|

Осъденият за лъжи Касабов пак хвърля клевети по АТАКА

Адвокатското дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“ разобличиха измама на СКАТ

Клеветникът Валентин Касабов очаква своята втора присъда за помията, която излива по АТАКА.

 

Волен Сидеров за пореден път изправя на подсъдимата скамейка клеветник от СКАТ. И за пореден път това е водещият на предаването „Паралакс“ по кабеларката Валентин Касабов. Рецидивистът, който вече отнесе присъда за обиди и клевети по адрес на лидера на АТАКА, продължава да плюе по единствената националистическа партия и нейния лидер дори с цената на фалшификации и откровени доноси. Това стана ясно от тиражирана на 12 декември от кабеларката клевета за посещение на Волен Сидеров в Париж. Според внушението Сидеров е бил там заедно с депутата на АТАКА Деница Гаджева, като двамата отседнали в „ултраскъпия хотел „Ле Морис“. Валентин Касабов дори „аргументира“ клеветата си с „документи“, които бил получил от администрацията на иначе 5-звездния хотел?! По повод поредната клеветническа кампания на СКАТ Волен Сидеров е оторизирал адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“ да води официална кореспонденция с цитирания хотел в Париж. В отговор на запитване от адвокатите на Волен Сидеров представител на хотела е уведомил, че са получили искания за предоставяне на информация относно някаква размахвана фактура за гостуване в хотела на името на Волен Сидеров.
Какво се оказа обаче? „Искането е отправено от очевидно фалшифициран имейл адрес в abv.bg, който съдържа грешно изписана на английски език на думата „парламент“ и фамилното име на г-н Сидеров. Адресът явно е създаден специално с цел да се осъществи кореспонденция с хотел „Ле Морис“ от лице, неправомерно представящо се за г-н Волен Сидеров“, четем в становището на юристите. И още: „Представителят на хотела заявява, че са получени и още искания, „но не сме им отговорили“. За отправяне на исканията са използвани и други фалшиви имейл адреси, например tzvetchr@hotmail.com. Всичко това представлява измамна схема, целяща да възбуди и създаде заблуждение и с това да причини вреди и да накърни доброто име на г-н Сидеров. В своя отговор представителят на хотел „Ле Морис“ заявява, че „изключително съжалява във връзка с приложената измамна схема“, пишат още адвокатите, ангажирани с клеветите на СКАТ.
Припомняме, че Валентин Касабов бе осъден да плати на лидера на АТАКА Волен Сидеров обезщетение за обида. Това реши Бургаският окръжен съд на 11 юли 2011 г. Санкцията е наложена за претърпени от Сидеров „неимуществени вреди – накърнени чест и достойнство от ответника Касабов в качеството му на водещ по време на телевизионно предаване на тема „Атака – лъжи, измами, предателство“ през януари 2010 г.“ Съдът обаче определи едва 350 лв. обезщетение за обидата, тъй като поради слабото разпространение на кабеларката „данните от репликите не са станали широко обществено достояние“.
Поредната доза помия по Сидеров пък прави услуга директно на управляващите от ГЕРБ, които използват всякакви похвати и пионки, за да дискредитират АТАКА. И това при положение, че самият Волен Сидеров постоянно призовава за обединение на патриотичните сили. Последният пример бе при протеста на обединените националисти от АТАКА, ВМРО-БНД и БНРП срещу ислямизацията пред съда в Пазарджик от 29 октомври 2012 г. Тогава партията на СКАТ също бе поканена, но хората на Валери Симеонов предпочетоха да направят сами втори митинг, на метри от големия протест на АТАКА. Така реално от кабеларката работят срещу патриотите, от което са доволни единствено в ГЕРБ.