|

Волен Сидеров: Безпомощният Плевнелиев доказа, че не става и за салонен управител

„Словото на Росен Плевнелиев беше върха на популизма и безсмислието. Този човек има изключителния талант да не казва нищо с много думи. Бяхме мазохисти, че стояхме в залата да го изслушаме“
Така лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира парламентарната реч,  в която президентът направи опит за анализ на социалната и политическа криза в страната и насрочи изборите за 12 май.
„Хората посочиха монополите като основен враг… Някои поискаха национализация на ЕРП-тата. Но национализацията ще изгони инвеститорите, ще вдигне лихвите и безработицата“, заяви Плевнелиев, забравяйки, че въстаналият народ ясно заяви, че настоява точно тези „инвеститори“ – ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-Про, да бъдат изгонени от България. Забрави и че в одържавените предприятия също работят хора, т.е. безработицата няма как да намалее.
Вместо това президентът препоръча електронното правителство (което възпя във встъпителната си реч преди година) и санирането на панелките като рецепта за сваляне на цените на енергопотреблението и намаляване на корупцията. Останалите препоръки на държавния глава бяха отнесени към 42-то НС. Депутатите от ГЕРБ, от които той е излъчен, не го слушаха и мърмориха помежду си.
„Обръщението на президента към парламента беше нещо средно между новогодишно послание и слово на ритуален служител в зала за бракосъчетания. Казва, че не може да се дигнат доходите, не може да се изгонят монополите и оттам нататък спокойствие и радост. Как да бъдат спокойни хората, ти си милионер, утре ще си отидеш в Халкидики, а народът ще остане тук в мизерията, в която го потопихте ти и твоите съпартийци?“, коментира лидерът на АТАКА.
Той добави, че политическата безпомощност на Плевнелиев го дисквалифицира като държавен глава. „Неговият цинизъм е достоен не само за освиркване, но и за линч. Защото, да излезе един мултимилионер като него и да обяснява, че нямал магическа пръчка, за да ликвидира бедността, е тотален цинизъм. Той трябва да подаде оставка“, каза Сидеров.
Националистът остро разкритикува и поведението на председателката на 41-то НС Цецка Цачева, която не даде възможност на депутатите да изразят позицията си по предложените от оратора мерки.
„По време на изборите казах, че Плевнелиев става за салонен управител, но сега виждам, че не става и за такъв. Понижавам го от салонен управител до портиер – да отваря само вратите. Жал ме е за българската нация, че е допуснала една толкова безпомощна и безхарактерна личност начело на държавата. Това показва каква нелепост е когато управляващата партия издига кандидат за президент с фалшифициране на изборите“, заключи лидерът на националистите.