|

АТАКА иска Плевнелиев да наложи вето върху Изборния кодекс

Президентът е съгласен за одържавяване на ВМЗ-Сопот

Изборният кодекс, доходите на българите, прекратяването на договорите на трите ЕРП-та бяха приоритети на Волен Сидеров в срещата на АТАКА с президента Плевнелиев.

 

АТАКА настоява президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на Закона за Изборния кодекс, ако управляващата партия продължава да не се съобразява с мнението на другите политически партии. Това стана ясно в сряда, 13 февруари, когато Плевнелиев проведе среща с ръководството на АТАКА, състояла се в рамките на традиционния „месец на политическите консултации“ с парламентарно представените политически сили. След срещата Волен Сидеров посочи, че Изборният кодекс е много важен, защото той ще гарантира прозрачност и парламент, в който да няма купувани депутати, а да има истинско представителство на гражданите. Сидеров настоя държавният глава да бъде гарант за това. „Нашата идея е законът да бъде върнат, ако управляващата партия продължава да не се съобразява с мненията на другите партии и да се започне отначало“, каза още Волен Сидеров. Според него може да се загуби повече време за такива действия, но въпросът е от изключителна важност и този Изборен кодекс трябва да бъде направен така, че да гарантира честни избори.
„От много време ние настояваме българските доходи да се приближат поне до средноевропейските, тъй като сега сме няколко пъти под тях. Много важен въпрос, на който трябва да отговорят също политическите лидери на другите партии, е те „За“ ли са за вдигане на доходите или този въпрос не е важен за тях. За нас той е № 1″, заяви Сидеров. АТАКА е за излизане от колониалния модел на управление на икономиката и за много-много по-интензивно развитие на България. „Ние смятаме, че брутният вътрешен продукт на страната ни е изключително нисък, само 35 милиарда евро, което просто е незначително като мащаб на държава, която иска да се развива. Смятаме, че трябва да се направят радикални стъпки за рязкото увеличаване на брутния вътрешен продукт и то не с проценти за 10 години, а двойно и тройно. Трябва да направим всичко възможно България да има собствена икономика, износ, високи технологии и не да разчитаме само на еврофондовете, които в момента се отпускат за селско стопанство, инфраструктура и заетост. Нямаме еврофондове за високи технологии и индустриално развитие, така че тук трябва да си помагаме сами“, заяви Сидеров.
Президентът Плевнелиев се съгласи със Сидеров и за одържавяване на ВМЗ-Сопот.