|

Туркофилът Райков позволи турски учебници да залеят училищата

Учебници на турски език са отпечатани в България за първи път от 20 г. насам. Те са предназначени за училище в сливенския регион и в представянето им участва посланикът на Турция у нас Исмаил Арамаз. Учебниците са били готови още миналата година, но българските власти едва сега са одобрили отпечатването им. И как няма да го одобрят, като именно служебният премиер Марин Райков в качеството си на зам.- външен министър в кабинета на ГЕРБ, гарантира през 2009 г. пред турския посланик в България, че ще предотврати признаването у нас на арменския геноцид проведен от Османската империя.
Райков спомага на турската държава да сепарира населението на България чрез тези учебници. Безразличието на Райков застрашава националната ни сигурност.
Същият оставя националната сигурност да бъде бистрена в Министерски съвет от хора като Стефан Попов – дългогодишен председател на соросовото „Отворено общество“ в България. Всъщност това правителство, изградено от кръгове около Джордж Сорос, продължава политиката на колониализъм и угодничество пред стратегическия партньор на САЩ Турция.