|

АТАКА излезе на контрапротест срещу агитката “Орлов мост”

Националистите се обявиха против насажданата от „мирните протестиращи“ омраза

Диана ТОДОРОВА

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров през цялото време призоваваше тези, които се обявяват за гражданското общество, да не използват агресия и омраза, а да дадат реални предложения и да защитят позицията си с аргументи, а не с камъни.

 

Патриотите от АТАКА излязоха на мирен протест в знак на възмущение от разразилите се платени митинги от последните две седмици. Това се случи в неделя, когато над 300 симпатизанти и привърженици на АТАКА дойдоха пред централата на партията на ул. „Врабча“ 1 в София, откъдето тръгна шествието. Митингуващите патриоти се събраха в 17:30 часа и потеглиха по ул. „Москoвска“, като крайната точка на шествието беше паметника на Васил Левски в центъра на столицата. На мястото лидерът на националистите Волен Сидеров изнесе реч, в която обясни, че националистическото недоволство е породено главно от факта, че т. нар. „мирни протестиращи“ си служат с вулгарен и нападателен език, затова шествието на АТАКА мина под надслов „Не на омразата“. Волен Сидеров обясни, че тези, които излизат сега на улиците, обявяващи се като „мирни протестиращи“, в действителност всяват омраза в обществото. Сидеров бе категоричен, че АТАКА е обект на агресията от страна на така нареченото мирно гражданско протестиране. Той акцентира върху един от плакатите на платените агитки на Бойко Борисов „Мразим ви“ и заяви, че не може да мразиш и в същото време да искаш добро бъдеще за България.
„Всеки ден съм готов да споря с всеки, който има нещо да ми каже. Ако няма такива, значи тези, които крещят, нямат какво да кажат“, каза още националистът. По думите му протестът на т. нар. гражданско общество е изкуствено преекспониран от казионните медии, които услужливо отразяват всяващите омраза лозунги на купените агитки.
Лидерът на АТАКА заяви, че София не е на протестиращите и че те реално нарушават обществения ред. Волен Сидеров се обърна към тях и ги попита къде са били, когато Иван Костов е продал БГА Балкан, Нефтохим и Кремиковци на безценица? Той попита още и защо сега не ходят пред централата на Костов да протестират там, защото случващото се в България е последица от тяхното управление, а идват пред централата на АТАКА, която никога не е управлявала. „Защо не протестирахте срещу разпространяването на радикален ислям в България“, попита още Сидеров. Той припомни, че първи е извикал „Долу ДПС“ и е обявил ДПС за антиконституционна партия. „Къде бяхте, когато Бойко Борисов каза, че Доган е най-великият български политик“, попита още патриотът. Той попита и къде са били тези протестиращи, когато Борисов се е прегръщал с Реджеп Ердоган. Лидерът на българските патриоти припомни, че само АТАКА е настоявала Турция да обезщети с 10 млрд. лв. тракийските българи заради заграбените им имоти. „Тези хора ги нямаше, когато България се колонизираше и аз се борих срещу това. Затова не им вярвам“, подчерта Волен Сидеров. Той бе категоричен, че АТАКА следва икономическата си доктрина и е гарант в политиката, че на власт няма да се върнат тези, които са ограбвали България през годините.
„Ние от АТАКА не мразим. Ние се гордеем, че сме българи. Ние знаем как да се браним, но знаем и как да атакуваме, когато българските национални интереси са накърнени. Никой не може да се гаври с българския патриотизъм. Ние няма да се предадем, защото зад нас е заветът на Апостола. Ние сме надеждата на българския народ, че браним неговия интерес“, категоричен бе лидерът на АТАКА Волен Сидеров.