|

Препълнени зали срещнаха Сидеров в Добрич и Варна

„Планът Сидеров“ се противопоставя на „Планът Ран-Ът“, който унищожава българската държава

Диана ТОДОРОВА

Над 600 човека се събраха във Варна, за да чуят лидера на АТАКА Волен Сидеров.

Препълнени зали в Добрич и Варна посрещнаха лидера на АТАКА Волен Сидеров със скандирания „Атака! Атака!“ и бурни овации. Стотици хора се събраха не заради концерт или някаква шоу програма, а за да се срещнат лично с националист № 1 на България и да се запознаят отблизо с идеите на българските патриоти. На 9-и и 10-и ноември в двата областни града се проведоха поредните публични лекции, които АТАКА организира от няколко седмици насам из страната.
На срещите лидерът на АТАКА представи най-новата си книга

„История на българизма“, поставяща яснота
върху национализма и историята ни

както и „Планът Сидеров“, който по думите на Сидеров се противопоставя на „Планът Ран-Ът“, създаден в началото на 90-те години с цел да се унищожи българската държава.
В обявения за национален траур 9-и ноември патриота посети Добрич, където беше топло посрещнат от над 400 души, изпълнили залата на добричкия куклен театър. „Днес е ден на национален траур, в който почитаме паметта на българския патриарх, но ние сме се събрали не по повод забавление, а за да си говорим за сериозни неща, засягащи много важни въпроси на обществото ни, на нацията ни, на църквата ни, на вярата ни“, каза в началото на речта си Волен Сидеров. Той бе приятно изненадан от присъствието на много младежи в залата и сподели, че именно младите хора го зареждат с енергия и му дават кураж и сили да продължава да се бори в името на българския народ. „Щастлив съм, защото виждаме, че младите хора не са апатични към въпросите на историята, политиката, национализма. Това показва, че

има надежда да
запазим българското“

категоричен бе Сидеров. По време на лекцията националистът открои главните проблеми на българите, като аргументирано разкритикува водената до момента политика от ГЕРБ, която той определя като „колониална“. Сидеров описа и алтернативите, които АТАКА предлага за по-добър живот у нас. На срещата с добричлии той бе придружен от депутатът от националистите Десислав Чуколов.
На срещата присъстваха и представители на Арменската общност в България, които подкрепят АТАКА заради искането й да се признае арменския геноцид от 1915 – 1916 г. Няколко граждански сдружения в Добрич също изразиха подкрепата си към атакистите.
Според местните хора Волен Сидеров е единственият политик, който се интересува от интересите на българите. Както в Добрич, така и във Варна хората бяха категорични, че само АТАКА може да избави България от разрухата.
На срещата-разговор на Сидеров с варненци, състояла се на 10-и ноември,  присъстваха над 600 човека в залата. Хората посрещнаха лидера на националистите на крака и с ръкопляскания, скандирайки „АТАКА! АТАКА!“.
„Благодаря ви за тази пълна зала. Интересът, който показвате, опровергава твърденията на някои социолози, че национализмът е едва ли не нещо, което си отива. Вие доказвате, че това не е така“, каза в началото на речта си Волен Сидеров. Той обширно говори за проблемите на българското население, както и за исканията на АТАКА, които ще променят живота на хората у нас към добро. „Едно от най-важните неща е

да се вдигне
минималната работна
заплата на 1000 лв.

Само така българинът ще може да живее нормално“, сподели Сидеров пред стотиците присъстващи.
Според него българинът не може да има самочувствие, ако по доходи е на прага на бедността – около 200 лв., а са му нужни 800, за да живее (по официална статистика).
Всяка една от срещите завърши с българския химн.

 Четете речите на Волен Сидеров в Добрич и Варна

 

Пепа Рашева, гражданско движение „Достойни българи“: АТАКА не работи само предизборно, а се грижи за българите цял мандат

АТАКА не работи само един месец предизборно, както правят всички останали партии, а се грижи за българите през целия мандат. Това сподели пред екипа ни след срещата на Волен Сидеров с добричлии Пепа Рашева – участник в гражданско движение „Достойни българи“. Според нея най-важни качества у лидера на националистите са искреността и желанието, с което той говори. „Личи си, че наистина е загрижен за това, което се случва в страната, а думите му определено се покриват и с делата на партията“, добави още Рашева. По думите й, национализмът е единственият път за България в момента. „Само така страната ни ще може да се опази от външно влияние“, категорична бе Пепа Рашева. Според колегата й Еньо Павлов, Сидеров е най-искреният политик у нас. „Той е човек, който с всички сили се бори за доброто на България от доста години насам, а това се доказва с постоянството му в защитаване на българските интереси“, каза още Павлов. И допълни, че концесиите са най-лошото нещо за страната ни, тъй като това е един вид легално разграбване.

 

АНКЕТА: ДОБРИЧ

Какво ви впечатли от речта на Волен Сидеров?

Цонко:
Беше интересно и реших за кого ще гласувам догодина. Сидеров ме грабна с плановете на АТАКА за България и виждам надежда за България в лицето на тази партия.

 

 

Младен:
Впечатленията ми са добри, защото всичко, което Сидеров говори, е истина и аз лично му се доверявам, понеже той е сериозен човек. Не ми харесва, че сегашните управляващи работят против Отечеството ни и настъпва турцизация на България, това е най-лошото нещо.

 

 

Дончо Донев:
Много добра идея е тази лекция, защото така хората разбират истината. Волен не трябва да се отказва, а да продължава да работи за тази кауза.

 

 

 

Велико Иванов:
Винаги сме подкрепяли Волен Сидеров и ще продължаваме да го подкрепяме, защото само той може да оправи България.

 

 

 

 

Петко Петков:
Това, което казва Сидеров, ме възхити. Той иска нашият народ да се обедини и да работи заедно. Аз напълно подкрепям това, защото ако не се обединим, ще позволим да ни управляват цигани.

 

 

 

Пенко Василев:
Българите трябва да подкрепят национализма, за да не позволят на управляващите да се възползват от нас. Всичко, което АТАКА казва, е самата истина и колкото по-бързо го осъзнаят повече хора, толкова по-скоро ще се избавим от нищетата.

 

 

Елена Люцканова:
Трябва да се хванем за ръце и да успеем да вдигнем държавата си, точно както Сидеров казва. Дано и повече млади хора да се надигнат и да разберат истината, защото те са бъдещето на България!

 

 

 

Донка Колева:
Останахме възхитени, че Волен продължава да работи за една кауза. АТАКА е спасението на България!

 

 

 

 

АНКЕТА- ВАРНА

Какво ви впечатли от речта на Волен Сидеров?

Кирил Калъшев:
Хареса ми последователната мисъл на Волен Сидеров. Постоянен е, защото от много години не е изменил идеите и целите си. Трябва да има национализъм, защото всички българи трябва да работим за общото благо.

 

 

 

Душко Жеков:
С АТАКА съм от началото. Всичко, което казва Сидеров, аз го подкрепям. Това е единствената партия, която отговаря на българските интереси.

 

 

 


Надя Стойчева:
Подкрепям АТАКА! Само в Сидеров българите могат да видят надежда.

 

 

 

 

Ния Каменова:
Най-много ме впечатли  призивът за обединение на българите и това, че само Волен Сидеров се осмелява да разобличи всички продажници, управлявали до момента. Наистина има колониално управление у нас, което трябва да бъде прекратено.

 

 

 

Руслан Генов:
Харесва ми това, че Сидеров е намерил ресурси за увеличаване бюджета на държавата. Но трябва да се помисли и върху това как да се разпределят тези пари след това.

 

 

 

Валентин:
Сидеров казва много правилни неща. Лично аз го подкрепям. Трябва да се вдигне заплатата на българите, определено, и това би станало и ако се спрат всички ненужни надбавки за циганите.

 

 

 

 

Светослав Димов:
Волен Сидеров е много силен човек, със силна душа и аз лично вярвам в него. Обичам си родината, но ако АТАКА не застане на власт, на много млади хора като мен ще им се наложи да се изнесат от страната заради антибългарската политика на останалите, което е жалко.