|

АТАКА спонсорира футболен отбор

Водачът на листата от партия АТАКА в Плевен адвокат Явор Нотев направи парично дарение на футболния отбор в Гиген, област Плевен. Футболният клуб Дунав – Гиген е с 85-годишна история и е дал старт на десетки имена във футбола. Отборът обаче е на ръба на оцеляването поради липса на средства и спонсори. Помощта на АТАКА ще бъде използвана за плащане на съдийските такси на домакинските мачове до края на първенството, както и транспорта на спортистите, които пътуват от други населени места. Треньорът на отбора Ивайло Занов изрази възмущението си, че „на тази сиромашия, която е по селата, е грехота да се плаща по 120 лв. за патрулка да се охраняват мачовете“.
„Един полицай – 120 лева. Това преди го нямаше. Бъдещото правителство със сигурност трябва да реши този проблем. Смятам, че не трябва да се печели за сметка на спорта“, каза селекционерът. „Ликвидираха киното, театъра, останал ни е само футболът, друго развлечение по селата няма. И той се прави така, че да се оскъпи и да го ликвидират и него. В околните села всичко вече е ликвидирано“, възмути се  Ивайло Занов.
Кандидатът за народен представител от АТАКА пожела успех на отбора и заяви, че силно се надява помощта да бъде оползотворена с най-голям резултат. „Тези младежи, които влизат в живота със закален дух от спорта и с амбицията да се докажат, заслужават поздравления и поощрения. Високо ценим техните усилия и труда, който влагат и им пожелаваме успех“, каза от името на АТАКА известният български адвокат.
От своя страна отборът си постави за цел преминаването в по-горна футболна група. „За шампионска лига ни е рано, но ще чуете за момчетата“, обеща треньорът.
Това не е първата помощ от партия АТАКА, която получава клуб Дунав – Гиген.  Футболистите са получили преди 3 месеца и футболни екипи от Волен Сидеров. Тогава той им е дал уверението, че ще помага и за в бъдеще, както го е правил за други случаи в Гиген. „На Голяма Богородица тук се прави курбан и той винаги ни е помагал със средства. На Ивановден също. Доволни сме, защото когато сме поискали нещо, винаги се е отзовавал и ни е помагал“, признаха от село Гиген.
Отборът сподели, че се нуждае и от ремонт на закритата им тренировъчна зала, която е била разбита и ограбена преди време, както и да се освежат баните в съблекалните им.

 

Нов телевизор от националистите за социален дом

Водачът на листата на АТАКА за 4-ти МИР Велико Търново и 19-ти МИР Русе доц. д.и.н. Любомир Владимиров направи дарение на селище за деца със специфични потребности в град Борово, обл. Русе. От името на АТАКА той подари нов плазмен телевизор за децата. Инициативата е част от благотворителната кампания на националистите „Православна солидарност“.
Децата от жилище „Бъдеще“ обичат да гледат телевизия и за тях е по-лесно да възприемат информация чрез аудио-визуалните образи, затова АТАКА избра такъв подарък за дома.
Младежите в селището са 8 и са на възраст между 18 и 24 години. Те са със сериозни интелектуални затруднения.
Доц. Владимиров лично сглоби новия уред, за да може младежите да гледат любимите си предавания. Той подчерта, че кампанията „Православна солидарност“ не е благотворително дело с предизборна цел, защото ще продължи и след изборите. Националистът бе приветстван от директора на дома за хуманната постъпка. В знак на благодарност му бе поднесена и специална грамота от жилището.

 

Патриоти сбъднаха мечтата на 20 деца

Кандидат-депутатът на АТАКА от Хасковския регион Гален Монев раздаде на децата така желаните от тях лакомства.

Социалните отряди на АТАКА сбъднаха мечтата на малчуганите от специално училище за деца с психични заболявания в Димитровград. Това е част от инициативата „Православна солидарност“, под която минава предизборната кампания на патриотичната партия. Децата от дома не са яли сладки дълго време, а торта за тях е само понятие. Затова патриотите изпълниха желанието им и децата получиха жадуваните лакомства. Те бяха дарени от водача на листата на партия АТАКА за 29-ти МИР Хасково Гален Монев. Националистът смята, че обстановката, в която живеят тези деца, е изключително тежка. „Това, което прави държавата не е достатъчно, те се нуждаят от много специални грижи“, каза Монев. Той бе придружен от общинския председател на АТАКА в Димитровград д-р Кирил Андонов, който апелира към други политически партии и хора с финансови възможности да последват примера на националистите. „Научих, че децата от дома получават много рядко, каквито и да е подаръци, затова се обръщам към всички да се сещат по-често за тях“, заяви д-р Андонов.
В рамките на кампанията АТАКА помага на крайно нуждаещи се и социално слаби хора, които след антисоциалното управление на ГЕРБ се увеличиха. Сред тях безспорно са деца, които се намират образно казано в задния двор на държавата.