|

Доброволните отряди на АТАКА помагат на нуждаещи се

АТАКА дари детска градина в Свищов

АТАКА направи дарение за детска градина „Слънчо“ в град Свищов. Малчуганите се нуждаят от нови костюми за тържеството по случай 55-та годишнина на детската градина, което е през май. С огромно желание те се подготвят за празника си и затова се обръщат към общината с молба да подпомогне с определена сума. От общината обаче отказват многократно. Учителките от „Слънчо“ се обръщат за съдействие към партия АТАКА   в крайдунавския град. Националистите в Свищов след като разбират за случилото се веднага се отзовават на молбите на детската градина. Дарението е вече факт, а децата ще посрещнат празника с нови костюми и така ще продължат традицията да се отбелязва празника на детската градина.  „С помощта на АТАКА ще закупим сценични костюми на 27 деца от 1 група, които са на възраст от 3 до 4 годинки. С дарението ще си направим децата още по-красиви и щастливи на празника ни“, благодари учителката в ОДЗ „Слънце“ Анка Конова.

 

Инвалид получи телевизор от доброволните отряди

52-годишният инвалид от Петрич Георги Талазов получи от доброволните отряди на АТАКА така желание от него телевизор. Преди 12 години той претърпява тежка катастрофа, при която камион премазва крака му. Оттогава  той се придвижва с патерици, а на мястото на ампутирания  му крак е поставена протеза. Семейството му го напуска преди 8 години и оттогава той живее сам. Домът му е занемарен и липсват  необходимите  условия за инвалид.
От АТАКА Петрич разбират, че Георги изпитва голяма нужда от телевизор, който му е единствения прозорец към света, както казват от организацията на АТАКА в града. До момента общината не му е помогнала с нищо, разказват съседи на инвалида пред камерата на телевизия АЛФА.
Талазов се обръща за помощ към  доброволните формирования за обществена безопасност на АТАКА. За тях е разбрал от телевизия АЛФА, малко преди старият му телевизор да спре и тогава да се прекъсне и единствената му връзка със света. От името на АТАКА Георги получи  телевизор и вече ще може да гледа любимата си телевизия АЛФА. „Дискриминиран съм от държавата, а единствените, които се отзоваха на молбата ми са активистите на АТАКА. Благодаря, че ги има“, сподели Талазов.

 

Патриоти осигуриха животоспасяващи лекарства на самотна майка на две деца

Доброволните отряди на АТАКА осигуриха жизненоважни лекарства на жена от село Любимец, близо до Първомай. Ирена живее в бедност и страда от болно сърце. Тя е сама и няма близки, които да й помагат за грижата на двете й деца. Подобно на много други български граждани и тя няма средства, за да се лекува. Предписаните й лекарства се доставят от Гърция, което увеличава стойността им два пъти. Пред камерата на телевизия АЛФА самотната майка сподели, че страда от сърце, а медикаментите й се доставят от южната ни съседка. „Имам момченце на 8 годинки. Когато ми свършиха лекарствата и бях на легло то се обърна към мен и ми каза- мамо, моля ти се, не умирай. Много е тежко, специално за разведените майки. Получавам за едно дете 35 лв. детски, но управляващите правят ли сметка как може да гледаш  дете с 35 лева. Само обувките му струват 40-50 лева“, каза Ирена. Тя искрено благодари пред камерата на АЛФА на Волен Сидеров за получените средства за лекарствата й.

 

Сметка за ток кара две безработни да потърсят помощта на националистите

Безработните Аделина и Велика Рангелови от Бобов Дол се обръщат за помощ  към доброволните отряди на АТАКА заради сметка за ток, която не могат да платят. Дъщерята Адерина страда от обострен хроничен бронхит. Заболяла е вследствие на обгазяване, заради работата в мините. Оттогава е безработна и разчита единствено на пенсията на възрастната си майка Велика. „От 2011 година съм без работа. Преди вземах инвалидна пенсия, но миналата година ми я спряха пенсията и 5 месеца нямах никакъв доход“, разказа Аделина. По нейни думи тя се е обръщала за помощ към общината, но оттам отхвърлят молбите й. Доброволните отряди на патриотите се отзовават на помощ на двете жени и плащат сметката им за ток. Така жените остават с осветление в дома си.