|

Националистите се обединиха зад АТАКА срещу ислямската заплаха

Българи от цялата страна защитиха съда в Пазарджик от обсадата на мюсюлмани, Волен Сидеров поиска оставка на туркофилското правителство на ГЕРБ

Заприн КАРАМИНОВ

Волен Сидеров, Красимир Каракачанов (вдясно) и Димитър Николов (вляво)  се обединиха пред заплахата от радикалния ислям, който вилнее в България със съдействието на ГЕРБ.

 

Над 1000 симпатизанти на АТАКА заедно с патриотите от ВМРО-БНД и БНРП се обединиха в понеделник в общ юмрук срещу ислямската опасност. Националистите от цялата страна се събраха под знамената на АТАКА пред Съдебната палата в Пазарджик на разрешен от властите контрапротест, за да не допуснат поредното блокиране на съда от брадати и забрадени мюсюлмани, докато вътре тече процесът срещу 13 мохамедани – 12 мъже и една жена, повечето от които имами, обвинени в разпространението на радикален ислям. Според лидера на АТАКА Волен Сидеров и водача на ВМРО Красимир Каракачанов с „протеста“ си пред Съдебната палата ислямистите се опитват да влияят на работата на съда. Затова и патриотите организираха контрапротест. Така за пръв път от старта на процеса за насаждане на радикален ислям съдебният състав с председател Ивета Парапулова успя поне за кратко да заседава без викове от мохамедани с джихадистки бради и забулени жени, които да пречат на нормалния ход на делото. Часове по-късно обаче, въпреки че нямат разрешение от общината, около 200 мюсюлмани окупираха Съдебната палата, за да подкрепят обвиняемите имами. Това не доведе до никаква реакция от страна на полицията, която трябваше да разгони ислямистите, за да спре натиска над независимата по конституция съдебна власт. Което пък предизвика гнева на Сидеров и обединените националисти.
На практика това е първото обединение на патриоти от различни формации в такъв мащаб. Пред събралото се множество в началото на своята реч лидерът на АТАКА Волен Сидеров призова хората на НФСБ на Валери Симеонов, които се събраха на метри отстрани, да се присъединят към митинга на обединените националисти, но това така и не се случи. „Нека това тежи на тяхната съвест. Защото разцеплението на патриотичния вот помага на враговете на България“, обяви по-късно Сидеров (цялата реч четете на стр. 6-9). Лидерът на АТАКА наблегна и на това, че медиите, обслужващи всячески кабинета на Бойко Борисов, добре прикриват един неоспорим факт:

сред обвиняемите фигурират и двама областни координатори на ГЕРБ

в Гоце Делчев – семейството Юсуф и Найме Горелски.
Проливният дъжд не спря хиляди българи от цялата страна да дойдат в Пазарджик, за да изразят своята загриженост от нарастващата заплаха за държавния строй на православна България, каквато се явява радикалният ислям. Затова и митингът се проведе именно под мотото: „Българските патриоти единни срещу ислямската опасност“. Протестът на АТАКА, ВМРО и БНРП намери и своя международен отзвук (виж карето). В градинката пред Съдебната палата бяха, освен лидера на АТАКА бяха и депутатите проф. Станислав Станилов, Деница Гаджева, Венцислав Лаков, Десислав Чуколов и Павел Шопов. Рамо до рамо с тях беше и ръководството на ВМРО – Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, както и лидерът на Българската национално-радикална партия (БНРП) Димитър Николов. Освен симпатизантите на националистическите формации към контрапротеста се присъединиха и много граждани на Пазарджик, дошли да заявят своята подкрепа в борбата срещу опитите на радикални ислямисти да променят устоите на светската държава в шериат.
Дни по-рано Сидеров обясни, че целта на последователите на крайния ислям е България да стане дуалистична държава. Той се аргументира с изказване на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи пред Съдебната палата в Пазарджик на миналото заседание, че „законите не важат за ислямистите“. Един от акцентите в словото на Сидеров стана фактът, че опасността от радикален ислям е все по-реална „благодарение“ на управлението на ГЕРБ. „Този иначе грамаден мъж – Бойко Борисов, клекна пред мюфтийството и не спря озвучаването на софийската джамия, а за последвалите ексцесии властта побърза да обвини нас от АТАКА“, върна лентата Волен Сидеров към събитията от 20 май 2011 г. Затова той определи правителството на ГЕРБ като туркофилско. „Нямаме нужда от ДПС, вече си имаме ГЕРБ“, отсече лидерът на АТАКА под овациите на хиляди българи. На протеста Сидеров посочи няколко причини, поради които властта оставя фанатиците да правят каквото си искат. „Бойко Борисов не прави нищо срещу радикалните ислямисти, защото се надява на техните гласове на изборите“, изобличи намеренията на премиера Волен Сидеров. По-късно през деня, когато по настояване на множеството лидерът на АТАКА отново взе думата, той разкритикува нищо-не-правенето на МВР към групата от над 200 ислямисти, които все пак се събраха незаконно пред сградата на съда. „Току-що попитах офицера от полицията защо не отстранят тия хора, които са тук за провокации, той мълчи със скръстени ръце. Ето това прави властта срещу ислямската агресия! Затова искам оставката на правителството на ГЕРБ“, обяви под аплодисментите на хиляди българи Волен Сидеров.
По-късно думата взеха депутатът на АТАКА проф. Станислав Станилов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, неговият заместник Ангел Джамбазки, водачът на БНРП Димитър Николов, народният представител на националистите Десислав Чуколов и много представители на младежката АТАКА и останалите патриотични организации.
Според Джамбазки новите минарета, които никнат навсякъде из Отечеството, маркират територия. „Те така изнасят своята ислямистка революция“, ясен бе зам.-председателят на ВМРО. Михаил Михайлов от АТАКА-Стара Загора пък напомни, че ГЕРБ отвориха уж музей на религиите в Ески джамия. „Но това е всъщност музей на исляма“, отсече Михайлов.
В края на митинга на обединените националисти множеството недоволни от ГЕРБ българи преминаха през централните улици на Пазарджик с призиви за общ отпор на порочното управление, което в името на властта е готово на сделка дори с радикални ислямисти. Краят на шествието бе при сградата на община Пазарджик, където лидерът на АТАКА разкри, че е нормално да очакваме закрила на фанатиците от страна на управляващите, след като председателят на Общинския съвет Хари Харалампиев е адвокат на част от обвинените имами. „Същевременно кметът на Пазарджик е от ГЕРБ, как да очакваме работа за националния интерес, а не за брадатите ислямисти“, риторично се обърна към хората Волен Сидеров. Пред хилядите българи от цялата страна лидерът на АТАКА обеща, че обединените националисти ще са винаги там, където има нужда от защита на православието, България и нейната християнска цялост.
Накрая на шествието недоволните от ГЕРБ българи поговориха със Сидеров, Каракачанов и останалите водачи на патриотични формации. Оказа се, че три възрастни дами са дошли с кола от Силистра специално за митинга на обединените националисти. Те използваха случай да поискат от Сидеров „да поговори с Бойко“, за да се увеличат поне с малко пенсиите им. „Това е част от нашата програма – поне 500 лева пенсия, много пъти съм настоявал за това, но ГЕРБ твърдят, че няма пари“, отвърна Сидеров. „Как да няма, ние буквално измираме“, просълзи се възрастната жена.

 

Светът научи за фанатиците от протеста на патриотите

Светът научи за ислямската заплаха, надвиснала над България, благодарение на контрапротеста на АТАКА, ВМРО и БНРП. Първо американският всекидневник „Вашингтон таймс“ съобщи за събитието. Изданието пише следното: „Прокурорите посочват, че финансираната от Саудитска Арабия дейност на имамите разпространява религиозен екстремизъм. Твърди се, че те са използвали местен футболен отбор, за да налагат своята доктрина на момчета“. После темата бе подхваната и от редица други издания. Например руската осведомителна агенция „Интерфакс“ подробно описа случващото се пред съда в Пазарджик и контрапротеста на обединените патриоти. „Стотици националисти се събраха в южния български град Пазарджик с искане да бъдат наложени сурови наказания за 13 религиозни лидери, които са обвинени в проповядване на радикален ислям. Демонстрантите се събраха пред сградата на съда, те носят плакати с лозунги „Нашата религия е България“ и „Сурови наказания за фанатиците“. По данни на следствието обвиняемите са се занимавали със забранена дейност от 2008 г. до 2010 г. Ако бъдат признати за виновни, проповедниците могат да получат присъди до 5 г. затвор“, пише руската агенция.

 

Красимир Каракачанов, ВМРО: ДПС и ГЕРБ пазят фундаменталистите

Повечето националистически формации сме днес тук, в Пазарджик. Това показва, че един крайно необходим на България процес – консолидацията на патриотичните сили, е вече в ход. Това е, от което са страхуваха и сини, и червени, и пембени, и гербаджии. Тук сме не за да създаваме напрежение – напрежението го създадоха онези от циганската махала с големите бради, облечени в чаршафи. Тези хора, които два пъти окупираха без разрешение съда, показаха, че не уважават независимата съдебна система. А ние искаме България да е светска държава, управлявана от нормални хора, а не от шепа поклонници на радикалния ислям, които да ни обясняват как държавата ни ще се управлява от шериата, как ще ни режат главите. Тук сме, за да дадем увереност на съдиите, защото те знаят на какво са способни тези брадати типове и сигурно се страхуват за живота си и за здравето и живота на своите деца. Ние ще им покажем, че мнозинството от българския народ е зад тях и ще им осигурим спокойствието, за да осъдят ислямския фундаментализъм. ДПС и ГЕРБ защитават тези ислямисти с идеята да им се харесат и да спечелят гласовете им. Тръгнали ГЕРБ да правят клубове в Турция?! Те не са направили клубове за българските пенсионери, оставиха ги да мрат от глад с ниските пенсии… Това е тактиката на правителството – да спечели гласовете на изселниците, защото знае, че не може да спечели гласа на народа, когото смачка.

 

Проф. Станислав Станилов: Да напишем сметката на Турция от 1396 г. досега

Външният министър на Турция Ахмед Давутоглу преди няколко години написа една книга, озаглавена „Стратегическа дълбочина“, претърпяла 40 издания на всички европейски езици. У нас само още не е издадена. Аз я прочетох, в нея пише, че Турция ще възстанови османските Балкани, ще се настани в цяла Югоизточна Европа и на практика ще възроди Османската империя. Само че, братя и сестри, там не пише какво ще правят с нас, дали ние искаме да възстановяваме Османската империя и да живеем в нея. Ахмед Давутоглу е неоосманист и като такъв е радикален ислямист, тъй като в момента върви радикалната реислямизация на Турция – каквато е била преди 300, 400, 500 години. И аз мисля, че в края на краищата ние трябва да им предявим сметката от 1396 година до днес – какво имат да ни връщат, какво имат да ни дават и какво ние имаме да вземаме. Сега ние подкрепяме съда, който съди радикали, дошли да разбиват държавата ни. Само ние, българите, можем да ги спрем. Няма вече кой да дойде да ни освободи. Долу страха, долу притесненията – ние сме българи, трябва сами да ги спрем! Никакво ДПС, никакви турски националисти, нищо няма да ни уплаши. Трябва да кажем „Долу Турция, да живее свободата“! Да живее България!

 

Десислав Чуколов: Ще питам Цветан Цветанов какво прави МВР срещу брадатите?

На метри от нас са се събрали над 200 от тия с брадите и чаршафите. Полицията казва, че това били роднини. А аз им казах: това са ислямисти, които трябва да бъдат разпръснати. Какво прави полицията, питам? Този отговор ще поискам от Цветан Цветанов от парламентарната трибуна. Нека на тези там им кажем къде се намират: Тука е Бъл-га-ри-я! Трябва да им е ясно като граждани на коя държава трябва да се държат. Защото това управление в момента ги толерира, дава им възможност да се обличат и държат като хора, които нямат нищо общо с тази свещена земя, върху която стоя. Това е позор за българското правителство! Трябва да ви е ясно, че ГЕРБ е партията, заради която тези хора са тук, за да упражняват натиск върху независимата съдебна власт. ГЕРБ е партията, чийто заместник-председател Цветан Цветанов ходи на конгреса на ислямиста Ердоган, заедно с депутата от Кърджали Цвета Караянчева. Тя много хубаво се възмущава, че ОбС в Кърджали не прие декларация, с която ген. Делов да стане почетен гражданин, но същата тя седмица по-рано отиде на конгреса на Ердоган. Проф. Станилов вече я пита в пленарна зала: „Когато ходиш на конгреса на ислямист ли си българка, или когато казваш, че ген. Делов трябва да бъде защитен?!“ Затова трябва да променим нещата, всеки един от нас със своя глас. Всички на това разчитат, на нашата апатия. Но ние сме АТАКА и никога не даваме назад! АТАКА!

 

Димитър Николов, БНРП: Не могат да ни управляват престъпници като Борисов

Заради поредицата антибългарски правителства на СДС, БСП и останалите, вече в 18 области има радиа на турски език! Бойко Борисов е един престъпен тип, който гледа само своите икономически интереси. Когато преди година и половина бях в Будапеща на митинг на обединените европейски националистически сили по повод падането на града под болшевиките, министърът на транспорта на Унгария ми заяви: „Вас, г-н Николов, ви управлява престъпник. Той има криминална присъда, за съжаление вече в давност.“ Защото е крал леки коли в Унгария през 1990 г. Затова ние, обединените български националисти от БНРП, АТАКА, ВМРО трябва да бъдем заедно, за да покажем, че не могат да ни управляват престъпници и масони от женските ложи като съществото Меглена Кунева. Да живее национално могъща и социално справедлива България!