|

Извънреден съвет при президента тази вечер, настоява Сидеров

 Президентът Росен Плевнелиев незабавно да свика извънреден съвет още тази вечер, защото след няколко часа започват изборите. Това каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров на извънредна пресконференция в централата на партията по повод днешния грандиозен скандал с фалшивите бюлетини.

„Бяхме единствените, които настойчиво твърдяхме, че през 2011 година президентските избори бяха направени с огромна измама. Някои партии бяха ощетени, сред тях и ние, може би най-много”, каза Сидеров. „Предлагаме президентът в момента, въпреки че беше избран с измама, тази вечер да свика извънреден съвет. На него да участват главният прокурор, който да докладва ситуацията и установените досега факти; какво се върши до момента, какви разпити текат. Участници на съвета да са също председателят на ЦИК, служебният премиер, защото е пряко отговорен за поръчката за отпечатване на бюлетините, председателите на парламентарно представените партии, вътрешният министър и шефът на ДАНС”, заяви Сидеров.

Според Сидеров поръчителят на печата на бюлетините е задължен да осъществи контрол върху формите, с които се печатат бюлетините. Те трябва да бъдат унищожени след отпечатването. „Марин Райков трябва да бъде разпитан и евентуално подведен под отговорност – за неизпълнение на служебно задължение, или злоупотреба”, категоричен е лидерът на АТАКА. „Не съм чул президентът да е взел отношение по случая. До час може да се свика извънреден съвет, всички сме на линия. Необходими са институционални действия”, каза Сидеров и заключи, че ако Плевнелиев не свика съвета и продължава да мълчи, трябва да му се поиска оставката.