|

Сидеров дари средства за две църкви във Варна

Лидерът на политическа партия АТАКА Волен Сидеров направи дарение в размер на 5000 лв. за изграждането на новострояща се църква „Св. Прокопий Варненски“ във Варна. Дарението ще бъде използвано за строителни материали за бъдещия църковен център. Това стана на връх Цветница, когато Сидеров бе на посещение в морската столица, където е и водач на листата на партия АТАКА.
По-рано на празника Волен Сидеров дари и 2000 лв. за храм  „Св. цар Борис -Михаил“ във варненския квартал „Аспарухово“. Там той бе посрещнат от десетки симпатизанти и граждани на Варна. „Посрещаме ви като християнин, а не като политик“, така отец Добромир приветства Сидеров, който разгледа неделното училище, работещо в рамките на храма. Националистът пое ангажимент за издръжката на християнското школо „Св. Климент Охридски“ до края на годината. В знак на благодарност от храма подариха на Сидеров икона „Възкресение Христово“.
Всяка неделя повече от 15 деца се обучават в училището, а с дарените средства работата на центъра ще бъде улеснена. „Вие сте достойни хора. Ние сме институция, която показва любов към хората. Помагате ни да продължим да го правим“, каза още отец Добромир на Сидеров. „Като християни ние трябва да си помагаме и да даваме пример на държавата и тя да го прави“, посочи националистът и апелира останалите партии, които са по-богати, вместо да правят шумни и скъпи предизборни концерти и да раздават балончета и знаменца, да последват примера на АТАКА и да помогнат на храмовете в страната и най-вече на крайно нуждаещите се хора.
„Ще настояваме и за въвеждането на вероучение в училище. Децата, българчетата, трябва да познават принципите на вярата“, подчерта Сидеров. По думите му именно вярата е в основата на нашето съхранение като народ. Сидеров е категоричен, че тази кампания не съществува само заради изборите. „Това ще бъде поведение на партия АТАКА и след 12 май“, обеща той.
Докато бе на посещение във Варна Сидеров стигна до извода, че е необходим нов храм за миряните в града, особено в „Аспарухово“. „Виждаме, че тази църквите са препълнени. Нужни са нови храмове. Държавата трябва да се мобилизира и да започне със строежите на църкви. Това е кауза на АТАКА, заключи той.