|

Екскурзия за хасковлии и пенсионерски клуб в Димитровград

Водачът на листата на АТАКА за 29-ти МИР Хасково Гален Монев подари екскурзия на тракийците в Хасково и отвори нов пенсионерски клуб в Димитровград. Благотворителните дейности се случиха в рамките на кампанията „Православна солидарност“ на националистите. Гален Монев подари екскурзия до Одрин на наследниците на тракийците, чиито предшественици са били изгонени именно от там. АТАКА е единствената партия, която се занимава с проблемите на тракийците. Монев лично пое ангажимент, ако бъде избран за народен представител в 42-то НС, да защитава интересите на тракийските бежанци както от Одринска, така и от Западна Тракия.
Второто дарение на националистите се случи в Димитровград. Там АТАКА осигури строителни материали за ремонт на клуб за хора от третата възраст и хората в неравностойно положение и специални потребности в Димитровград. Към клуба има и обществена кухня, от която преживяват 40 социално слаби възрастни хора. Кандидат-депутатът от Хасковския регион Гален Монев дари също и цитрусови плодове, които хората не могат да си позволят да си купят.
73-годишна жена от клуба се оплака, че едва преживява с пенсията си от 150 лв. Тя сподели, че има едно желание – това, което е написано в „Плана Сидеров“ да се сбъдне.