупат огромни печалби и също ги изнасят навън. И когато си плащате тока всеки месец, вие всъщност спонсорирате пенсионни фондове в Чехия, Австрия и Германия. И в същото време управляващите казват, че няма пари за по-големи пенсии. Е, как ще има, когато те изтичат, спрете ги, запушете тази пробойна г-н премиер – поне десет пъти съм отправял този призив от парламентарната трибуна. Отново липса на отговор, отново мълчание. Явно този едър на вид, внушителен мъж, българският министър-председател, е един страхлив човек. Защото той не смее да прекрати 2-3 договора, които автоматично и веднага ще започнат да носят милиарди на българите.
За съжаление към тази тема не проявяват интерес и повечето от медиите, дори, скъпи братя и сестри, крият истината от вас и ви заблуждават. Крият от вас какво се случва в парламента и какви проектозакони внася АТАКА – впоследствие по правило отхвърляни от управляващата партия и купените от нея депутати от различни групи. Отхвърлят се множество предложения – разумни, обществено полезни, желани от българите. Ето ви пример: аз и моите колеги от АТАКА предложихме поправка в Кодекса на труда, внесохме я в Социалната комисия и аз лично представих нашите виждания. По същество настоявахме Министерският съвет да индексира всяка година минималната работна заплата, че тя да бъде колкото е средноевропейското минимално заплащане. Сега минималната заплата у нас е 9 пъти по-ниска от средното в Европа, има страни, които ни изпреварват 15 пъти, дори в полуфалиралата Гърция заплащането е 4-5 пъти по-високо. Нима българите сме 9 пъти по-нисши същества от французи, италианци или белгийци? Предложихме индексираната минимална сума да бъде около 500-600 евро и какъв беше резултатът? Едва ли някои е чул е чул и разбрал, освен ако не е гледал телевизия „Алфа“, телевизията на партия АТАКА, или не е прочел вестник „Атака“. Предложението ни бе отхвърлено от всички, начело с председателя на комисията от БСП. Основанието – нямало пари, но това не е така, защото пари има… Нали ГЕРБ дойдоха на власт с обещанието да подобрят стандарта на хората! Ако си във властта само, за да даваш интервюта по телевизиите, да се пъчиш, да се правиш на велик държавник, а всъщност да не вършиш нищо за хората, отивай си. Това трябва да бъде изискването на българите догодина. Те трябва да престанат да се подават на внушенията от телевизии, които не им показват истината, а им дават преправена картина за нашата действителност.
Основният проблем в българската политика днес са доходите на българите. Защо по него не се спори, защо вездесъщите всезнайковци политолози, социолози не говорят за това, ами говорят какви ли не измислици и глупости – дясното, лявото, дрън-дрън… Няма никаква разлика между дясното и лявото, защото и едните и другите през тези 22 години изпълняваха един план за унищожение на България – планът „Луканов“ или планът „Ран-Ът“, на името на двама американци. Този план прогнозира това което стана у нас, според него България трябваше да бъде изцяло приватизирана, без оглед на цената. Държавата трябваше да абдикира от всички области на икономиката, да се свият социалните сектори здравеопазване и образование до минимум, а народът да се превърне в тълпа от колониални роби. Този план се изпълнява и днес. И моят призив е да обърнем схемата, това е всъщност програмата, нарекъл съм я планът „Сидеров“ срещу планът „Ран-Ът“. Това е същинският сблъсък днес, сблъсъкът не е между БСП и ГЕРБ , защото те са едни и същи и провеждат една и съща гибелна за страната политика. Това е всъщност големият проблем – да променим схемата по която ни колонизират и да наложим схема. при която българите да са стопани в собствената си родина. Нима българската държава не може да си осигури технически, инженерно, технологично добива на злато, та ние имахме и изнасяхме инженери и други специалисти по цял свят. А сега даваме златото си на чужда фирма. Собственост на българската държава трябва да бъдат всички минерални ресурси, ценните метали, нефт, газ и всички полезни изкопаеми. Никакви концесии, никакви чужди фирми не бива да се ползват от нашите ресурси. Каква е логиката да даваме енергото си на чешката държавна фирма ЧЕЗ, или един от основните мобилни оператори да бъда собственост пак на чужда държавна фирма – имам предвид гръцката Глобул? … Трябва обръщане на цялата схема, но за това се иска характер. Явно у сегашните управляващи няма такъв характер. Те се радват само когато ги похвали чуждестранен посланик, най-често американският . Не знам какви страхове има Борисов, но такъв човек не е подходящ за министър-председател на България. Може би е подходящ за футболен играч, може би за домоуправител, но не за премиер.
(Ръкопляскания)
Имаме силата и възможността да променим нещата. Имаме възможността да искаме истинско народовластие, за всяко нещо да се прави допитване до народа, а не както сега се разиграват пиеси за един референдум, който в крайна сметка го подмениха. За всяко нещо в България трябва да чуем гласа на народа, но първо да се промени закона за референдумите, защото той сега е невалиден и формален. Никой не ни питаше дали искаме да си разпродадем цялата икономика, две трети от нея да отиде на скрап и да създадем една държава, в която безработицата е тотална, в която няма перспектива и добре работещи сектори бяха унищожени. Кой попита народа искаме ли да сме членове на военен блок като НАТО. Какво ни донесе НАТО досега, по-добра армия ли имаме, по-добра охранителна стратегия ли имаме, по-добри технологии ли имаме. Нищо такова, напротив армията е в жалко състояние и ако някой, не дай, Боже, реши да напада България, тя просто няма с какво да се защити. Всичко което имахме беше разсипано. НАТО щяло да ни защитава, колкото защити Кипър през 1974 г. Турция отиде, превзе си половината остров и до ден днешен го окупира. Утре тя може да реши да завземе части от България, с мотива, , че там мюсюлманите се репресирани, не им дават да крещят „Алаху аkбар“ , да носят бурки и да проповядват джихад срещу „неверниците“. Е, какво ще й попречи да осъществи своята имперска стратегия с нейната 700-хилядна модерно въоръжена армия, след като в Южна България вече нямаме гарнизони, няма нищо. Освен това Вашингтон е зад нея, винаги я подкрепя, НАТО това всъщност са САЩ. Затова, когато през 2005 г. създавах партия АТАКА, една от точките беше неутралитет, какъвто е случаят с Швейцария. Никой не може да ни попречи да бъдем неутрални във военно отношение, да водим една по-гъвкава икономическа политика , да си пазим интересите, да търгуваме и с държавите от бившия Съветски съюз , и със страни – икономически гиганти като Индия и Китай. От Брюксел щели да кажат нещо, ми обясняваше веднъж министър-председателят. Какво могат да кажат от Брюксел, нима ти не си свободен, нима не представляваш достатъчно суверенна държава, за да си избереш инвеститор. Че китайците, ако им се даде знак, те ще построят не една, а три атомни централи, ще ги инвестират докрай до последния лев и ще оставят 50% българска собственост- държавна, както между другото руснаците искаха да го направят. Борисов обаче лъже, че не могъл да намери инвеститор за АЕЦ „Белене“ и доведоха някаква фантомна офшорна фирма, която щяла да намери кредити, и да построи нова централа, но тя, представете си, да бъде 100% нейна собственост… А инвестиции могат да се намерят, защото най-важното нещо е, че ние имаме лиценз за тази площадка от Европейската комисия. Абсолютни глупости са, че някъде другаде, евентуално може би някой ден ще построим нещо. Нали трябва пак да искаш лиценз и да минат 10 години, докато го получиш. Сега го имаме и управляващите зачеркват Белене, защото американецът е казал: я отрежете руснаците! И след няколко години, като затворим последните блокове в „Козлодуй,“ ще трябва да купуваме ток от Турция и от Румъния . Това е перспективата. Защо това правителство направи такива пируети – преди 1 година Борисов обясняваше как АЕЦ „Белене“ е много важна, след 1 година – говори обратното. Да е чул някои от политолозите, от другите медии да го обвинява в непоследователност, в шарлатания, в демагогия? Не, няма такова нещо, защото той е сложил ръка върху тях, защото ги храни с държавни пари, всяка една от големите медии получава милиони от специални средства за информационно обслужване.
Дотам са стигнали нещата, скъпи съратници, братя и сестри българи, че в момента у нас се разпорежда едно все по-твърдо, терористично управление. Не са силни тези думи, защото аз ще дам пример и с Добрич. В тукашната община всичко се доминира от ГЕРБ. Тук има пълен терор на ГЕРБ – икономически, финансов, административен. Никоя друга партия не може да предложи нещо и то да мине, докато управляващите не кажат „да“. А ГЕРБ не казва „да“, защото те знаят да прибират само за себе си. Всички големи сделки в Добричката община са дадени на близки до ГЕРБ фирми, местни строителни фирми чакат да получат поръчка, за да имат препитание, но не я получават. Това е терорът, който осъществяват управляващите в момента и не само в Добрич, а и в цялата страна. Община Добрич за следващата година щяла да има 280 милиона евро по европейски проекти, това са огромни пари. Задайте си въпрос къде ще отидат те – една много сериозна част от тях ще отидат в черната каса на ГЕРБ, за да могат да купуват цигански гласове, вече и български, защото те този номер го научиха и упражняваха на миналите президентски избори, на президентските и общинските – също. Много добре го отиграха и на следващите се готвят да го направят пак с тези откраднати пари от проектите. Управлението на ГЕРБ се превръща във все по-опасно за държавата, защото то концентрира капитал във все по-малко хора и все повече българи стават все по-бедни.
(Ръкопляскания).
Не трябва отново да се поставят на власт тези, които доказаха, че нищо не правят за развитието на българите, на икономиката, високите технологии, образованието, защото това е инвестицията, която трябва да вложим в младите хора, за да извлекат утре страната от несекващата криза. А сега ги карат да бягат навън и тази политика продължава.
Нашата битка я знаете, пише го и на логото ни: „Да си върнем България!“ Това може да стане само с управление на патриоти, на националисти. Ние виждаме как национализмът днес стана вече кауза за много хора, които преди това не допускаха изобщо да се каже тази дума. Ние виждаме как днес патриотизмът се представя като нещо положително и аз мисля, че това е и заслуга на АТАКА, защото ние успяхме да събудим доста хора и да обясним, че национализмът е най-здравата политическа основа, тя не е нито лява, нито дясна.
(Ръкопляскания)
Тя не е привнесена отвън политическа доктрина, която някой някъде я е съчинил, за да цепи народите по света. Национализмът е този, който казва, да, винаги ще има различни, малко по-богати, по-бедни, но трябва да има социална справедливост. Нацията е нещо единно, един организъм, който трябва да бъде еднакво здрав във всичките си части. Нацията не трябва да се дели на леви и десни, на такива и антитакива, а трябва да бъде единна в основните въпроси. А основният въпрос на нашата нация е да създаде държава, която да защитава интереса на българите. (Ръкопляскания)
Само че българите намаляват, ще дойде един момент, в който няма да има кой да работи за малцинствените общности , които паразитират на наш гръб. Това ли искаме да стане, или пък ще позволим на тези с бурките и с брадите в пазарджишката циганска махала да превземат страната и във всяка махала да има джамия, в която да се събират хора и да ги учат, че сме техни врагове и трябва да бъдем премахнати. Не може да има толерантност към агресията спрямо българите, не може да има толерантност към паразитизъм спрямо българите, не може да има толерантност към колониално робство спрямо българите. Само така може да се запазим, иначе изчезваме- в плана „Ран-Ът“, беше предвидено ние да бъдем сведени до около 4 милиона.
Не можем да имаме толерантност към арогантността, включително на партии, които са в парламента. Преди няколко дни наглият Доган каза, че Балканската война е етническо прочистване и възродителен процес. Ами утре той ще каже, че Освободителната война също е възродителен процес, че България не трябвало да се освобождава изобщо от турско робство. Е, как ние да смятаме, че тази партия е българска. Тя е антибългарска, антидържавна . Написахме декларация и предложихме на Цачева да я вкара в дневния ред на парламента за сряда. Отказа. По същия начин отхвърлиха нашето предложение 17 май да бъде ден за отбелязване на геноцида над избитите и поробени българи. Отхвърлиха и декларацията ни за признаване на арменския геноцид. Преди броени дни, под натиска на турския консул в Пловдив, герберите в Ямболската община отмениха вече приетото решение да се признае арменския геноцид. Може ли това да бъде българско, суверенно управление? Аз го наричам туркофилско, васално, но не и българско.
Мюфтийството, което е гнездо на радикалния ислям у нас, си пише с премиера и иска: опростете ни задължения за над 8 милиона. Премиерът и Дянков ги опрощават . Срещу това мюфтийството казва, че ще наредят на всички мюсюлмани да гласуват за г-н Борисов, но освен това се разграничете от АТАКА. И той се разграничи и дори управляващото мнозинство в парламента ни заклейми, че сме излезли на протест пред софийската джамия. А ние бяхме там , за да протестираме срещу ислямистите, които грубо погазват законите и общинските разпоредби.
Срещу българските патриоти се води истинска война, медийна, управленска, всякаква Това доказва, че ние разрушаваме схемата. Защото ако не беше така, АТАКА нямаше да бъде обект на най-големи нападки, нямаше да купуват наши депутати. ГЕРБ нямаше да крадат нашата държавна субсидия, която е единствения източник, за да можем да съществуваме като партия, да поддържаме собствена телевизия и вестник, което никоя друга партия не го прави. И всячески да ни нанасят удари. Цялата тази война, този заговор срещу нас означава, че ние, националистите, сме на прав път. Не трябва да се отклоняваме от него , защото това е единственият път за спасяване на Отечеството. Желая ви вяра, смелост и енергия, за да можем да водим битката за България. Да живее България!
- Скъпи варненци, сънародници, братя и сестри българи, благодаря ви за тази пълна зала.  Това е една от поредните ни срещи , на които се срещаме с хората и представям своята книга „Основи на българизма“  Това е нашата нова тактика, нашият  подход да имаме пряка, жива връзка  с активистите, със симпатизантите, за да можем да активизираме всички, които са привърженици на национализма. Предстои една много трудна година, в която ще бъдат направени опити национализмът да бъде изтласкан, да бъде ударен отново, да не бъде допуснат до следващия парламент. Аз съм убеден, че това няма да стане, и в него отново ще се чува нашия глас срещу онези, които работят срещу българските интереси.
Преди три години и половина милион и шестотин  хиляди българи дадоха доверието си на ГЕРБ, повярвали, че нейния лидер е човекът, който може да реши проблемите на България.  АТАКА се съобрази с това мнение и когато управляващите поискаха нашата подкрепа, ние им я дадохме. Надявахме се, че новоизбраният премиер и неговият кабинет  ще имат отговорността да поведат страната по  пътя на икономически суверенитет, по пътя на въздигане, увеличаване  стандарта на живот, по пътя на противопоставяне срещу ислямизацията на България. Такива заявки се даваха от лидера на  ГЕРБ и аз нямаше как да не го подкрепя тогава. Той  нападна и чуждите монополисти и буквално използва мои думи, заявявайки, че тяхното поведение у нас е колонизаторско и обеща да анулира договорите си с тях. Изявленията му обаче останаха само думи, неговата политика тръгна в друга посока и той не изпълни дори обещанията, залегнали в програмата на собствената му партия. Затова съвсем логично АТАКА прекрати подкрепата си към кабинета.
Ние се опитахме да прокараме в българския парламент много предложения, съобразени с българския интерес, но те се  удряха в стената, наречена ГЕРБ, и там  умираха. Между тях са и  мораториумът върху цените на ток и горива,  защото те скачат всяка година.
Предложихме с поправка в Кодекса на труда за индексиране на минималната работна заплата и тя да се изравни със средноевропейската.  Какъв беше резултатът? Вие не сте го научили, защото в България има медийно затъмнение върху това какво става в парламента, като изключим вестник „Атака“ и нашата телевизия „Алфа“, които казват истината. Предложихме тази поправка в Социалната комисия, където нямаме представители. Но нито един не я подкрепи, включително и депутатът от Варна. Е, кажете ми, какви са тези народни представители и чии интереси защитават.  С какви аргументи български депутат може да отхвърли такова нещо. Няма аргументи, те затова избират подлата форма на „въздържал се“. В смисъл, ами аз не съм против, ама не съм и „за“ и затова се  въздържам .  А този въпрос с доходите на българите, за нас е основен . Не можеш да имаш пенсия 15 пъти по-ниска от средноевропейската и да изискваш България да бъде европейски член, пълноправен, равнопоставен, със самочувствие. С какво самочувствие е българинът, ако 1,5 милиона български пенсионери са с доходи  около линията на бедността. А тази линия на бедността е просто измислена, защото тя се върти около 220-230-240 лв. Според синдикатите в момента човек, за да живее нормално, трябва да има не по-малко от 800 лв. на месец, говорим за нормален живот, не за луксове. Нормално, е  да си купуваш храна, лекарства, облекло, да си плащаш тока. Това сега  е невъзможно за много хора в България, тогава за каква политика на управляващите говорим?
А пари има – милиарди и те ще дойдат, ако прекратим всички концесионни договори с чуждите монополисти, които ограбват България, и като върнем националните ресурси в ръцете на българската държава. Но това правителството на Борисов отказва да направи, въпреки първоначалните си обещания и на нашите многократни настоявания не получаваме никакъв отговор. Отхвърлиха и нашите предложения да се премахнат новините на турски по БНТ, защото Анкара щяла да се разсърди. Същата участ имаше и  предложението ни 17 май да бъде ден, в който да отбелязваме геноцида, спрямо българите в Османската империя-  в ход отново влезе копченцето с „въздържал се“. Подобно и все така скандално бе поведението им към декларацията на АТАКА за признаване на геноцида над арменците . Нещо повече, вицепремиерът Цветанов и депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева отидоха на конгреса на управляващата в Анкара ислямистка партия, за да ръкопляскат на неоосманиста Ердоган.  Неговият  министър Давутоглу пише специални статии, в които пропагандира доктрината за възстановяване на Османската империя, която  е водеща във външната политика на Високата порта. А Караянчева е депутат от Кърджали – градът, в който съветниците от турската пета колона ДПС отказаха да признаят Освободителят  генерал Делов за почетен гражданин… В същото време Вежди Рашидов уговаря създаване на съвместни  турско-български сериали. Ето това е политиката на ГЕРБ днес, която няма как да подкрепяме.  Напротив, тя получава най-сериозните критики в момента от нас. Това  управление е престъпно, защото управлява чрез купени хора – висша форма на корупция, управлява по един диктаторски начин. Добавяме и икономическата диктатура, защото фирмите, които получават днес поръчки,  държавни или общински, са само приближени фирми на ГЕРБ, и то лично на министър-председателя. Само през тях минават огромни пари, къде отиват и колко се крадат – за това трябва да се направи специално разследване.
На тази политика  не може да няма алтернатива. Алтернативата е да се направи нов икономически модел,  да се променят данъците не с плосък данък, а с прогресивен, за да може по-големите пари, капиталът да плаща повече, а не както сега. Сега малкият човек, обикновеният човек тегли каруцата. Парите в бюджета влизат от акцизи и от ДДС,  събират се от всички вас. Това е в момента начинът за пълнене на хазната – не е собствена икономика, не е създаване на собствен продукт, който да се продава, не е раздвижване на нови технологии и нещо, което да работи в страната, но българско.
(Ръкопляскания)
А защо не се спрат социалните плащания към някои малцинствени групи и тези плащания да се обвържат с изискване – децата в училище, единият родител поне да има средно образование, да работи поне единия родител. Аз предлагам държавата да създаде специални сектори, в които да се ликвидира  безработицата с обекти от държавно значение. Това трябва да бъде политиката. Знаете ли колко огромни средства сега изтичат към тези общности? После, нямало надбавки за пенсиите… Ами как ще има пари, като  ги раздават на тези, които не плащат данъци, паразитират и ни се смеят в очите. Освен това престъпността при циганите е най-голяма, а напоследък започнаха и да приемат исляма. Ние няма как да бъдем толерантни към радикалния ислям, който вече  вербува циганските общности и  българомохамеданите. Не може да бъдем толерантни към хора, които проповядват джихад срещу християните и желаят нашето унищожение.  Когато ние кажем, че това трябва да се прекрати, срещу мен се сипят безумни нападки- ксенофоб, расист, фашист, не знам си какъв  още. А сега някои се загрижили около процеса в Пазарджишкия съд срещу проповедници на уахабизма.  А, добро утро, събудихте се, на малко късничко, защото още преди 10 години  пишех  статии срещу  ислямизирането на Родопите, в които споменавам същата тази фондация Ал Вакфъ ал ислями“,забранена в много европейски държави. Посочвах как тя работи тук, как си променя името, ако трябва. И сега се установява, че обвинените в антидържавна дейност имами в Пазарджик са емисари на същата фондация. Няма къде да се залъгваме, защото сме много близко до огнището на този ислям. До нас е Турция, която се ръководи доста години от ислямист. След нея е Близкия изток, където тези фундаменталисти взеха превес . И докато нашите папагали  и външния министър Младенов говори за арабска пролет и подкрепя терористите в Сирия, те режат глави. В едно свое предаване показах видео как режат с трион главата на вързан човек с крясъка „Аллаху акбар!“. Хвърлят хора от покривите на сгради, или ги горят живи. Това е Арабската пролет…  Ние няма как да не се противопоставим на това нещо. Ние трябва с всички средства на държавата да противостоим срещу този ислям, тези фондации да бъдат незабавно изгонени от България. Всички тези, които се занимават с такава и подобна дейност да бъдат съдени и осъдени, защото аз се съмнявам, че днешният съд ще ги осъди тези в Пазарджик. Опасявам се, че ще има натиск, той вече съществува. Опасявам се, че най-накрая ще има някакви оправдателни присъди и това ще ги окуражи те да действат още повече. Те имат подкрепата на мюфтийството, на ДПС, а и на правителството. Защото аз не чух досега нито президентът, нито премиерът, нито вицепремиерът да кажат една дума за този радикален ислям, че той е опасен. Назначеният за президент Росен Плевнелиев се изказа нещо и какво каза моля ви се: обяви националистите, които направихме митинг по време на едно от делата в Пазарджик, за …опасни.
Скъпи съратници, българи, в книгата, която тук представям,  аз съм написал не само подхода към истинската история на България, нашия истински произход, който трябва да влезе в учебниците. Написал съм обръщение към младите хора за това какво е българизъм, какво е български национализъм. Как трябва да го изпълняваме днес, защо той е единствената политическа кауза, която е без никакви конкуренции. Тя не е външно дясно, външно ляво, центристко, либерално и друго, което всички други партии изповядват и се обявяват за такива. Тя е най-здравата  политическа основа, на която може да стъпи избора на българина днес.  Национализмът е нещо, което е необходимо сега, то е спасителното нещо за България. Защото само през критериите на национализма можем да избираме политици и държавници. Там ясно съм написал теста, с който вие като избиратели трябва да ги пробвате. Когато дойдат догодина да искат вашето доверие, трябва да ги питате как се отнасят  към грабителската приватизация, одобряват ли я или искат тя  да бъде разследвана . Ако започнат да увъртат, значи не са патриоти, значи не са достойни за български политици, значи са някакви продажници. Питайте ги как се отнасят към чуждите монополи – златодобива, концесиите, ЕРП-та, енергетиката, оръжейната промишленост – трябва ли те да бъдат  изключително български и държавни.  Питайте ги как се отнасят към въпроса  трябва ли да има новини на турски по Канал 1. Ако започнат да увъртат около проблемите с малцинствата и толерантността , значи не стават, отпишете ги. Питайте ги как се отнасят по въпроса за промяната на икономическия модел у нас, трябва ли и как да скочат мизерните доходи на милиони българи.  Питайте ги за циганската престъпност – трябва ли тя да бъде пресечена – ако започнат да увъртат и да говорят за криворазбраните права на малцинствата, значи те не стават за държавници. По този начин, като ги тествате, вие ще разберете кой заслужава вашето доверие, всичко друго са демагогия и празни приказки, с които ще ви пълнят главите чрез купените медии.  Такива хора ли пак ще пратим в парламента или в него  ще доминират националисти и патриоти? Това е задачата днес.
(Ръкопляскания)
Този изпит за политиците трябва да се състои, защото няма никакво време за експерименти. Няма време още 4 години да видим някаква коалиция, в която ще се появи фамозната Кунева, примерно, и ще претендира  да бъде новия европейски ръководител на България. Ами това е човекът, който предаде интересите на България, толкова ли сме късопаметни? Тя загроби АЕЦ „Козлодуй“ , заедно с правителството на Сакскобургготски и с тогавашния външен министър Мони Паси те лъжеха, че има решение на Еврокомисията да се затворят реакторите. Проверихме го, писахме писма точно ние от АТАКА, получихме отговор, такова решение няма, а те излъгаха българския народ.
Не можем да допуснем да ни излъжат, че Бойко Борисов нямал алтернатива, защото той знаел най-добре как да управлява. Ако знаеше как да управлява, щеше да свърши тези неща, за които го помолих поне 10 пъти в парламента – да прекрати престъпните договори с чуждите монополисти, да върне парите на България в български ръце. А не да обяснява как сега е криза, защото тази криза бе предизвикана от „Уолстрийт“, това е криза на наднационалната върхушка, която я предизвика,  за да може да ограбва света. Но този анализ няма да го чуете в българския парламент, по въпроса съм написал книги. А в България проблемът е икономика, производство, българско предприемачество, български стоки, българско селско стопанство, вдигане на доходите и нормален стандарт и живот за хората.
(Ръкопляскания)
Аз  искам хората да чуят какво говоря, да преценяват, да мислят, да разсъждават и сами да стигнат до извода какво трябва да направят. Битката и спекулациите срещу национализма, когато аз успях да направя парламентарна сила, продължава и днес. Затова моят призив към тези, които са патриотични формации, днес е призив за единение.  Имам данните от някои коректни  социологически агенции,  които дават ясни данни, че АТАКА може да влезе сама в другия парламент, но нима това може да бъде самоцел. Нима трябва да допуснем раздробяване на вота за национализма, след като този вот е толкова скъп, той толкова плаши враговете на България, че те правят всичко възможно да го раздробяват. Нима ще има националисти, които ще го раздробяват и ще направят услуга на душманите на България. Към тях се обръщам и към тях е моят призив последните месеци – забравете личните дрязги и страсти, надмогнете ги, защото имаме една кауза, която се казва България. Тя е много по-голяма от това дали аз съм ти симпатичен или нещо имаш наум за мен. Гледай обективно нещата – доказал ли съм своята последователност – да. Направих ли толкова много неща, за да има в българския парламент националистическа партия – да. Тогава признаваш го това, присъединяваш се и разширяваме  територията на национализма – това е пътят. Иначе ще ни разбиват един по един до един. Така ще стане, ако не сме единни. Както е паднала България под турско робство.
(Ръкопляскания)
И сега виждам партии, които се формират и казват – ние сме по-добрите, истинските националисти. Добре , хубаво, аз нямам лиценз за тази работа. Ти си по-добрия,  само че какво правиш, когато плюеш по АТАКА, която нито е управлявала, нито е ислямизирала, нито е правила нещата, които правиха правителствата досега, а ти нападаш точно нашата партия. Ти не нападаш тези, които ограбваха и подчиняваха България на туркофилството, а точно АТАКА, защото примерно си бил свързан с нея, ама нещо не ти е станало по угодата, или пък от нещо си се засегнал. Възможно е,  това бяха бурни години, имаше и кадрови грешки, не може да ги няма в една нова, млада политическа сила. Но нима това е основното и важното, или  важното е да запазим пътя по който тръгнахме? Аз мисля, че  второто е по-важно. И ако допуснем да разбият националистическия вот, просто ние ще бъдем виновни пред народа си. Ние ще бъдем тези, които утре ще ни питат: защо допуснахте това, защо се поддадохте  на глупости, на интриги, на простотии, защо не бяхте единни. И какво ще кажем? Това е единственият верен път – единение в което да покажем, че може да имаме различия, може някои несъответствия да има, но имаме едни и същи виждания. Искаме България да бъде достойна страна, не искаме да я турцизират, не искаме „Аллаху акбар“, а искаме „Господи Помилуй“, искаме камбанен звън, а не вой на джамиите. Е, по това нещо съгласни ли сме всички патриоти? Съгласни сме.
(Бурни ръкопляскания)
Обръщам се към всички, които се заявяват за националисти – нека да сравним вижданията си, нека да изработим виждането, по което да кажем българският национализъм в момента е това: в икономически план – промяна на тези закони, промяна на критериите за доходите, развитие на българското селско стопанство и българската икономика. Всичко това може да се подреди, има го вече,  да се съгласим с него и да кажем: заставаме зад това и започваме да работим за него. Напук на тези, които пишат, че няма да стане работата, ние пък да покажем, че може да стане. Това, ако успеем да го направим, аз лично съм готов за него, аз съм протегнал ръка, аз съм казал, че съм съгласен.  Може дори да претърпя лични загуби от гледна точка на т. н. партиен егоизъм, но съм готов на това нещо. От останалите, които се заявяват за лидери на патриотични партии, зависи дали те ще стъпят на разумна позиция или ще робуват на своите дребни страсти. Това зависи от тях, няма как да им вменя, аз мога само да ги призова и да кажа – това е пътят, братя и сестри. Всичко друго е лъжа,  измама и суета. Не трябва да се поддадем на суетата, трябва да носим в себе си каузата. Толкова път вървяхме, толкова битки минахме, толкова удари понесохме, за да се оставим сега да ни довършват хора, които трябва да бъдат в затворите, да отговарят за своята продажност спрямо България, просто не бива. Трябва, заредени с нова енергия,  да покажем догодина, че единственият път за България е националистическо управление. Няма друг път – няма ляво, няма дясно – има една България и изчезне ли тя, изчезва всичко.
Да живее България!

Реч на Волен Сидеров пред обществеността във Варна