|

Волен Сидеров: Турция незабавно да се извини за провокациите към България

Само националистите защитават идентичността ни, искат премиерът Райков да подаде оставка

Волен Сидеров поиска всеки българин да заяви своята позиция по провокативната карта, публикувана в турския печат.

Всеки честен българин, без оглед на политическа или партийна принадлежност, или каквато и да е друга ангажираност, трябва да заяви ясно своята позиция против тази турска провокация“, заяви Волен Сидеров пред стотици симпатизанти на АТАКА пред турското посолство в София. Протестният митинг бе по повод провокативна и невярна карта, публикувана в турския печат, която обсебва част от българските територии. Преди това Сидеров призова служебният премиер Марин Райков да заяви ясно българската държавна позиция по този въпрос, да връчи нота на турския посланик в София и да поиска обяснение защо територии от България са включени в границите на държавата Турция.
Сидеров настоя за незабавната оставка на Райков, въпреки ограничения срок на служебното правителство, тъй като той показа несъстоятелност като служебен премиер. Той отказа да реагира на една гнусна турска провокация“, бе категоричен националист №1.
Лидерът на АТАКА подчерта, че всяка уважаваща себе си държава трябва да реагира, когато чужда страна присъединява нейни територии. „Тази политика не е от сега. От години Турция води неоосманистка, имперска политика, с която иска да възстанови предишното влияние и територии на Османската империя, чрез  икономически и демографски средства. Това е днешната амбиция на държавата Турция и тя не я крие.
Външният министър Давутоглу няколко пъти заявява ясно доктрината на Турция, че иска да завладее Балканите отново като провинция на своите имперски интереси“,  заяви Волен Сидеров и добави, че неведнъж е говорил за това от трибуната на Народното събрание.
„Това е ясно заявена турска опасна амбиция, антиевропейска амбиция, на която ние трябва да противостоим. Единствено партия АТАКА отново е категорична в своята позиция, прави своя граждански и политически протест пред посолството на Турция, където трябваше да бъдат всички политически партии и сега, особено когато имаме предизборна кампания, да кажат ясно, да заявят – те защитават ли българската идентичност, застават ли против турските амбиции или ги подминават и си затварят ушите и очите за тях“, попита Сидеров.