|

Политически шмекери превърнаха предизборната кампания в жалка гротеска

ГЕРБ, БСП и ДПС се надпреварват по лицемерие и цинизъм

Провалили се в управлението на държавата политически субекти като БСП, ГЕРБ и ДПС превърнаха предизборната кампания в някаква цинична вакханалия за примамване на оредяващия им електорат. Поток от розови обещания и сладки миражи се сипе „отдясно“ и „отляво“, съпроводен със скъпоструващи чалга-концерти на фона на тоталната мизерия.

Димитър В. Аврамов,водач на АТАКА
в Кърджали 9-ти МИР
и в Смолян 22-ри МИР

Предизборната кампания е в ход и колкото повече наближава 12 май, толкова повече тя се изпъстря със смехотворни политически скечове, в които основният персонаж се разпределя между ГЕРБ, БСП и ДПС. Шумни и скъпоструващи чалга-концерти ни проглушават на фона на тоталната мизерия, в която вегетира мнозинството от „електората“. Порой от анатеми се сипе „отляво“ и „отдясно“, съпроводени с добре познатите обещания за всеобщо щастие и благоденствие. Вождовете на ДПС пък започнаха да парцелират България, обявявайки на публиката кои райони са „тяхна“ територия.
В масовките се включиха и разни изникнали от нищото партийки с непомерни претенции към властта и към лелеяната от тях 4-процентова бариера за влизане в парламента – пак в името на щедро обещаваното ни светло бъдеще. В същата компания се наредиха и персони, известни със сепаратистките си амбиции да отродят мюсюлманите в Родопите от българския им родов корен. И всички вкупом се надпреварват да крадат от идеите и програмата на АТАКА – изглежда тяхната политико-мисловна импотентност им пречи да измислят нещо свястно, което да предложат на дълго лъгания народ.
От БСП побързаха да перифразират несръчно логото на националистите „Да си върнем България!“, замествайки го с „Да върнем България на хората!“ … Не обясниха само на кого е била тя досега! На бездарните и продажни пишман-държавници, на олигарсите и свързания с всички тях подземен свят – включително и при управлението на печално известната тройна коалиция между БСП, провалилата се „царска“ партия и протурското ДПС. Последното пък, по внушението на Анкара, бе разцепено, за да бъде елиминиран компрометирания Доган и Високата порта размести послушните й фигури, създавайки нова формация, начело със сегашния си фаворит Касим Дал. Той пък се коалира предизборно с жалките остатъци от НДСВ, разчитайки да дръпне част от гласовете на бившата си партия ДПС. Прочие, нейни водачи на депутатски листи в някои югоизточни райони на страната изненадващо повториха дословно логото на АТАКА „Да си върнем България!“ … Коя България иска да си върне турската пета колона? Онази, която тънеше в мрак и бе подложена на геноцид близо 500 години под скиптъра на варварската султанска империя, а днес нейните наследници в Анкара искат да реанимират! И не само говорят за това, но и действат в тази посока – целенасочено, последователно и все по-агресивно… Или може би от ДПС визират днешната България, която външни и вътрешни враждебни сили, с престъпното съучастие на нашите национално безотговорни правителства, турцизират, ислямизират, разграбват, ерозирайки самите устои на държавността! Така успяха да я доведат до безпрецедентна (невиждана и през войните) икономическа, социална, демографска и морална криза. Всички без изключение, които за зла участ вече 23 години се упражняват бездарно да управляват съсипаната ни държава. Разбира се, върху гърба на народа, когото съзнателно разделяха и противопоставяха, за да го манипулират и ограбват.
Сега същите компрометирани персони и провалени политически субекти отново се стремят да яхнат властта, не пестят розовите си обещания към „електората“, хранят го с илюзии и сладки миражи – едни от други по-лицемерни и цинични. Неотдавна бившата председателка на Народното събрание Цецка Цачева обясни пред една медия свалянето на кабинета „Борисов“ от гнева на улицата по следния смехотворен начин: „Ние не чухме гласа на народа, но сега го чухме и затова отиваме на избори“… За близо 4 години правителството на ГЕРБ и подкрепящото го мнозинство в парламента останаха глухи за „гласа на народа“, но видите ли, вече се поправили, и той трябвало да им даде още един управленски мандат на предстоящите избори… Жалко и глупаво, и, разбира се, цинично – в тон с управленския стил на Борисов и компания. И не е случайно, че общественият рейтинг на управлявания от Цачева висш законодателен орган падна най-ниско – до унизителните за една парламентарна република 6 процента.
А за да е пълна картината на отблъскващата духовна и управленска мизерия сред т.нар. политически елит, тя се обогати и с поредните флашки за тотално подслушване. Последваха вътрешно-партийни удари под кръста в ГЕРБ, оказа се, че там взаимно се подслушват по високите етажи на властта. Накрая излезе на светло и конспиративната среща между три височайши персони – бившият премиер Бойко Борисов, неговият земеделски министър Мирослав Найденов и подалият оставка преди дни на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов. „Екзотичният“ разговор между тримата бе не само илюстрация на корупцията по хоризонтала и вертикала на управлението, но и на простотията, от чиито езикови „бисери“ биха се засрамили и пернишките каруцари. И това не са случайно изпуснати реплики, а манталитет, който пренесен в управлението на държавата и в т.нар. независими власти дава гибелни резултати на демокрацията и за състоянието на страната. А то може да се обобщи с една дума: катастрофа. От нея няма изход, няма брод сред омагьосания лабиринт, сред който се лута народът вече 23 години, ако той отново допусне във властта политически въжеиграчи и безскрупулни шмекери, персони със слугински и бандитски рефлекси. Събуждането от дългогодишната измамна летаргия у нас се оказа труден и бавен процес, но идва момент, когато то е единственият път за спасението на България.