|

АТАКА не иска омраза и агресия, а по-добър живот за българския народ

Волен Сидеров: Един ден ще управляваме и идеите ни за благото на народа ще се осъществят

Скъпи съратници, днешният митинг на АТАКА е под надслов „Не на омразата!“ Защото през последните дни ние сме свидетели на бликащата омраза от пл. „Зависимост“. Така го наричам, защото този площад, където се събират всеки ден хора, които твърдят, че са мирни протестиращи, всъщност ражда злоба и агресия. Ние вече бяхме обект на тази агресия. Имаме колеги, които носят белега на това мирно гражданско протестиране на злобни глави. Нашият колега Кристиян, най-младият член на парламентарна група на АТАКА, е със сцепена глава от камък, който беше хвърлен, един от многото камъни, които бяха хвърлени от т.нар. мирни граждани. Цяла България се убеди, че тези протести, които се реализират всеки ден, са подклаждани от политически сили. Те не са с чисти намерения. Няма такъв, който да ме убеди, че това са хора с чисти намерения, защото те издигат всеки ден плакати, на които пишат „Мразим ви“, „Мразя ви“. Не можеш да мразиш и да искаш добро бъдеще за България. Вие знаете много добре, че на нашите митинги никога не са издигани плакати, на които да пише „Мразя някого или някои“. Сега всеки ден медиите услужливо отразяват плакати, на които пишат „Мразим ви“. Нима това е каузата, която всеки ден се събира на площад „Зависимост“? Защото хората, които се събират там, в голямото си мнозинство са зависими от партийни централи, от икономически лобита, а в някои случаи много често и от гангстерски групировки, начело с Румен Пашата и някои други по системата, които раздават пари изискват да създават провокации и хаос.
Каква е целта на т.нар. уж мирни граждански протести? Целта е в България да се създаде система на хаос, анархия и да не може да работи нито парламентът, нито правителството, да не се приемат мерките, които са добри за българския народ. Защото някои от тях вече бяха вкарани в парламента и дори за гласуване на първо четене, само че вие дори не сте разбрали за това, защото новините биват заглушавани от други събития, много важни според някои редактори и някои шефове на медии. Кое е важното? Че са се събрали няколко хиляди човека и вдигат плакати с надпис „Мразя“. Омразата става пример за подражание в днешна България и аз питам накъде върви държавата ни, ако днешните протести с надпис „Мразя“ са образец и подражание на младите хора? Ако се представят като мирни граждански протести-шествия, на които ходят хора, които са пияни, дрогирани, с камъни в ръце, бутилки… На тези шествия виждаме плакати, на които аз съм изобразяван с фес, защото съм бил турчин. Каква е целта на тези мръсни и подли спекулации? Целта е да бъде всят смут в българските патриоти, защото в момента те не могат да чуят истината за това, което се случва. Тях ги лъжат, че партия АТАКА е подкрепила правителството. Български бизнесмени ме молеха да направя така, че Борисов да не се връща на власт. Аз съм гласувал против този кабинет, но в същото време не искам да се връща на власт Бойко Борисов, защото хиляди хора ме заклеваха по време на изборната кампания, че те не искат Бойко Борисов и Цветанов да се връщат на власт. Български бизнесмени ме молеха да направя така, че Борисов да не се връща на власт, за да не бъдат те отново рекетирани и когато сега виждам спекулациите, които са платени, които са подбудени и измислени в щабовете на ГЕРБ, на костовистката партия и други подобни центрове. Знам много добре, че тези млади хора, които понякога ги насъскват срещу мен дори не знаят какво вършат и в нощта на най-големия метеж, когато върху нас се изсипаха камъни, бутилки, твърди предмети, ножове и нямаше нито един арестуван от органите на МВР за хулиганските им действия, аз им казах в лицето: „Ще се моля за вас, ще се моля за вашите души, защото вие не знаете какво вършите“. Днешният ни митинг е с лозунги, като някои от тях ще прочета, за да се чуят, за да се видят. Дано присъстващите тук медии ги отразят обективно, защото аз не искам нищо друго от българските медии, освен обективно отразяване на фактите, освен даване на всички гледни точки, както някои от тях твърдят и претендират, че дават, но всъщност много често не го правят.
Вторият лозунг на всички тук е „Да“. Това означава, че последните дни и седмици група хора си присвоиха правото да се разполагат, когато и както си искат, но те не са народът. София не е тяхна и даже моята идея беше ние да отидем на Орлов мост. Моите колеги обаче ми казаха „Недей, няма да го правим, защото ще кажат, че АТАКА умишлено нещо провокира“. А нима Орлов мост е бащиния за някого, независимо той как се нарича, за какво претендира и колко хора събира около себе си? Нима Орлов мост не е на всички, нима той не е част от комуникациите, нима когато спреш движението някъде ти не пречиш на свободата на другите хора? Да, така е, но аз виждам, че повечето медии услужливо прескачат този момент и в едно нездраво творение те славословят хора, които извършват нарушение на обществения ред. София не е ничия бащиния. Бул. „Руски“ не е никоя бащиния, Орлов мост също. Когато партия АТАКА е протестирала или извършила улични мероприятия винаги се е движила по рамките на закона, по буквата на закона. Сега ние виждаме как всяка нощ групи от хора вандалстват по улиците на София и остават след себе си бутилки, отпадъци, мръсотия, пиянстват по улиците на София, крещят ругатни, изгарят знамето на АТАКА и всичко това се гледа кротко, тихо, благосклонно от органите на реда. Няма нито един задържан, това са нарушители на обществения ред. Това не могат да бъдат мирно протестиращи граждани и никой не може да ме убеди в обратното. Точно за това сега ние им задаваме въпроси и нашите въпроси са следните: Къде беше ти, приятелю, протестиращ, когато Костов продаде „Нефтохим“ на руснаците? Къде беше ти сега, когато излизаш и вдигаш лозунг в момента „Костов, върни се да спасиш България“? Всеки ден този лозунг се издига на пл. „Зависимост“ и медиите надлежно го отразяват. Къде бяхте вие, когато Костов продаде БГА „Балкан“ за 150 000 долара, „Кремиковци“ за един долар и още 3000 структуроопределящи фактори на България? Къде бяхте тогава да кажете „Ууу, долу, мафия“, както сега крещите в упоение пред централата на АТАКА? Но АТАКА не е управлявала нито един ден България. Нито едно предприятие не е приватизирала АТАКА, нито една сделка не е подписала АТАКА, нито един концесионен договор не е подписала АТАКА. Подписвали са ги Костов, Божков, Бакърджиев, Сакскобургготски, Станишев, Доган, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и всички тези, които през последните 10-15 години бяха пред вас. Те са виновни за днешното положение на България. Те са виновни за това, че сега има мизерия, ниски доходи и безработни, не АТАКА.
Защо не протестирахте срещу разпространяването на радикалния ислям в България? Това е следващият наш въпрос, свързан с тези манипулатори, които сега казват „Ето, ДПС е на власт, АТАКА не прави нищо“. АТАКА е правила всичко възможно, аз съм този, който даде курс на политиката в България да се каже за първи път, че ДПС е антиконституционна партия и не трябва да бъде в българската политика. „Къде беше ти, когато Кунева затвори трети и четвърти блок на АЕЦ-Козлодуй“, пише на един от плакатите. Костовисти, за едната реституция продадохте България. Няма да ви позволим да го направите пак.
Къде беше ти, къде бяхте когато Борисов се срещна с Ердоган в Анкара? Къде бяхте, когато Бойко Борисов каза, че Ахмед Доган е най-великият политик в българския преход. Къде бяхте вие, когато Бойко Борисов подаряваше кученца на Ахмед Доган и се прегръщаха, и Доган го направи генерал? Къде бяхте, когато ГЕРБ тръгна да продава БДЖ и да прави една от най-големите си далавери? Къде бяхте вие, днешни протестиращи, срещу ДПС, когато нас ни биеха, тъпчеха и малтретираха български полицаи, когато излизахме при посещението на Ердоган, а той се прегръщаше с Бойко Борисов и казваха „Мараба брат, приятел, другар“ и се прегръщаха, а ние излизахме и искахме да ни връща Турция 10-те млрд. долара, които тя дължи за откраднатите тракийски имоти. Къде бяха тези протестиращи тогава? Не ги виждах. Някъде другаде са си пиели биричката, папкали са си тревичката, не на пл. „Зависимост“, а някъде другаде. Във всеки случай ги нямаше. Всички тези осем години, когато аз и моите съратници се борихме срещу турцизирането, срещу превземането на България, срещу колонизирането на България, тези хора ги нямаше. Точно за това сега аз не им вярвам. Колкото и да се събират, колкото и силно да викат, да крещят и да размахват лозунги аз не им вярвам.
Спомняте ли си този период 2005-2009 на Тройната Коалиция? Кой беше на улицата тогава? АТАКА! Къде беше ГЕРБ? В миши дупки. А АТАКА отнасяше палките на полицаите. Аз не съм видял тогава нито един костовист, нито един ГЕРБ-ер, от СКАТ, нито един от РЗС или от някоя партийка, който да е дошъл и да е подкрепил нашите протести и митинги тогава срещу тройната коалиция. А къде бяха тези протестиращи, когато Цветан Цветанов беше на партийния конгрес на Ердоган? Аз мога да ви кажа къде бях. Бях в Маджарово на поклонение на избитите тракийци от турската войска, които са избивали наред жени и деца, възрастни хора. Аз бях на поклонението на мемориала, а от ГЕРБ никой не присъстваше. Цв.Цветанов беше на партийния конгрес на Реджеп Ердоган, на ислямиста на диктатора Ердоган, на този, който иска да завладява Източна Европа с икономически средства, който не крие своите амбиции. На неговия партиен конгрес ръкопляскаха Цв.Цветанов и Цвета Караянчева.
Сега да кажа няколко думи за ДПС, понеже има спекуланти, които обясняват, че сега те били управляващи, а ние какво правим в парламента? Ние трябва да излезем от парламента да отидем да се удавим в яз. Искър ли? Не, няма да го направим за удоволствието на тези пишман протестиращи, които сега злобеят, скърцат със зъби от злоба, че не са в парламента. Нима АТАКА е била виновна за това? Нима ние, атакистите, сме виновни за това, че българските граждани не повярваха на Костов, на РЗС, Националния фронт за спасение на Бойко и всички други партии, които не влязоха в 42-то НС? България няма полза от леещата се агресия и от омраза. България има нужда от икономически ръст, от по-високи доходи, от по-ниски сметки за развитие на икономиката, за нови работни места и за социална система, която работи, здравна система, която да работи за хората. Това иска АТАКА и това е нашата програма. Планът „Сидеров“ го казва ясно – за да може да заработи нещо от политическите програми, трябва да има ясна и спокойна атмосфера.
За краткото време, за което този парламент беше съставен, през него минаха на първо четене много важни неща, които засягат интереса на българите. Това е намаляване сметките за тока, поправките в Закона за енергетиката, които водят до 5 % намаляване сметките на тока. Вероятно от 15 юли това ще стане реалност. Нима това не е важно за българските журналисти, които не го отразяват? А протестиращи от пл. „Зависимост“дори не знаят за какво протестират. За сметките? Те казват: не, не, не. Сметките не ни интересуват. Е, много съжалявам. Нас, атакистите, сметките ни интересуват. Защото на реалните протести през февруари хората казваха „Вън чуждите монополи“, „вън ЕРП-тата“, „по-ниски сметки за ток“. Искаме по-високи доходи, искаме промяна в колониалната система. Народното мислене и мисленето на АТАКА е в пълен синхрон. Но българският народ няма пари да дойде в София, за да протестира. Той иска само едно – животът на българите да се подобри. Направете така, че 4 млн. живеещи в бедност българи да могат да си плащат сметките, да не мислят  за утрешния ден със страх и децата им да не могат да ходят на училище и да могат да се развиват. Това иска българският народ от нас политиците, не иска улици, пълни с пияни младежи, които се чудят как да си изкарат летните вечери по-забавно. Не, това не е българският народ. Българският народ – това са унижените и оскърбените, за които аз като лидер на АТАКА винаги имам мисъл № 1. Те са хората, които по селата, градчетата ни посрещнаха с безнадеждност в погледа и ни казаха: „Г-н Сидеров, ние нямаме как да живеем.“ Тези хора не излизат по улиците на София. Тези хора не излизат и по улиците на България, макар че така им се иска на ГЕРБ. Не, те не излизат, защото те са здравите представители на българския народ и знаят, че с подставени митинги, с анархия и хаос не може да се постигне нищо. Слава Богу, българският народ има здрав разум и той разбира, че сега хората, които крещят, искат единствено да се лее кръв по улиците на София.
Лошите са тези, които са ограбвали България. Част от тях сега искат отново да се върнат на власт, а ние от АТАКА сме гарант, че няма да се върнат костовисти, Сакскобургготски и т.н. последователи. Ние сме надеждата на българския народ, че браним техния интерес.
Нека да ви кажа няколко думи за ДПС сега, за тези, които спекулират с думата ДПС. ДПС е антиконституционна партия, която беше създадена от Луканов с протекцията на английския и американския посланик. През 1991 г. тогава ги нямаше Цветановци, Бойковци. Всички те са марширували, те са носили чантата на някой и са отваряли вратата, и са били шофьори на милиционерските началници. Тогава, когато аз бях отново в центъра на обществения кипеж и винаги съм защитавал народния интерес, тогава лукановци създадоха ДПС, тогава английският и американският посланик казаха на българския министър-председател Димитър Попов „Вие трябва да пуснете ДПС на избори и да го пуснете в политиката, иначе лошо ви се пише“. Това беше рекетът на Англия и Америка срещу България – да допусне ДПС и да остави тази политическа сила и да дерибейства във властта толкова много години.
През всичките тези години, когато ДПС участваше пряко или косвено във властта единствено АТАКА се противопоставяше. Аз бях този, който в моите статии и в моите предавания, в моето политическо участие и обществени занимания и ангажименти винаги съм посочвал ДПС. Не виждах тогава до себе си никой от тези, които сега крещят по площадите на София срещу мен и се опитват да спекулират. Нямаше ги. Ние сме били тези, които през 2005 г. първи посочихме ролята на ДПС в българския политически живот и събудихме хиляди, стотици хиляди от сън, за да разберат, че българският патриотизъм, българският национализъм е нещо позитивно, нещо градивно и че българинът повече не трябва да се страхува. Тогава започнаха да повтарят нашите виждания, нашите тези, нашите послания и други политически сили. И така до ден-днешен. АТАКА даде тон в българската политика кой за кого работи.  Ние посочихме, че разбиването на България на етнически и верски принцип работи против нашата идентичност. Ние посочихме, че Турция води своята политика, която е антибългарска и умишлено внедрява своята агентура тук, в България, включително чрез структурите на ДПС. Ние бяхме тези, които посочвахме ислямския фундаментализъм в различни краища на България и до ден днешен го посочваме като опасност номер 1 за българската национална идентичност. През годините, в които управляваше Бойко Борисов, той непрекъснато хвалеше Доган. В момента той продължава да повтаря, че той е най-великият политик в България. През цялото време се заиграваха с ДПС и костовата партия и правеха с тях общи протестни шествия. През 1997 г. бяха заедно тогава и тези, които направиха коалиция с тях управляваха – БСП и НДСВ и ГЕРБ, които продължават и до ден-днешен да флиртуват с ДПС, продължават да искат тяхната подкрепа и дори онзи ден ТВ „Алфа“ го показа ясно. Борисов е в пленарната зала и подхвърли към лидерите на ДПС в парламента „Ние с вас да си направим една коалицийка, като ги няма БСП в залата“. Той ще каже, че се шегува, но неговата шега е доста сериозна истина, защото аз имам данни, че той е лазил на колене пред Доган да му се моли по изборите ДПС да ги подкрепи, за да направят коалиция и правителство заедно. Предлага министерства, предлага постове, предлага пари. Това е истината за Б. Борисов.
А ние от АТАКА не искаме да допуснем трети път, в който ГЕРБ-ерите да фалшифицират българския вот. Затова отново като гарант на българската демокрация и национална идентичност ние, АТАКА, държим изборните закони да бъдат направени така, че да имат максимална демократичност на изборите.
Избирателните комисии, като се започне от ЦИК и се стигне до секционните комисии да бъдат подменени, от тях да бъдат изкарани ГЕРБ-ери и други подкупни представители на партии.
Да има постоянно действаща администрация, която да бъде надпартийна, да има контрол над самите избори, машинно гласуване и всички възможни технически пособия, които да гарантират прозрачност на вота на българските избиратели.
Да се инкриминира купуването на гласове, така че да влизат в затвора задължително тези, които бъдат уличени, а не както до сега да ги галят по главата. Без всички тези мерки ние нямаме право дори да отидем на избори, защото ще потопим страната в хаос и мафиотщина.
Възгласи: „Атака“!
Скъпи съратници, както виждате, ние сме носители на градивност, на държавно мислене, на положително и държавническо отношение към всички въпроси на политиката. Ние сме отговорните, ние сме българските патриоти, които искат България да бъде еднакво добра за всички, не майка за едни, мащеха за други, да няма двойни стандарти. Законът да е един за всички. Ние искаме интеграция за българското общество. Искаме всички българи да живеят добре, да имат възможност да получават медицинско обслужване, образование, да имат достойни доходи и пенсии за своя трудов живот. Ето вече няколко дни с присъствието си в парламента постигнахме нещо много важно – да бъде замразена възрастта за пенсиониране. Нима това не беше много важен въпрос за нашите бащи, майки, дядовци? ГЕРБ-ерите искаха да вдигнат възрастта за българските пенсионери, да ги експлоатират, да ги накарат да умрат даже и да не могат да се порадват на достойни старини. Ние постигаме това, което е добро за достойния български народ.
Който не иска да се случва добро за българския народ, той е против България. Ние от АТАКА обаче искаме само доброто за народа!
Лично аз съм готов всеки ден да заставам и да се боря словесно с тези, които хулят АТАКА.  А медиите нека да отразяват тези спорове, тези сблъсъци на аргументи – не на камъни и бутилки. Нека тези, които сега свиркат, крещят или искат нещо, да застанат и да кажат „аз защитавам примерно беззаконието и анархията и не искам Костов или Борисов да се върне на власт“. А аз да застана срещу него и да кажа – искаш ли да знаеш какво означава Костов да се върне на власт и да му изброя списъка на затритите български предприятия или да кажа по-точно Б. Борисов как е рекетирал бизнеса, за да има разум и българският народ да знае кой за какво се бори. Нищо друго не искам. Никакви други претенции нямам към медиите, освен едно – да отразяват фактологията, да отразяват гледните точки, но не да заглушават гласа на българската съвест, което е гласът на АТАКА.
Скъпи съратници, нашата идея, нашата позиция, нашата сила са ясни. Тези, които създават хаос не са ясни. Аз ги приканвам към яснота!
Желая ви вяра, сила, енергия, защото нашата кауза е истинската кауза. Това е каузата, за която загина великият Апостол на свободата Васил Левски. Това е каузата на безсмъртието.
Възгласи: „България“, Волен, „Атака – победа“
Драги съратници, това е митинг-шествие на „Атака“. Наистина мирно, наистина гражданско, наистина българско, защото ние казваме „Не на омразата!“, „Не на агресията и омразата“, които се реят ден след ден в центъра на София от хора, които в никакъв случай не могат да бъдат гаранти за добро бъдеще на България. Хората, които хвърляха камъни и бутилки по нашата централа, хората, които всеки ден издигат лозунги на пл. „Зависимост“, на които пише „Мразим ви“ не могат да бъдат гаранти за доброто развитие на България. Ние от „Атака“ казваме „Не, ние не мразим“, „Ние не искаме агресия и противопоставяне“. Нашето виждане е ясно – единение за българската нация, стъпки напред за подобряването на живота на милиони бедстващи българи. По-добри доходи, повече работа, работещи предприятия и просперитет за България. Успех на България! Това е нашата политика. Ние не искаме реставрации на партии, които доказаха не са достойни да управляват България. Това са СДС, ДСБ, НДСВ, БСП, ДПС и ГЕРБ. Тези партии до една се провалиха. Те нямат право да управляват България в никакви коалиции. Сега обаче някои от тях използват недоволството, че нещата в България не се движат добре. Но да се върне на власт Костов или Борисов ние от АТАКА не можем да го позволим. Аз съм човекът, който преди 10-15 години посочи, че доверието на Костов е пагубно за България. Няма как да одобрявам връщането на власт на тази клика, която съсипа държавата. Аз съм този, който в десетки и стотици статии показах загубата на правителството на „Сакскобургготски“ и след това на тройната коалиция БСП и ДПС. Аз бях този, който посочвах сделките зад кулисите, които се случват у нас. Нима българите забравиха, че именно Костов продаде БГА „Бълган“ за 100 000 долара, „Нефтохим“ далеч под пазарната цена, Кремиковци за 1 долар. 3000 предприятия, които работеха и даваха хляб на стотици работници и които изнасяха продукт на вън.
Нима българите забравиха, че Симеон Сакскобургготски и неговото правителство дадоха концесии, продадоха БТК далеч под пазарната стойност и разсипаха една работеща и печеливша система. Нима българите са злопаметни, за да забравят, че тройната коалиция си разделяше в отношение 3-5-8 и по този начин източваха… на България.
Нима те са късопаметни и не помнят само преди месеци как Б.Борисов ги наричаше лош материал, как нагло обясняваше, че българските пенсионери са изяли фискалния резерв и как пращаше младите хора да отглеждат картофи, млади специалисти, които работят за България.
Нима забравиха как Б.Борисов се гавреше с българския…, как го тъпчеше, рекетираше и искаше сега да го върнат отново на власт. Именно „Атака“ спря връщането на власт на Борисовци, Цветановци и покрай тях Костовци и други такива, които бяха символ на…  България.
Сега, на пл. „Зависимост“ аз виждам, че изпълзяха като недоубити Соломон Паси, Асен Агов и разни други подобни фигури, олицетворение на грабежа, на нихилизма на политиката. Тези хора нямат право дори да искат да се докоснат до политическата власт, а те искат да се върнат и да обяздат отново българския народ. Те искат сега, в суматохата някой да забрави, че са били грабители, продажници и национални предатели. Покрай тях и лицето Кунева надига глас и отново чуваме нейните клишета и нейните изтъркани фразички. Не сме забравили, че тя точно е виновна за затварянето на АЕЦ-Козлодуй, за персоналното предателство, за това че излъга България, че европейската комисия иска затварянето на АЕЦ-Козлодуй.
Ние не сме късопаметни, ние няма как да забравим тези крахове, които извършиха към България и българския народ изброените от мен политици. Нека те сега не си правят илюзията, че могат в мътната вода да ловят риба, защото ние няма да им го позволим. Ние, българските патриоти, честният български народ няма да им го позволим. Честният български народ е бил там, където е труда, където цял живот е бил, където живее и където няма пари да си плаща сметките. Той не може да излезе на улиците, защото не иска, защото не е това начинът по който нещата в България да се подобрят. Нито е начинът да се хвърлят камъни. Българинът винаги е бил против насилието. Българинът винаги е бил против агресията и злобата и го е доказал това преди векове. Точно сега ние от АТАКА изразяваме най-ясно и най-чисто искането на българския народ – да се приемат нужните политически стъпки, с които да се подобри животът на хората, да се фиксират пенсиите, да се прекрати замразяването на пенсиите и доходите, което ГЕРБ го наложи. Да се намалят сметките за ток, което вече е реалност, безработицата да намалее, да се качат майчинските, което вече е реалност.  Да се подобри здравната система, да има възможност деца да учат и да завършат образованието си. Това иска българският народ, а не крясъци, камъни, бутилки, омраза и агресия.
По повод провокациите към нас – Централата на АТАКА е място, което ние винаги ще браним, защото от тази централа никога не е излизало решение в ущърб на българския народ. От тази централа не са излизали подписани договори, които продават българските интереси, българското злато, българските заводи, българските индустриални мощности.
Никога в централата на АТАКА не е излизало решение ние да бъдем васална държава на чужди интереси, така както са излизали с решения от централите на други политически сили.
Ние един ден ще управляваме България. Планът „Сидеров“ ще бъдат реализиран и тогава ще се види истинското антиколониално владение.
Ние сме били, сме и ще бъдем, защото сме патриотите на България!
Възгласи: „Атака“

Реч на Волен Сидеров на Шествие -митинг на АТАКА от 22 юни 2013 г. под надслов “Не на омразата”