|

Агитацията на изборите само на български език

ДПС използва всеки случай за прокарване на сепаратистката си политика, заяви Станилов.

 

АТАКА няма да се съгласи да се правят каквито и да било отстъпления от това, че българският език е официален, заяви от парламентарната трибуна проф. Станислав Станилов по повод искането на ДПС на събрания и митинги да се говори на „майчин“ език.
Предизборната кампания ще се води само на български език. Това реши парламентът като прие Изборния кодекс и отхвърли предложението на ДПС при необходимост и ако се осигури превод, на предизборни събрания и митинги да може да се ползват и други езици.
„Не съм чувал ДПС да представя арменците в България, щом има претенциите, че представя всички етноси. Че това не е вярно, го знае целият български народ. Че вие сте турска етническа партия, го знае целият български народ. Въпросът е да се разберете помежду си какви сте, защото един излиза и казва – България е двунационална държава, друг – България е еднонационална държава, трети казва – ние принадлежим към българския етнос“, каза Станилов.
„Искането на Лютви Местан е част от сепаратистката политика на ДПС. Защото както видяхме в Закона за училищното образование се прокарваха подобни идеи. И във всички удобни случаи излиза представител на ДПС и почва да прокарва подобни идеи за всеки сектор от българския живот“, категоричен беше националистът.