|

Одобриха скандална сделка за 10 млн. лв. на Краси Гергов

Въпреки сигналите срещу конкурса за реклама на цифровизацията, Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката между Министерството на транспорта и Красимир Гергов.

 

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри скандалната сделка за реклама на цифровизацията на ефира, която ще се извърши от фирми на близкия до властта олигарх Красимир Гергов срещу 10 млн. лв. Това стана ясно след като комисията не уважи сигналите на другите два консорциума, участвали в конкурса за рекламна кампания – „Макс Информ“ и „ДВБ – Т Консулт“. КЗК все още не се е произнесла по сигналите на потърпевшите, но е допуснала предварително изпълнение на заповедта на министъра на транспорта във връзка със сключването на договора. Това е описано в текст от „определение“, качено на сайта на КЗК с дата 06.11.2012 г. В него се посочва още, че „всички пречки за сключването на окончателен договор с единствения допуснат до класиране кандидат – „Обединение Ти Си Ти Ви“, са напълно премахнати“.
След като ръководеното от ГЕРБ министерство разчисти конкуренцията на Красимир Гергов, единствен участник в надпреварата за многомилионната кампания се оказа ръководеният от олигарха консорциум „Обединение Ти Си Ти Ви“. Кампанията ще продължи до 31 март 2013 г., през което време Гергов ще похарчи над 10 млн. лв. за информационни клипове и специален сайт, разясняващ процеса на аудиторията.