|

Референдумът показа 35% отлив от гласовете на ГЕРБ

Сидеров призова за оставки в партията на Борисов

Сидеров гласува България да бъде развиваща се индустриална държава, която да върне младите от чужбина.

 

Резултатите от референдума за ядрената енергетика на страната ни са отговорът на българите против манипулациите, демагогията и непоследователното поведение на ГЕРБ и премиера Борисов. Това каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров на пресконференция на националистите в деня след допитването. Той припомни, че до март 2012 г. премиерът беше три пъти ДА за ядрена централа, но след визитата на Хилъри Клинтън, по нареждане на Американското посолство рязко промени своето виждане.
Данните сочат, че над 1/3 или 35-36% от членовете на ГЕРБ всъщност не изпълниха партийната повеля да се гласува против ядрена централа. „С това се показва, че в редиците на ГЕРБ има много силен разкол и хората, които са гласували за партията на Борисов, са намалели с 35%“, заяви Сидеров. По негови изчисления те биха вкарали в следващото Народно събрание не повече от 74-75 депутати.
Всяка партия в следващия парламент трябва да изложи своя план-програма за действие, заяви Волен Сидеров, като напомни, че сега само АТАКА има такава. „Тя предвижда смяна на икономиката на България, излизане от колониалната схема, прекратяване на концесиите и преминаване на всички ресурси в държавни ръце, както и орязване на държавна администрация“, уточни лидерът на АТАКА. Той отсече, че ГЕРБ нямат програма и недоумява защо БСП, претендираща за най-голяма опозиционна партия, също няма такава. Сидеров призна, че не очаква ясна позиция и от другите партии, защото по думите му те са по скоро литературни кръжоци или събирания тип „Ганково кафене“. Във връзка с това АТАКА предлага да се замразят заплатите на депутати, министри и шефове на агенции, заяви Сидеров.
Националистът призова ръководството на ГЕРБ да подаде остава, след като 35% от партийни им активисти казват ДА на референдума и не са се вслушали в директивата на Борисов. Сидеров остро разкритикува изказването на вътрешния министър след референдума. „Цветанов, жонглирайки с данните изкара, че по-голямата част от българите били против АЕЦ, имайки предвид, че 80% не гласуваха. По тази логика на изборите през 2009 г. имаше 7 129 000 с право на глас, като от тях гласуваха 4 226 000. За ГЕРБ 1 678 000, за друга партия 2 547 000 и 2 900 000 не гласуваха. Ако съберем негласували и такива, които са гласували за друга партия, стават 5 451 000 или 76,5% против ГЕРБ. Това са сметките, ако разсъждаваме като Цветанов“, разясни националистът и заключи, че след като 76,5% са казали НЕ на ГЕРБ на изборите, те въобще не трябваше да съставят правителство.