|

Отрядите на АТАКА помагат на нуждаещи се

Националистите осигуриха лекарства и хранителни продукти на жителите на село Власатица, Врачанско

Медицинско лице придружи социалните отряди на патриотите и измери кръвното налягане на желаещите.

 

Социалните отряди на АТАКА, които помагат на крайно нуждаещи се хора, тази седмица посетиха най-бедния район в страната ни, северозападна България, община Враца. Обществените формирования на националистите осигуриха лекарства на жителите на село Власатица. Десетки възрастни от врачанското село получиха, освен медикаментите и пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те бяха раздени лично от депутата от АТАКА в 41-то Народно събрание Венцислав Лаков, общинския координатор на партията Светлин Стойков и кандидат-кмета на националистите за селото Георги Стоянов.
В селото безработицата е близо 100%, както в повечето малките населени места у нас. Младите там разчитат на помощ от роднини или на ниските пенсиите на бабите и дядовците си. „Това ни е единствената възможност да преживяваме тук“, разказаха пред камерата на телевизия АЛФА младите жители на селото. Един от тях, който има бебе на година и осем месеца, сподели, че издържа семейството си само от „пенсийката на бабичката“. „Голяма немотия е тук, търсим работа, но няма“, споделя още той.
Друг жител на Власатица се оплака, че заради немотията в региона не е виждал семейството си от три години. Роднините му са на гурбет в Гърция и се прехранват като берат портокали и гледат възрастни хора. Селяните разказаха, че от много партии са ходили в селото им с големи обещания за помощ, но само от АТАКА са видяли нещо насреща. Те са благодарни за жеста на патриотите и признаха, че с лекарствата и храните, които получиха, ще си помогнат много.
Със социалния отряд на АТАКА имаше и медицинско лице, което измери кръвното налягане на онези, които изявиха желание да се възползват от услугата.
„Изключително сме доволни, че можем да помагаме на хората. Всеки ни посрещна радостно, а някой хора се просълзиха. Жалкото в цялата ситуация е, че народът е притиснат до стената от немотия и ако България не се управлява от националисти, които да милеят за него, няма измъкване от ситуацията“, заяви координаторът на АТАКА за Враца Светлин Стойков. „Ще направим всичко възможно социалните отряди да продължат дейността и занапред“, пък обеща Георги Стоянов. Той е кандидат на националистите за предстоящите на 7 април кметски избори в селото.
Кампанията на АТАКА за подпомагане на нуждаещите се българи започна в края на 2012 г. от село Мечка, чиито жители са постоянна жертва на циганска престъпност. По време на Коледните празници те получиха подаръци лично от лидера на АТАКА Волен Сидеров. Социалните отряди дариха и хранителни продукти от първа необходимост на инвалиди в Благоевград преди една седмица. Там АТАКА откри напълно безплатен курс по математика за зрелостници и кандидат-студенти. Уроците ще бъдат провеждани от член на партията, който е дългогодишен преподавател по математика и информатика. Към отрядите на АТАКА се включи и депутатът от 41-то НС Деница Гаджева. Тя дари последната си заплата за операцията на тежко пострадала учителка. Освен това доброволните формирования се отзоваха на сигналите на граждани от Петрич, Първомай и Бобов дол. Там АТАКА подари телевизор на един инвалид, изоставен от семейството си, осигури лекарствата на болна жена и плати сметката за ток на две безработни жени, едната от които страда от хроничен обострен бронхит.
Социалните отряди на АТАКА продължат да помагат на нуждаещи се и в други населени места.

 

Венцислав Лаков, депутат от АТАКА от 41-то НС: Само патриотите с акции за помощ

„Това е начинът, по който може да се помогне на хората по най-добрия начин. Предлагаме един хранителен пакет, в който включваме пакет боб, килограм захар, пакет ориз, бутилка олио, и други неща от първа необходимост, за да може хората да свържат двата края“, коментира народният представител Лаков по време на акцията във Врачанско. Депутатът припомни, че идеята на АТАКА за социалния отряд се е родила отдавна и с гордост заяви, че вече се реализира на няколко места в България. За помощта на патриотите в северозападния регион той каза: „Тук сме, защото това е най-бедният край на България и по европейски стандарти, и по Евростат. Тук наистина безработицата е 95-99%“. Лаков обясни, че освен хранителните продукти са закупени аналгетици, обезболяващи лекарства, гелове за артрит, за ревматизъм и други медикаменти, нужни на възрастните хора. „Искаме по този начин да дадем малък шанс на хората във Власатица, които са забравени и от управляващи, и от опозиция, и от политици. АТАКА винаги е била до хората и сега пак сме до хората. Само АТАКА и никой друг не прави подобни акции“, заключи Лаков.