|

АТАКА настоява ЕП да изгони Димитър Стоянов и Слави Бинев

Адриан Асенов: Брюксел замълча за монополите

В писмо до Мартин Шулц, председател на Европейския парламент , председателят на Контролния съвет на ПП АТАКА Адриан Асенов заяви, че националистите у нас се дистанцират от Димитър Стоянов и Слави Бинев, които не представляват АТАКА. Асенов поиска отзоваването им от Европарламента. В писмото на АТАКА се припомня, че Димитър Стоянов и Слави Бинев имат собствени партии и с това са подменили вота на избирателите у нас.
По-късно Адриан Асенов присъства на лекция на представителя на Европейската комисия Гаел дьо Бутиез. Във въпрос към лектора той заяви, че със своите 70 млн. жители и ислямистко правителство, Турция би била реална заплаха за България, ако бъде приета в ЕС. Асенов припомни, че българите не са станали европейци през 2007 г., когато страната е приета в ЕС, те са такива много преди това. Монополите у нас унищожават българския производител, а средната заплата е 250 евро, заяви още той.“Не ни обиждайте като ни наричате еврофоби. Когато утре 70- милионна Турция бъде приета в ЕС, тя ще има огромна тежест в Съюза – една държава с друго вероизповедание, с друга култура, различна от европейската, ще има огромна тежест в Европейския съюз, докато за едни скандинавци, белгийци, французи, англичани, които са далеч от нея, това може би няма чак такава тежест. Уверявам ви, че Турция е управлявана в момента от националистическо правителство и е една огромна заплаха за България, имайки предвид включително изявленията на турския външен министър, в които той открито пропагандира за възстановяване на османската империя. Това директно означава в прав текст – застрашаване на националната сигурност на България“, заяви Асенов. И добави, че за България не би било добре да се подчинява на ЕС, защото това ще унищожи държавата ни.
Гаел дьо Бутиез даде традиционното обяснение, до което прибягват бюрократите в Брюксел, а именно че ако Турция иска да стане член на ЕС, трябва да изпълни критериите на Съюза. Нито дума нямаше за неоосманската политика на Анкара и опитите за ислямска инвазия у нас. Без отговор остана и въпросът за монополите.