|

Волен Сидеров: Борисов да реагира на смъртните заплахи срещу държавници

Македония няма място в ЕС, докато не спре репресиите срещу българи, заяви националистът

Не се притеснявам от смъртните заплахи по мой адрес от страна на „Македонска патриотска гарда“, а от поведението на българските власти и най-вече премиера Борисов, който и досега не е излязъл с позиция. Така лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира писмото със заплахи, получено от македонска страна в централата на ВМРО. Освен лидерът на националистите, предупреждение никога повече да не стъпват в Македония получават и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, министър-председателят Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев и външният министър Николай Младенов.
„Получавал съм много смъртни заплахи от 2005 г. насам, главно от хора с мюсюлмански имена. В конкретния случай обаче смятам, че българската държава трябва да си свърши работата и да се проведе разследване“, заяви още Сидеров и подчерта, че правителство трябва да заеме твърда позиция срещу антибългарската политика, която водят службите в Скопие. По думите му тази позиция трябва да бъде представена в Брюксел, тъй като в Македония продължават репресиите срещу хората с българско самосъзнание. Националист №1 допълни, че българската държава не трябва да подкрепя присъединяването на Македония към европейската общност, докато тези репресии не бъдат преустановени и страната не изпълни критериите за членство в ЕС. (Още по темата четете на стр. 9)
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също коментира скандалните заплахи срещу български държавници. Според него не може македонската държава да иска от нас подкрепа за еврочленството си, а в същото време група, боравеща със секретна информация, която произлиза от македонските специални служби, да отправя заплахи към министър-председателя и президента на Република България. Каракачанов допълни, че от „Македонска патриотска гарда“ цитират и имена на действащи служители на ДАНС и Националната разузнавателна служба, което само потвърждава предположенията, че авторите на писмото имат близки контакти с македонските тайни служби, заяви лидерът на воеводите.