|

Волен Сидеров: Няма да позволя ГЕРБ да замаже далаверите си

Няма да допуснем турски език в училищата и ще водим битка срещу новините на турски

Мартин КАРБОВСКИ

- Първият ми въпрос е от зрител на име Ангел Котиков, който пита защо подкрепи правителство с участието на ДПС, партия срещу която винаги си бил против?
- Веднага казвам, че гласувах против правителството и това нещо стана ясно. Показвах го по всички възможни телевизии. Не нося разпечатката, но знаете много добре, че гласувах против този кабинет, против състава и структурата му.
- Но дадохте възможност да работи парламентът?
- Дадох възможност да започне заседание. Това е съвсем различно от подкрепа на правителството.
- Хората не го разбират.
- След като са в състояние да питат такива неща и да седнат да пишат спекулативни текстове, нека да разберат разликата между кворум и подкрепа на кабинет. Разликата е голяма. Дадох един глас, за да започне заседанието, защото антидържавната, антипарламентарната игра на ГЕРБ целеше да няма заседание. Патриархът, президентът, посланици и всички представители на граждански организации стоят и чакат, а ГЕРБ си играят игричка да не започне заседанието. И като не започне какво следва по процедура- дава се почивка, след това пак се свиква.
- Какво щеше да стане без твоя глас? Отиваме ли на нови избори с този сценарий?
- Ако целта им е да сринат парламента, аз им казвам веднага – не, няма да го бъде. Няма да го бъде, драги престъпници от ГЕРБ, няма да ви позволя да сринете парламента, докато не се разнищят вашите престъпления. Защото те искат да си замажат престъпленията във властта, злоупотребите, рекета и всичко, което са правили и подслушванията включително.
- Казваш, че целта на ГЕРБ е втори избори?
- Целта на ГЕРБ е да се срине всичко, да настане хаос и в мътната вода да направят нови избори, в които вече да си проведат купуването на гласове. Тези бюлетини, които прокуратурата ги спря и ги хван,а да ги реализират. Това са 25 мандата. Това ще бъде „Кървав спорт 2″ и в тези избори те ще включат десетки милиони.
- Едни втори избори наричаш „Кървав спорт 2″?
- Да, това ще бъдат десетки милиони за купуване на гласове, за мачкане, за рекетиране.
- За кого?
- Те щяха да вкарат партията на Касим Дал, с която работят отдавна и тя е партия директно дирижирана от Ердоган, т.е. туркофилска. Щяха да вкарат своята изтривалка РЗС и другата си подметка Национален фронт за спасение на Бойко. Това са подпирачките на ГЕРБ, които Бойко вече е финансирал, инжектирал. Те щяха да му бъдат платената групичка в новия парламент и те щяха да се върнат отново на власт, за да заметат всичко, което са правили. Никога да не разберем кой, кога и как ме е подслушвал. Искам да разбера кой ме е подслушвал и ще го преследвам, докато го вкарам в затвора. Това лице се нарича Цветан Цветанов. Няма да позволя да си заметат следите. Затова дадох своя глас, да направя кворум и да има заседание. Оттам-нататък отговорността е в този, който взима мандата. Аз имам 23 депутатски мандата и не мога да направя правителство.
- Яне Янев намекна, че си взел нещо. Каза, че ако Волен получи министерски кресла значи е имало сделка. Ти обаче не получи министерски кресла.
- Няма как въобще да участвам нито в кадруването, нито мога да имам претенции към правителството, чиито мандатоносител не съм аз. Ние отказахме заместник-председателско място в парламента, за да покажем, че не сме за постове. Там, хората са ни изпратили да бъдем критик и наблюдател, затова че трябва да се вършат бързо неща, които да са в интерес на хората. Едно правителство трябва да се види по действията и да се оцени. Това, което заявява този кабинет, засега обаче не е достатъчно. Прекалено са предпазливи намеренията им и ги съветвам да не си въобразяват, че могат да губят времето на хората. Впрочем, започнахме с нещо много бързо, което приехме за защитата на лекарите. От АТАКА пък внесохме допълнение и за защита на учителите. Това се гласува от всички парламентарни групи, включително и от ГЕРБ. Интересно защо не чувам коментатори да кажат за Четворната коалиция.
- Защо предлагаш и отмяна на тоталната забрана за пушенето по заведенията?
- Защото народът така иска. Не съм пушач, обаче бизнесът страда, ресторанти фалират.
- Искам да разбера дали е спекулация, че ДПС са поискали в програмата на училищата да залегне обучение на турски език?
- В парламента няма внесено такова искане. Ако има, то ще срещне нашия яростен отпор. Ще се борим новините на турски да паднат или да се преместят от БНТ.
- Да завършим темата с това- гласът от Сидеров подпомагане ли е на ДПС?
- Не, това не е подпомагане на ДПС. Това е подпомагане на идеята да се направи ревизия на управлението на ГЕРБ, където ще излязат страхотни злоупотреби.
- Досега никога не е имало ревизия. Никой не е бъркал за нищо назад.
- Лично се ангажирам с комисията по корупция в парламента. Дали шеф или член, за мен няма значение. Ще бъда там активен. Главният прокурор е човек, който много твърдо и последователно действа. И това е една съвсем друга ситуация, в която комисията по корупция и прокуратурата ще действат в синхрон за разобличението на тези, които искат абсолютен хаос и включително граждански сблъсъци. Така че ревизията на ГЕРБ ще я има, подслушването на Цветанов ще бъде разследвано и ще стигне до съд.
При ГЕРБ беше една тактиката – с едната ръка вътре ни разбиват групата и ни крадат субсидията, с другата ръка инжектират партии като НДП, НФСБ, които са чисто реваншистки партии. Там има хора, които са били до мен, сега ме мразят личностно и по тази причина ми мътят водата и ми крадат електората. Този електорат обаче започна да се връща, защото много бързо се разбра, че тези партийки са създадени с една, единствена цел – да подбиват българския национализъм. Защото ако не беше кражбата на гласове чрез манипулации от НФСБ, АТАКА щяхме да сме трета политическа сила, а не ДПС. Значи действията на НФСБ доведоха до това ДПС да е трета политическа сила. Ето кой работи за ДПС.