|

Плевен е новата столица на АТАКА

Спасението на България не е партийна, а национална задача, заяви пред стотици симпатизанти Волен Сидеров

Михаил КРЪСТЕВ

Сидеров призова плевенчани сами да инициират промени в Кодекса на труда.

 

Плевен се превръща в новата столица на българския национализъм. С тези думи Волен Сидеров почете стотиците членове и симпатизанти на партия АТАКА, които изпълниха до краен предел зала „Катя Попова“ в центъра на града.
„Нека всички телевизии дойдат и снимат как без да има предизборна кампания, без да има музика и кебапчета, българските националисти продължават да пълнят зали, да се срещат с хората, да изслушват въпросите им и да отговарят пряко“, заяви Сидеров пред плевенчани. Той изрази съмнение, че която и да е друга политическа сила може да постигне такъв успех. „Стоя тук, пред вас, макар да трябва да се лекувам, защото се разболях. Вие сте тези, в резултат на които аз ще оздравея, вие сте тези, които ми давате енергия и сила и аз винаги съм го повтарял“, допълни Сидеров (целият текст на речта му четете на стр. 7-9).
Според него борбата на българските националисти вече не е партийна, тя е общонационална и всеки съвестен гражданин трябва да се включи в нея. За пример Сидеров даде предложението на АТАКА за 1000 лева минимална работна заплата и 500 лева минимална пенсия, което управляващите от ГЕРБ не пожелаха да приемат. Той призова тази инициатива да не остава партийна, а да бъде подета от гражданите.
„Точно тук, в Плевен, може да стартира тази кампания на гражданите, която да инициира промяна в Кодекса на труда и да повиши значително доходите на българите, така че те да се изравнят със средноевропейските“, заяви пред събралото се множество Сидеров.
Лидерът на АТАКА засегна един от най-болните проблеми за региона, а именно разсипването на Българската армия през управлението на последните правителства. По думите му България трябва да има модерна и добре поддържана армия, както и трябва да се сложат край на съкращенията.
„Една от основните точки в програмата на ATAKA е свързана с военния неутралитет на България. Какво ни донесе НАТО за толкова години? Нито имаме по-добра армия, нито по-добра отбранителна промишленост, нито по-добра военна защита“, допълни Сидеров.
Лидерът на АТАКА коментира и идеята за обединение на българските националисти, като подчерта, че разпиляването на патриотичния вот е единствено в подкрепа на враговете на България.

 

ГЕРБ фалшифицира изборите в Брест

Лидерът на АТАКА бе посрещнат с традиционна пита в с. Брест.

 

Ръководството на националистите посети село Брест, където местният координатор Бойко Ковачев разказа за фалшифицирането на последните избори за президент и местна власт. По думите му цели 139 гласа за АТАКА са били анулирани от секционните комисии, тъй като са надраскани с химикалка, което ги прави невалидни. Облагодетелствани от тази измама пък били представителите на управляващата партия ГЕРБ. Ковачев разказа и за масовото купуване на вота, като според информация на местни жители един глас се е търгувал между 30 и 50 лева.
Координаторът на АТАКА подчерта, че вотът за националистите винаги е бил силен в Брест и очаква това да се повтори на следващите парламентарни избори.

 

АТАКА подари футболни екипи на отбора в Гиген

Политическото ръководство на АТАКА подари екипи и топки на футболния отбор в с. Гиген, където за втори мандат кмет от националистите е Красимир Първанов. Пред препълнена зала в кметството лидерът на националистите Волен Сидеров поздрави Първанов за добре свършената работа и допълни, че успешният модел на АТАКА в селото може да се прехвърли в по-големите населени места. От своя страна жителите на Гиген признаха, че единствено депутатите от АТАКА се срещат с обикновените български граждани, без да тече предизборна кампания. Дори председателката на парламента Цецка Цачева не се сещала за Гиген, въпреки че има роднини в селото.
„Откакто кметът Първанов управлява, кражбите намаляха значително. Той иска да помогне на всички, винаги изслушва проблемите на хората“, заяви пред в. „Атака“ пенсионерът Асен Маринов. Според него само АТАКА може да спаси българите от мизерията, в която живеят.

 

Цигани плячкосват село Върбица

Жителите на село Върбица непрестанно стават жертви на цигански грабежи. Това разказаха самите те при срещата си с лидерa на АТАКА Волен Сидеров. Въпреки усилията на кмета от националистите Леонид Балинов, който е издействал постоянен полицейски патрул в селото, циганските набези остават безнаказани. Причината за това е, че след като бъдат заловени от полицията, ромите бързо биват пуснати от ареста. Пред жителите на Върбица Сидеров подчерта, че АТАКА е единствената българска партия, която настоява за организиране на доброволни отряди, които да се противопоставят на циганския терор. Той декларира, че националистите ще продължат да се борят за промени Наказателния кодекс за неизбежната самоотбрана, за да може всеки човек да защитава имота си от набези.