|

Волен Сидеров: ГЕРБ вече подготвя фалшифицирането на изборите

АТАКА твърдо влиза в следващия парламент

*Христо Калоферов

- Г-н Сидеров, как ще коментирате поредното заплашително писмо, получено от Красимир Каракачанов от името на Македонската патриотска гарда? Притеснявате ли се от подобни заплахи?
- Аз съм получавал такива заплахи доста пъти от 2005 г. насам, главно от хора с мюсюлмански имена. В случая смятам, че трябва да има действия от страна на българската държава. Освен разследване на това писмо, трябва да има категорични действия от страна на правителството, защото такива досега не видяхме. Все още чакаме мнението на премиера, който да се произнесе по твърде наглото поведение на Скопие, където продължават да крадат българската история, а техните служби продължават да работят срещу България.
- Трябва ли да подкрепяме Македония за членство в Европейския съюз, ако тази страна позволява на територията й да се вихри група, която заплашва български държавници?
- Категорично не. Това трябва да бъде българска позиция и то представена в Брюксел. В Македония продължават репресиите срещу хора, които са с българско самосъзнание.  България трябва категорично да вземе позиция, да постави ясно въпроса в ЕС и т.нар. държава Македония да не може да получи подкрепа за членство в евросъюза.
- Остават ли в сила коалиционните Ви отношения с ВМРО?
- Няма никаква промяна в нашите отношения. Организираме много общи мероприятия, имаме пълен синхрон в много действия и мисля, че няма проблем да бъдем заедно политически и занапред. Смятам, че трябва да има единение на българските националисти и патриоти. Това е задължително условие, ако искаме да бъдем фактор в следващия парламент.
- Кой друг може да привлечете към евентуална коалиция с г-н Каракачанов?
- Всяка политическа партия, която застава на патриотични позиции. Какво означава национализмът в днешно време? Трябва да го дефинираме, трябва да сложим ясни рамки какво значи национализъм, какво значи патриотизъм. И след това всяка политическа сила, която нарича себе си патриотична, да застане в единен съюз, който да покаже, че може да има алтернатива на колониалния модел на България. В момента България продължава да бъде управлявана колониално. Ресурсите й продължават да изтичат, парите от нашите най-печеливши сектори продължават да са в чужди монополисти и това може да бъде прекратено само с една патриотична програма.
- Националистическите партии вече са повече от десет. Не разбива ли това окончателно вота и очаквате ли да има националисти в следващия парламент? Какво представителство очаквате да имате?
- Със сигурност АТАКА ще влезе в следващия парламент. Това е ясната прогноза на коректните социологически агенции, на тези, които не са чисто комерсиални и не са на пазара според това кой им плаща. АТАКА може самостоятелно да влезе в следващия парламент, но още по-голям е шансът на АТАКА заедно с ВМРО.
Ще видим и много партии, които са „на пистата“ на следващите избори, чиято цел е да разбиват вота, да го крадат, ако щете. Това е един от замислите на управляващата партия, която мисли, че така ще отстрани от следващия парламент формации като АТАКА, които не са по вкуса й, не са управляеми. Тя иска да има само управляеми партии в следващия парламент, дори ще ви цитирам съвсем наскоро един много скандален случай. Представителката на ГЕРБ в Районна избирателна комисия (РИК) в 24-и мандатен избирателен район в София казала на наш представител там: „Ние сме наредили така нещата, че в следващия парламент да влязат само ГЕРБ, БСП и ДПС. Вие въобще не се надявайте.“
Това го казва представителка на ГЕРБ, имаме и името й – Кондева.
- Имате ли запис на това изказване?
- Нашият представител не ходи с диктофон в джоба, естествено. Но може да го потвърди, казва се Гален Монев и е активист от партийната ни централа.
- Какво мислите да предприемете?
- Това изказване идва от представител на ГЕРБ в РИК, който е юрист и заема сериозна позиция. Явно партия ГЕРБ има намерение да се фалшифицират и подменят резултатите от изборите. Информация за това получавам от представители, които имат връзки с „Информационно обслужване“. В тази държавна фирма се подготвя много сериозно фалшифициране на изборните резултати. Там се оформят електронно резултатите. Във фирмата и сега тече подменяне на кадрите. Партия АТАКА смята да направи проверка на дейността й и ако трябва да се създаде временна анкетна комисия в парламента, която да извърши пълна ревизия. Нека се види кой работи там, какви са начините, по които работи се работи и с какъв софтуер… Всичко трябва да бъде прозрачно. Настояваме също така в „Информационно обслужване“ да има надзор, някакъв политически борд, съставен от представители на всички партии, които участват в изборите. В противен случай има огромна опасност резултатите да бъдат подменени, както миналата година.
- Г-н Сидеров, вчера докато се опитвах да прочета предложенията Ви за заплатите в сайта на вестник „Атака“, бях препратен към страница, озаглавена „Милли Гючлер“, преведена като „Истинският ни глас“?
- Това е поредната хакерска атака срещу нашия сайт, извършена от небезизвестна турска организация. При всеки такъв случай уведомяваме ГДБОП и Явор Колев, който е началник на сектор „Компютърни престъпления“. Оттам ми отговарят, че няма какво да направят, тъй като атаките идвали от Турция, където нямат правомощия. Това означава, че прокуратурата, с помощта на външно министерство, трябва да се задействат и да изискат някаква информация от турската страна по проблема.
- Да се върнем на заплатите. Настоявате чуждестранните фирми, които работят в България, да не плащат на работниците си по 300 или 500 лева, да речем, а 2000 евро, колкото биха плащали на чужденците, изпълняващи същия труд.
- Да, точно това е колониализъм.
У нас идват белгийски, френски или турски фирми и плащат по десет пъти по-малко, отколкото биха плащали на работниците в собствените си страни. Това може да се коригира, ако мнозинството от ГЕРБ приеме моето предложение. Аз вкарах в деловодството на Народното събрание поправка в Кодекса на труда, в която се казва следното нещо: Министерският съвет определя минималната работна заплата в България, така е в момента, и аз добавям – в съответствие със средноевропейската такава. Тоест минималната работна заплата в България да стане, колкото е средноевропейската или поне най-ниската европейска, която е 1100 лева в Гърция. Нашата е 290 лева, както е известно.
- Каква е вероятността това да се случи?
- Социалната комисия отхвърли предложението. В пленарна зала не е влязло още, защото го бавят умишлено. Ако то все пак се приеме, Министерският съвет ще наложи минимална заплата от 1000 лева. След това всяка фирма ще може да си определя колко да плаща, но не по-ниско от тази стойност. Промяната е задължителна, ако искаме да се наричаме европейска страна.
- Защо сега, преди избори, давате тази идея?
- Можете да проверите, а и ще ви покажа, че по тези въпроси говоря и пиша още от 1999 г., в статията „Цената на труда – проблем номер едно в България“. От години се занимавам с този въпрос, защото е основен за българина. В България се наложи мнението, че не може да се вдигнат заплатите, нямало пари. Това не е вярно. Трябва да се направи революция в политиката на доходите, да се завърти колелото на икономиката. Това може да стане чрез ясната политическа програма на обединените националисти. Дори повече, бих поканил по-широк кръг от формации и граждански сдружения, защото е нужна нова революция в България, чрез която сами да се преборим за доходите си. На въпроса на тези, които ще кажат – ама откъде парите, мога да посоча, че в България има златни залежи за над 700 милиарда долара. Това е научно доказана концепция. Аз предложих на управляващите да прекратят неизгодните концесионни договори с чуждата фирма, която изнася златото ни. Пълно мълчание. Ще продължа да поставям този въпрос, ще предизвикам и кръгли маси сега, защото това е въпросът на въпросите.

*Интервюто е дадено на 10 декември в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.