|

Волен Сидеров: Само АТАКА Знае как да изравни доходите със средноевропейските

Борисов и Станишев са еднакви – работят срещу интересите на България

  Скъпи приятели, съратници, българи, братя и сестри, тук трябва да бъдат камерите на всички национални телевизии, за да покажат как в момента, без да има предизборна кампания, протича едно събрание, на което няма музика, няма танци, няма кебапчета и бира, има разговор между патриоти.
Нека Бойко Борисов слезе от луксозния си джип, да разкара 15-те души, които го охраняват от народната любов, да тръгне сам по улиците, както аз ходя, да събере препълнена зала и да разговаря с хората така, както аз разговарям.
Много е лесно да режеш лентички, показвайки се по поръчкови телевизии, които съществуват само, за да отразяват твоята автореклама. Много е лесно поръчковите социолози да ти вдигат рейтинга и да те слагат на първо място по подкрепа. Това се осигурява с много пари, но тези пари ги плащате вие, българските данъкоплатци, за да си прави реклама министър-председателят. Той няма право на такава реклама, той няма право да прави помен с чужда пита. При това по един нагъл, арогантен начин.
В краката му са тези медии, които имат дълг към вас, към българските граждани, да ви дават информация, те са длъжни според Конституцията и по закон да предоставят информация на хората, да информират за дейността на парламентарно представените  партии.
Но не го правят, скъпи братя и сестри. Заблуждавате се, ако мислите че гледате по телевизията това, което става в парламента. Затова направихме телевизия „Алфа“, която от една година съществува с големи усилия, с мъка. Въпреки че министър-председателят открадна по най-джебчийски начин парите на АТАКА. Той, миличкият, е толкова закъсал с неговите милиони и милиарди, с банката на неговата приятелка и с рушветите, които му носят с чанти, че посегна на парите на АТАКА, за да не можем да имаме телевизия, да не можем да наемаме зали, да не можем да си вършим работата. Само че той просто не ме познава. Аз не съм бил в неговите силови групировки, но съм по-силен от тях, защото имам сърце, дух, мисъл и енергия. Не съм такъв, който е носил чантите на разни маджовци, баджовци и сега се правя на най-великия управител на страната. Не съм бил слуга в гангстерска групировка и по тази причина аз знам цената на това, което съм постигнал, с енергия, с труд, с много жертви. Това, което съм постигнал, се нарича обществено признание, авторитет, който не се печели с платени клакьори, репортерки и телевизии.
Нима това е демократична държава, с медии, които са независими? Нищо подобно. Ние живеем в диктатура, която става все по-сериозна. В момента, в който аз видях, че г-н Борисов не само не прави това, което казва, а дори умишлено действа антибългарски, казах, че той ще бъде обект на моите критики. Нямам нищо лично срещу него. Не съм бил заедно с него в някоя групировка, та да сме умешали капите или да сме се ритали по кокалчетата. Има такива случаи в момента в пространството – нападат го, защото някога не са разделили една далавера.
Аз го критикувам принципно. Когато през 2009 година каза, че ЧЕЗ е групировка, която ограбва България, защото прави аутсорсинг и изнася печалбата, аз казах браво – това е истина, най-после един министър-председател, който казва нещо, което аз твърдя от години. Признах го, поздравих го. Когато каза че новините на турски дразнят българите, трябва да помислим да ги свалим, аз повярвах, че той ще ги свали. Даже веднъж направи пресконференция в Народното събрание и едва ли не обеща, че това ще стане. След това направи завой, крачка назад и забрави за този проблем.
Когато говореше, че АЕЦ „Белене“ трябва да се построи, защото това е нашата национална сигурност, иначе ще купуваме ток от Турция, аз все едно чувах моите думи. Казах си, браво, този е слушал добре какво говоря и го повтаря. Няма лошо, аз не претендирам за авторски права, стига да се направи. Минаха обаче 9-10 месеца и той каза – не, проектът „Белене“ го замразяваме, край. Не обясни мотиви на хората и продължи да ги мами. Разчита на медиите да не му задават неудобни въпроси и понеже народът е късопаметен, ще забрави, че той искаше АЕЦ „Белене“, а сега не го иска.
А кой ти повлия, г-н Борисов? АЕЦ „Белене“ е необходим проект за България, площадката е лицензирана от Еврокомисията. Друга такава площадка няма да получим в близките 50 години и да кажеш, че проектът е спорен или няма инвеститор, значи просто лъжеш. Инвеститор имаше, при това поне от две страни. Руснаците бяха готови да инвестират до последния лев, при това да запазят 51% българско участие. Немска компания също беше готова да инвестира. Ако се обърнем към Китай, там са готови две централи да ни построят за много кратко време.
Само че явно премиерът не желае истински да се построи тук АЕЦ или по-скоро от американското посолство му казват да не го прави и той ги слуша. Там имаше един шут, Уорлик се казваше, който оглавяваше гей-парадите, ходеше да се снима в сериали, вреше си гагата навсякъде. На този човек му поисках да си плати сметката за военните бази – цели четири в България. Ако наемеш апартамент и не си плащаш наема – ще те изгонят. България търпи вече 6 години американски бази на своята територия и не иска нито лев. Ние сме против американските и всякакви чужди военни бази на наша територия. АТАКА беше единствената партия, която направи протест през 2006 г. и изпратиха цялата полиция на България срещу нас. Тогавашното правителство на Станишев, което сега пак претендира и иска да управлява, ги даде тези бази, а Борисов продължи тази сделка. Каква е разликата между Борисов и Станишев, защо се правят, че воюват помежду си? Защо заблуждават народа, че са различни, а вършат едно и също? Сега ще ви изброя и по какво си приличат. Да вземем за пример приватизацията.
Някой от тях да е казал, че приватизацията, която се проведе в България е лоша и трябва да ревизираме някои сделки? Не! Станишев щеше да разглежда имотите на царя, а той се съюзи с него, направи коалиция и спря да говори по въпроса. Станишев въведе плосък данък, който е добър за големите пари и е лош за масовото население, защото най-ниско заплатените слоеве всъщност са ощетени от плоския данък и ние гласувахме против. Идва новото правителство и какво прави – не го отменя, продължава го и казва, това е много хубаво. Добре, каква е разликата между Борисов и Станишев? При Станишев се откриваха джамии, имаше ислямизация, шетаха ислямски инструктори-емисари. Ние от АТАКА вдигахме шум, искахме спиране на воя на софийската джамия, правихме подписки, протести, защото това е нарушение на общинските норми. Правителството на Станишев и столичният кмет по това време Бойко Борисов не направиха нищо. Бойко Борисов стана министър-председател и продължава да не прави нищо, нещо повече – джамиите се увеличават. В момента България е на първо място по брой на джамии на глава от населението. Това е официална статистика на Евростат.  АТАКА предложи да приемем мораториум върху строежа на джамии. Управляващите се направиха, че не са чули това предложение. Защо? Защото щял да им се скара турският посланик, това е причината. Каква е разликата между Станишев и Борисов? Джамии се строят и при двамата. Ислямски фондации си разиграват коня и при двамата.
Каква е разликата между двамата по друга важна тема – циганската престъпност? Тази тема съществува в програмните точки на АТАКА още от 2005 г. Има ли разлика по нея между Борисов и Станишев? Преди Плевен посетихме с. Върбица и хората разказаха, че почти няма неограбена къща от циганските бандити. Борисов, великият боец срещу престъпността, дойде на власт и заедно с адютанта си Цветанов обещаха борба с организираната престъпност. Започнаха гръмки акции, наричаха ги с поетични имена, но кой знае защо циганската престъпност остава непипната. И продължават тези изпълнения – банда цигани нападат полицаи, нападат лесничеи, нападат всякакви хора и срещу тях не се прави нищо. Или пък има задържани и после ги пускат. Нападат медицински екипи, нападат спешна помощ, пребиват лекари – задържани или няма, или ги освобождават след 24 часа.
Нали ГЕРБ бори престъпността? Оказа се, че ГЕРБ се бори срещу тези гангстери, които държат контрабандни канали, наркоканали, цигари, алкохол – неща, от които се печелят много пари и на които може да се сложи лесно ръка. Аз чувам, че това са направили май борците срещу престъпността от ГЕРБ – отстранили шефовете на контрабандата и каналите вече текат в правилната посока. Правилната посока се нарича Граждани за европейско развитие на България, която се оглавява от г-н Борисов и неговия адютант Цветанов. Чувам вече, че те контролирали черните пари от контрабандата, трафика на цигари и включително и наркотрафика. При мен се концентрира информация, защото идват служители, пенсионирани, изхвърлени, изритани от службите и казват – аз се борих цял живот с наркотрафика, сега се оказа, че откакто ГЕРБ дойде на власт, той се увеличи, само че просто се смениха хората, които прибират парсата. В София всички знаят къде се продават наркотици, знае се, че заведението, пред което се продават, е близко до управляващите и собствениците му са лични приятели на премиера. МВР не прави нищо, службите не правят нищо, защото са част от тази система.
Народът избра новия спасител – Борисов и неговата новообразувана партия, която между другото беше направена през 2007 година, за да измести АТАКА, защото другарите от БКП се бяха уплашили от националистите и решиха да подменят нещата. Спомняте си през 2006 г., ние бяхме втори след БСП, партия ГЕРБ нямаше. Изведнъж социолозите започнаха да измерват партията на Бойко Борисов, която и да е тя. Е, как няма да направи партия Бойко Борисов, след като всичко му беше подготвено – килимчето опънато, постлано, той вече е представен като спасител на нацията, пет години го лансират като главен секретар, който пристига с кожената тожурка там, където трябва. След 5-6 години лансиране по телевизиите, начело с бТВ, как няма да стане министър-председател. А същите тези 5 години аз бях представян като най-черния, най-лошия, най-страшния, най-екстремния и невероятен фашист, който ще запали войната на световете, междузвездни войни направо, ако дойда на власт. Така бях представян от същата тази телевизия. Затова тези са по-виновни от политиците. Медиите, които облъчват хората, са по-виновни, защото те са в състояние да внушат, че този е черен, този е бял и да го поддържат години наред. Аз осъдих Слави Трифонов, но какво от това? Той в продължение на години наливаше отрова, изливаше клевети, лъжеше и пак лъжеше… Това се наслоява, няма как да го изчистиш сега.
Тази машина, която работеше срещу мен, издигна Борисов и го направи премиер. През  2009 година аз казах: добре, народен вот, какво да направя, не мога да се разсърдя на хората – дали са заблудени, излъгани, това е положението. ГЕРБ поиска подкрепа, дадохме, но при положение, че водят България в правилната посока. Това беше моето условие, никога подкрепата ни не е била безусловна, както писаха някои медии.
Какво значи България да върви в правилната посока? Икономиката да е в български ръце, а доходите на хората да са европейски. Да има развитие, да има перспектива, да останат тук младите хора. Да се справим с циганската престъпност и ислямизацията. Това бяха нашите условия.
Оказа се, че едрото телосложение на Борисов само по себе си не означава мъжки характер, не означава решителност, воля и амбиция. Оказа се, че този наглед решителен човек всъщност няма смелостта да прекрати два договора, които са лоши за България. Единият е този с ЕРП-тата – ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН, който е грабителски за България и няма да се уморя да го повтарям. ЧЕЗ е чешка държавна фирма. Откъде накъде чешката държава ще идва, ще купи българското енерго, ще вдига цените на тока, ще прибира печалбата и ще я изнася в Чехия и там ще отделя за чешки пенсионен фонд. Защо, по каква логика? Няма логика. Това даже не е и приватизация, защото една държавна фирма на чужда държава отива и купува държавна фирма на друга държава – това е колонизация.
Този договор беше сключен преди две правителства. Ако ти си решителен, смел и много мъжествен, имаш юридическо основание да прекратиш договорите. Има доклад на ДКЕВР, който разкрива нарушения, такива измами, че дори и да те съдят няма да спечелят. Защо не го правиш, г-н премиер? Питам го пет пъти в парламента – отговор няма. Това са милиарди, които изтичат от България. Решителният премиер няма отговор. Значи или го е страх, или е подкупен от тази компания или някой чужд посланик му е казал – няма да пипаш тази сделка, защото тя е в наш интерес. И в трите случая той не става за премиер. Така мисля аз и всички нормални българи. Българският пенсионер се реди на опашка, за да си плати тока, а тези левчета ги събира бандитската компания ЧЕЗ. Бандитска, защото и в Чехия заведоха срещу нея дело за измами.
Другият договор, който вече 10 пъти казвам на Борисов да прекрати и не го прави, е този за златодобива. България е на четвърто място в Европа по залежи на злато. Авторитетни специалисти от БАН твърдят, че имаме златни залежи за стотици милиарди. Да, те искат разработка, да, искат се вложения, инвестиции, за да ги разработиш, но ние ги имаме. Нима българската държава е по-слаба от някаква си чужда фирма, регистрирана в Канада? Някаква си „Дънди прешънс металс“? И тази фирма добива златото ни от правителството на Костов до днес. И идваме пак до решителния, мъжествен премиер. Той критикува Костов, казва, че през неговото управление имало корупция и т.н. Добре, ти като си честен, некорумпиран, смел и решителен премиер, защо не промениш лошия договор, сключен по времето на Костов? Защо не го отрежеш и да кажеш – край, чао на тази фирма, навън, ние ще си добиваме златото и ще печелим от него, ще трупаме златен резерв и въобще ще имаме полза от това злато. Да сме една от най-богатите държави в Европа на златни залежи и да живеем в мизерия, то е все едно вода газиш – жаден ходиш.
Не, този договор също не се прекратява, не се говори по темата, не знам колко от вас са чували тази тема. Ние имаме не само злато, това са ценни метали, това са стратегически суровини, защото покрай златото и медта има редица други вещества и ценни метали, които се използват в много високотехнологични сфери. Каква е логиката ти да дадеш своето злато на чужда фирма, да го обработва и да плаща концесионна такса от 1%? Нима българската държава не може да си обработва сама ценните метали, нямаме ли инженери, техници, машини? Естествено, че имаме.
Когато заговоря на тази тема Борисов и неговите съдружници от ГЕРБ не реагират, вдигат рамене и гледат нагоре, няма отговор. Добре, тогава къде е решителността и този имидж, след като премиерът не може да прекрати един неизгоден договор?
И стигаме до този въпрос – ще позволим ли, при доказана вече безпомощност, нерешителност и нежелание за промяна към по-добро бъдеще за България, да се оставят на власт същите хора? Или ще търсим първо идейна програма, план-график, по който да се действа и хора, които да го изпълнят. Аз предлагам това да бъде поведението на всички български граждани, избиратели, активисти, партийни или непартийни, които през месеците до изборите трябва да имат задача – да изискват от политиците, от която и да е партия, точна план-програма. Вие получавате моята програма, пред всеки един от вас е брошурата „Планът Сидеров“. „Планът Сидеров“ – защо, защото планът „Ран-Ът“, който действа в България от 1990 година трябва да се промени. И ние казваме „Планът Сидеров“ или планът на национализма срещу планът „Ран-Ът“. Точно този план „Ран-Ът“ искаше България да стане колониална страна и ето вече виждаме, че е постигнато. Искаше да има народ, живеещ в мизерия, една малка група олигарси и населението да намалява, да изчезва, да измира поради липса на здравни услуги и липса на средства, докато намалее до 4-5 милиона. Аз казвам, че е време да се разбие този план, да се пресече и това може да стане само с програма, която е националистическа. Всеки един от вас трябва да пита държавниците – ръководят ли се от интереса на народа? Когато сега облагат депозитите, които имаме в банка, това в интерес на народа ли е, драги Дянков, Борисов и други там, или е в интерес на банкерите, на олигарсите? В интерес на народа ли е да държиш българските пенсионери с пенсии, които са 10-15 пъти по-ниски от европейските? Българското заплащане на труда също така е 10-12 пъти по-ниско от европейското. В планът „Сидеров“ е написано много ясно каква е минималната работна заплата в Германия, Франция, Кипър, в лошата Гърция. От 5 до 12 пъти по-висока. В левове – в Германия е 3100, във Франция е 2700, 2000 в Австрия. В Кипър, която е един остров, половината превзет от турците 1974 година, минималната заплата е 1800 лева, или 900 евро.
В Гърция, която сега се сочи за най-лош пример и с която Дянков ни плаши всяка вечер, минималната заплата е 1100 лева. У нас е 290 лева. Как Гърция е по-лоша тогава? За каква лоша Гърция говорим, като там има 5 пъти по-висока минимална заплата?
Точно затова ние от АТАКА казваме в тази програма, която наричаме „Нов път за България“, че доходите са проблем № 1. И там предлагаме минималната пенсия да започва от 500 лв. нагоре, а минималната работна  заплата от 1000 лв. Предложение за по-високи пенсии няма как да внеса, нямам законодателен път. Но за минималната работна заплата мога да го направя през Кодекса на труда, защото в него има текст, който казва: „Министерски съвет определя минималната работна заплата в България.“ Аз и моите колеги добавяме следното изречение: „като се съобрази и я изравни със средноевропейската такава“, точка. Ясно и просто допълнение. Смята се колко е средно най-ниската заплата в Европа, около 1000 лева, и българската се изравнява с тази. Отидох и внесох това предложение в социалната комисия в парламента. Нито един от членовете й не гласува „За“, нито един. Това нещо по някоя телевизия, освен по „Алфа“, не се видя. Сега предстои предложението да влезе в за гласуване в зала, неизвестно кога, но аз нямам съмнение, че в залата то ще бъде отхвърлено. Моето предложение минималната работна заплата да стане колкото е средноевропейската ще бъде отхвърлено от ГЕРБ и техните купени депутати, които поддържат.
Ето колко е важен въпросът за информирането на обществото от медиите. Ако българинът знае какво се е случило, как няма да заплюе всички тези, които в комисията гласуваха „Против“ или „Въздържал се“. До мен в комисията седеше Емилия Масларова, бивш социален министър. Тя каза, да, много добро предложение, но ние няма как да гласуваме. Защо няма как бе, Еми? Защото някой ти нарежда отгоре ли, с дистанционно ли те държи? Това е зомбиране. Каквото и да предложим се отхвърля.  Дали ще е мораториум на цените на тока или горивата, няма значение.  Дали ще бъде предложение да паднат турските новини, дали ще бъде искане датата 17 май да бъде Ден на геноцида над българите от Османската империя… Кой българин може да е против това? Нацията ни щеше да бъде 50-60 милионна, ако не беше еничарството, кръвния данък, избиванията, потурчванията. Какъв трябва да си, за да не искаш 17 май да бъде ден за почит, както се празнуват Холокоста за евреите, празнуват циганския геноцид.
Когато депутатите излизат с листи и искат да се гласува за тях, всеки един да отговаря на този въпрос – какво би гласувал при това или онова предложение. Да го каже сега, а не като влезе вътре. Това е тестът, изпитът за политици и за партии, които искат доверие. Другото е политически хазарт.
Народното събрание е сбор от хора, които ако са като тези от ГЕРБ, без свое мнение,  гласуват по директива каквото им се каже. Истинските неща се правят в Министерски съвет, там са и лостовете на властта. Затова виждаме как човек, избран от БСП, минава в ГЕРБ. Ами отишъл Дянков при него и му казал, че общините са зависими от бюджета,  ще ти съкратя или ще получиш това, ако минеш към нас и той минава към ГЕРБ. Какъв е смисълът да гласуваме, защо да избираме кметове, след като утре те могат да отидат в управляващата партия, където им предлагат облаги, както става и с депутатите. В момента ГЕРБ управлява с купени депутати. Къде отива смисълът на гласуването?
Ще има смисъл само ако съществува обществен контрол, така че ГЕРБ да не посмеят да фалшифицират следващите избори, което те се канят да го направят. На последните избори имаше потресаващи случаи – ГЕРБ подменяха цели протоколи. В едно от селата, които посетихме преди Плевен ми разказаха как 139 бюлетини на АТАКА са били анулирани от изборната комисия. Да сметнем колко пъти това се е повторило в България, колко процента на мен са ми орязали, колко процента са орязали на АТАКА?
Трябва да се борим, защото на следващите избори се канят не само протоколи да подменят, а в „Информационно обслужване“, фирмата, която накрая обработва целите резултати с компютри и шефът й се назначава от Министерски съвет, да се нагласят резултатите. АТАКА ще иска ревизия на тази фирма, ще искаме присъствие и някакъв надзор. Никоя друга политическа сила не ни подкрепя в тези битки. БСП се прави на противник на ГЕРБ, но всъщност те са в една симбиоза. Между тях има договорка. Може би не пряка такава – седнали и се подписали, но негласна договорка, която личи по всяко тяхно действие. ГЕРБ и БСП водят една и съща политика на колонизиране на България. Държане на българския народ в тинята на мизерията така, че той да не може да бъде пълноценен. Какво гражданско общество да има в един смачкан народ, който зависи от държавните и от общинските служби, които го плашат. На местните избори имаше стотици такива случаи – ако влезеш в листата на АТАКА, ще уволним жена ти, която работи еди къде си. И човекът идва и ми казва, че няма какво да направи и съжалява. Значи до там са стигнали нещата – за една работа, за една заплата или с такива действия, с такива методи да държат хората в подчинение. Защото те са натикани в голяма мизерия. Затова и когато предлагам качване на доходите и създаването на средна класа, всъщност предлагам независимост и свобода на българина. Човек, който е свободен и независим икономически, не се поддава на тази вилица с която го натискат, той няма да трепери дали ще уволнят жена му или някой роднина, защото е независим. Това е, което искам. В България да се създаде средна класа, българско предприемачество, селско стопанство, което да е българско, а не вносно, да се внася всичко, а българското да се убива. Това нещо може да стане само с националистическа програма. Тъй като всички други програми са внесени и те всъщност повтарят плана „Ран-Ът“. Можем да излезем от този план единствено ако кажем – България има нужда от друг икономически модел. Връщане на държавата в редица области, оръжейна промишленост, енергетика, мобилни оператори, електроразпределение, златодобив, добив на нефт и газ, каквито се оказа, че има в Черноморския шелф, но пак са дадени на чужди компании да ги обработват и добиват. Нима България не може да си добива собствените ресурси? Ако някой друг предложи тези неща, ще му ръкопляскам. Никоя друга партия досега не го е направила. Не искаме да стягаме повече колана, нашият  е най-стегнатият в Европа. Искаме да го разпускаме.
България загива демографски и това трябва да бъде спряно веднага. Тази задача не е партийна, тя е общонационална. Ще бъдем погълнати след 10-15 години от малцинствени групи. Ще бъдем турцизирани, ислямизирани и това, което го имаме – земя, собственост, ресурси останали, ще бъде иззето. Сега чувам, че щели да дават на разпродажби дори и язовирите. Не стига, че ги държат депесарски фирми, а скоро няма и да са българска собственост. Нещо, срещу което винаги се е борила АТАКА – земята ни да се продава на чужденци.
Това е нашата задача и всеки трябва да има участие в нея. Всеки от вас познава 5 или 10 човека, близки или колеги. Той трябва да ги убеди – отново ги лъжат, че Кунева е алтернатива, че Бойко е без алтернатива, че Синята коалиция е не знам си каква. Трябва да ги убеди да се борят за това изборите да протекат честно и в парламента да има повече хора, на които като предложиш България да има ден за почит за своите жертви през турско робство, да стават и да гласуват „За“.

Реч на Волен Сидеров на среща с обществеността в Плевен.