|

Партията на Кунева се разпада

 

Структурите в Сливен и Пловдив се сбогуваха с „баш гражданката“, Бургас и Пазарджик
„Това не е и никога не е била партия на гражданите, това е партията на Кунева и на приближените й“, заяви в неделя Дани Каназирева областен координатор за Пловдив на Движение „България на гражданите“ (ДБГ), преди да обяви, че 1800 партийни членове напускат.
Платформата на Кунева с нейните 31 „неща“, които Каназирева определи като „повърхностни, популистки празни обещания и метафори“, както и „назначаването“ на „парашутисти“ и „туристи’ от София за водачи на листите, без да имат номинации на организациите по места, са причината за големия отлив. „Местните структури не са съгласни със следизборните договорки, за които загатна самата Кунева“, заявиха на специална пресконференция вече бившите партийни активисти от Пловдив.
На 27 март се разпадна структурата на Кунева в Сливен. Областният председател Георги Балабанов обяви, че я напуска, а още 90 от 140-те членове на ДБГ в Града на войводите заявиха, че ще го последват.
Юристът Момчил Пантелеев, Камелия Грозева и д-р Иван Данчев обявиха, че снемат доверието си от ръководството, но остават членове на партията, за да я „променят отвътре“. В Нова Загора от 5-членно ръководство остават двама, а в Котел цялото ръководство е подало оставки. Идентична е ситуация в София-област, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Бургас и други райони на страната, заяви Балабанов.